Говедар подпалил с цигара пожара в Кресненското дефиле

Тридесетгодишен говедар от Симитли бе арестуван и привлечен като обвиняем за причиняване на огромния пожар над Кресненското дефиле.

Обратно в новината

Коментари - Говедар подпалил с цигара пожара в Кресненското дефиле | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

"АКО ЩЕТЕ-ВЯРВАЙТЕ"!!! И ВСЕ ЕДНО Е ОТ АГЕНЦИЯ"КАК СИЙКА"!!! НАМЕРИХА СИ ИЗКУПИТЕЛНА ЖЕРТВА,АМА НИКАКЪВ ПРОБЛЕМ ЗА ТОВА-ЛИЙ ХАРВИ ОСУАЛД ГО ПОКАЗА!!!

Не ми се вярва,че е така

" Както и при пожара в пловдивския тютюнев склад виновен се оказа някакъв обикновен човек, просто клошар... нали? Нали така? Пожарите са случайни, изтравянето на орлите е инцидент, катастрофата на Петров и Ковачев беше просто нещастен случай. Нали? И гората не трябва да я има, орлите пречат, село Влахи пречи, резерватите пречат? Нужна е сеч за евтин дървен материал. Нужна е също магистрала, нали? С един случаен пожар - два изгодни заека. " м.г.

Сега да подпалят и него

Какво се крие зад пожара в Кресна? Случайно ли е това? Защо във водоемите нямаше вода? Защо ли? Сега ще ви кажа защо. В началото на м. август 2017 год. ГЛАВНА ДИРЕКЦИЯ НАДЗОР НА ЯЗОВИРНИТЕ СТЕНИ И СЪОРЪЖЕНИЯТА КЪМ ТЯХ ПРИ ДЪРЖАВНА АГЕНЦИЯ ЗА МЕТРОЛОГИЧЕН И ТЕХНИЧЕСКИ НАДЗОР - гр. София започна масирани проверки по всички водоеми в Област Благоевград. Бяха дадени указания от представителите на същата тази дирекция, всички водоеми в областта да бъдат източени. В разгара на лятото, когато хората трябваше да поливат градините си. На кметовете на общините бяха наложени глоби по 10 000 лв. на водоем, ако той не е източен. Актовете и наказателните постановления заваляха като дъжд. И когато нямаше никъде вода, изведнъж се запали Пирин и то при с. Кресна. Случайно ли е това? Не е случайно. Та бил циганин, та бил клошар. Пълни глупости. Става въпрос за много пари. Много, ама много пари.

т. нар. еколози го подпалиха щото кой пуска говедари в този уж уникален резерват? Един еколог не видях да иде да помага. Ако имаха финансиране за пожар може би щяха да се раздвижат

Най вероятно говедаря е пръднал върху суха трънка и оле малееее

,,.. Районният прокурор Борислав Ковачки уточни, че гърмежите, които са чули жители на село Мечкул, са от пукота от статичното електричество заради високата температура при пожара. ..,,,??? за всичко си имат ,,логичното,, ...обяснение...!!!

то това бяха вариантите или сорос или кравар

,,..."С ареста на говедаря се слага край на спекулациите, че някой умишлено е причинил пожара, за да преследва някакви други цели", каза още Арнаудова...,,??? нещо много сте ...,,бърза,,... госпожа...??? много ми ,,напомня,, с ,,бързата,, реакция за ,,суджука,,...???

даже са открили от кой точно фас се е запалила гората, пушел е давидоффф голд... и е хвърлил фаса на 50% изпушен.... баровския говедар... после си е направил селфи до пожара в стил Ай Мейд Дис..... как пък все пастири и говедари са ни най големите душмани в тая държава???

Нали цигарите ги направиха с хартия която не позволява възникването на пожари, този да не е ги е свивал ръчно...

И там ли има Американци?

Още едно доказателство,че циганите за нищо не стават,освен да се размножават неконтролируемо,да крадат и да точат бюджета,получавайки социални помощи.

Екоорганизацията, нали се грижи за запазване на природата, защо е назначила пастир пушач на работа, а и със сигурност не го е инструктирала, като работодател, че трябва да внимава с цигарите.

малко дъждец, иначе цяла България щеше да изгори заради крадливите и некадърни ГЕРБерасти.

Това е самото ГОВЕДО !!!!! Съд и затвор и цял живот да залесява и изплаща, гадината нйедна проста неграмотна! Виждате ли простотията докъде ще ни докара? Тяакива даже карат коли по шосетата, ето, вчера един с БМВ прелетял /???/ и се врязал в салон за разкрасяване в Пловдив..... Все един и същ тип олигофрени са! Това ни чака и е бъдещето на България, ако не се озаптят или изгонят. Тоя и в швейцарските Алпи да го пратиш да пасе лилавата крава Милка, пак ще запали планината им!!!

САМО ГЕОРГИ ДИМИТРОВ Я Е ПАЛНАЛ ГОРАТА :))) А ВАН ДЕР ОВЧАРЯ МУ Е ПОМАГАЛ :)))

А ИДИОТИТЕ В ГОРСКИТЕ В БЪЛГАРИЯ ТРЯБВА ДА ВЗЕМАТ И РАЗМНОЖАВАТ И ЗАЛЕСЯВАТ НА НЯКОИ МЕСТА С .... Pinus contorta ..... ТВА Е ВИД СЕВЕРНОАМЕРИАНСКИ БОР КОЙТО Е И ЗАСТРАШЕН ВИД ..... КАКЪВ Е НОМЕРА С ТОЯ БОР ??? АМИ ШИШАРИТЕ МУ СЕ ОТВАРЯТ И ПУСКАТ СЕМЕНА САМО СЛЕД ПОЖАР ... И Е СУХОУСТОЙЧИВ .... .. ЧАК СЛЕД НЕГО СЕ РАЗВИВА И НОРМАЛНА ГОРА ...

А бе маймуни с една цигара да запалиш гора , тази версия е толкова смешна че мога да спомена майката на този който я измисли с нецензурни думи ! Тук е умишлен пожар с някаква финансова цел , търсете и ще намерете ! А може и Терористичен акт , да отвлече вниманието от нещо голямо и лошо !

а, може да е предизвикан и от некое говедо - пушач

Дрогаре! дизайнеръ не струва. Нищо лирично...... НЕ МОЖЕШЕ ЛИ ПОНЕ ДА Е КРЛОШАР, КОЙТО СЕ ФАНАЛ ГЕРОИЧНО ДА РАЗХОЖДА ОФЦЕ ЗА НЕКОЯ ПАРА. а то: направо ЕКОАКТИВИС! Начи трепеме наред. излиза, че екоактивистите наемат катибали да им сушът канабиса. АЗ НЕ СЪМ ВИДЕЛ ДОСЪГА И НИКОЯ ОРГАНИЗАСИОН ДА НАЗНАЧАВАТ ХОРА С ПРОТИВОПОЛОЖНАТА ГУЕДНА ТОЧКА! Да кажем, у некой ресторант за вегани си харесът месоготнещ шеф. Преди да почнат да му плащат, ше го обучават докът не забрави сичките си месотворни рецепти. И те така: екорганизасион наело говедар без да му проглуши ушите за дърветата, мерките, поведението. ТАЗ ВЕСИЕТ НЕ СЕ ДЪРЖИ. ЯВНА И ТАГЛА ЛЪЖА НА КУКЛОВОДИТЕ.

Никъде по света няма такава държава. Що за поредния хвърлен прах в очите. Тези управляващи наистина ни мислят за овце, ама ние май сме такива, щом и в Пловдив случая и този тук, е показателен?!!

е тва е ,евала . булгаря , мразя дурявата обичам родината

1. Партийния дом 2. Тютюневите складове 3. Пожарът в горите сега. 4. Очакват се и други прояви "когато му дойде времето"

не очаквах да е говедар, мисля си , че това е по-скоро дело на зъболекар

като ром вицепрезидент на фирмата- строител на магистралата. И не е пасъл "говедата" които всъщност ги няма а е яздил говедо тип "лек автомобил" за да може да запали няколко пожара на площ от няколко хиляди декара за по-сигурно.

Току-що по БТВ чух с ушите си единият от пилотите на вертолетите, гасили пожара,който каза:"А най-интересното беше, когато гледах как гася на едно място, а на други лумва огън ей така, от нищото." Пастир и незагасена цигара?! Колко удобно! Без коментар!

Говедар, цигара, ОВОЗ, трасе за проблемна магистрала... Прозрачнооооооооо. Като цигарената фабрика и клошара в Пловдив

В Бъгария ако не са чевени говеда, които предизвикват белите, са говедарите (им)!

Аз си мислех, че е клошаря пт тютюневия склад.

Ако от Човешки Ресурси бяха наели говедар непушач, ехеее...

"Според информации в медиите, пастирът работел за екоорганизацията "Фонд за дивата флора и фауна" "Пастирът е от ромски произход,има ...." Ко речии ?

" Запалил цигара, но животните се разбягали и той ги подгонил. В бързината хвърлил в тревата недопушената си цигара. Когато след броени минути обърнал поглед назад, видял, че пламнали треви и храсти. Втурнал се да гаси огъня с горната си дреха, която била изпепелена от стихията. Пастира е от ромски произход".Акранчета,хора ли сме или фелфебели?

Ситуацията малко прилича на следния виц : В купе на влака пътували англичанин , французин , български говедар и красива дама. Дамата обаче била на зор и пръцнала леко и веднага джентълмена англичанин поел вината върху себе си и казал - "извинете аз бях имам нещо проблем". След малко ситуацията се повторила и галантният французин поел вината върху себе си. Хубаво ама дамата пак започнала да се напъва и българския говедар усещайки , че иде неговия ред да поеме вината , решил да изпревари събитията и да излезе от купето , та излизайки се обърнал и казал: " Тази след малко като се насере да знаете , че съм аз." Та така с бългаските говедари поемат вината....

Ха добър ден, само че било 12 в полунощ! Абе, аланкоолу, не можахте ли да скалъпите нещо по-смислено, бре!? Набарахте един прошляк, дето ще го сгънат на чакмак в РПУ-то и ще признае дори, че е преродения Осама бин Ладен! (Тук отварям една скоба, да информирам непросветените - всяко по-голямо РПУ в България си има полицаи-катили, обикновено 3/4-ма, които специално се занимават с тежките престъпления, като задачата е да се обработи уличения, за да признае. Ако не каже, бой... докато каже! Тук виновен или не, няма значение! Крайната цел е да каже: "Аз бях!") Та, тоя трябва да е истински факир, зер да запали огън на няколко места почти едновременно(както става ясно в последствие), трябва едва ли не да се е телепортирал...

Много убедително разпитва тамошната полиция ...

Овладели са до съвършенство методите на убеждението... Комити, няма 6-5...

на говедаря? Трябва да е GSM но той не може да чете според новината. И да се провери имат ли обхват GSM телефони на мястото от което се е "обадил" виновния. Може да се окаже че там такъв няма. Защото ако рома няма GSM телефон има само в кметствата на села от такъв тип - значи е отишъл до кметството и се е обадил от телефона на кмета на кмета който сигурно си е бил в стаята защото ако не е бил как му се е обадил? Много плитка лъжа можеше и по-умно нещо да измислят

Така, така.... а после е търчал да го пали и от други страни, ама не бил той. Ай сиктир и дирници, и поиция, и герберасти!

Любимият на бг народа вожд Винету е пушил лулата на мира с един натурализиран индианец от индийски произход. Неочаквано слезли на земята Маниту и Великия бизонски (говежди) дух почерпили тия двамата с безплатен суджук взели по едно въгленче от лулата на мира на Винету С Голямата Тиква Вместо Глава и запалили пожари на 3-4 места. Вождът никога не е виновен, великите богове също значи е виновен гражданина от селски тип с индийски произход. Винету така каза и си закачи още едно Комисионно перо в прическата - Хау .

Почерка е важен. Това, че ни правят на глупаци.Серийно. При това, държавни институции. Освен престъпници, "серийните" са и с психически отклонения.

"Говедар подпалил с цигара пожара в Кресненското дефиле" И така няколко пъти!

нагласи работата. Комисионки за залесяване, за "почистване" на изгорелите участъци (с продажба на матриала естествено) от наши верни ГРОБарски фирми...

Мечтая един ден да се събудя без някой циганин да е извършил поредната простотия. Милионите, които ни струват, освен издръжката им, крадените релси и всичко, което е под ръка, прекарването на имигранти, мобилизиране на трудови ресурси за озаптяването им и пр. и пр. са неизчислими. Една от причината да сме бедни, стотици хиляди храненици на гърба ни, неучещи, неработещи и вечно с претенции към държавата и към всички. Има и процент българи в тази графа, но поне се издържат сами. Аман вече, аман, до гуша ни дойде от тях.

Боко и компания намериха лесна жертва - ще го пуснат скоро - няма и какво да вземат от него. А истинските подпалвачи /на няколко огъня едновременно от различни страни ще се измъкнат. Разни Герберастки дърводобивни фирми ще имат свръхпечалба, Тиквун и компания ще поискат еврофондове и ще ги дадат на друти Педе оппа Герберастки фирми за възстановяване на горите....

Много ми е интересно само едно.Този кмет сигурно е дал телефонният си номер на всички свои сьселяни да го тьрсят в нужда даже и на ромите.Браво.Ще потьрся и аз номера на нашият кмет че го нямам дано ми го даде.

че ще бъде някой нещастник....да не би да е същият запалил пожара около ВМЗ... Нали направихте цигарите да гаснат сами...... Пожарникарски простотии.

По липса на клошар ...