Голям пожар горя в центъра на София (снимки)

Голям пожар горя в центъра на София - в района на НДК. Огънят започнал от дървен кофраж на 37-ия етаж на новострояща се сграда, съобщиха от МВР.

Обратно в новината

Коментари - Голям пожар горя в центъра на София (снимки) | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Вижте кактво нещо се построи на ъгъла на Борис III и Горнобански път (на спиракат на 260 и 111). Това е просто ахртитектурен тероризъм. Такава сграда досега не бе строена в София. Колкото и да е взел някой, за да се построи това чудовище и такова архитектурно недоразумение (най-вече с разположението /ориентацията си), нищо не може да оправдае стореното си. Няма ли орган в тази държава (столица) , който все пак да упражнява някакъв контрол? как можа да се построи метро за образец (осолено ц. спирки) , а в същото време да се сторят такива сгради?! Момци, само с пари и далавери не се живее. Много скоро човек, изповядващ такъв манталитет, открива грешката си и понасая последствията.

Някога ролята на гл.арх.на София и на у-ние Архитектура и благоустройство беше да следи дали проектите за ново строителство са в синхрон с околните сгради, ландшафт, етажност и пр. Така е във всички големи и цивилизовани градове, особено в столиците. Затова там има храмония между новото и старото,хармония в етажността, отстоянието между сградите,вписването им в зелените площи и пр. Тъй като у нас демокрацията всъщност е пълна абдикация на държавата от задълженията й,заради които тя е необходима, днес развитието не само на София, но ина цялата ни държава е по закона на джунглата - по-силният _/този сп овече пари/ побеждава по-слабия или го корумпира, в т.ч.и чиновниците.Всяка мисъл или проява за общото благо, за обществената полза и интерес се приема за соц/комунистическа отживелица и така всеки поотделно гледа само собствения си интерес и оцеляване. Така обществото постепенно изчезва, остават отделните индивиди, оковали в решетки домовете си,подозрителни, недоверчиви, озлобени срещу всичко и всеки. Единсттвените общности, които оцеляват, са политиците и организираната престъпност, обединени от всичко, което е обратно на добродетели, идеали и общочовешки ценности. Това е България днес - територия без държава.

Mi sgradata e grozna za6toto NE E DOVUR6ENA!!!! Kvo vi ima ne znam

Те па като я завършт, па много убава ще е. Няма що - изсрана баш, като лайно.

Горял няколко часа. После уж го изгасили, но на сутринта пак пламнал. И толкоз. Даже кранът, дето се вижда горе да стърчи, си седи. Също като в Мадрид - 10 часа масивен пожар и нищо. Сградата не падна. А кулите паднаха след час и половина мижав пожар.

Ами! Изгасили?! Първи закон на пожарникаря - не се гаси когато няма полза. Ако беше апартамент или къща, или сграда в експлоатация - да ги наводнят и угасят, ама за някакъв си кофраж и дъски, няма смисъл да се израсходват средства и вода. Съборетините също ги оставят да изгорят - за да се саморазрушат по естествен път и да не се събират наркомани.

Да се издаде предписание за събаряне на сградата. Или, да речем, да се свали нивото до 1-2 етажа, върху които да стъпи паметник (монумент) на корупцията на софийските градоначалници, во главе с Петър Диков и с този кмет, който е продал парцела на НИКМИ.

Кой строи сградата, ми някой комунист от ДС разбира се. За какво ще я ползва, ми ще я дава под наем и ще печели милиони. Ще има ли парко места за работещите и клиентите на сградата. Ми ще има за не повече от 30% от нуждите за такъв тип бизнес сграда. И защо така, ми защото са раздадени милиони за рушвети само и само да го има това грозно съоръжение......не ми се пише повече, вие може да ме допълните.

Мен пък ме вълнува, кога ще довършат тази зграда, защото вече забравих от кога я строят

А мен ме вълнува, кога ще я събарят, и дали от NG ще го увековечат с филм.

Какво толкова плюете по сградата не мога да разбера !? Съседната сграда на в. Сега дето седи от 40 години да не е по-красива !? Грозни гиганти колкото искаш. И какво ревете, нали живеем в капитализъм - всеки с пари е свободен да инвестира. Подобна офис сграда ще даде тласък на бизнеса с нови площи и място за инвестиции ? Замисляте ли се че в тази сграда ще работят няколко хиляди души (между които може и да сте вие - не се знае) които ще имат ПРЕКРАСНА гледка към Витоша за сметка на това че планината няма да се вижда от булевард Витоша, което също е преувеличено. Дали като са строяли емпайър стейт билдинг са казали "ей, не ни скривайте гледката към река Хъдсън" Освен това мястото реално е извън стария център на София и не би трябвало да се съобразява с това - няма определен таван. Да не говорим колко е комуникативно мястото - метро на 5 мин пеша, трамвай по България на 1 мин, един куп рейсове. Далеч по-добра локация за работа , отколкото бизнес парка , до който пътуваш 1ч ако хивееш в Хаджи Димитър например. Пожара е саботаж - то е ясно , някой е разлял туби с бензин , иначе бетона не гори. Някой, чиито бизнес интереси са били настъпани , или пък отцепил се съдружник.. варианти много. Има толкова много пари в тази сграда че е нормално да се борят за нея.. Колкото до това защо се строят молове , а не фабрики. Ами погледнете моловете - пълни са, как да спрат да се строят като ние продължаваме да ходим в тях ?? Фабриките изискват ноу-хау, инженери и мениджъри.. няма го вече Съветския съюз да ни купува електрокарите заради оловните им тежести. Нивото в техническите университети е под всякаква критика - само алкохол и завършваш без да си видял дори струг, просто няма условия за индустрия.. аутсорс комапниите и кол центровете процъвтяват. Това е положението. Поне е някакъв брутен вътрешен продукт... не много , но от сърце както се казва :)

Как се гаси пожар на 37 етаж? Как се качва вода до там? Как се евакуира от там? Задължавам всеки обитател да ходи с азбестови гащи и потник.

Да допълним и горнище за дамите

Трябваше да извикат другаря Станишев?! Той в името на социалната справедливост и социалистически ценности за повишаване на жизнения стандарт на народу-населението ще ще да заповяда на ОГЪНЯТ да спре!- и чудото щеше да стане!!!!

това си е специалитет на боко. нема по майстор от тоз пожарникар. измайстори целата държава

Казвате Боко, пожарникар!? - Да а ма Станишко е факир в..........?Сигурно му е професия!(Без това и от ляво и от дясно се чудят каква Е )

За мен НИКМИ е организирана престъпна група, специализирана в заграбването на найкрасивите кътчета на нашата столица и превръщането им в ужасяващо грозни бетонни гета, закриващи уникални гледки към Витоша. Така беше унищожен единственият по рода си люляков баир на бул. Черни връх, съсипана беше гледката към планината в Манастирски ливади..... Горелите бетонни чудовища закриват гледката към най-голямото богатство на София - Витоша, от най-красивия квартал - Иван Вазов, както и от парка зад Хилтън. Обществото ни трябва да реагира по-активно срещу престъпните проекти на НИКМИ!!! Дано тази новина да събуди общественото мнение и да породи повече дискусии в медиите.

Ал

Напълно подкрепям!

Е какво да реагира обществото? Хората си имат наследени имоти и си ги продават. А на Иван Вазов не знам какво му харесваш...От Манастирски Ливади изток, Витоша си се вижда перфектно и дори в момента я гледам :)

Не е луд НИКМИ, че яде зелника, нали?

От този строеж преди време падна арматурно желязо и проби покрива на едно минаващо такси с клиент в него. Тогава спряха строежа и много време не се работи по него. Грозна и не на място сграда. Къде спи главният архитект на София и кому е нужен той, след като никнат постоянно от грозни по-грозни и кичозни постройки. Простотия и парвенющина , далавери, подкупи - това определя облика на града ни.

СЪЖАЛЯВАМ, МНОГО СЪЖАЛЯВАМ, ЧЕ НЕ МОЖЕ ДА ИЗГОРИ ЦЯЛАТА СГРАДА, ТОЗИ ЦИРЕЙ В ЦЕНТЪРА НА СОФИЯ !!!!

Заводи и фабрики не се строят, а билдинги и молове колкото щеш.

Тази сграда се строи откакто учех в гимназията в близост. Сега съм на 27 години.

който затули планината Витоша с този противен мастодонт, е просто грозен малоумник,пък макар и с мръсни пари в чужбина.

Виждам тези сгради от балкона си. Тоооолкова са грозни и не на място. Някой лумпен пак изтъргува естетиката на града!

Лумпени колкото искаш! Софиянски даде мястото, а гл. арх - продаде естетиката!

Ах, ДАНО да има възмездие за тези алчни нищожества!

Милениум Център!!!!!!! В България!!!!! Кви са тия грандиозни имена? Какво ще има в тази сграда, това поредния МОЛ ли е? Народа по селата мизерства и мре, тия тука строят сгради никому ненужни, но ако един паметник може лесно да се отстрани, то такова чудо в центъра ще глътне повече пари отколкото за строителството си!!!! За мен на тази сграда не й е там мястото! Архитекта на София да си подаде оставката, с тия измекярства.....

Абе друго си е нещо да е с чуждо име. По добре звучи от "пазар на измекярите" нали?

"Мошеници център" е моето предложение ...

dirddd@

Братята роми пак са палили гуми

Айде, открихме летните олимпийски игри! София 2014!

"общински" не олимпийски. С преплетени € центове вместо гривни.

Зеленина и чувство за простор. Това унищожиха тия ....... аси, Корупция и мафия. Това позволява строеж на такава сграда по "витошка". Долна леш !

Ей, господа Джурналисти, що ми къртите миФката? ..." огънят се възпламени..."? :-)

Кой, кой, кой е предприемачът? Кой, кой, кой разреши това безумие да закрие/загрози гледката към планината - единствено останалата гордост на София?

Сигурно не е случаен/случайни/.......... И бъди сигурен, че те си имат хубава гледка от домовете. Какво ги интересуват другите. И докога ще се строят такива сгради огромни в малка София???

За справки - НИКМИ и Пепи Рушвета, дето одобри тази простотия! Защото естетиката не можело да се вкара в законова рамка, и няма значение, че всички виждаме, че на тази сграда не и е там мястото.

Един спиращ-дъха гигантизъм. Който Абсолютно-Всички категоризират като Тъпотевица. Който има Доказано-Неясен 'зачатък'. НО ! - като Отчетем че А. там по него има Единствено-и-Само бетон (е, и тук-там кофражец....който хем Е недостатъчен за такъв строеж Ако е Строеж, хем се мести насам-натам за парлама) Б. времезапалването В. Характера на горенето ..то Има само Два въпроса : --> Колко парса ще се гушне от 'застрахователното' 'събитие" ? ------> Кой е 'собственикът' и 'застрахователят' ?

Хаха,ега цялата да изгори!Мутрите ще си вдигнат нова!

Наскоро горя бъдещата най висока сграда в Европа,в Москва,"Комплекс Федерация"! Угасиха го,пак така горяха последните етажи,след това продължиха да си строят все едно нищо не се е случило! Така ще е и тук...На вссякъде по света горят такива сгради,сучва се,друг е въпроса,ако е умишлено...

Палят се коли и не ги дават по новините, май някой започват да палят и сгради, е това е градация - има развитие ...

Паметник на единствения доказан от НЕкорумпирания съд НЕкорумпиран политик Стефан Софиянски.

какво ли не става при управлението на Тройната ламя!!! Предполага се ,че пожарът е бил умишлен и има пръст застрахователна компания,но да видим,полиция и прокуратура,какво ще кажат...,ако вече може и на тях да се вярва!!!

Стои като факла. Пожара е бил в полунощ, навяваме на мисълта, че има нещо умишлено в цялата работа.

Като прочетох за пожара в първия момент тайно се зарадвах, помислих че гори кочината с 240те прасета.

Това ме разсмя. Жалко, че е трагично!

Сега ще замажат отгоре и ще продадат - честито на печелившите купувачи!!!

За съжаление, този пожар нито ще върне далаверата, с която взеха мястото и започнаха да строят, нито ще възпрепятства строежа. На толкова апетитно място в София, да откраднеш такъв парцел и да тръгнеш да строиш такъв мегаломански офис център, достойно е само за нормална прокуратура!

Някога това място не беше ли на Атанас Василев и Алексадър Александров от ИФ "Развитие"? После на Костовите ли бяха Никром? Защо толкова време (20 години) не може да са завърши?

Аз също изгубих дирята на това място! Но, преди години имаше ТВ предаване за огромната далавера...без пари е излязло...не мога да разбера каква е тази лакомия да строиш в градинките и зелените площи. Като направят сграда за 5000 души, по какъв път ще се стига до там и къде ще паркират?

Пожарът е умишлен. За съжаление и този пожар е явно част от далаверата на общинската администрация.

чудя се колко болни мозъци са решили тази грозотия,наречена сграда да се строи точно на това място-селски типове с болно въображение и размиващи се представи за красиво и грозно.Жалко ,много жалко за комплексарщината на Бай-ганьовците,нарекли се строители.

Това с болните мозъци е версията на наивниците. Няма болни мозъци, а големи комисионни, с които тези "болни мозъци" ще си гледат гледки на остров Бали или някъде другаде по света без да ги е грижа за зелени площи, градинки и т.н.

Всъщност коментарът ти само доказва, че са болни мозъци, точно защото не работят нормално, а извратено! Извратено е да пожертваш нормалния разум в името на алчността!!!

Олимпийският огън е символ на олимпийските игри. Голям пожар гори в центъра на София - в района на НДК? Това не е пожар, а Общинарски огън символ на общинските игри. Огънят е запален от Московска 33 като символ на крепката мафиотска връзка между СОС, кмета на СО, главния архитект на София Петър Диков и Строителната компания НИКМИ. Огънят е неразделна част от модерните общински игри. НИКМИ тръгна като част от фирмите, собственост на Славчо Христов. Дружеството получава приоритетно редица поръчки за строеж на обществени сгради, сред които и сградата на столичната здравна каса в квартал "Лозенец". Според справка в справочната система "Дакси" в НИКМИ по 45% притежават Николай Козанов и Милчо Благоев. 10% принадлежат на американска офшорна фирма. НИКМИ притежава 30% от Глобал център, 33% от Метростанция 10 и 30% от Фонда за реконструкция и развитие. Николай Козанов е управител на "Милениум център", а Милчо Благоев е член на управителното тяло. От своя страна Благоев е и в управата на грандхотел "София", построен от компания НИКМИ.

така е при комунягите - запалиха цялата държава!

ти си комуняга

Според прокуратурата общината, която дава златен парцел от 7 дка на кръстовището на булевардите "България" и "Витоша", е претърпяла щети два пъти за общо 15 млн. лв. Накрая всеки от Московска 33 излиза чист, защото всички решения са гласувани от общинския съвет, който е колективен орган. Престъпление по служба е сделката за "Милениум център" АД.

Проблемът е, че алтернативата на комунягите в момента е ГЕРБ, а ГЕРБ е сбирщина от комуняги, мутри, ченгета от ДС, откровени некадърници и произволни комбинации от изброените.

Я! Редактора се е събудил - трие наред. Не му изнася, явно :)

Кадри не съм гледал, но да не би да се касае за една от сградите на небезизвестните НИКМИ АД, които отдавна се опитват там да построят поредното си архитектурно чудо? :) Конкуренция ли предизвика пожара, що ли? :)

Трябва да се прокара закон, че ако почнеш да строиш, и го заебеш, Държавата да може да го взриви и разчисти за твоя сметка. Аман от пишман строежи, гниещи с години дори в центъра на София. Аман от "най-мащабните", "най- уникалните" и тем подобни глупотевини, строежи. Като са толкова мащабни и уникални, защо ги карат, като цигански оркестър - до никъде.

Правилно, ама... фирмата отдавна ще е фалирала и няма да я има, за да търси сметка. Ще трябва интелигентен закон, а в България няма, кой да пише интелигентни закони, а и те са неудобни.

Той кара "до никаде", кога ти свири на погребение! Тука, Царско- герберска музика ни засвири, кога ни деряха кожите ? баба Тодорка

За това писаха нощес, така се надявах да е данъчното...

Колега, данъците се плащат. нали така? иначе няма да се различаваме от бандитите ограбили и ограбващи държавата

не лъжете хората никакъв пожар няма е сега идвам от НДК, вие журналистите се чудите с какво да си запълните колонките и заглавията, ето ви една тема...муха се събуди от зимен сън и изнасили една мравка по пътя...

Я пак провери, кога е бил пожарът, кога е бил потушен и точната хронология в статията. "Осведомен гражданин"...

Престанете да се изказвате НЕПОДГОТВЕНИ!!! Ставате смешни.

Това да не са две високи сгради все още на груб строеж точно на кръстовището на витошка и пенчо славейков. Ако не се лъжа преди време някакъв кран беше паднал там.

Мдаааа тая безумица там дето фирмата на хубавото Наде я почна преди години и все не може да я завърши за колко ли пари е застрахована при пожар?

Ся този със Зила как ще стигне до 30-тия етаж?

Със 3ИЛ-а, на ремък...

Важното е да не изгорят комисионните на Усмивката!

Съвременния РБ-бизнес строи с метални платна и потпури ? Кой глупак ще качва дарва на !5-ти етаж? КОЙ, КОЙ, КОЙ-КОЙЙ ? Мълчат Койчо и Койка, Генка, и тя горката, опичалена слет пожара на служебната кола! Ми тогава, нема кой, има само ТОЙ ! "Иване, БОЙКО, кажи си!" -.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.- Разследваща агенция бТТВ"Трътките- баба Тодорка" ООД

Ама ти наистина си много прост... по изказа, полемиката и речника заключавам, че си АТАКИСТ или производните им. Съвременните кофражни системи използват платна от шперплат с битумни покрития, за да са водоустойчиви. Метални платна, запълнени с вестници в дупките, ползвахме през СОЦ-а, течеше малко, капеше... после и вестници намирахме в самия бетон, ама поне не горяха. "АЛФА-ТАШАКА" специално включване...

Замалко да пропусна... "потпури"??? Това нещо между потури и пот ли е? А относно "металните платна" сигурно имаш предвид скелета, върху който е сложен шперплата, оформящ равната повърхност на бетона. Отвори търговските каталози на, който и да е производител на кофражни системи да видим къде е изцяло метална системата. През това време пот-туряй се и си трай. "АЛФА-ТАШАКА" допълнително включване от нашите партньори "РОМ-ТВ"

Бъзик си е направил човека с БТВ. Или работиш там или не си си изпил сутрешното кафе.

Няма какво да се лъжем, пожари в България не са по високите части на сградите, а по високите части на властта. Там от вече близо 25 години бушува един много мощен комунистически пожар, който Бойко се опита да изгаси, но безуспешно. Там в момента масло в огъня налива другаря Орешарски и му помага неговия верен друга Станишев. Защо? Ами защото така е угодно на Русия!

Е точно най - големият комунист, дето още си държи партийната книжка в рамка да тръгне да гаси....