Повишеното търсене от България повишило цените на лекарствата в Турция

Противогрипни ваксини, антикоагуланти и инсулини са изчезнали от рафтовете в аптеките

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Вие нормални ли сте? Населението на цяла България е 1/4 от Истанбул. И повишаване там цените, че от Любимец и Харманли ходят да пазаруват в Одрин….

са го закъсали щом кантарджиев им е рекламно лице

За 33 г. Бай Тошо направи няколко фармацевтични завода и България беше износител на лекардтва, а сега след 33 г.демокрация, съсипаха всичко и хората умират от липса на лекарства.

На тези какви са им плановете само, да мрем от диабет или да плащаме стотици долари - както е в САЩ - бахти демокрацията!

абе ментета

Докато нашите политици се надпреварват кой по-ниско да се наведе на Козяк, ще изчезнем и тогава кого ще педставляват? Лекарствата освен че са по скъпи, но и ги няма, работещите бедни са все повече, как оцеляват семействата с деца - направо магия.

В Турция цените на лекарствата се определят от държавата и навсякъде са едни и същи, не може някой да продава по скъпо , щото ще му се случи случка и бизнеса му умира. А че са повишени цените не се влияе въобще от това че българи пазаруват лекарства, това е капка за огромния турски пазар.

Горките малки държави, като Андора, Лихтенщайн или Монако. Там пазарът е толкова малък че в аптеките не зареждат лекарства и продават само дамски превръзки. Търговска логика по български.

Беше преди десетина години. На мой приятел, баба му беше тогава болна и едно от хапчетата през здравната каса струваше към 400 (ЧЕТИРИСТОТИН лева) на месец. СЛЕД ОТСТЪПКАТА от здравната каЦа!!! Той го поръчваше от Турция. Там на тяхната аптека - към 100 лева български пари. И даваше на шофьора на автобуса - 10 лв. за труда /толкова е искал/. Има някаква автобусна линия Добрич-Турция (не знам до къде точно)... Та здравната мафия у нас няма наяждане!

Представете си фармацефтичната мафия какво прави. Трябва да се отвори и нашият пазар, да има опция за внос на лекарства директно от Индия - там цените са съвсем други. Дори и с 20% мито, пак трябва да бъде направено. В момента е някакъв картел, където държавата не позволява внос на лекарства. А това че 10 000 човека са купили лекарства от Турция, която е 85 милиона, няма как да е качило цените. Срам за дира!

Първо се твърдеше че от складовете идва проблема и евентуално търговците. Сега пък "малкият пазар" според личното мнение на този фармацевт!? А примерно че списъка на медикаменти с намаления от НЗОК е намален от 3000 вида на 60-80 вида? А вярно според БЛС това нищо не значело! И стига бройката да не се увеличава нямало проблем. "у нас цената му е 96 лева, като се реимбурсира от НЗОК минимално. Същият този медикамент в турските аптеки струва 32 лева. "И тук отново можем да обясним това, че българският пазар е твърде малък", посочи магистър-фармацевтът." След като се стига до това цената на медикамента да се повиши в цяла Турция явно има доста голямо търсене от наша страна. А щом има такова търсене нима "малкият ни пазар" е причината за ниски доставки, макар да се продава на три пъти по-голяма цена при нас!? Между другото инфлацията в Турция не беше ли над 80%? Хем супер висока хем лекарставата им в пъти по евтини от нашите!?! "Бургаските аптеки отчитат леко повишаване в търсенето на хранителни добавки за имунна защита през есенния сезон. С това обаче нараства и цената, макар и минимално" Ако 5-20 лева е ЛЕКО увеличение не искам и да знам какво ще значи Голямо. А да не говорим, че е намалено и количеството във всеки флакон/блистер. В този ред на мисли Волтарена поради каква причина е на астрономическа сума? Голямата опаковка за гела която беше към 12 лв. сега струва над 33 лв. Голямо търсене ли има? хахаха

При голямата инфлация в Турция и евтината лира, лекарствата им са в пъти по-евтини! Дейба мамицата ви търговска!

Нали има ваксини за ковида

Турците сами си дърпат килимчето под краката като стават алчни. Ден годин храни....но като спрат българите да ходят в Турция на пазар - после много трудно нещо ще ги върне.

лекарствата са по-евтини, в Гърция - храната (за по-високото качество да не говорим - изобщо не може да става въпрос за сравнение...). Правете си сметка на какво място живеем...