Повече от 40 пътници загинаха в горящ автобус на магистрала "Струма", сред жертвите има деца

Шофьорът е загинал на място, 7 пътници счупили прозорците и се спасили от пламъците - настанени са в стабилно състояние в "Пирогов"

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Дано загиналите почиват в мир. Искрени съболезнования на всички близки.

На : " Участъкът на магистралата има множество проблеми, цяло лято там са ремонтирани дупки", каза пред bTV пътният експерт Диана Русинова. Госпожо Русинова, МОЛЯ ви НЕ използвайте тази Трагедия За Създаване на НАСТРОЕНИЯ!!! Кой , Кога ,Как и т.п. е Строил и Ремонтирал този път АБСИЛЮТНО НЕ е ПРИЧИНА за тази Катастрофата. Автобуса е имал Достатачно Сцепление със Пътната Настилка!!!

Кметът на Перник най-добре го каза: "Наклоните са убийствени". Всекидневно стават на този участък инциденти. Кой ще поеме отговорността? Кога ще се научат инженерите да проектират безопасни пътища? Кога....На Лот 3.2. от Струма трасето го качиха на Еверест. Как може такова безобразие. Да катериш баири с единствената цел да оскъпяваш излишно проекта и да обслужваш петролните компании. Кой ще плати живота на невръстните дечица.

Снощи минах от там със 120, пътя е прекрасен. Изпреварваха ме все едно съм спрял. Явно е заспал шофьора. Жалко за загиналите.

като краде от парите за магистрали. Всички един по един ще изпукаме като кучета в катастрофи.

На тебе ти пожелавам пълна програма - в катастрофа да изгориш до такава степен, че да не се познава кой си. Герберски простак безмозъчен!

Там не е магистрала, а скоростен път. И няма как да е магистрала, защото не отговаря на изискванията - скосявания, ъгли на завои, и т.н. Именно заради това ограничението е 120 км/ч, но почти никой не му обръща внимание. Точно там където е станала катастрофата карането с повече от 110 км/ч с ЛЕК АВТОМОБИЛ СРЕДЕН КЛАС си е предизвикателство, какво остава за автобус. Навремето го строи фирма от РСМакедония, ако ви е интересно като факт. Жалко за загиналите, съболезнования!

Дори да е заспал, щеше да се събуди. Не се е събудил. Тромбоза.

Бог да ги прости!

Пътуването през ноща с автобуси трябва да се забрани.Задължително по двама шофери, оборудвани с камери и датчици за намаляне на скоростта при наближаване до обект и осветени магистрали.Тоест лампи да светят като на алеи!!!

Да почиват в мир! Жалко за всичките загинали, най-вече за 12-те деца

Бог да прости хората, това е.....Отиваш на екскурзия да видиш свят да се разнообразиш и ето..Завършваш жизнения си път на мизерна и скапана БГ магистрала.

Просто шофьорът е починал. Каква трябвашв да е магистралата, за да не се случи инцидент при загинал шофьор?

Бог да ги прости всички загинали ! Да се провери дали е качествен Асвалта , то може да е като на Своге ! Нанков как мина между капките тогава !

Бог да прости загиналите! Поклон пред мъката на роднините и близките! Моля ви, не политизирайте, не говорете излишни неща заради паметта на жертвите. Всичко това днес е нелепо и излишно. Едното човешко Бог да ги прости е напълно достатъчно!

ужасна трагедия...ужасно....нямам думи

Най-вероятно - заспиване на шофьора....

Не знам кой какво е строил, но вс ички завои по БГ магистралите са с обратен наклон. Сякаш проектантите са обърнали учебника на 180 градьса като са чертали.

Ужасяващи съмнения в постановка с цел извличане на политически дивидент нахлуват в мен, прочитайки за тоя инцидент, но предпочитам да не говоря. Няма смисъл да казвам кой е заинтересован, но това не може да е случайно - достатъчно е да видим колко още смърти дойдоха вчера - датата беше зловеща в окултно отношение 22.11.2021.

По тази магистрала се вяха едни плакати...."Благодарим, че ни правите европейци"...

Спрете коментарите! Страшна трагедия, ае пълно с малоумник коментари!!!

Няма значение народност, хората ги няма. Мир на праха им. Сега ще обвинят шофьора. И сигурно е виновен. Ама е убил много хора. Извод, не се доверявайте да ви карат с автобус както си искат.

Имам един въпрос - защо властите се притесняват от дроновете? Страх ги е, да не се види истинската причина ли?

Разбира се. Пътя е в окаяно състояние. Държавата ни е превърната в клоака.

МАКЕДОНЦИ вече НЯМА! Има СЕВЕРНОМАКЕДИНЦИ!

вече има МАЛОУМНИ БЪЛГАРИ

Бог да ги прости хорицата. Ужасна трагедия :( Пишещите злобни коментари. Засрамете се.

Кога последно оправиха маркировка по пътищата ни? Маркировките се оправят поне веднъж в годината,. А, мантинелите - изправни ли са, кога последно са проверени?

че маркировка там има

Комитова открадна парите. паре нема за маркировка. и не само за маркировка. И за чистене на снег нема.

Борисов където взе бе? КЪДЕ СА ЗАЩО ПРАВИМ РЕМОНТИ ВСЯКА ГОДИНА НА МАГИСТРАЛИТЕ? ГЕРМАНИЯ АВСТРИЯ УНГАРИЯ ИСПАНИЯ ПОРТУГАЛИЯ ГЪРЦИЯ.... да не правят ремонти всяка година а?

Ако марткитовката е от качествени материали, няма нужда от ежегодишно подновяване!

Почистват ли се пътищата в България?? Този се хлъзне, онзи му протече масло.., някой от АПИ минава ли на ОГЛЕД, да почистват, да проверяват?

И маркировка!

Асвалто лизгав. А зимъска снегот че е лизгав. И никой нема да го чисти.

съчетана с изтрита маркировка. Автобуса е налетял челно в започваща мантинела, отнесъл е около 50м. която е влязла под автобуса и го е запалила. Голяма трагедия!

Спешна и пълна инспекция на всички обекти на фирмите Банкя Груп-с проби.

Асвалто лизгав. А зимъска снегот че е лизгав. И никой нема да го чисти.

А половин година Комитова къде спа?

А кой ще плати 50м. бастисана чисто нова мантинела?

Питам всички крадци и лъжци. Партията няма значение. Те си знаят, мушмуроците-убийци. Мислят, че са се скрили. Дали?!...

Да не се окаже че мутренските фирми които пращаха работници да протестират не са си свършили работата и асфалта не отговаря, мантинелата не отговаря или наклона не е проектния,

Не, оказва се, че никой не им възложил ремонт в участъка, нито им е отпуснал средства

Под 200 коментара е супер Браво

Ко стана с 1 милиард от сметките на АПИ през лятото? Къде изчезнаха

заеми от ГЕРБерското управление?

Искат да ни бият Кво да праим На Прашков ли да съ оплачим Незнам

Къде е Комитова сега да изтърси някоя простотия за 9ти Септември?? От нейното ведомство изчезнаха близо милиард - едни мантинели не оправиха... И не само там, на много места

изчезвайте от тука. Намерете си статия където да тролите а не тук при такава ТРАГЕДИЯ... И АКО ЩЕ ТЪРСИШ ВИНОВЕН...НАМЕРИ 12 ГОДИШНИЯ УПРАВИТЕЛ

Бог да ги прости! Не правете политика от това! Грях е!

да скриеш истината.

Отидоха си. Връщане назад няма. Който не пътува, той не знае кооолко са ни ЗЛЕ пътищата. Над 70% са пълна трагедия. Да тежат на съяестта на "великият" от Банкя и послушниците му. Лош късмет. Това е истината: Уморен шофьор. Нощен преход. Трагично състояние на пътя. Лошо време. Преди Коледа се случва. Да НИ предупреди. Мир на праха им... Казах .

Ще тежат на съвестта на Комитова, щото тя прибра близо милиард от сметките на АПИ. А камара Пътища цяло лято крякага, че пътищата си чакат регулярния ремонт

Това е най-лошото добро утро. Нека след снощната трагедия и този автобусен кошмар да се смирим и да се помолим за жертвите. Боже, това е ужасно. Искрени съболезнования!

с толкова безсърдечни хора няма бъдеще . Сърцето ми плаче , Бог да прости загиналите . Амин .

!!!!!!!!!!!!!!!!!! СРАМНО Е ДА СЕ ЧЕТЪТ ТАКИВА ГНУСОТИИ ПО ВРЕМЕ НА ТАКАВА ТРАГЕДИЯ

Няма Господ на този свят. Да почиват в мир!

Моделът прокопиев- радев- Божков , си влезе в пълна сила !! радвате ли му се ?

Вие нормален ли сте да цитирате опорки при такъв инцидент? Бог да прости загиналите.

Ако си вършеха работата отговорните политици - едва ли щеше да стане това

от огромен мащаб. Избиването на бездомните кучета и котки, вместо спасяването им, е по-дълбока причина за нещастията. Убийците и предателите на тези животни са причината за страданията на всички нас. НЕЩАТА на Земята са свързани... Бог да прости загиналите. Децата са невинни.

Не спирайте коментарите Само тия дето кълнат

Моля Дир ДС спре коментарите

Дарвин. А в този час сигурно е нямало кой да помогне от коли..

Според някой шофьорът е заспал и е катастрофирал защото пътя е лош,значи на хубав път и да заспиш няма да се случи нищо.

но реално погледнато пътищата са ни ужасни. На излизане от София към Пловдив във дясна лента не можеш да караш....ФАКТ

Ами, служебните не са по ремонтите на пътища

Защо Германия Австрия Унгария Испания не ремонтират всяка година?

И Комитова като в Германия - спря да прави ремонти. А, в Германия коя магистрала я строят 47 години и сега я спират за 16ти път?

Няма надежда за народа ни. Недоумявам как може да мразите всичко и всеки. Просто замълчете.

Мир на праха им!

Не се знае все още причината, , но на всеки му е ясно що за инфраструктура има в България. Местните лобита си взеха сериозните парички, работниците и те " кърпят" колкото да не заспят, но им дават достатъчно трошици велможите. После следват протести.......и така. Всевишните сили да приберат починалите( да не забравяме и вчерашната трагедия с възрастните ни съграждани, както и хилядите починали по пътищата! България все повече заприличва на прокълнато, забравено от Бог място!

Това се дължи на факта, че на територията на нашата Родина има много лоши хора. Те не са много, но са много лоши. Всъщност, те не са хора.

Винаги съм бил против пътуването през нощта, особено при лошо време. На някои хора им е удобно и прочие, но това увеличава многократно шанса за такива трагедии. Според човешкия биоритъм през нощта се спи. Като се прибави дъжда снощи и лошите пътища по пресечен терен, рискът е голям. Като добавим нашия бедняшки навик да се пести от всичко и да се краде, цената са човешки животи накрая.