Напрежение в Мизия заради парите в дарителската сметка

Разпределението на 73 000 лева в дарителската сметка на община Мизия предизвика напрежение в града, който беше засегнат от опустошително наводнение през август.

Обратно в новината

Коментари - Напрежение в Мизия заради парите в дарителската сметка | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

тогава писах , ще повторя . пари ще има , но по добре да няма , щото комшии , роднини и приятели ще се изпокарат .

Ако са пострадали 120 къщи и 1200 човека, по 10 ли са живели в къща?

Какво е това разчистване бе ?? Явно пак някаква мафиотска фирма за боклуци иска да прибере парите, събирани за помощи.

krantava Darzava, izma4i хората

Абе хора, вие не разбрахте ли, че парите от дарения няма да отидат до нуждаещите се, защото по веригата има едни "по-нуждаещи се"-като кметове, администрация, нашо и вашо. Даваме си левчетата, но хората се оправят кой както може. Какъв е смисъла тогава от подобни кампании?

БATKO

Айде криСталина да си продаде двореца в Ню Йорк и да даде парите на бедстващите. И без това не го ползва. Какво ще ми се прави, че няма пари. Ами Плювналиев. Колко дворци има. То не е на Камбаните, то не е край Банско, то не е на Черноморец, то не е в Халкидики, и кой знае колко още офшорни замъци има. Сигурно и Ким-Ир-Сен няма толкова. Един замък да продаде и да дари парите на мизийци и ще се оправят.

О, не така! Не с рогата! За нашата гордост Сталинка Георгиева - гордостта на Би Би, само суперлативи! Жената обеща да помогне и на Варна, и на Мизия, ама .... "друг път"!

бате ти живееш трето поколение в кирпичената къща на дядо ти. три поколения не сте забили един пирон . сега водата направи кирпича на кал . комшията ти през комунизма тегли заем , построи си къща от бетон и печени тухли и си е добре . ти искаш плевналиев да ти даде . и държавата да ти даде . но ти сам на себе си не си дал .

Ей затова за българина само сопа по дебелата кратуна, никакви пари, че иначе става нахален.

непечени тухли и вода правят само кал не стават за строителство на терени с плитки подпочвени води ! това застрахователите го знаят !

9000 лева от тази сметка ще покрият транспортните разходи за извозването на 600 кубически метра дърва за огрев 15 лева само за возене на 1 кубик дърва !?!?!?! тия от къде ще ги докарват бе ???

От сечещето, драги! В планината, няма път, не минава обикновен камион и се товари два пъти. Ти, ако можеш за по-малко или без пари - предложи на кмета, ще те вземат!

Колко от тези лица си бяха направили застраховка? Цяло лято имаше наводнения. След Аспарухово-направихте ли си застраховвка? 25 лева е застраховка с покритие 10 000 лв. малко им били по 100 лева помощ. ми тогава щом 100 лева са малко, с подобна "малка" сума застраховате ли се. 100 лева ще е с покритие за щети за 40 000 лв

Интересно-когато имаш да получаваш 100 лева-казват,че са малко. А като трбва да ги дадеш-например за застраховка на собствения си имот, изведнъж стават много.

А ти застраховал ли си някакъв свой имот? А опитвал ли си се да си получиш застраховката в случай на застрахователно събитие? Не си? Тогава не пиши глупости! Ще видиш пари през крив макарон. Застрахователите ВИНАГИ намират повод, за да откажат плащането, ако си господин Никой! ВИНАГИ!!! Те от това живеят - от плащане на вноски и НЕПЛАЩАНЕ на пари при застр. събитие. Затова - НИКАКВО ЗАСТРАХОВАНЕ, докато не са задължени със закон да плащат и държавата да е ГАРАНТ!!!

Защо застрахователните дружества не публикуват подробни отчети какви пари събират, какви суми изплащат и каква им е печалбата. Май са пирамиди и не им изнася да си показват далаверите.

Альо, Мизия ли е? Ние дарявахме на хората от Мизия, а не на крадливия ви градоначалник! Кога ще правите 'мечка" на кмета, да дойдем да помогнем?

Ако бяха цигани,щяха да скочат и да раздават на калпак! Да не говорим,че дарителската сметка за Варна беше в пъти по голяма,където обаче пострадаха единствено цигани! Но българин ли си,това значи да се оправяш сам или да го д*хаш!!!! И как да се гордееш после ,че си българин,след,като в собствената си държава си по зле от циганите!!!

парите да са само 73К. Аз лично съм пратил поне 7-8 есемеса

Е, то друг не е пращал.

Имам инфо/ не е 100% достоверно, но е доверен източник/ че са около 500, 000 само от есемеси

Хахаха, колко тъп и наивен трябва да си да даряваш пари. Какво още трябва да се случи да проумеете, че всичко се краде и краденето е националният спорт на измислената държава булгаристан? Кажете ми. Не съм дарил пари и никога няма да го направя. Има си институции и за това гласуваме парламент и се води "държава" тук и се плащат данъци. Като има бедствия да се защитава населението. Ако така не става значи няма как да стане.

Да не дава Господ да ти дойде на главата, че да ти обеснява някой тогава за държавата и IQ - то на даряващите ! Ще има да чакаш на държавата и такива като теб да ти се смеят :)

Ако има господ и всичко върви по неговия план, значи всичко е предначертано и решено отдавна. И аз, и ти, и всичко останало. Та ако си толкова набожен приеми фактите и не давай акъл.

За съжаление това е самата истина. Последно дарявах пари за земетресението в Стражица през 1987г. От тогава разбрах, че е безсмислено.

Парите са от народа за хората от Мизия! Събирани по левчета или повече. Една партия не се бръкна в големите си пари и да дари нещо, съответстващо на големите субсидии , които пак са взети народа. СРАМ!

всеки път когато се събират помощи за нещо все ще се намери някой крадлив кмет да прибере парите затова борбата на избори е толкова голяма аман от това крадливо племе

Идиоти ! Разходите за почистване трябва да са от общината, нали има фонд "Бедствия и аварии" или там както се води (простете за невежеството!). За това ли дарявахме пари, за да отидат в нечий джоб, вместо там, за където са предназначени - за ПОСТРАДАЛИТЕ. Що за държава скапана !!!!!!!!!

Дарили сме парите си за да се дадат на хората,а не общината да си покрива разходите!!! Хората не са виновни,че няма държава,която да и осигурява безопасно живеене,там,където са!!! Дайте парите на хората,от къде на къде ще ги използвате за различни нужди от обявените!!! Ако знаехме,че ще ги използвате за друго,нямаше да ги даряваме!!!!!!!!

За "Аспарухово" във Варна, изпратих 3 дарителски ес ме са. Бих могъл поне още 30 броя да изпратя, но тези пари никой не гарантира, че "НЯМА ДА БЪДАТ УСВОЕНИ", като в цитираният случай. Може да съм ШАРАН, но не съм "лапни шаран".