Синоптиците предупредиха, че идва опасно време

Предупреждение за опасно или потенциално опасно време е в сила за цялата страна за 6 януари.

Обратно в новината

Коментари - Синоптиците предупредиха, че идва опасно време | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Сняг

някоя снежинка и при нас! Красота и свежест!

НЯМА ЗДРАВИ ,ИМА МНОГО НЕПРЕГЛЕДАНИ В ТАЗИ ДЪРЖАВА ЛЮДЕ

Преди 2-3 години когато в Кърджали и Смолян валя сняг,скъса ел. проводите и стотици села останаха без връзка заради 2-3 метра преспи! Тогава 3 дена се говореше за код червено и обилен снеговалеж. И тогава беше пълно с дървени философи като сега! ТОГАВА ИМАШЕ ПОНЕ 3 ЖЕРТВИ ЗАМРЪЗНАЛИ, ЗАЩОТО НЕ БЯХА ЧУЛИ ПРОГНОЗАТА! Единия тръгнал от едно село за друго. Други двама отишли да прибират коне!

Аз пък поздравявам за готовността, която се декларира. Добрата подготовка е половин победа!

над линията тука...

Тъпомера на българина бие всякакви рекорди . С нетърпение чакам да падне снега , за да видя КОЙ ще е виновен за студа и виелиците . И преди да ми обясните как е било преди 27 години , си спомнете колко коли и пътища е имало тогава и колко и как сте пътували с каруците и воловете .

Една зимна ваканция на село, 4 часа рихме преспата да направим пътека до чешмата която беше замръзнала и нямаше вода , до кошарата където са въглищата и до портата! Беше немислимо да се излезе на улицата! А с онези гуми Видинките ,жива кола не се мяркаше със седмици!

Преди 27 години икономиката работеше на макс, хората бяха и повече, добави и камиони пълни със стоки български и не само превъзващи ги нанякъде.

Ами отивай в Русия бе момче . Там и сега икономиката работи на МАХ , таман ще се почустваш , като в България преди 27 години .

В магазините само български стоки - лютеница хорце, консерва копърка и режим на тока 2 на 2. Това беше преди 27 години.

Лъжеш!!! Преди 27 години икономика в България НЯМАШЕ!

Преди 27 години снегът в София се събираше на камиони и се изкарваше извън града. До май месец стояха купчините сняг в полето при Божурище и Обеля. Това да мине снегоринът и да метне всичко НА ТРОТОАРА го нямаше.

Спести си приказките колко хубаво е било преди 27 години . Човек от хубаво не бяга . Ако на теб ти липсва , предполагам , че и до ден днешен в Москва процедурата е същата , летище София е отворено във всички посоки .

Пак дървени философи търсят причина във винетки, неглижират времето и прочие БЪЛГАРСКА РАБОТА! Абе тарикати, в Германия никой не филосфства , а спазва правилата. За това хората са 100 години напред! Всяка година при такива природни катаклизми умират по 4-5 човека, от вечно не разбралите и неподготвените! Още стотици бедстват, защото са ''по-умни'' от другите! Радвайте се,че има кой да ви предупреди и да ви каже да си седнете 3 дена на задника и да се не правите на мъже! Стига сте леели простотия!

Наричаш 20см сняг и три преспи по метър, при температура около -12, "катаклизъм". На колко години си?

А ти си лъжец и измамник! От къде разбра колко градуса ще е в събота и неделя и колко сняг ще има ?

като ми напишат така 24м/с вадим веднага калкулатора да си сметна уравнението за км/ч , че ми е много ясно точно колко силен тоя вятър с тия метри / секунда. Ако ще в неква степен на квадрат го напишете

Тази сугрин по "Денят започва" Лиляна Павлова ни убеждаваше каква добра организация са направили в подготовката за зимата. А зимата започна още преди месец. Къде бяха се скрили управляващите в оставка та допуснаха да се случи драмата край Карнобат? НЕКАДЪРНИЦИ И НЕГОДНИЦИ!

На повечето не ви пука ,ама на мене ми излиза пара от устата във всички стаи.Краднете от топлото и си живуркате.

В Москва отложени полети поради лошото време. Предлагам Медведев да повика спешно Боби снегорина да оправи нещата - хахаххахаха

Друг е въпросът, че едно време би могло да е опасно тогава когато завари някой неподготвен. При такова време ескимосите биха се излежавали голи в снега и песни биха запели;))

"Опасно вълнение по Черноморието край Добрич"- страхотна новина. Добричлии вече няма да ходят по Албена и Кранево- имат си свой излаз на море. Очакват се големите вълни да се влеят в езорото на градския парк в Добрич.

Като е толкова опасно боко къде ще си направи селфи??

ходи на "плажа" в Добрич и ще спира вълните да не залеят града - хахахаа

Браво на колегите, поне веднъж да са в крак с работата си! Невероятно ще прозвучи на някои от вас, но аз лично се информирам от американски телевизии и знам от сателитите им какво предстои да става в небето над Европа около месец напред /разбира се, само в климатичен смисъл!/. Тук сме като в дупка - навсякъде доскоро беше приятно за сезона, само у нас тежки минусови температури и епидемии. Ще изпукаме от глад и цени тази честита нова година!

И аз времето следя по американски сайтове познават много.

Стига глупости

Случващото се по медиите от три дена страшно много прилича на случващото се по времето на Емел Етем - министръката НА бедствията и авариите. Помните ли медийната "паника" за прииждащите води на Дунав и "бедстващият" Видин. Тъпчеха ни с нерви, страх и напрежение през половин час по всички възможни начини. То не бяха кризисни щабове, то не бе армия, пожарна...Емел Етем говореше по пет пъти в ефир колко сотици хиляди са отишли за техника, за транспорт, за гориво, за материали... Беше вдигнала стена от чували около Видин, за да защити града от неизбежният апокалипсис!!! И една сутрин излезе шефа на пожарната, ухилен като пача. Явно никой не беше съгласувал нищо с него или човека се беше върнал от дълга отпуска. И като започна през камерите на сащисаните журналя: - Обстановката е нормална! Няма нищо притеснително. Това е нещо нормално за този период от годината. Видинчани си го знаят и дори идват тук, в парка, да се полюбуват на гледката! Виждате ги дори... - Ама как?! - трепери една поставена от властта тъпанарка и му вре микрофона в устата - Водата продължава да се покачва и по прогнози, ако не спре, в късните часове видин ще бъде ПОТОПЕН. Нашия се разсмя искренно и каза нещо, от което лъсна целият панаир на властта: - От къде не къде?! Няма такава опасност, моля ви се. Ако ще прелива наистина, притеснени би трябвало да са румънците, защото те са на...по-ниско от Видин. Този човек, разбрах, че са го уволнили след няколко дена. Но това е друга тема.

А междувременно изкупи баирите около Ябланица и Огоя. Гадна пачавра!

Добре де колеги синоптици какво трябва да вали през зимата нали сняг ?Изненада ще е ако започнат да падат дюли от небето през януари това ще е изненада а не снега, е ще е студено и с преспи ами така е зима е !!!

Специално заради пишещите тук проверих няколко световни сйта с прогноза за времето. Всички прогнозират, че времето през уикенда ще е лошо и неблагоприятно за пътуване. Не знаех, че българското правителство в оставка има такова международно влияние.

За тъпаците, които под пътуване разбират каране със 140 в населени места, наистина ще е неблагоприятно. За другите, които връщаме педала на газта и увеличаваме дистанцията, когато е мокро или снежно, пътуването ще е единствено по-дълго :)

Има ли гаранция, че точно пред теб няма да профучи някой със 140 или тираджия да се забие в преспата и да ти запречи пътя?

Тези синоптици на какво се правят? Нали ТОЙ, дето върти Земята, дето определя ветрове, урагани и бури откъде ще минат и дето определя времето ви казА? Да, за НЕГО говоря! Дето са го галИли три папи и един Маджо по главата!

Малко е прекалена тази цялата история с големият студ който идвал. Съвсем нормално и хубаво е даже , НО все пак българина е доказано прост и идеята е спусната лично от Бат Боко за да няма пак подобдни дебили като на магистралата летящи със 100 км/ч на заледено с летни гуми. Един вид , измиваме си ръцете.

А пък в Япония , взели та изчистили магистрала с над 22 метра висок сняК.

Гледах в ютюб клип как го правят: само с един багер и една машина, която не знам как се казва - отпред в нея влиза снегът и отгоре изхвърча като през комин на висока "струя" настрани от пътя. Нищо повече.

"Господар и слуга"

КъдЯ сЪ крие Лиляна Павлова?

У некой снегорин се топли на парното.

В скандинавските страни винаги е -20 и хората живеят, магистралите им сухи, децата ходят на училище и всичко си е наред, тук децата са в дървена ваканция или грипна, ама са чалготеките....

В скандинавските страни няма толкова крадци, колкото в балканските.

да им пратим Тиквата, че да ги видим

"Въпреки че за днес не се очакваха чак толкова ниски температури, властите спряха движението до довечера по важна железопътна линия, свързваща Швеция и Норвегия. "

Тоя оранжев код за опасно вълнение ни го сложете и на нас, нищо, че сме централна България. Тук такова слънце е напекло и така се топи снега, че като нищо ще започне да образува вълнички по улиците.

Вече ужасно започвам да се ядосвам! Какво непрекъснато стресират и без това стресирания народец? Ужас на ужасите, иде Апокалипсис - ще вали сняг през януари! За географското положение на България това си е най-нормалното нещо. Допреди 20-тина години имаше сняг от началото на декември до към края на март. Никой не биеше барабана, че щяло да вали. Вместо да всяват суматоха и да истерясват, да си подготвят, както си му е редът, машините и хората, да си обявят повишена готовност и толкова. Да вали сняг тук е повече от добре. Неслучайно старите хора казват "дебел сняг, дебел комат", а децата учат зимни песнички, в които се казва как семенцата спят под снежен юрган. Ако зимите ни са безснежни, годината или ще е сушава и всичко ще изгори, или ще е дъждовна и всичко ще изгние.

Допреди 20-тина години нямаше толкова джипове, аудита, бмв-та, мерцедеси. Проблемът ни не е във времето, а в манталитета.

Така е нямаше. А сега като ги има, нямаше да има проблеми, ако не бяха сринали образователната система и наложили масово чалгализиране на всичко, та хората тотално се опростачиха и изнагляха. Защото не джипа, мерцедеса или БМВто са проблем, а тези, дето ги карат.

И 10 000 ЛЕВА , да направят цената на винетката , ФАЙДАТА Е СЪЩАТА . Това е като във Бг-футбол ,....и по 200 милиона да е заплатата на нашТе футбалери , нищо не стаА , толкова си могат . ДА , др. управници .

К'ва е тая истерия бе? К'во толкова се очаква, та журналисти и прочее драскачи 3-ти дан ни заливат с погнози за страшен катаклизъм? Код оранжав, червен, черен... 25 см сняг и 2-3 дни здравословен студ в средата на зимата за нормален човек не са катастрофа.

Евалата майна

То и грипът затова се разпространява, като свие студът, няма да е така

Както каза и Слави Трифонов : ---''Представяте ли си ,.....да вали зимата сняг в България , не мога да повярвам".

Е що ме прецакахте така? Аз тъкмо си купих нов бански и шезлонг да се пека утре на покрива, а то....

Като чета ,как всичкото Джурналя ореваха , че ни чакат толкова ужасии започвам да си мисля ,че Свинетка Винеткова е похапнала доста от паричките за зимно почистване

Предупреждение за опасно или потенциално опасно време е в сила за цялата страна за 6 януари. Потециално опасно ще да е.Все пак е зима бе другари синоптици. През зимата банани и портокали не растат, а има снеговалеж и виелици.

Кога най-после Лилето пЪ . , ще вдигне още , цената на винеткатЪ?

Чака Фандъчката да вдигне още цената на билетчето Време им е да се качват на метлата

Верхоянск максимална температура - 39 гр. минимална температура - 44 гр. тия хора нямат ли премиери, да им кажат да стоят на топло и да не излизат, щот е нооо страшно навън ?

Все едно,че камъни ще падат от небето,а не сняг. Ккави са тези кодове,това зомбиране? Прогнозата за времето новина номер едно в ЕС.

Бре голям страх бе!!! Ще кажеш,че ще стане все едно като в "След утрешния ден" хахаха!!! Ама важното е,че Борисов разпореди...хахаха!!! Няма се плашите от 3 педи сняг едва ли ще има!!! ХО ХО ХО

Ей, оревахте орталъка! Да се чуди човек януари ли е или юли, та снегът и виелицата са толкова необичайно явление! Тва, че матряла ша тръгни да превзема Шипка с летни гуми и по потник си е едно на ръка, ама акъл не мош му налей, щот иска пърцуца!

К'во ста'а с "Ретроградния Меркурий"?... :::))) А?... :::)))

Задоградния Меркурвий?

кажете та шефа, утре не съм на работа, щото премиера забрани да излизаме.

Братя българи не се страхувайте всички медии ореваха орталъка за кодове за виелици и ниски темпуратури а това си е нещо обичайно.Децата не само в Русия и Украйна си хапват сладолед и са по пързалките в такова време а те ви плашат вас да не сте деца, я се стегнете и не се плашете !

ей сега четох прогнозата за Яркутск, утре ще е - 41 гр. Хората са облекли пуловерите с дълъг ръкав и се събират в местната кръчма за по една водка на клечка. Техния премиер откри ски сезона. какви камиони, кви пет кинта, тук се попика хте от страх. хахах

"Оранжев код за опасно вълнение е обявен за Черноморието край Добрич." Не знаех, че Добрич е на Черноморието, ама щом от дира казват...

Шумен е пристанището на Варна, това всеки го знае, а Добрич е яхт пристанището. кво. хората са учили, не са спали като нас.

опасно,опасно,колко опасно е бе,-20,ако това е опасно време значи ония в сибир и аляска отдавна да са измрели,че ни е скапана държавата и системата е по опасно

Хайде спрете се, де! Януари месец минзухари и пчелички ли очаквате, да му се не знае? Все едно сме в Холандия, а не в България и 18см сняг ще сринат държавата. Всички медии полудяха да ни заплашват. Дори борисов и кат забраниха да пътуваме. 2012 година мина отдавна, свършекът на света се отлага.

20 см сняг! Лелемале, краят на света е близо!

Не бе... БайХуй най-после ще отива при БайСтаври, иииии..... край на герберастията...!!! :::))) Дааа...!!!