Парламентът обсъжда узаконяване на ромските гета

Парламентът обсъжда мораториум върху заповедите за премахване на незаконни строежи в урбанизираните територии, както и в рибарските селища по морето. Павел Шопов от "Атака" обвини, че мораториумът е реверанс от БСП и ДПС към жителите на циганските махали.

Обратно в новината

Коментари - Парламентът обсъжда узаконяване на ромските гета | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Така се благодари на ефтините избиратели.

Ами да ги видя как ще узаконят незаконното.Ако приемат сепаративен закон който да важи само за определени територии,етнос или групи това директно нарушава Конституцията чл.6 ал.2.Никой не може да се ползва с привилегии.Ако пък закона вашжи за всички моментално започвам да строя кавото ми скимне и после ще искам озаконяване на общо основание.Теси депутатски приумици по скоро целят да противопоставят един малцинствен етнос на останалите с цел вбиване на клинове в протеста.Това е още едно доказателство,че тези които държат властта се стремят към нея като самоцел и имат някакви намерения които се различават основно от това за което по поринцип са избрани.Или трябва да работят с вила на врата,или да се измитат веднага,а не да демагогстват и да харчат народна пара за простотии.

Ей тва го направете и съм на терминал 2 с цялото семейство ! Скапаняци продажни - да лижете задници най-ви бива , било то и на най-долната сган !

Е, аз вече найстина ИСКАМ ДА СЪМ РОМКА! Някой знае ли как да придобия законно техните права? А именно: да пътувам без билет в транспорта, да ми дават детски за дъщеря ми, да ме лекуват без пари в болницата, да не си плащам тока ,водата, данъците и други текущи разходи, да взимам помощи по всякакви причини- еднократни и постоянни, да си вдигна къща без разрещително, да вандалствам и крадя безнаказано, да ме хранят и поят по избори, да тормозя обществото с вонята си и вечно протегната си ръка и цялата страна за мен да мисли! Ехаааааа....

ИСКАТ ДА НАПРАВЯТ СТРАНАТА НИ ЦИГАНСКА ДЪРЖАВА ОСТАВКА

Осравка е малко. Съд и затвор!!

Елате във Варна да видите как кандидата за кмет Бозов /независим подкрепен от БСП и ДПС /си прави пиар в ромския квартал с това узаконяване на имоти

Да не се сърдим на Шопов , той иска да добута някак си до пенсийка

Има толкова изоставени села навсякъде. Дайте им къщите и земята от тях. Нека се заселят там.

Кво ще кажеш , да си платят по нормален път, както ние си плащаме. Всеки месец да внася и така цял живото ако иска. Докато си изплати. Обаче няма да стане номера щото избирателите щесе разсърдят на БСП. А само да добавя: - струпването на голями групи от цигани води до тяхното сплотяване - насилите при тях е генитчески заложено когато са в глутница - ако не си забелязал те вървят по на 3-4 човека - ако имаш възможност наблюдавай сам циганин как върви и ако е в непозната обстановка тогава виждаш нещо интересно Така че никакви села, купуват си терените и с право на строитество еднообразни архитектурни планове и да действат, стига помощи от нас.

Трябва да се отблагодарят на Дон Цеци Кънчев за гласовете на изборите.

Павел Шопов от "Атака" обвини, че мораториумът е реверанс от БСП и ДПС към жителите на циганските махали. ...............що им правите квором бе псевдо-националисти ......това народа няма да ви го прости ......ВЕЧЕ СТЕ ПОЛИТИЧЕСКИ ТРУПОВЕ !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Да им издигнат един катун зад Народното събрание! Нека след това депутатите им го узаконят!

Свършиха ли се проблемите ни та с ромите са се хванали? Като ги почнат поне да имат ясен план по какъв начин да ги махнат от врата ни както сега са се овесили като воденичен камък. След 3 дете никакви помощи, който няма трудов стаж поне 3 години - пак няма помощи, деца които не посещават ДГ и училище - без помощи!! Как може човек с 20 год тгрудов стаж да получава само 9 месеца помощи за безработни а тия мангали да взимат от всякъде помощи, за това се множат!!! Ето в Бургас се канят цял вход да им дадат, при условие че има многодетни български семейства, които от 10 години чакат за общинско жилище!!!

Драга Диди, проблемите не са ни свършили. Реално мангасарите са ни огроменпроблем и то за обикновенния български народ. Проблема с мангасарите го създадоха съвременните ни политици. Особенно БСП по късно се включи в играта и ДПС. На тия избори по изборните статистики ясно се вижда че циганите основно гласуваха за БСП. Питаме се защо циганина гласува за БСП? Защо БСП им обеща узаконяване на гетата. Продължаване на помощите и т.н. ГЕРБ уж нещо правиха обаче неможаха да се разберат с циганите. Истината е че проблемите в БГ то могат да се решат само с насилие друго не ни остана.

ВОВКА КАК ВЪРВИ ЛЕЧЕНИЕТО? ДО АТАКА:КАКВО СТАНА С НОВИНИТЕ НА ТУРСКИ ЕЗИК ПО БНТ? НЕЩО МЛЪКНАХТЕ??КОЛКО ВИ ПЛАТИХА БРАТЯТА ОТ ДПС?

щаб квартирата на БСП се доказа многократно,че са се специализирали в провеждането на интригантска политика,сеене на вражда между отделни групи от хора;вражда в групата между хората и винаги се изживява като социална партия. това е поразяваща вредна демагогия!НЕ на главатарите на тази партия!

БСП е циганска партия, ДПС е Турската партия, ГЕРБ остана единственият разумен аналог на Българите

На коя демокрация??? На тази с Цецомобилите ли? Да припомням ли и останалите примери - ако има някой с къса памет (или липса на памет)?

E и? на теб какво ти попречи подслушването? Ти лично имаш ли от какво да се тревожиш? Какъв ТОЧНО ТИ Е ПРОБЛЕМА?? Явно не си много компетентен по въпроса! В България от много години СЕ Е ПОДСЛУШВАЛО! ВСИЧКО И ВСИЧКИ! По един или длуг повод! ВИНАГИ Е БИЛО ТАКА! ВИНАГИ! Казвам го с чиста съвест от собствен опит.

Ето ти цитат от днешна статия в Дир.бг на първа страница - Френската служба за външно разузнаване следи телефонните разговори, имейлите и дейността в социалните мрежи на французите във Франция и чужбина, пише "Монд". Глупако, ВСИЧКО СЕ ПОДСЛУШВА,НЕ САМО В БЪЛГАРИЯ! ПО ЦЯЛ СВЯТ! ИМЕЙЛИ,ТЕЛЕФОНИ, ФАКСОВЕ, СКАЙП, СМС, ФЕЙСБОК,ТУИТЕР, ВСИЧКО КОЕТО МОЖЕ ДА СЕ СЕТИШ! ДОБРЕ ДОШЪЛ НА ЗЕМЯТА! ТАКА Е ОТ 30 И ПОВЕЧЕ ГОДИНИ.

ГЕРБ са другата фракция на БКП про-западна или казано по точно про-американска. ПИТА СЕ А ПРО-БЪЛГАРСКА ПАРТИЯ ЩЕ ИМАЛИ НАЙ-НАКРАЯ? ТАКАВА КОЯТО ДА НЕ ЦУНКА ЗАДНИЦИТЕ НА ЧУЖДЕНЦИТЕ!

Значи за гараж в собствения ти двор /надлежно платен и с плащани данъци от години/ искат сума си разрешителни и хиляди документи, а за тези съборетени - нищо. Е това ако не е циганска държава - здраве му кажи. ЖАЛКО.

циганските коптори узаконявате,а на българите рушите в сбствен имот и спирате узаконяване,безрамници от администрацията-корумпиран съд,продажно днск,незаконните от панчарево

И циганите са хора, но такива,които разрушават държавата ни. Не искат и не могат да спазват каквито и да са закони. Придържат се към традицията си и не признават нищо българско. Някои от тях не са и християни, какво да ги правиш! Но,когато тези бедни и измъчени люде откровено участват в престъпността ти идва до гуша от тях. БСП е пръв техен съюзник, тя продава българския народ, за да го съсипва с бездарното и корумпирано управление. Това е БСП- безпринципни,прости и изменници! БСП са лъжци,които пропиляха 24 години от живота на хората.

ГОСПОДИН КАЛПАКЧИЕВ, ТВОИТЕ ДЯДО И БАЩА НИКОГА НЕ СА ЧЛЕНУВАЛИ В БСП, А В БКП! ПАРТИЯ, КОЯТО ИДИОТА ЖЕЛЬО ЖЕЛЕВ НЕ ЗАБРАНИ, ЗАЩОТО ГО НАПРАВИХА ПРЕЗИДЕНТ! НО ТЕ ПРИВЕТСТВАМ ЗА РЕШЕНИЕТО, КРАЙНО ВРЕМЕ БЕШЕ ДА НЕ СЛЕДВАТЕ БЕЗУМНО И СЛЯПО СТАНИШЕВ, А ДА УЗРЕЕТЕ И ДА НАПУСНЕТЕ ЕДНА ИСТОРИЯ...ЕДНО МИНАЛО...

Това е срамно решение. То не води към спазване на закона, а стимулира беззаконието. Т.е. за какво да се спазва закона, след като ще ме амнистират след време. Излиза, че този който спазва закона и плаща за закупуване на земя и вадене на разрешителни е глупак. Така ли искате да се стимулира законността? Скоро време да чакаме ли и финансова амнистия? Както гледам сегашният законопроект май ще играе и ролята на вид тест за бъдеща финансова амнистия.

КОМУНЯГИТЕ ОСИГОРЯВАТ ЦИГАНСКИЯ ГЛАС ГНУСНИ КОПЕЛЕТА

ако утре всички цигани избягат в ..друга държава ще докарат китайци или араби и се тоже и по зле дори като не гласуваме и не мислим.

За пореден път се насочва вниманието към циганските къщи, а ни финтират вниманието много старателно по отношение на тъй наречените имоти в "рибарски селища". Аз лично го разбирам така: Станишев или неговите господари искат да озаконят палатите си на морето! Колко е лесно да сложиш поставен човек (роднина например), без собствено жилище и да го нарочиш за уж негово. Схемата е ясна, още преди да е гласувано поредното корумпирано безумие от тройната коалиция!

В АНГЛИЯ ЦИГАНИТЕ ЖИВЕЯТ В ПОКРАИНИНИТЕ НА КВАРТАЛИТЕ, В ОГРАДЕНИ ТЕРЕНИ С КАРАВАНИ ДАЛЕЧ ОТ НОРМАЛНИТЕ ХОРА ,ЗАЩОТО ТЕ НЕ РАБОТЯТ И ВСЕКИ МОМЕНТ МОГАТ ДА СЕ ИЗМЕСТЯТ НА ДРУГО МЯСТО ,В ДРУГ РАЙОН. ИМА КАТЕГОРИЯ ВЪВ ФОРМИТЕ ЗА КАНДИДТСТВАНЕ НА РАБОТА/ТАМ ТЕ СЕ ОПРЕДЕЛЯТ КАТО ПЪТУВАЩИ ЦИГАНИ{ travellers jipsy}. САМО В БГ. ИСКАМЕ ЦИГАНИНА ДА СЕ ИНТЕГРИРА И ЖИВЕЯТ МЕЖДУ НОРМАЛНОТО НАСЕЛЕНИЕ ,ЪА ДА МОГАТ ДА ПРАВЯТ ПАКОСТИ И ДА КРАДАТ... ЦИГАНИНА СИ Е ПАРАЗИТ В ЦЯЛ СВЯТ

и тук има травел джипси но никой не е тръгнал да им узаконява шатрите..и те не искат.. примера ти не решава въпроса с болшинството а създава лъжливо обобщение от частен случай. ерго -мента си. ерго- за олигарски си чрез болен.

Бас държа че сидер бейя тайния приятел на мангустите стриктно ще осигури нужния кворум след което ще гласува с "против" щото си мисли жалкия, че все още някой му вярва. И в същото време бсп-дпс са "за" и готово законопроекта е приет!

Аз, Иван Трифонов Калпакчиев, от днес не се считам за член на Българската социалистическа партия. Това е партията на моите дядо и баща, които са дали живота си за нея. Но ако днес бяха живи, щяха да хванат гората с оръжие в ръка! Всичко, което ненавиждам, бе извършено от моите съпартийци: лъжа, кражба, защита на едрия капитал, задкулисност, антибългаризъм. Преди 28 години баща ми участваше в разследването на атентата на гара Пловдив. Преди 24 години аз скандирах За България!, когато се опитваха да ни накарат да се чувстваме гузни, че сме подкрепяли възродителния процес. Вчера моят лидер Сергей Станишев ми каза в очите, че Муса Палев ще бъде областен управител на Благоевград, тъй като това го налагала политическата обстановка. Завчера този същия Сергей Станишев се прегърна за втори път с ДПС и Атака, защото така го налагала политическата обстановка... Щял да бори мафията на мутрите от ГЕРБ. И как я пребори като започна да обслужва интересите на други мутри! Отвратен съм от вас, другари! Истинските социалисти отдавна не ви вярват! Ваш бивш съмишленик, Иван Трифонов Калпакчиев

По начало човек трябва да е идиот, за да стане член на комунистическа партия или да изповядва тази ненормална религия, създадена целенасочено от болните юдейски мозъци!

Иване,Иване...още по Живково време социалистите,автентичните, бяха разочаровани от дядовците на сегашните пишлигарци.Те и майка си ще изтъргуват,та нас ли да жалят!

СЛЕД КАТО СА НЕЗАКОННИ ПОСТРОЙКИТЕ НА ЦИГАНИТЕ КАК ГЛАСУВАТ??? НА КАКЪВ АДРЕС СА СЕ ВОДИЛИ ДО СЕГА???.. ПЗЛНО ПРОТИВОРЕЧИЕ.! ПО СКОРО ТРЯБВА ДА ИМ СЕ ОТНЕМАТ ЛИЧНИТЕ КАРТИ И ДА НЯМАТ ПРАВО НА ГЛАС И ДА НЕ МОГАТ ДА СЕ ДВИЖАТ НИКЪДЕ!! В ИТАЛИ Я ЦИГАНИТЕ НЕ МОГАТ ДА ГЛАСУВАТ ,ЗАЩОТО НЯМАТ ЛИЧНИ КАРТИ. САМО ЧОВЕК ,КОЙТО РАБОТИ И ПЛАЩА ДАНЪЦИ ИМА ТОВА ПРАВО.

majmuncho

За пореден път се узаконява беззаконие! Защото циганите са избиратели! Затова в България никой не вярва в законите! Позор за вас!

И как ще стане адресната регистрация, след като в две стаи спят по 14 циганчета? По 7 в стая? Нали не може 15 човека да са на един адрес?

Ма то немаше ли закон в авропата сякое дете да си има одая?

Ми като немат нема и майчински и детски. Да го взима държавата и да го дава детенцето на който има одая за него!

Това правителство са руско -турски свини дошли на власт с измама... За да я има България - тях трябва да ги няма ! За освободим Родината от руско -турския башибузук, който вилнее над бащино огнище !

За разлика от Сирия където номера на джудомасоните не мина, в БГ всичко върви по план. Циганската карта цака българите, като крайната цел е те да изчезнат. Бсеки Българин да започне да строи коптор където му падне и тогава идеята за узаконяване на циганите пропада. Дръжте депутате за шлиферите/ накарайте ги да са отговорни за решенията си.. Те получават тайно пари да съсипват БГ за да я купят Печатарите, щото знаят, че с 500 млн араби араунд няма да излезат на глава и си търсят нова територия за държава

стига мирни протести време е за камъни и нахлуване в парламента

Естествено, циганите им гласуват, а селищата на атрактивни места са на техни хора!

Истината излезе на бял свят: най-циганските партии са Атака, БСП и ДПС.

Никой да не ми пипа мястото пред Министерски съвет! Там ще строя гето за българи!

ТЕ ЗАПОЧНАХА ВОЙНА СРЕЩУ СОБСТВЕНИЯ СИ НАРОД: СЕРГЕЙ СТАНИШЕВ, ВОЛЕН СИДЕРОВ ТЕ ПРЕДАДОХА БЪЛГАРСКИТЕ НАЦИОНАЛНИ ИНТЕРЕСИ НА ЦИГАНИТЕ И ТУРЦИТЕ! ВЕЧНО ПРОКЛЯТИЕ ДА ТЕГНЕ НАД ЧЕРНИТЕ ИМ ДУШИЦИ!

аз па мислех Воленче че проблема е в олигарсите...

Ако съм социалист и искрено вярвам в идеалите за повече братство, равенство и свобода, ще се срамувам от моята партия. Тя прави всичко против нормалната логика: в нея е пълно с крадливи и ояли се милионери, договаря се с нацисти, обслужва корпоративните акули зад гърба на електората, гласува анти-български закони, флиртува с циганите и се подиграва с честта на българите, които имат глупостта да си плащат сметките и озаконяват имотите. Другари, сега нито сме леви, нито сме българи, нито някой ни вярва. Служим на Анкара и Москва. За жалост.

Досега като са били незаконни да се е решил циганския проблем!

Е добре като им съборим бараката какво ще стане - ще се махнат другия път. Правят си някой коптор и живеят като животни - събарянето нищо не решава, а прави нещата още по-извратени.

Chefo77

Ако имаше малко акъл, щеше да вденеш че всички скачат не за да се съборят, а ДА НЕ СЕ УЗАКОНЯВАТ. Защото ще стане така, че заради незаконно построен кенеф в двора СИ ще ядеш калая, а мангала ще му се узакони къщата върху чужд имот.

утре пак ще ги съборят за да направят там я бизнес парк, я хотел , я по високи блокчета за наем. ония ще скочат и ще трошат наоколо и пак ще са криви а ние със пак със загуби. начина е да получават финансова подкрепа за съпричастност към обществото, усилия за реализация чрез образование като поведението на държавата е към всички а не само към тях, към едни или други..

даите им помо6ти на братята роми за кабелна и осигоровки коили пла6та тях питам пак аз срамота аза един балгарин ко закснее го правите на маинуни аман от управия в на6ата даржава даите им дарение на тия бедняци 4е не виждат 4е по малките градове няма работа а трагнали да мислят ромите само некои малумие може да измисли това

Това е най-голямата простотия и аз не съм съгласен с тази идиотщина. На циганите им беше предоставана от бай Тошо прекрасна възможност да се интегрират и да работят, да получат общински жилища, които те след време обърнаха на коптори като изкорубиха паркета и дограмите, за да си правят огън на пода в апартаментите през зимата. Аз съм категорично против тази мръснишка постъпка, защото това означава незачитане потъпкване на правата на честните данъкоплатци за сметка на тези на циганите. Както и разбира се узаконяване на незаконните палатите на мутрите в природните паркове, които също ще бъдат минати по тоя параграф. Гати и какви малоумни изроди има в тоя парламент.

нещо ми напомня за сагата веселото село дето ги оставиха без разрешителни да си строят до национален парк та после доиде бб и срина всичко, ето затова протестираме защото комунистите ни връщат с години назад.

от преди ви казах че бсп и дпс събраха 70% от гласовете само от ромите, рабирасе че си ги платиха и сега требва реверанс щото идват нови избори на есен, ето това е то да си нагъл триглецирит, не стига че тези циганори само крадат по селата и не дават мира на хората ами сега и барони ще ги правим, в скоро време маи циганите ще ни обиждат на българи и това пак благодарение на великият сер-геи.

Колеги, далеч не сте схванали най-важното, просто защото все още не сте се научили да възприемате БСП/ДПС като икономическа групировка, която се грижи за големите престъпници, а не за кокошкарите. А то е: узаконяване на всички незаконни палати в чашките на язовирите, по плажовете, в националните паркове и т.н. Ще видите как законът така ще бъде приет, че всяка комунистическа мутра ще се окаже с един-единствен палат на брега на морето, които никой и по никакъв начин няма да може да бутне. Много се заблуждавате, ако си мислите, че Бай МангаУ ще се възползва. Тези скотове си гласуват за който им плати. Те не правят разлика между БСП, СДС, ГЕРБ, ДПС, Атака и т.н. Във всеки закон, приет от тези престъпници, търсете полза за истинските им работодатели, а това не сме ние!

Пореден опит за отвличане на вниманието на хората с предизвикване на злоба и дразги !!!