Последен опит: Стефан Янев извика на среща доставчика на машините за гласуване

Крайният срок, след който фирмата ще бъде в невъзможност да осигури техниката, е в неделя

Обратно в новината

Коментари - Последен опит: Стефан Янев извика на среща доставчика на машините за гласуване | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

400-500 долара на дребно (единични бройки) от чайна. операционна система - линукс, виндовс и отделни модели андроид. до тук ще излезе в евро, те. грос цена 800-1000 лева на ДРЕБНО с поне 3-ма посредници. софтуера на бройка би трябвало да е под 100 лева. другото е за двамата които ще я подпират тази машина 3 дни (всяка поотделно няма 'две са в секция един екип'), или за новото Ламбо на изнудвачите. По-скоро е любопитно кой им е дал първия път парите на тези..

(да 15 инча, вътре нормално пц с интел5 и 4..8 рам, тъч резистивен, принтер, карточетец)

Голая киска хочет ласки - www.BG17.club

Решението е само едно : Машините за гласуване Да са ДРОНОВЕ! Така ще обикалят и намират сами избирателните секции в България и чужбина! А и сами много бързо ще пристигнат в България! Така и законът за машинното гласуване ще бъде спазен.

да, ако закачиш 8-10 килограмовата машина за адекватен дрон, парите ще изглеждат нормално.

Хубавото е, че никой не ги ебава тия анонимници. На бизнеса в българия му стана ясно, че това назначено правителство са абсолютни некадърници и не знаят на кой свят са. Първо отсвириха "министъра" на финансите, за "срещата" за кредитите, сега отсвирват неадекватния ЦИК и "премиер".

Стана ли ясно, стана. Служебното правителство вместо да организира изборите се занимава с лов на вещици и сега какво стана? То и боклуците от ИТН, Мутрите и Демократите и те я свършиха една, а, бе пълна политическа скръб. Само народа тъпее до къде се докарахме и какво ни чака.

Просто видяха, че избирателите им не могат да гласуват с тези машини. Затова е всичко.

Какво, бе, другарю Янев? Направо обявете резултатите от изборите - да не пилеем пари в игри на демокрация, не ви отиват на Партията!

От цялата тази сага, прозира бойкота на "сиела" , ясно под кое давление. Да направим прости аретметични действия за 4-ти клас: Машините за гласуване са вид таблет в опростен вид. Един нов таблет в магазин по цени на дребно е около 400 лв. 1500 таблета по 400лв броя с включено ДДС -600 000 лв. В тази сума е включена и печалбата на търговеца и стойността на софтуера. Как цена 6.5 милиона не удоволетворява "Сиела"?

Прост таблет било.....

прост таблет с прост фискален термопринтер. за четеца на карти няма да коментирам. Всичкото се нарича Касов апарат (ПОС терминал). иди и виж колко струва на дребно.

Добре бе умник, като е толкоз просто що никой не ще да го направи ама всички обясняват колко е просто и евтино? Що не го направи ти бе? Айде кандидатствай за поръчката, земай таблетите от технополис, пиши софта и готово. Не е трудно. Давай.

Кандидатстваха и други фирми. Трябваше да допуснат две да участват едновременно (можеше). Така Сиела нямаше да се правят на интересни. Не били знаели, че щели от тях да поръчват.

Ти се поразрови още от началото фирмите, които са участвали са повече от 2-3. Поне две от тях са с български софтуер (и това не е Сиела).

По прости са и от таблет. Таблета има лан карта, машината няма, таблета има операционна система най често Андроид с множество възможности и приложения, машината има софтуер подобен на прост касов апарат. Оскъпяват по големия сензорен дисплей и принтерчето.

Бах ги у некадърниците!

Има ли сфера в България, в която да няма корупция ?

Хабер си нямате как се правят избори. В последната минута ще ми правите тарикатлъци. Цял месец ви говорят, че няма как с трици маймуни да ловите, вие сега се сетихте, че трябва да работите. Обявете нова поръчка бе. Да видим КОЙ ще се яви и за колко ще ви ги продаде. Аре де... Ама знаете, че е доста повече от триците с които се пробвате.

Иначе Борисов си раздаваше по 100-200 милиона на всяко заседание на МС. И едни 3 милиарда за патоак на Путин. И едни 350 милиона за удълбочаване на Варненското езеро до пристанището на Доган! А помните ли как Борисов един ден се събуди и хей така си реши да даде 56 милиона лева на пловдивските футболиери? После онзи толуп - пловдивският кмет - обясняваше как след това той си бил нахвърлял на едно листче идеи за къде евентуално да оползотворят парите! Затова сега няма дори няколко милиона, та да проведем избори като хората.

помним и детски сърчица хапваше за сакуска. На обяд крехко месце от девици с кръв от новородени. та еВа у тъпака лъжлив.

Нали "министърчето" обясни, че фиска е стабилен и пари има? Сега кво, няма ли вече?

Как е юнаци? Как е? Кефи ли ви новото нормално?

Kalin

Да здраво пипат и герберите треперят

Защо до момента няма арестуван нито един ГЕРБер? Само на новини от медиите и на шесточувство ли ще управляваме страната?

Трифонов, Манолова и Ристьо да купят машини, те измислиха по нощите изборния кодекс, да се оправят

И къде точно се е "провалило" машинното гласуване? А герберастче платено недоклатено? Мислите , че като разигравате евтино циркче с няколко ПИКЛИВИ милиона ще ви се размине и ще можете пака да си пазарувате гласове от маалата? АМИ НЕ!

Машини за чужбина няма да има! В БГ ще има по една машина за секция! Знаеш ли кога ще приключи изборния ден! Няма да приключи, ще въведат термина изборна седмица на 11.07.! А с видеонаблюдението какво стана! Нали беше задължително за честността на изборите! Знаеш ли?!?! Нямало техническа възможност! Ейде скрий се бе трол! Тръгнал да ми защитава некадърници!!!

Янев не може да привиква и заповядва на частна фирма, това не е 1944година

Янев/ за който не е научир името на тази кукла на конци , това е премиера/, бухалката при тези разговори за цената на машините на бюрото ли е ими в чекмеджето?

Кауна и зелените чорапи са пълни гьотферени

Много ме кефи как ИТН, ДБ, "Изпразни се, вътре в мен" на Маяма - дружно мълчат за проблема с машините и все по явния провал на машинното гласуване. Все повече мирише на сценарии!!!

Абе добре вървят нещата! След месец "работа" служебното правителство и ЦИК се сетиха, че избори имат да организарат! Ще направят два, три неуспешни опита, па на есен може и най-накрая да произведат легитимни избори! Разбира се изборите за президент ще бъдат отложени за напролет ...

Служебното правителство най-накрая се сети какво му е основното задължение по конституция. Да организира провеждането на парламентарни избори. То албански реотан загрява по-бързо от главите на тия.

Дано се провалите слуги на олигарсите

Представителната мафия в лицето на премиера така действа. Очаквам да се съгласи за цената защото инак ..... не знам дали ме разбирате.

Разликата която искат е за хакерите на ГЕРБ да хакнат изборите!

Вие искахте машинно гласуване. Затова ли го искахте да го хапвате?

Да те хакнат отзад.

Така, така, беше важно да се уволнят сто човека, за изборите ще мислим по натам

Д-р Менгеле от правителствена болница, трябва и в затвора да го пъхнат. Само уволнение не е достаъчно.

Зеления чорап и неговите хора започват лека полека да пълнят гa щи те и да показват колко са делеч от реалната ситуация....

започнаха да му се клатят конците,май?!

И на коча мъдете се клатят, ама ти само се облизваш. кор за тебе!

облизвам се защото обичам червени топки на скара!

И защо Янев изземва функциите на ЦИК? Великата ЦИК да се оправят

На този принцип предната председателка си подаде оставката. Щото Джипко й възложи цялата работа в последния момент. Няма такъв номер - твоя работа, моя работа, че накрая идваме до сегашния безпорядък.

Ако ги бяха поръчали от Алибаба досега да са вече по места и без посредник. Сега тия си правят фасони и раздават пози за по-висока цена!

това щеше да е вярно, ако бяха купили някоя от българските разработки - щяха да притежават софтуера. В момента този софутер е под наем и НЕ е български.

Лятото идва - бъдете смели !

Ай сиктир. Каква е тззи държава, дето да не може да се справи без фирма-посредник?!! Поръчайте ги на китайците, дайте им характеристиките и след седмица ги имате... без комисионни. А нглите фирмаджии - аут от хранилката, сами ще дойдат да хленчат.

а на 11 юли 100% от гласовете ще бъдат за основния другар Си!

Още ли действа схемата ББ / батко - братко / ?

.... зелените чорапчета .....

Това си е чисто изнудване по банкянски.

По-скоро опит на фуражки да решават търговски проблеми със ултиматуми.

Стефан Янев е от Поповица, не е от Банкя! :)

Изнудването по банкянски се отнася за фирмата - доставчик.

Зелените чорапи пак се осраха

Тази среща трябваше да се състои не повече от 2-3 дена след назначаване на правителството вместо това те почнаха веднага с уволнения. Ако бяха разменили във времето двете действия сега нямаше да се излагат по този начин.

Когато за 1/6 от първите машини искаш 1/3 от договорената тогава цена, не е проблемът в срока. А, когато стане дума за срок, ГЕРБ замотаха машините с години, вкл. ги отмениха за местните избори. Неслучайно не цвърчат по този повод, щото не става с in house възлагане. ЦИК сега е заникъде - или без тези 1500 машини или да клекне пред фирмата с риск да я обвинят, че харчи безогледно народни пари.

Искаш нещо извън досегашния договор и го искаш в последния момент плащаш колкото ти кажат. Май ти си единствения дето не разбра че освен машините същите от Сиела трябва да осигурят персонал за секциите в чужбина както и за президентските избори.

Бля бля ГЕРБ бля бля, косинус фи пет четвърти, шест пети, стига оправдания вземете свършете някаква РАБОТА.

Щото машините за 04.04. ги доставиха преди 10 години, нали и те дойдоха в последния момент. Как са налазили сайта разните гастро-рефлуксни гномове.