Посланикът на САЩ в НАТО: Приветстваме решението на България да подкрепи военно Украйна

Джулиян Смит обясни, че в Алианса активно се обсъжда въпроса за заместване на въоръжения, които страните-членки предоставят на Киев, в частност ПВО системи, муниции и друг тип системи

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Украински консул отдавна направи списък, какво искат. Ти да видиш всичко знае, с какво разполага България. КулебА пак стоя 3 дни за да настоява за оръжие, такова нахалство, явно американци са им учители. Коя друга държава дава пари е така без стока и чака 5 години и не се знае дали ще получи тези самолети

Много смешно. Ах ти малко руско тролче такова. "Украинка" ... Все по жалки ставате.

Как реши че е руски трол , палячо? Аман от смешници където като прочетат нещо което не им харесва веднага слага етикета. Жалкия си ти и подобните на теб малкопишковци , където не са държали пистолет в живота ама са големи военнолюбци. Аре марш да се биеш тогава бе , лайнар.

Всичкото българско оръжие трябва да се предаде на украинската армия защото имат желание да се бият. В българия няма да намерите и 100 човека които искат да воюват, така че оръжието е вредно. Само пари се харчат от бюджета

Не България. А шепа национални предатели са взели решението.

Винаги те хвали най големият ти ВРАГ !

Госпожо, посланик на САЩ в НАТО, Знаете ли, че в зората на демокрацията България имаше МИНИСТЪР НА КУЛТУРАТА - единственият човек в света ЗНАЕЩ „АВСТРИЙСКИ ЕЗИК“, - професор Елка Константинова? (ако се окаже, че има и втори – то той ще да е от Банкя) А знаете ли, че на нея се приписва „великата идея“: „Обявяваме воина на американците! Те ще дойдат, ще ни завладеят и щат не щат ще ни оправят, нали ще сме тяхна колония!“ Да ама това веднага се докладва на тогавашния президент - Джордж Буш (старши). Той привиква един от екипа си и му нарежда: -Отиваш на място, проучваш къде се намират тези българи, колко са! Ще трябва ли да пращаме самолетоносач, „мироопазващи“ войски или само с бомби ще се справим! И да ми докладваш веднага, като се върнеш! Въпросният тръгва веднага да изпълнява заповедта. Минава месец, два, но доклад няма! Буш го засича из коридорите на Белия дом, лови го за ръкава и пита: -Аз наредих ли ти нещо? -Нареди ми. -Ти ходи ли? -Ходих. -Защо не докладва? -Ми то ситуацията е малко комплицирана. -Докладвай веднага! -Както кажете. Те, българите са едно племе, дето през 681 г. са си основали държава. Знамето им е била конска опашка. -Е, какво комплицирано има тук? -Нека продължа. След около 300 години ги завладяла Римската империя. Знаете ли какво се е случило с нея? -Знам – разпадна се! -Да, ама племето оцеляло! И така – след има няма още 370г. ги е завладяла и Османската империя. Нали знаете, че и тя се разпада? Ама племето пак е оцеляло! Нали сте чували за Оста Рим-Берлин-Токио през ВСВ? Племето е било член на оста. Оста губи войната, но племето пак е оцеляло! След ВСВ, след подялбата, племето остава в Източния блок под командване на СССР. Знаете какво се случи, нали – разпаднаха се! - Добре! Разбрах! Ти какво предлагаш? - Предлагам, ако дойдат да се бием, ама до тогава да си траем! п.п. Само много нежно напомням, че т.н. „племе“ сега е член(ка) на НАТО!

Ама как няма да се радват американците но вместо това да вземат да отпуснат пари за България за по добри по танкове и военни кораби и катери тогава ще ще се зарадвам,а така само се приказва с месеци дали или ще се дава нещо на украйна

А кой го реши това за България? До колкото знам нямаме демократично избрано и сформирано правителство.... Нито едно от решенията им не може да бъде считано за легитимно! И да питам посРаника на САЩ - ние кога ще си видим Ф-ките? Като станат на по 90 години ли?

Ще ви дойде краят пъдете сигурни!

вън американските агресори-колонизатори от България, всички кравари и техните оръжия вън от България, нямат място тук

колонията изпълнява всички заповеди на краварите без да гъкне, а продажните политици са си прибрали комисионните, после народа ще плаща сметката

Congratulations Киро продължаваме проституцията, Бойо еднокнижника, Турския късопишльовец,Ристьо свиркаджията, Корнела жалкарката , вкарахте България във война с Русия, предизвикахте трета национална катастрофа, обрекохте народа на глад и мизерия за следващите стотина години. Браво давоски курви на концесия, тичайте да си вземете центовете при господарите отвъд локвата...и проклети да сте.

Кой ще е проклет няма да решаваш ти! За това си има един там горе, дето определя това.А относно националната катастрофа, вероятно ще я предизвикат тия, които прецениха, че хардвардските пишлемета ще управляват по-добре от ГЕРБ и Борисов. Тиквеници, именно при управлението на ГЕРБ хората се замогнаха, граничните пунктове са задръстени по празниците от мизерстващи и гладни българи решили да убият родната скука по всички направления извън България. Имотите в Северна Гърция и по турското крайбрежие поголовно се изкупуват от мизерстващи и гладни българи. На Бали, Малдивите, Занзибар ако случайно настъпиш някой на плажа, шанса да чуеш "Ти кьорав ли си бе, гледай къде вървиш" е доста над 50%! И това при управлението на нищо не знаещия, нищо не можещия, нищо не четящия! Ако вашите любимци им се даде възможност да управляват държавата повече от 6-8 месеца, после просто няма да има какво да се управлява - но това не е проблем. Важното е да се разбие "модела на ГЕРБ",а пък държавата - вълци я яли!

Не съм споменала, че някой от упоменатите по-горе ми е любимец . Всички са под един знаменател българоомразници и родоотстъпници...

Явно американците им обещаха комисионни от новото оръжие, което ще ни продадат

дреме ми на чепо, за приветствието на сащ - фак оффф А,дано "помогнем" на "съюзниците" .....да се прее....ат

То щеше да е някакво ''чудо'' ако менторите на българските властващи не ги подкрепят за това, че продават интересите на страната си за да угодят на менторите си.

Отрепки

Не се наядохте и не мирясахте, докато не срутите света, за да си пълните тлъстите гангстерски гуши, няма да мирясате. Не е това решение на България, не случайно няма референдуми, решение е на отглежданите и подкупваните от вас отрепки. Когато стане горещи, ще се оттеглите отвъд океана, а тукашните жалки, надупени овце ще платят цената заради държава нито в ЕС, нито в НАТО. С парите на европейските граждани подхранвате братоубийствената война, само заради интереса си, приказките за демокрация, бла бла бла вече не хващат декиш, не случайно сте омразни в целия свят. И накрая ще си платите, международни бандити.

ПИПО

Господарят помилва роба по главата и роба свит в ъгъла замърка от удоволствие и се почувства благословен.

НАТО е терористична организация ! НАТО е бухалката на Америка ! Америка пък е страната на злото по света ! Не е никаква гордост да си член на НАТО ...даже напротив !

Бягай в Сибир ватническа стерво.

Гъзолизци са цялото ни правителство без извинение

В магазина за салам, първо си плащам и тогава продавачката ми дава салама. Никога обратното. Стига приветствия, трябват действия. Дайте ни пво системи и ще дадем нашите. За платените самолети нищо не казваш.... Да бяхте върнали парите, до там ли сте я закъсали, та 2 милиарда ще ви оправят? Само с лъжи не става , трябва и малко ядене...

Катя

Както винаги България е на грешната страна. Че ни и приветстват за това. Жалко, много жалко.

Е какво ще правим ние като им пратим целият си ядрен арсенал и всички самолетоносачи и подводници?

Особено подводници. Да живи да ни оплаче човек.

Със ОДАБ-500П и фосфорни бомби Украйна капитулира за 1 ден. Не знам какво ги бавят още братята руснаци

Туй българията е голяма работа! Кой е фане - той я ебе! Празно няма!

САЩ И ЕСЕС!!! КОИ СА ТЕ,ЧЕ ДА НИ КАЗВАТ КАКВО ДА ПРАВИМ С НАШИТЕ СИ ОРЪЖИЯ??? ТОЧНО ТОВА НЕ ХАРЕСВАМ В ЕСЕС И САЩ МЕШАТ СЕ (РАЗБЪРКВАТ ЛАЙ...А)И ПОСЛЕ ВЪЗ ДА ГИ НЯМА.ПОДЛИ ФАШИСТИ ТОВА СА ТЕ.ЖЕЛАТЕЛНО Е ЧАС ПО-СКОРО ДА СЕ МАХНЕМ ОТ ЕС И НАТО АКО ИСКАМЕ ДА ИМАМЕ ДЪРЖАВА СЛЕД 20ГОДИНИ!!!!

Това са виновни нашите партии и продажници.

Като ти е толкова скъпо скапаното 30 годишно оръжие, дето ръждясва по военните складове последвай съвета, който войводата даде на Дилбер Танас в един български филм - "Заври си го о газот"!

Жалки предатели подкрепени от една шепа българи продадоха националния интерес

Никой йе ги е подкрепил.Фалшиви избори.

Защо българският народ не прави протести, а си стои у дома.

С Украйна е приключено със и без помощ.

Баси, как пък толкоз време не се намери барем един, който да застане в Парламента и да каже: "Кравари, ебете си пу'ката ма'чина!" Толкова ли е сложно?

Се Възраждане.

Ооо,ще се намери и то не един а много,но няма кой да ги пусне в парламента,там са само поставени от вън !!!!!!!!!

Както не се намери нито един цели 75 години да каже фразата, само че да замени "кравари" с "ватенки", така няма да се намери и сега. Говориш за народ, който неистово си иска турското робство, гордостта че 500 години е бил нечий роб!

Проклети рубладжии.

Шибани български дупедавци. Спрете путкин в Украйна или ще се наложи да го спирате в София!!!

Ама ние каква работи имаме с Путин, за да сме го спирали. Това не са наши проблеми. Руснаците ако си имат проблеми с руснаците, да си се разбират. Ако колониалните мераци на САЩ да анексират част от руска територия са прецакани от Русия, нас това защо трябва да ни засяга. А ти, като толкова искаш да си спирал Путин, защо още седиш пред компютъра. Имаш шанс лично да отидеш да го спреш. А не да се правиш на тарикатче еврейче: Спрете го. Спри си го сам. И въобще, като вие, евреите толкова мразите Путин, нас това какво ни интересува.

Ти малоумен ли си? За чий хей да го спираме в София? Винаги е добре дошъл - ще го посрещнем със стек от краварско алангле и студена водка! Нещо против?

Това не е решение на България, а на клика продажни политици, платени от същия този Запад и хранени от НАТО, за да действат срещу интересите на бълг.народ. Доказателството е следния факт: 80% от българите са против да се дава оръжие на Украйна. обаче в НС 80% гласуваха да се дава такова. ТОЧНО ОБРАТНОТО!

как САЩ виждат "заместването на въоръженията, които страните-членки предоставят на Киев"? - Вие подарявате безплатно на Украйна вашите оръжия, а после купувате от нас нови оръжие за доста пари. Всички сме доволни, казаха от САЩ!

Въпросът е: Колко тъп трябва да си, за да направиш това.

ИСТИНАТА

не, въпросът е: Колко продажен политика трябва да си, за да се съгласиш!

ИСТИНАТА

забележи следната новина: "САЩ не смятат за необходимо да обявят Русия за терористична държава, а подобно решение би могло да се окаже дори контрапродуктивно", заяви днес в Букурещ американската посланичка в НАТО Джулиан Смит. ЕС обяви Русия за терористична държава, за да покаже колко подкрепя Украйна и амер.политика. А самите САЩ действат по друг начин. Те си гледат своя интерес. ЕС гледа чуждия интерес, а не своя. Демек, ЕС е васал на САЩ! За България да не говорим

Ами Просто Киро и Хр. Иванов напълно покриват необходимата тъпотия за да го подкрепят!!!

Е, като плаща държавата за оръжие, а на тях им плаща Фащ

Ти ли си Истината бе, употребяван путински к@пут. Марш в Русия да дух@ш на господаря си!

Ето една добра статия: Конец США - в 2025-м. Новые расчеты Сидика Афгана, Нострадамуса XXI века Човекът не е ясновидец, а е математик. Но казаното от него се покрива 100% и от всякакви ясновидци. САЩ е държава обречена. Потъващ кораб. Пълен идиот трябва да си, да се връзваш с нея близките няколко години. Трябва дистанция, като потъне, да не ни засегне. За ЕС, че ще се разпадне и еврото ще иде у небитието, и това се знае не от вчера. А ние доброволно да се намааме в тая схема, това си е чиста тъпота. Трябва разум и българско. За съжаление ние не разполагаме с политици-българофили. Само с единични бройки. Другото е пълен траш.

Голям праз,хахаха.Американците одобрявали тъпото решение на скопените български политици да изпратят оръжие в Украйна.Какво ще стане,когато Путин реши,че България е враг на Русия и насочи военната си мощ срещу нас.Трябва да сме спокойни,че на бял кон ще дойде брата американец,който ще ни спаси.....Скапана държава и скапани политици.Това е.Жалко,че не емигрирах,когато можех.......Дано синът ми има повече разум.

Ами марш в РуZия, путински мекере !! Какво те спира да заминеш за този анти-западане рай.

Sm3hurk0

Ей, боклуци, няма да Ви плащаме войната с Русия в украйна! Изпомпвате ни мизерните пари от джобовете, като с трифазна помпа ! САЩ са световния агресор. САЩ само печата хартийки без покритие. Путин подкопа основите на долара и за това е агресор и враг на САЩ. В скоро време Путин ще взриви основите на долара. Историята се повтаря на 100 години , а Голямата Рецесия е била в САЩ през 1923 г. :))))

бате, от много гледане на Вацев и проф Иво ДИБИЛОВ мозъка ти се е увредил необратимо

Sm3hurk0

С мозъка си съм постигнал доста, за да мога да вървя с гордо вдигната глава из квартала и да създавам неща, които да са в помощ на комшиите ми .. А твоето мнение си го запази за себе си... Слагам ти +, понеже имаш свое мнение и се надявам да е наистина твое мнение. Лека Вечер.

Не съм сигурен, че точно с мозъка си постигнал това, за което вървиш с гордо вдигната глава, освен ако не наричаш "мозък" накоя друга част от тялото си. А "голямата депресия" в САЩ е от 1929 да 1939 година, и тя не е само в САЩ.

А да влезнем в Шенген? Холандската пионка ли ни спирала?!

стеничка.

После да не питате за пенсии, заплати и здравеопазване. Кинтите за укри под форма на помощи и въоръжение. Прост българин, харесва Киро, Ицо и Бойко.

Долу Тюрмата !

Гуантанамо?

Живяхме с изтока, сега със запада. Ами, какво да ви кажа? Съответно, кокошка и кон! Разлика огромна!

Обратно.

Лендлийз на САЩ за СССР през ВСВ: Най-видимата част от помощта е предоставянето на 400 000 джипа и камиони, 14 000 самолета, 8 000 трактора и строителни машини, както и 13 000 танка. Всъщност най-значимата помощ, която СССР получава през "Заем-Наем", е за покриването на „чувствителните точки“ в съветското производство – бензин, експлозиви, алуминий, цветни метали, радио-комуникация и др., казва историкът Борис Соколов. През "Заем-Наем" САЩ доставят повече от една трета от всички експлозиви, използвани от Съветския съюз по време на войната. САЩ и Британската империя предоставят 55 % от алуминия, който СССР използва по време на войната и повече от 80 % от медта. По "Заем-Наем" е изпратено и гориво за самолети, равняващо се на 57 % от това, което самостоятелно произвежда СССР. Голяма част от американското гориво е добавено към по-некачественото съветско, за да се произведе високо-октаново гориво за самолетите. В края на войната 33 % от всички машини, с които разполага Червената армия, са предоставени от САЩ по "Заем-Наем". Повече от 20 000 реактивни системи "Катюша" са монтирани върху американските камиони "Студебейкър". Благодарение на "Заем-Наем" е доразвита и съветската жп система, която има фундаментална роля за придвижването на войници и ресурси. Изпратени са близо 2000 локомотива и огромен брой вагони, а в допълнение – повече от половината релси, използвани от СССР по време на войната, са осигурени по "Заем-Наем". ------------- Ето как съветските некадърници обърнаха Хитлер!

Т.н. "Лендлийз" е само 3% от промишленото производство на СССР за годините на войната. Само наивник може да смята, че с тези 3% СССР е победил Хитлер, а всъщност и цяла Европа, защото тогава за Хитлер е работила цялата индустриална мощ на Европа. Всъщност сегашната ситуация много напомня на тогавашната....

Мани го тоя Майора все път една и съща тъпотия. То коги си прост си прост и господ не може да ти помогне. Да не забрави д пише другия път че 80% от хората загинали във ВСВ са пратени пак от там. Ако Съвета не беше обърнал немците и не ги беше подкарал към дома тия педали янките нямаше да стъпят в европа.

БОКЛУК НЕДОКЛАТЕН. Това е ЛЪЖА как то и това, че сащ са победители във ВСВ. Русия си е заплатила всичкото оръжие поставено по програмата още по време на войната. Но много от продуктите са се нуждаели от преработка за да станат годни за употреба. Бензиновите танкове Шърман са горели като факли и не са давали никакъв шанс на екипажа да се спаси. СМЕНЯЛИ СА ИМ ДВИГАТЕЛИТЕ С ДИЗЕЛОВИ, КОЕТО Е ЗАГУБА НА ВРЕМЕ И РЕСУРСИ. А Япония не капитулира заради атомните бомби ами заради 2милионната Червена армия която ги попиля в Манджурия. РАЗБРА ЛИ СЕГА КАВАРСКИ ОТПАДЪКО КАКВА Е ИСТИНАТА КОЯТО НЕ ТИ КАЗВАТ ОТ КОЗЯК, ДОЛНИТЕ ОКУПАТОРИ НА БЪЛГАРИЯ?! колко сте само прости и вярвате на лъги фашистки мърши това сте укрофилите в България

Гоуем, си!!! Сега обясни на хората, след като причината е двумилионната армия на СССР, защо капитулацията на Япония е подписана на американският кораб "Мисури"? Има фотографии на които се виждат Дъглас Макарти, Честър Нимиц и Уйлям Уолси. Руснаци не видях.

Почти сигурно утре ще гледаме поредната серия от сериала: "Хохол, вземи тия Калибри!" :))))

Укрите ни ебаха и ХЕРСОН ни вземаха ...

Вярно е, ама що го афишираш?

Нещо не ми е ясно. Защо срещу Русия трябва да се воюва с руско оръжие? Американското не става ли? Ами, ако Русия нападне натовско въоръжена държава, с какво оръжие ще се защитава тя? И за нея ши ще се търси руско въоръжение?

Може Ердоган да питате-да даде руските ПВО, дето купи,а? Как мислите-ще стане, ама друг път, нали?

Защо натовската Турция не участва в санкции срещу Русия? Защо другите натовски държави не обявяват санкции срещу Турция, затова, че продължава сделките си с Русия? Защо? Защото?...

Защо турски поток работи? Извън санкциите ли е?

Това не е решение на България бе олигофрени, а на шепа продажни политически измамници.

Руските сухопътни машини, с които ВСУ панически избягват срещи на бойното поле са: 1. Танк Т-90М "Прорив", 2. БМПТ "Терминатор" 3. ТОС-1А "Солнцепек"

ВСУ ни ебаха и ХЕРСОН ни вземаха ...

си пълен льольо.

Това майка ти ли го пее

А визите ?

А реципрочната политика на ЕС?

Хлебарките никъде не ги пускат без визи. Но те все се надяват да паднат. Пък и на кой му е притрябвала тази пропаднала държава където педерастията, педофилията и зоофилията е издигнати на пиедестал!

Тия не могат да си изпълнят задълженията към Тайван... взели на нас да разправят че щели да мислят какво да ни подарят;) Апропо,... на сайта на посолството на САЩ у нас още стои тази публикация от 2020: "Във връзка с посещението на помощник-държавния секретар Купър Посолството на САЩ в България има удоволствието да съобщи, че Военновъздушните сили на САЩ възнамеряват да предоставят на Българските военновъздушни сили два изведени от експлоатация самолета F-16, след като получат одобрение от Конгреса на САЩ. По молба на българското правителство тези два самолета ще бъдат предоставени съгласно Програмата за отбранителни артикули с отпаднала необходимост (EDA) на Министерството на отбраната на САЩ, за да бъдат използвани от служители на Българските военновъздушни сили като помощни средства за обучение и общо запознаване с техниката." Тъй че който умее да чака... ще има да чака-)

Ще чакат, защото не знаят на коя страна да застанат. Иначе трябва аз да взема командването и да пратя Радев да вади картофи с Деси.

Омразата и простията, които се леят тук ще погубят България като държава, както и нас, българите като нация.

Такива са американските подлоги и лакеи които настървено ни влекат към война с Русия. Трябва все пак да си заслужат дадените им пари от сащ. Не че ще успят. Просто са глупави и не познават историята на България и завета на последният български цар Борис 3. Отровен от фашистите в Германия през 1943г. Заради отказа му да изпрати български войски на Източния фронт.

Те не са подлоги драги. При тях е скъсано историческото минало и те не разбират континенталните европейци. Например, Западняците си ценят точно това което те там си правят от векове. Например, пият бира точно произведена от града им по рецепта от 700 години. Можие и да не е най-добрата, но те там си я пият. В Щатите ще пият най-добрата ако и от папуа нова гвинея да е.

Мазен турчин (нерегистриран) "Какво те подразни толкова, руски робе, че чак искаш да ме убиваш? Обидих твоя бункерен вожд и се почувства като джихадист защитавайки своя бог?" Ти си Мазен турчин. Вие сте прогонили българите от Одринска Тракия. МРАЗЯ ВИ С ЦЯЛАТА СИ ДУША. гнусни авоеватели Нямате място в Европа. къш, чиба, марш

От сръбските националисти.

67% от българите са против предоставяне на военна помощ за Украйна. Парламентът прие решение за предоставяне на военна помощ за Украйна. Очевидно “народните” представители не защитават интересите на Народа, нищо, че са дали клетва за това. Нямаме нужда от продажни депутати.

Браво за решението. Трябва да се бръкне на Путя в дивака и то дълбоко. Руснята са малоунци. Твърдят че печелят всички войни вечни победители и тем подобни глупост. А всъщност са едни злобни некадърници. Които си имат всичко но живеят животински.

Що учи там?

Неграмотен трол.