Посланикът на Афганистан за мигрантите: Те нямат избор, предпочитат да са в камиона

Част от обвиняемите по случая са дали подробна информация за схемата на каналджиите

Обратно в новината

Коментари - Посланикът на Афганистан за мигрантите: Те нямат избор, предпочитат да са в камиона | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Явно е че старата пътека ръжда нехваща. Общо виновните лица получиха 105 години затвор. Но в сегашния конкретен случай трябва да виним същата тази държава Австрия, плюс Холандия които отказаха да приемат България в Шенген като по този начин предначертаха съдбата на клетниците-мигранти от афганистан. Тези мигранти можеха да получат качествена и сигурна транспортна услуга и да си пристигат там за където са тръгнали в западна европа Безпроблемно.

Неслучайно преди 5 години, един афганистанец и 3-ма българи бяха осъдени на 25 Години Затвор за тогавашния случай с Камиона Ковчег довел до смъртта на много повече хора от задушаване. Делото се водеше между Унгарските и Австрийските власти като в последствие още един българин получи около пет години затвор.

В Афганиста имаше 300к армия, въоръжена и тренирана от САЩ, обаче дойдоха талибаните по чехли с по един автомат и тия се предадоха вместо да се бият за бъдещето си. На практида да се биеш, не е лесно, но изборът е или талибаните или имат нормална държава, а те са избрали да избягат. Не мога да ги съдя, но логично след като са избягали, нямат право да се оплакват.

Посланикът на Афганистан е тъпанар.

Какво би казал ти на неговото място? Хем е посланик, представител на държавата и правителството..хем.... Знам ли...

Другарю,защо няма жени и деца?Защо не бягат към Велика Русия?Колко земя има за робота.

Аз, не бягат към Русия, защото там си пазят границата, а не са корумпирани, като нашите полицаи! Мигрантите, които минават през България, не са само от Афганистан!

Отворете линия автобусна софия афганистан вече бе. На ден минават двайсе камиона един хващат.стига сте ги мъчили бедните хорица да се крият

Този посланик на коя държава е представител,кой му плаща и на кого служи,той говори срещу Авганистан,не мога да разбера?

Не е лесно...и на него... Какво да каже?

Глупави политици на всяко гранично кпп трябва да има пункт на социални служби и да приемат бежанци ако са за меркел по нейната покана качват ги на автобусите и право при меркел а ако са за макрон при макрон и така нататък а който мине granny са нелегално понеже това деяние е престъпление по нашия наказателен кодекс право в затвора така се решават нещата а не като най-големите безмозъчници да се шляем и издържавата и да хващаме само по случайност бежанци иначе трафика си продължава юнашки и носи много пари но не на държавния бюджет а на хора вързани с българските политици

рассиянин, нали! ти какво правиш тук, ватнико, а не си в рассия? и защо дращиш по форумите преди да си научил български?

Горките хорица

Търсачи на плът и евтини наркотици. Отвреме на време решават, че са влеики и убиват хора.

Защо не пътуват за Саудитска Арабия, за ОАЕ и други богати страни с такова население, а всички в Европа.

Какъв е този посланик, който говори против държавата си ? В Афганистан управляват ташибаните. Кой му плаща заплата на този и защо талибаните не пращат свой човек да заеме мястото му ?

Бивш. От времето на американската окупация.

ДА,прав си и аз се замислих за същото още като го чух кви ги говори

Взимай си ги в Кабул, бе sерsем!

ИМАТ ИЗБОР: ВЛИЗАТ КАТО НОРМАЛНИ ХОРА ПРЕЗ ПАРАДНИЯ ВХОД, НЕ КАТО МИШОЦИ ЗАВРЕНИ В СКРИВАЛИЩА НА КАМИОНИ! ВСЯКО ТАКОВА ВЛИЗАНЕ Е ПРЕСТЪПЛЕНИЕ, БЛАГОДАРЕТЕ СЕ, ЧЕ СМЕ ТОООЛКОВА ДЕМОКРАТИЗИРАНИ, ЧЕ СИ ХОДИМ СЪС СВАЛЕНИ ГАЩИ НОН СТОП! И ЧАКАМЕ НЕЧАКАНИ ГОСТИ ПО ВЕЧЕРНО ВРЕМЕ! А ТРЯБВА ДА СЕ СТРЕЛЯ, МНОГО ДА СЕ СТРЕЛЯ ПО ГРАНИЦИТЕ! Я ВИЖТЕ МАКЕДОНСКИТЕ ДРУГАРИ ЗА КАКВО АРЕСТУВАХА НАШИ ХОРА, КОИТО ОТКРИТО ПРОТЕСТИРАХА И ИССКАХА ДА ВЛЯЗАТ ПРЕЗ ПАРАДНИЯ ИМ ВХОД! ИЗРОДИ НЕНАГЛЕДНИ СТЕ ВИЕ ВСИЧКИ, СЛУГИ НА ДЪЛБОКАТА ДЪРЖАВА!

еее, нъл си искат талибаните? да си стоят при талибаните! пущунските младежи сунити създават талибанското движение, нека сега се радват на постижението си!

Навсякъде в България трябва да слушат българската народна песен- "" Песен на Панагюрските въстаници "", и особено в военните поделения до Турската граница, как сме убивали афганистански Ислямисти да се освободим от РОбство.

Избор винаги има-да се изправят срещу талибаните и да се борят за свободата си!

Тъпън...ти що не се бориш за своята а отиваш добитък на евронивата!?

..и се лекувай!

Факти братче...Докато Англия си гледа пакитата, Франция алжирците а Германия - турците, то за тебе има друго предназначение. Немските кланици, англииските ниви с ягоди, строежите в Андалусия и като момчета за всичко в Италия или овчари в Гърция... За жените - слугини в същата тази Гърция, гледачки на изкукали немски бабишкери а по хубавичките на витрините в Амстердам... Явно и европейците на толкова те оценяват...Руснаците си имат таджики и тем подобни от Средна Азия за тая цел...Европа си има евротаджики...

Аз знам къде съм...а ти не давай акъл на чужд гръб...

ГЛУПОСТИ, та нали талибаните освободиха Афганистан от американските поробители? И, от нашите български завоеватели в тази страна! Какво търсеше нашата армия в Афганистан и в Ирак?

НЕ ни трябва Посланик на Афганистан... Никой българин НЯМА да отиде там, ОСВЕН с ОРЪЖИЕ да убива афганистанци - Ислямисти.. Тоя афганистански посланик да бяга ОБРАТНО към Афганистан с РАЗПРАН гъъз, както бягаше Осман Ага през 1865 г. А такива афганистански- Ислямисти , като нахлулите сега, ги убивахме при Освобождението на България от Мюсюлманско РОБСТВО прз 1878 г... Гадовете пак са тръгнали да НАПАДАТ България, но тоя път . с ИЗМАМА..

Посланикът на Афганистан удобно ПРЕМЪЛЧАВА, че 80% от афганистанските мигранти идват от ИРАН, където са живели и работили през последните 15- 20 години, някой дори са родени там и НЯМАТ абсолютно нищо общо с Афганистан!

Афганистанците искат това, което имат в Афганистан. 20 години американците хвърлиха маса пари, за да ги въоръжават и обучават. Тръгнаха си американците и 300000 хилядна обучена и добре въоръжена армия се предаде на 60 хиляди сбирщина с джипове?! Афганистанците искат да ги управляват талибаните!!! Афганистанците искат да живеят в средновековието!!!...

Дааа Точно както българите искат да го управлява мутра тъп дебил И колкото повече ги лъже и краде толкова повече го уважават PS Ако Бойко не беше крал а съвестно беше построил магистралите още първия мандат днес никой нямаше да го помни

Като дойдоха Пп какво пфомениха,в магазините с ужас се влиза ,заради цените.Много пари дадеш и с празна чанта излизаш.Та за девет дни девет милиарда похарчиха,нищо добро за народа.Та и на авганите не им се живее в средновековието

Лъже г-н посланикът. Като дърт циганин лъже. Като се слушат изказванията му излиза, че не е посланик на сегашната власт, а на някаква предишна. И защо никой не дава отговор на простия въпрос: Защо нямат никакви лични документи ? Хайде, не очакваме международен паспорт, но национална, лична карта има всеки от тях задължително ! Иначе не може да вземе помощи, да мине патрулна проверка и дори да пазаруват . Умишлено изчезват личните им документи. Та после почва едно гадаене ... Това е орда ислямски нашественици ! Посланикът също е в играта.

Що не вземе тая изчукана държава България, да отвори автобусна линия София-Авганистан- София и да се кротне вече! Тъкмо мангалите ще могат да дишат....ееееи не се спрехте с тия Турчоля с тия мангали умрели и т.н

Ами щом посланика знае ситуацията в АВГ Анистън ,защо там никой нищо не прави, а са оставили хората да живеят в кочина. За жените също ,от войната по лошо няма, затова бягат хората, а нашите мародери не само им вземат парите ,ами и ги оставят да умрат. Чудовища, не хора. Да им дадат на всички по осемнадесет доживотни присъди и като излезнат да правят пак същото.

Колко от тези емигрснти са жени??? Защо в голям процент са все млади мъже??? От къде имат толкова пари да плащат на каналджии??? Все неудобни въпроси, а???

българите защо бягат от България. А защо ли бягащите от Авганистан не шскат в България да живеят.

Жените с децата остават, докато мъжете намерят решение, логично. Преди са съдим, нека да се замислим и да сме щастливи, че не сме родени 500км по на юг

След 20 години американска окупация на Афганистан, талибаните се върнаха на власт. При това по-силни и отлично въоръжени от американското правителство. Тия купчини оръжие, техника, боеприпаси и други не бяха случайно оставени там. Извод: Афганистан стана още по-зле след 20 години американска окупация.

МИ не, тъпи троле, афганистан стана много по-зле след като окупацията свърши. Извод: по-добре американците да те окупират.

Горките хорица, ужас. Едните ги по срещаме на бял кон и се чудиме, как да им сгодиме, а другите изпращаме в гробища. Господ да им помага.

Не господ! Ако сам не си помогнеш няма кой друг да го направи! Остани и родината си оправи!

"Горките хорица" Не мож им насмогна на 3-те милиарди изшишняци по другите контоиненти, бульо. Какъв им е проблемът, че са се довлекли тук?

Не искам да парадирам, но бих искам да умра за свободата си вместо като мишка в някакъв камьон! Може би ще мидля по друг начин ако съм на тяхното място, но не мога да кажа. Камъкът си тежи на мястото, а тези хорс нямат шанс в европа в този си вид. Политиците са двулични копелета който нямат топки да кажат истината, а гледат само да стоят добре пред другите. Само за съжаление са, а проблема е, че шепа уродливци решават и нашата съдба. Но това няма да е вечно!!!

Как никой не обърна внимание на думите му: 'Но ние си имаме свой начин, който да ги идентифицираме - дали са афганистанци, или не. След разследването, което българските власти направят, и ако е нужно, ние също ще отидем на място да ги идентифицираме. Но това не е толкова трудно", обясни посланикът. Значи се знае кой къде отива и какво ще прави, само еврогейците не знаят кой им идва на гости и какво ще прави. Тъжно!

Не се филмирайте излишно. Познават ги по диалектите кой откъде е, питат ги специфични неща, които само местни хора, от съответния район знаят, там има и племенна структура. Посланика има предвид, че е възможно някой да се представя за афганистанец, а да не е. Не всичко в този живот е конспирация, хаарп, кемтрейлс, ваксини и план на чичко Шорош, предайте и на другите от израждане.

И там от където са! Редно е по закон,чужд нелегален гражданин,нахлул в наща граница,да се екстрадира директно от тат от където е.ЕС ни пълни с мангали после ще мрънкаве,че заплатите ни ниски,щото ще има цигани които да ти подбиват заплатите...ЕС ЦЕЛЕНАСОЧЕНО САМОЗАТРИВА ЕВРОПЕЙЦИТЕ,БЪЛГАРИЯ НАЙ-БЪРЗО.НОВИЯТ СВЕТОВЕН РЕД НА ИЗВРАТЕНЯЦИТЕ ФАЩ И ЕС!!!

Обяснение за наивници! Защо тогава като отидат в друга държава запазват начина си на живот , обичаите и традициите си от които бягат , капсуловат се в собствени общества, не признаващи законите на държавата гостоприемни?. Нещо не се връзва господин посланик

Кой паразит живее за гостоприемникът си? Ще смучи докато не го унищожи и после е ред на следващият!

Защо посланника им се изказва против талибаните?! Ами защото талибаните НЕ са признати за легитимно правителство от практическо цялото ООН с изключение на Пакистан, Емирствата и Саудитска Арбия. Всички посланници по света са от предишната власт на Рабани. НО ако талибаните ги изтеглят стават по-изолирани и от Сев, Корея. Нормално те да работят против “официалната” власт. За САЩ, Западът, Русия и Китай талибаните са терористична организация и до там.

" Защо са стигнали дотук? Замислете се! Има причина. Няма работа, образование - няма, цари пълна дискриминация спрямо жените, а и не само." Та, въпросът ми е, защо не отиват в ислямски държави, където всичко ще е по лесно - език, религия, етнически особеност и навици. Може би, защото няма този "гювеч" като в Европа и ще ги карат да работят като всички други. Е, и разбира се, ислямизация на Европа, това е крайната цел. И ми се струва, че верният отговор е този. Ние обаче защо се съгласяваме да ни претопяват и убиват националната идентичност. И докога.

Защото ако кажеш мнението си ще бъдеш обявен за расист.

Нямат избор с хиляди долари в джобовете си?!

Те нашите полицаи, ги оставят по капли.

Знаете ли, те нямат избор. Представете си държава, в която на практика животът е невъзможен. Младите хора искат образование, работа, бъдеще. Да помагат на родителите си. Те нямат тази възможност. И към това дискриминация, убийства. Ако се опиташ да защитиш правата си, отиваш в затвора или те разстрелват.СЛЕД ТЕЗИ ДУМИ НА ПОСЛАНИКА БИХ ГО ПОСЪВЕТВАЛ ДА НЕ СЕ ВРЪЩА В АФГАНИСТАН.НО ТОЙ НЕ Е ТОЛКОВА ГЛУПАВ ЗНАЕ КАКВО ГОВОРИ.И ЯВНО ТОВА Е ОФИЦИАЛНАТА ПОЛИТИКА НА СЕГА УПРАВЛЯВАЩИТЕ.НАСЪРЧАВАТ ДАЖЕ СПОНСОРИРАТ ПОДОБНА ИМИГРАНТСКА ПРАКНИКА.

да идат в богатите арабски държави, куде са тръгнали в Европа! Ама там не ги искат тия средновековници!

Защо българия е по-зле от афганистан , където дори няма вода за пиене? Афганистан, Столица: Кабул Площ: 652 860 km² Население: 40,1 милиона (2021 г.) Световна банка, (или около 6,7 милиона на 111 000 кв. км) Република България Площ 110 993,6 km²[1] (на 103-то място) Води 2,16% !!!!!!!!!!!! Население (септември 2021) 6 520 314[4] (??????) (на 103-то място) ще обясни и някой защо сме по-зле от Афганиостан?

Защото там се биха срещу комунистите, а тука ги харесвате.

Този човек казва истината, но как е посланик и говори такива неща публично по медиите. Да не се наложи да го пазим от талибаните след това, ако думите му стигнат до родината му.

И аз това си помислих...

По-правилно е да попиташ как още е жив?

Би било, справедливо и коректно спрямо афганистанският народ, Америки да им предложи убежище и да ги приема на своя територия като им даде право на живот бъдеще и развитие. 20 години водят война в тази държава и близките около нея. Искаха на демокрация да ги научат, от лошото да ги избавят. 20 години!!!!??? И накрая си прибраха палатките и си биха камшика като насрани. И сега тези хора пълнят западна Европа и се чудят на къде да хванат. Как никой не им потърси сметка на тея измекяри не знам. Същите тези които чрез корумпирани трети страни ще вкарат Европа във война с Русия. …който разбрал, разбрал.

Кой им дава пари в тая мизерия там!

ДЕМОКРАТИЗИРАНЕТО на света се извършва ПОД ИНДИГО - с ВОЕННИ ПРЕСТЪПЛЕНИЯ. Тони Блеър за войната в Ирак: За всичко това съжалявам, скърбя и се извинявам повече, отколкото можете да си представите 10 Sep 2020 Припомняме извинението от 2015г. на Тони Блеър за войната в Ирак, по повод днешните обвинения на Тереза Мей към Русия и солидарното изгонване на руски дипломати от редица европейски страни. Блеър се извини 12 г. след изфабрикуването на "доказателства" за химическото оръжие на Саддам Хюсеин, с които САЩ и Великобритания оправдаха нахлуването си в Ирак. "За всичко това съжалявам, скърбя и се извинявам повече, отколкото можете да си представите", заяви преди три години Тони Блеър. Тони Блеър заяви, че съжалява за войната в Ирак и призна, че нахлуването на американските войски и техните съюзници през 2003 г. е една от основните причини за появата и възхода на Ислямска държава. Бившият британски премиер призна, че има връзка между свалянето на Садам и появата на Ислямска държава Блеър направи драматичното признание по време на телевизионно интервю за Си Ен Ен, в което призна, че решението, взето от него и Джордж Буш за отстраняването на Садам Хюсеин е довело "ада" в Ирак. Извънредното признание от страна на бившия премиер идва след 12 години, в която той отказваше да се извини за участието на Великобритания в конфликта. По време на интервюто бившият лидер на Лейбъристката партия, който бе начело на правителството от 1997 до 2007 г. многократно заявява, че съжалява за поведението си и дори коментира твърденията, че нахлуването в Ирак е било военно "престъпление" - докато отказва да признае, че самият той е извършил такова. "Разузнавателните оценки, направени, когато тръгвахме на война, се оказаха погрешни. Последиците се оказаха по-неприятни, продължителни и кървави, отколкото някога сме си представяли", заяви Блеър пред репортери в отговор на острите критики, отправени срещу него в доклада на комисията, разследваща участието на Великобритания във войната в Ирак. "За всичко това съжалявам, скърбя и се извинявам повече, отколкото можете да си представите", каза той. В отговор на въпрос дали нахлуването в Ирак е "основната причина за появата на екстремистката групировка", която си е поставила за цел създаването на ислямски халифат в Близкия изток и в момента контролира големи части от Ирак и Сирия, Блеър отговори: "Мисля, че има елементи на истина. Разбира се, не може да се каже, че тези, които свалиха Садам Хюсеин през 2003 г., не са отговорни за ситуацията през 2015-а. Доклад: Великобритания се е присъединила към предвожданото от САЩ нахлуване в Ирак през 2003 г., без да е изчерпала мирните възможности

България има държавна граница. Който пресича държавна граница нелегално е престъпник.

ПОСТФАКТУМ, Т. Блеър СЕ ИЗВИНИ за ВОЙНАТА в Ирак и ИЗФАБРИКУВАНИТЕ доказателства. Чакаме ИЗВИНЕНИЕ за Афганистан.

бягат бягат на талази като хлебарки от там и от българско! Бягат към Америка и Запада ма там ги нищат багат кат американци от Кабул през глава

нали получиха демокрация от краварски тип лично от краварските войски? Защо са недоволни?

НЕПОИСКАНА демокрация.

а, ние да не сме я искали! Същото е, натикват ни я, и след много години, след като са ни разсипали, се..извиняват. Ама нали знаеш, е.б.ият си е е.б.н. А те тяхното са си взели и то с лихвите.

НАТУРАЛИЗИРАН испански писател от АЗИАТСКИ произход се обърна към ЕВРО-АТЛАНТИЧЕСКИТЕ зелки с думите: "Ако вие НЕ БЯХТЕ ДОШЛИ у НАС, ние НЯМАШЕ ДА ДОЙДЕМ у ВАС."

От ЕС ни забраняват да спираме мигрантите а трябвало който влезе да го регистрираме и да го храним у нас.

ДЕМОКРАТИЗАЦИЯТАна Афганистан доведе до ЛИПСА на ИЗБОР.

То в България липсва избор, че в Афганистан ли?

Защо не бягат към Индия и Китай, ОАЕ или Саудитска Арабия, а са си заплюли точно Европа.

Интересно?

Към ОАЕ бягат нашите мафиоти. Те си плащат там. А бедните в Европа .

Предлагам афганистанците от българската граница да ги товарим на самолета за Вашингтон, да отиват и да си вземат държавния резерв от ФЕД и след това обратно с доларите и златото в страната им, да сеят демокрация.

Да вземат пример от украйна и да се бият против режима а не тука да идват на готово и да налагат тяхната религия на много по-напредналите в духовно и морално отношение европейци

Да, но те в Уклайна се бият за режима а не против него.

В Украина се бият против режима на апутшер и за своята страна и правителство. Е искат режим а свобода . И си в дълбока заблуда . Но скоро ще са пак свободна държава за разлика от Афганистан .

Да те европейците са страшно напреднали в морално отношение с джендърията

Да вземат примерно тука иниците и да се бият против режима а не да бягат тука на пълчища и то само млади мъже които могат да свалят режима в афганистан където е се е заселил бацилана исляма добро не е видял никой защото исляма не е религия ами е политико икономическа система за заробване на жената

Да вземат пример от украйна

Бягат масово в Европа, не за да се интегрират, а да я завладеят религиозно и културно отвътре, така им поверяват хадисите в Корана,така ги насърчават имамите по джамиите, включително и никвещите в самата Европа.