Посланик Панайотов: РСМ опитва да прокара резолюция с некоректен текст в Конгреса на САЩ

Евродепутатът Иво Христов: Фактът, че парите по нашия план се бавят, може да бъде свързан с условията по ветото над Скопие

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

България изразходва огромни средства за подпомагане на тежкото състояние на българите в Македония. Изпращат се продоволствени стоки, модернизира се старата пътна мрежа, открити са стотици училища, а през 1942 г. в Скопие врати отварят университет и театър. Като цяло българските власти изразходват големи средства за благоустрояване на “новите земи” и за тяхното по-лесно приобщаване към единния държавен организъм. В периода 1941-1944 г. за тези територии се осигуряват около 25 % от държавния бюджет. В Беломорието и Вардарска Македония се открояват стотици училища, няколко гимназии, строят се нови обществени сгради, подобрява се инфраструктурата. Патриотична дейност развива и Българската православна църква. Заедно с Южна Добруджа и “новите земи” територията на България нараства с 25 %. Официалната пропаганда започва да титулова цар Борис III като цар-обединител. Все пак пълното национално обединение не е постигнато защото Югозападна Македония и областта от линията Свиленград-Дедеагач до р. Марица остават под контрола на гръцката администрация, а една част от Западна Македония е заета от италиански войски. Със споразумението Клодиос-Попов пък Германия слага ръка върху полезните изкопаеми в Македония. Същевременно в една карта от април 1942 г. (“Дунавското пространство”) Германия обозначава “новите земи” като територии под временно българско управление, като задържа цялостното решаване на териториалните въпроси. Така Берлин цели да държи в напрежение София, като се пази от евентуални изненади от българска страна.

Че в Северна Македония ни мразят след фашистиките ни зулуми там, по време на Втората Световна ВОйна. Който не е чел книгата "корона от тръни" на адютанта на царя, да я прочете. Какъв е македонския принос за САЩ, никога не съм чувал. тази тема е разменна монета в разговорите, свързани с Плана за възстановяване и развитие. Какво точно значи , "че е нужно подобряване на комуникацията с американските държавни институции" ? Щом инвестициите са тема - разменна монета в разговорите, свързани с Плана за възстановяване и развитие, значи се касае за явно изнудване.

Глуп, знаеш ли с колко милиарда златни лева, от държавният си бюджет Б-я финансира територията по Вардар през годините на администриране на тази територия? Направи си справка и се извини, ако обичаш. Такива фашисти няма. Така правят само хора, от една кръв.

Защо се чудите? В Америка всичко е подчинено на борбата за повече пари и печалба. От България САЩ взеха всичко, което поискаха 100% авансово, без да доставят нищо. А от РСМ тепърва очакват сключването на подобни договори за 100% авансово плащане на въоръжение, без дата на доставка. Затова ние не сме им важни, а облъчват макетата. Просто и ясно, но не и за Киро Тъпото.

Какво толкова? Американците са наши приятели, но македонците са им още по-големи приятели.Изобщо от враговете си може да се опазим, но от приятелите е много по-трудно, както казват.Сигурно не се кланяме достатъчно ниско, или се разсейваме, когато ни погледнат строго. А може да сме забравили, че в щатите приятелството има и материално изражение.Толкова години послушковци, но не ни вдигнаха визите приятелите! В крайна сметка, кой е един Джон Атанасов за щатите в сравнение с хипотетичния македонец-мореплавател , открил Америка спонсориран от испанската кралица?

Знаете ли защо САЩ са против България? Защото България им е съюзник а бъде ли Б-я твой съюзник, задължително губиш поредната С. В. !

я ми кажете поне три коректни текста и три коректни продукта създадени в америката, а?

На 3 ракии ли ги пишеш тия коментари, добре, че са останали и умни хора, тук-там из Северозапада, ... Но, определено, ти не си от тези гласове.

И нас ни качиха на пързалката .... С такива "приятели" врагове не ни трябват . Какво да очакваме , долар 3000 лева ? Инфлацията у нас я помпат сащ и ес !

Как така зад гърба ни подготвят резолюция срещу нас,кой се е съгласил от българска страна и допринесъл за този резултат тенденциозно?Омръзна ми от плюнки които ходят в САЩ и предателстват или изобщо не са в час или са се продали .Откъде накъде Киро и оная вещица с него ,и тукашната посланичка която "много,много "ни обича застават срещу българския народ за кефа на фалшификата от запад.Никаква Русия не ги заплашва,нали си получават газ,но тиражират небивалици и то страна член на НАТО .С нищо РСМ не е застрашена в момента,но консумират войната в своя полза ,те които но са продукт на болшевишката идеология и македонизма на антибългарска основа,а ние потърпевши.Така,че Херо да бъде учтиво поканена в НС и обясни пред всички как така познавачката на страната застана срещу нас и вероятно се е съгласила,че голям зор болшевиките да цъфнат в ЕС.Залагат се икономически интереси,пазарлъци заради тия тъпунгери северните фалшификати,а не обратното

Македонците са същите както и украинците!хора с държава,но без история и език!:(((

Вече половин година МПО алармира за тази резолюция всички български институции начело с президента. Реакция НУЛА !

"След връчване на акредитивните писма на Байдън ще обясня, че чрез задълбочаване на конфронтацията проблемът ни с РСМ няма да бъде разрешен" Байдън ще се усмихне топло и ще каже .. идеално и ние на това се надяваме ... да разрешите проблема без да задълбочаваме конфронтацията. Без американците света ще се напълни с тарикати с вето ... дори наще пишлемета политици успяха да намерят някой да мачкат ... отврат.

Истината е че не трябва да са само американците с принципните позиции .. трябва и другите велики сили да реагират като някой си позволява да злоупотребява със силата и от позицията на по силен диктува ... безпринципно ей така щото може ... както ние го правим в случая с македония защото няколко години по рано сме станали членове.

Севермаците са тези, които злоупотребяват. Те крадат и фалшифицират нашата история. Те възпитават поредното поколение в омраза към нас. Те обикалят световните столици да заговорничат срещу нас. Ние искаме само да признаят историческата истина, да спрат дискриминацията и езика на омразата. Това злоупотреба ли е?

Ето защо Русия атакува фашистите в Украйна. Аналогията е пълна. Това, което направиха Полша и западняците в Украйна, същото направи Сърбия в Македония. Принудителна асимилация на хората с българско самосъзнание.

Ние, за разлика от руснаците, не нападаме суверенни държави.

Не напада е защото няма с какво. Ние нямаме армия и оръжия. Ракетите ги нарязахме защото от САЩ ни принудиха . Нямаме армия, имаме няколко хиляди професионални алкохолика в зелена униформа. С какво да напада?

Това ли са НОВИНИТЕ??? Какво става с цените на газта, нефта (бензин и дизел), тока, парното, топлата вода, студената вода, хранителните продукти........???????? НЕЗАБАВНА ОСТАВКА НА КРАДЛИВИТЕ И ЛЪЖЛИВИ ДЖЕНДЪРИ, КОИТО НИ ГИ НАТРЕСОХА!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ПРИЯТЕЛИ, ПРЕВЪРНАХА НИ В АФРИКАНСКА КОЛОНИЯ.........НАРОДЕ????

Брекзит !

Защо се чудите, нали заради това САЩ си избраха Киро Тъпото, за да изпълянва безпрекословно заповедите на американците. Нали помните, че Бай Дън спомена единствено името на Киро (явно само него е запомнил алцхаймера).

Посланик Панайотов да обясни разбираемо на Байдън как лобисти и хитреци от фалшивата РСМ лъжат и манипулират.Всъщност делегация от РСМ ще има среща в Конгреса и с Байдън на 02. или 04.юни т.г. в САЩ за стратегическо партньорство и за преговорите с ЕС.Времето не чака,нещата са спешни,ако закъснеем.РСМ използва членството в НАТО единствено за дивиденти и то умело и без прекъсване.

Киро е виновен,това просто Киро трябва най накрая да си понесе всички магарии които ни натресе.На какво основание и с какво право ще обвърза толкова болезнен проблем с РСМ,да го елементаризира и търгува с плана за възстановяване.Това е уникум предателство.Значи фалшивите макета са по хитри и ни изнудват чрез ЕК ,а Киро обещал да предаде българската държава.Направо ми се повръща от този лъжец!А и никой не го е оправомощил да постъпва така.

Този Иво Христов е напълно прав! Ще ни бавят парите, докато не пуснем Македония Норд в ЕС. Обичайна търговска практика на извиване на ръце, но е жалко , че нямаме управници, като Орбан, които да отговорят, че ако ни спират парите или притискат за РСМ, ние ще спрем да плащаме членската вноска в ЕС и ще си въртим бизнеса с Русия в разрез със всички санкции!

Ако пуснете тия дето като се броят на хора не излизат,но на лайна да в европа,ще се откажа от българският си паспорт!!!

С примитивизма си даваме такива козове на македонизма и враговете ни , че македонизмът го бетонирахме вовеки , а целият свят му симпатизира и го подкрепя и му дава морално право. Толкова сме прости , че сами си вредим, в тези смутни времена сме си изчерпваме моралния кредит , единствения кредит, който има една малка забутана и сбутана междата межди агресори , хиени и въжеиграчи . Хората ни дадоха шанс , пари , , подкрепа , ние само създаваме рискове и вреди за тях . Не си мислете, че някои ще се трогне и ще спасява морално изчерпана и враждебна към благодетелите си страна , която ги дърпа назад. . След време да не се чудите откъде ви е дошло.

От РСМ ли пишеш? Ако има някой прост - тива си ти. Не вярвам да си българин.

Прочети Геро-Перо последната Евро резолюция, от оня ден, по повод ветото на Б-я в която Европа приева почти на 100% българската позиция, за правилна. В случая става въпрос, за неразбирането, от страна на САЩ, но те са империя, като Р.Ф. и истината, за тях не е важна, по са им важни техните интереси. Да ама ние си имаме свой, от 200 г. не а от 1200 и нагоре. И най-умния си е малко прост така е и в този случай. РСМ са откровен Троянски кон, на сърби и съвети.

Някой наистина може ли да ми обясни поради какви причини България е под такъв натиск и защо позициите на Македония са толкова силни?!?! Просто недоумявам и не мога да видя никакви причини, Нали правим всичко каквото поискат от нас, всичките ни политици са им първи гъзолизци....и скапаните им самолети купихме...Ми освен да ги заплашим, че ще излезм от ЕУ и ще търсим сътрудничество с Китай, Русия и Турция...друго не се сещам. То в случая не ние. Тези, нашите политици, вече дават гледам назаден. Търсят с кой да споделели предаването реално на българските интереси. Как Гърците удържаха, а нашите пак клякат....

Щото сме малоумни, само малоумници могат да смятат, че бъдещето на региона и Европа може да се определя от цар Самуил и Гоце Делчев.

Не съдете македонците толкова строго. Все пак някога сме били един народ с тях.

Прочетете Димитър Талев (Илинден и Гласовете ви чувам) и ще разберете как са принудени българите в македония да се откажат от българското си самосъзнание. Сърбоманите са драли живи.

Защото САЩ, са империя, която разделя и владее, стар Римски принцип. Някой там е сметнал, че Албания им е по-на сърце и искат БЮРМ да иде към албанизация, затова. А и силна Б-я явно не им е нужна, грешат естествено, но ще се научат.

Това с Македония е поредното продължение на конспирацията към българската държава. След Руско-турската война (1877 – 1878) изненадващо се оказа, че българския етнос е най многоброен на Балканите, а предварителните договорки между Русия и Австроунгария са на Балканите да не се позволява образуването на голяма държава. (Райхщадското споразумение между Австро-Унгария и Русия (1876 г.), - Уикипедия) "На 26 юни (н. ст. 8 юли) 1876 година руският император Александър II и министърът на външните работи княз Александър Горчаков се срещат с австро-унгарския император Франц Йосиф и министъра на външните работи граф Дюла Андраши в замъка Райхщат в Бохемия (днес град Закупи), откъдето произлиза и наименованието на постигнатото между тях споразумение – Райхщатско споразумение. Предмет на обсъждане е вероятното избухване на руско-турска война поради изострената обстановка на Балканите, възможните резултати и различните сценарии за всеки резултат.... ...Съгласно текста на това споразумение Австро-Унгария и Русия се съгласяват, че „ако се стигне до териториални промени или разпадане на Османската империя, създаването на голяма компактна славянска или друга държава е изключено“ Голяма държава на Балканите означава големи проблеми при опити за прокарване на чужди политически и други интереси, а всички трябва да се съобразяват с това. Няма друг, който тук може да създаде голяма държава, а българския етнос трябва да бъде разпокъсан и враждуващ помежду си. Прочети каква е била съдбата на българската делегация във Франция през 1919 г., когато е трябвало да се подпише Ньойския договор и защо Александър Стамболийски счупва писалката с която го подписва. Спомни си кога и с какви договори ни отнеха Македония, Беломорска Тракия, Западните покрайнини и даже за известно време южна Добруджа. Териториите с българско население са орязани до максимум и сега остава заличаването на историята, а без история няма народ. " Историята е биографията на нацията; паметта, която създава и поддържа народния дух, "...история има, и става народ..." - обявява Паисий. Затова тези, които искат да посегнат на народа, посягат на неговата история." ( Христо Маджаров - "Големият заговор срещу българите")

Знаете ли един интересен Факт - Елена Поптодорова беше дълги години посланик на Република България ?

Това е първият български посланик в САЩ по времето на демокрацията който заявява такава ясна и категорична позиция. Отдрлно, познава добре проблемите. Поздравления! (Аз не мога да понасям подлизурковци, а този определено не е такъв).

Или палип АЕЦ Козлодуй...

Няма проблеми, РСМ да се преименуват на Югозападна България и влизат автоматично в ЕС.

На ремък...

Напоследък се държим като преживно животно и предъвкаме РСМ отново и отново.Всичко е ясно няма какво повече да се каже, докато не си изпълнят ангажиментите към нас няма ЕС.

Ама гледай ги нашите политици...вече обмислят как хем (пак) да угодят на западняците, хем да разделят отговорността с някой за предаването на българските интереси.

До няколко дни Н. Пр. Посланик Павайотов, ще го приберат обратно у нас. Защото е изтъкнал очевидното.

Ако ще ни бавят парите тогава вето за приемането в НАТО на Швеция и Финландия.

Там се изокаха вече, като пуле пред майка си тичат. Много вредни,

Парите идват от ЕС. Не е основание проблем от ЕС да се вкарва в НАТО. Ако беше така Северна Македония нямаше да е в НАТО.

И НАТО и ЕС са от един дол дренки. Работят във вреда на България.

Посланика показва добро разбиране на нещата и демонстрира правилен подход. Това е много добре и е важно за наш посланик в САЩ. Желая му успех в усилията му да отстоява българските интереси!

Там си знаят че сме татари и фашисти и че Югославия и Белград е било най -доброто! Радвам се поне че те научиха за пръв път , че България ги смята за Българи !!!

Знаят това, което сърбо-комунистите са писали в учебниците им, но за да кандидатстваш, за член на ЕС се иска да не се подменят фактите, от историята, така пише и в последната Европейска Резолюция . Не са си сменили учебниците, от Югославско време и се държат така, сякаш не кандидатстват, за ЕС а за Нова Югославия, ха,ха, много нагло и неадекватно.

Ми кат видят МОНГОЛодите Марешки ,Деса Дуловска и Валери Симеонов Кайда ви викат

Нито един, от изброените няма дръпната очи, само в твоя фашизойдем мозък са монголоидни. България е страната Християнизирала сиреч цивилизовала по-голямата част, от Европа. Днес с български език, можеш да се разбереш, от Триест до Япония. Славата на България е реалност не е измислена.

Американската политика срещу Б-я и в полза на БЮРМ е глупава. Не хрантутим нито един американски конгресмен, затова нямаме лоби там и това не е добре, за нас, но не е добре и за тях, защото няма кой да им каже когато грешат, както в случая. РСМ се управлява от служители на УДБА и КОС, всеки политик дръзнал да каже нещо хубаво, за Б-я бива отстраняван, от управлението, медийте там се държат от Орбан и Вучич, с парите на Москва. За Р.Ф. Б-я е враг, от момента в който влязохме в НАТО и те се държат с нас като такива, спомнете си думите на Путин, как азбуката била дошла, от Македонските земи. Всъщност Кирилицата е родена в Мизия (манастира в Равна), където бъдещият цар Симеон Велики е монах и работи, заедно с учениците на св. св. Константин и Методи по нея. САЩ се поставят сами в ситуация, да избират "Кон за Катър" (България или РСМ). Което е глупаво. След Украйна Путин може да нападне Б-я, за да се свърже със Сърбия, кой знае и ето ти ТСВ.

Липсата на лоби не трябва да ни притеснява въобще, даже напротив. Когато някой американски представител реши да налага някакво решение на правителството тогава ще му се обясни че това което иска няма да мине. Разбира се за да се стигне до там трябва американското правителство да има връзка с българското и така ще им обясним с кое не сме съгласни. Въпроса е да отстояваме нашата позиция.

Сърбите са добър баланс на насилствената НАТО-вска и ЕС хегемония и агресия над Балканите. Руските ракетните установки там гарантират добра независимост срещу американските е ЕС фашисти, защото с ядрени бойни глави могат за изпепелят цяла източна и централна Америка за по-малко от 15 минути. За това сега кръв серат. Хем обещаха да помагат на Украйна хем им се дръпна лайното, че ако изпратят ракети ще последва мощен ядрен удар, даже по-мощен от този през 1963-та година в Баренцово море.

Акакъв баланс са сърбите бе вата, Каква гранация хахахахахахах Па българин да се радва на шумадиец за гарант е шизофрения

Софийските ,еничарски цървули пак ще продадат българщината в Македония ,както ни закопаха в две национални катастрофи като швабски подлоги срещу братушките. Чърчил е казал - Българите ще се оправят ,когато изора вертепа София с фугаси, засея с картофи ,а софиянци ги продам като роби на тръстиката из колониите ни в Танганайка ,че да ги праскат негрите с големите паламарки. Бушонирай софиянец, върни България на 3 морета до Охрид!

Па ни Кирчо , ни Кокорчо са от София

Бегай! Знаеш ти ,,кой ги е правил,,!

Ми като им гледам поведенито са типични селски тарикати , така , че ......

_stankow

Дреме им на щатите за "българските национални интереси". Наумили са си спешно да вкарат Македония в ЕС, неясно защо, може би за да смекчат впечатлението за разпад, в който се намира ЕС. И сега някакви си българи им пречат, имали претенции към историята, имало било договор, да се спазел. Абе какъв договор бе, прави каквото ти казвам, щом на щатите им трябва и историята на Занзибар ще признаеш. Вето ще ми налагат ! Право на вето имат суверенните страни. Колониите имат право да козируват !

Факт е , че ни натискат от ЕС и САЩ , както е факт , че руси и сърби подкрепят каузата на македонизма

РСМ е западна част от България, какво си говорим глупости.

Като си спомним как отхвърчаха реалните Грипени пред имагинерните Ф16, така ще отхвърчат и националните интереси на РБ пред странните национални интереси на САЩ по отношение на РСМ.

Всичко написано в тази статия е спестяване на истината . 1.Втечнения газ от САЩ всъщност е Руски докаран с гръцки танкери - това не си го измислям - пише в новините . 2.Ако на Правителството е трудно да устои на външен натиск за предаване на Националния Интерес - има само един Път - оставка .

Проблемът с РСМ , който имаме е двоен. От една страна ЕС и САЩ искат да се нарпавим на ударени и да ги пуснем в ЕС , от друга Рсусия и Сърбия спонсорират великомакедноските идиотщини , В тая борба сме сами .

Точно така. РСМ никога не е била държава и няма как да бъде!

Абе нека си е държава , но историята ни да не пипат

Точно заради такова мислене и зор да ги признаем за самостоятелни сега сме в това положение. Ние даваме за тях веднъж а те взимат от нас два пъти. Това е лудост и трябва да спре.

Нямаше как да не ги признаем , защото дурги щяха да се възползват , Имат си държава - това е факт , халал да им е и на тях и на шиптърите , друг ни е пробелма с тях

Да бе нямало как. Да не ни е опрял някой пистолет до главата че да ги признаваме. Кои други ще се възползват за какво? Това е грешен довод. От бързане претупахме работата и сега ни създават проблеми. Трябваше да искаме да признаят историята такава каквато е била преди македонизма за да не си навлечем проблемите които имаме сега.

Ветото не може да се обвързва с каквито и да е пари. Парите се изкарват, историята се кове веднъж и трябва да се пази. Ние не сме като северномакедонците за някакви облаги да си плюем на историята, защото ние не крадем чужда история.

Западът казва така: ще ви дадем едни мизерни пари за да се самоубиете икономически с тях. Парите ще достигнат до шепа боляри а стадото да се оправя. Ноооо само срещу друго самоубийство-отказ от идентичност и история (за да не сме националисти, и без друго всичко е глобално вече) и приемане на враждебна съседна държава в ЕС. Все по-неясно ми е за какво точно сме в ЕС и защо така силно желаем да сме изтривалка.

...и теляци сме по мисиите на НАТОто, бе.

Крайно време е да има ревизия на всички български политици и партии в България след 1989-та година и всички да получат доживотни или смъртни присъди. Още тогава трябваше да започнем на чисто, вместо да губим над 30 години време.

А , бе Панайотов, какъв ШАНТАЖ от Русия бълнуваш ?? Че ще си плащаме газта през запорирани сметки ли ? Чувал ли си - пито- платено?

А така , старши!

С наглото си поведение македонците може да докарат нещата до избор. Македония може да влезе в ЕС, само ако България излезе. В Брюксел и Вашингтон да избират.

Брюксел и Вашингтон много лесно можете да ги сложите на колене.

От триене се самоизтриеате

Всеки политик, който взема решения и не се допитва до народа си с референдум по историческите и стратегическите въпроси е престъпник и държавен изменник и заслужава смъртна присъда.

Чак пък ..смъртна . ! Просто ..спънал се по стълбището надолу.

ДС комунисти, мяхайте се!!! Да идва ГЕРБ , че всичко СЪСИПАХТЕ!!!

Хептен комунисти Направиха антибългарски договор с Македония

Там си знаят че сме татари и фашисти и че Югославия и Белград е било най -доброто! Радвам се поне че те научиха за пръв път , че България ги смята за Българи !!!

Ей, шегаджия, бе!

Пари не дават, не заради Македония, а защото отново ни управляват крадливите комуняги, които ни се натресоха с машините на Мъдуро, за които се натискаха.

"Потвърдено от Kирил Петков" ???? Просто Киро освен да лъже и заблуждава, друго няма какво да направи.

преди беше гарантирано от герб, сега е гарантирано от канада и натовския генерал.

Kаквито и измислени декларацийки да приемат хората по света, България няма да пусне Македония в ЕС докато македонците не почнат да се държат приятелски към нас.