Посланик Макаров: Русия не иска да воюва с братския украински народ

Ръководителят на руската дипломатическа мисия в България не вижда перспективи за подобряване на отношенията на страната му с Украйна

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

SAMO PEDALI TUKA BRIAAA.

Даа, чичко Ленин нарисува пОКРАИНАта на Русия и я нарече „Украйна”. Чичко Сталин уголеми рисунката. Умникът Хрушчов добави и Крим към нея, а трезвеникът Елцин заяви, че Крим не му трябва, щото водката му била достатъчна. Така или иначе без тези чичковци никакви "украинци" нямаше да има, ама създадени веднъж, сега подскачат срещу създателите си. Скоро обаче Чичко Сам ще поправи грешката на другите чичковци и като ги „демократизира” до последния "украинец", от т.нар. "Украйна" не рисунки, ами и помен няма да остане.

От всичко прочетено виждам само една вярна дума - лумпен.

Дали?!

Истината е,че САЩ с цената на всичко искат да изолират руснаците,не ги приемат като партньор и по всякакъв начин искат да попречат на Северн поток и да продават на ЕС шистовият си газ. Всичко е за пазари,ресурси,пари и влияние. Тяхната доктрина не изключва и локален ядрен конфликт в Европа. !!!??? Когато има разруха след това ще отпускат заеми,ще правят бази и по този начин ще удължават агонията на залеза на сащ КАТО ЛИДЕР В Света. Исторически погледнато винаги когато се е сменял световния лидер са избухвали голями войни и конфликти. Сега това предстои. Почти целият международно правов ред е суспендиран,не са спазват принципите на международното публично право, Уставът на ООН,което неизбежно накрая довежда до война. Същото става с Лигата на Нациите преди Първата Световна Война. Старото е умряло,и не се е родило Новото. Тогава действата правото на силният, а не силата на Правото.

Русия, видиш ли, имала братски народ - украинците. Макаров, ти си Буратино с един постоянно увеличаващ се нос И няма да има мира за агресивната ти Путин ия, докато не се разпаднете като СССР

jingiby

То и СССР не искаше да воюва с братския български народ, но обяви война на Царство България през 1944 г. без никакъв повод. А Царство България дори под натиска на Хитлер не обяви война на СССР и не изпрати свои войници на Източния фронт. Не вярвай на данайците, дори когато ти носят дарове, са казали древните...

на Първи Март 1941 година България започва да се готви за война със СССР... и така до края на войната Българският Военно-морски флот заедно с търговски активно участвуват във войната като провеждат ббойно акции срещу СССР и пренасят товари и войски до територията на СССР, за което над 100 български офцери и моряци получават немски ордени и медали, включително 14 от тях стават носители на Железен кръст... а твоето си е чиста проба комунистическа пропаганда с която искаха да скрият героизма проявен от българите в тази война-)

Един руски император не може да се равнява на останалите руски императори, които са постоянно на страната на сърби, гърци, румънци, и турци. А днешната Русия не е Освободителката от 1877 година.

Нужни са ми само 2 часа за да превзема Украйна до Лвов ! Командир спец.дивизия ВДВ -Новоросийск Интервю пред Таймс/ 12.6.2018 г.

Стига да пропагандираш рашизм!

Военният мозък не е в състояние да проумее истината. Естествено, че може да превземе, проблемът е да задържи. И на мен са ми нужни 15 минути, за да стана милионер! Но колко време ще ми трябва , за да бъда признат за такъв? А горили и зелени барети имат всички страни - не само руснаците.

ТИЯ СА ТОЧНО КАТО ХИТЛЕР. И ТОЙ ЕДНО ВРЕМЕ ГИ РАЗПРАВЯШЕ СЪЩИТЕ ЗА ПОЛША. БАЙ ДЪ УЕЙ, БЛАГОДАРЕНИЕ НА ТОЯ ЦЕНИТЕ НА БЕНЗИНА СА ТАКИВА КАКВИТО СА. ТОВА СА БРАТСКИ ЦЕНИ, КАКТО И ВОЙНАТА В УКРАЙНА, КОЯТО Е ПО БРАТСКИ.

мръсни руски окупанти! добре че България не граничи с тези алчни диваци. Руската империя има най много колонизирана земя на 140 чужди народи и им краде богатствата . Където мине руснак остава лунна пустош .Тези народи плащат кръвен данък-млади момчета са принудени да служат в руския еничарски(наречена руска армия) корпус и да защитава интересите на руските си поробители.

конфликт русия китай, конфликт русия грузия, конфликт между русия и англия, конфликтът между русия и чечня, конфликтът между русия канада, конфликтът между русия япония… Канада е готова за силов конфликт с Русия в Арктика Разтревожена е от нарастващото руско военно присъствие там. Канада е разтревожена, че Русия увеличава военния си потенциал в Арктика и е готова да защитава интересите си там с оръжие в ръце. Това заяви канадският външен министър Джон Беърд в интервю за датския вестник

Слава Україні ! Героям слава ! Слава нації ! ! Смерть ворогам!.

Бой по фашистките укроамерикански манерки. Чифутинът Валцман ще виси на клон.

Лъжливият овчар Макаров, представител на по-изпечения лъжлив овчар Путин, явно се надява и даже е сигурен, че идиотите и русороби ще му се вържат, както винаги на 100%. Но си знае, че останалата част от света няма шанс и 0,00000001% да им се върже на простотиите и наглостите.

Този дебил руския посланик да беше научил дума български.Украинския посланик говори перфектно български без акцент.

този дядка е 100% дебил- защо не е изгонен досега

ти вчера ли умря бе гьотверен

Спете спокойно! Война няма да има, камо ли пък ядрена!

Русия хваща украинците в желязна хватка. Чака ги глад и студ. А в потвърждение на долунаписаното, искам да кажа, че действително украинците смятаха руснаците за изключително близки, до степен, че буквално да загубят родния си език. В много семейства, особено в източна Украйна, се е говорело на руски. И става въпрос не за етническите руснаци, каквито безспорно има в Украйна, а за етнически украинци. А сега, те са с насочени срещу тях оръдия на танковете, че дори и ядрени ракети!

Руски език няма, има старобългарски! С украинците сме много по-близки, отколкото с руснаците, каквото и да значи този термин.

нее, тя россията не иска да воюва с братският украински народ,нищо че гундяев обяви украинците за нечовеци и благослови российското оръжие да изтреби тия нечовеци! тя россията и с молдовският народ не иска да воюва! и с грузинският народ също не иска да воюва! тя, россията с никого не иска да воюва, затова е завладяла една шеста от световната суша! ей тъй, без да иска да воюва!

си е... то и затова украинските доброволци, които помагаха на грузинските командоси да избият руските умиротворители в Северна Осетия, съвсем случайно си бяха взели зенитните комплекси "Бук", ей тъй да стрелят по гаргите докато са на екскурзия в Грузия... пък и в Чеченско украинците ходиха не да трепят руснаци а да обменят опит с тамошните Молли;)

Нито българските, нито украинските, нито руските олигарси са стока, но те управляват и ще са вечно на власт... народа няма вина за това, властта е в олигарсите, вижте в България какви са протестите и мутрите-олигарси са си пак по местата, народа в чужбина да бяга да се спасява... Мутростан, нали?

плюе по "запада" и ЕС, ама там гледа да избяга мрази американците, ама целува зелена банкнота с числото 100 мрази "продажните" българи, ама идва да плакне зад ник у Слънчака гордее е с рАссия, ама иска да кара Мерцедес вярва на Ботокса, ама не смее "копче" да каже по негов адрес обича водка, ама гледа да купи "френский конячек" * гордее е със "Цер пушка", ама си прави селфи под кулата Айфел

Украйна? Какво е това ''държавно'' образувание и от кога и защо съществува знаете ли ? Заради комунистите и Ленин, които разстреляха Цар Николай II Романов , сега Русия ще трябва здраво да държи изкъсо, една безродна паплач обявила се за нация и народ. Слава на Путин и руския народ !

Много вярно! От тъпотиите на Ленин че всяка нация заслужавала самоопределение се стигна до разспада на Съветския съюз!

Няма по-безчестно племе от руснаците на Земята! Защо не попитате този дебелак за Гладомор?! Когато руснаците избиха 4 милиона украинци, сред които 1 000 000 ЖЕНИ И ДЕЦА, тогава този народ пак ли беше “братски”?

Гладомор е типичен пример за държавно скроена Конспиративна теория! Има Глад в СССР през 32 - 33 година предизвикан от разкулачването на селата от Сталин.. което засяга Урал, Поволжието, Казахстан и Донбас и Донбас, населената с руснаци част на Украйна! В последствие обаче Западните централи развиват термина Гладомор като изопачават историята като украински геноцид! Западняците бързо се хващат и просити и неуки хора в Източна Европа също прихващат от пропагандата!

си голям майтапчия. През 2017 година лично Порошенко благодари на Грузия че е спасила жена му от Голодомора, защото е била евакуирана в Грузия... с ешелоните които са били организирани от Берия, който по това време е върховен партиен бос на Грузия-)

Та значи грузинците спасили жената на Порошенко от Гладомора казваш?! Сега разбирам защо западняците положиха толкова усилия да затрият образованието ни! Че такъв като теб на всяка простотия ще се хване, че мрази да мисли, че го боли главата от това! Че много добре изглежда тя за възрастта си, бе ... хайде да не обиждам!

каква е връзката между българското образование и това което Петро Порошенко се изтърва да каже в опит да направи мили очи на украинците?! А, кажи де? И ако ти смяташ че си прав къде са ти доказателствата,а, или смяташ че пропагандните статиии на германците разпространявани от вестниците на Хърш не са част от тогавашната хибридна война, или това че след като руснаците отвориха архивите си за общо ползване украинците с години търсиха документи които да подкрепят лъжите им, които и ти разпространяваш, а така и не намериха такива ще ти докара главоболие защото в архивите има документи как е организран транспорта на хранителни продукти към гладуващите области които не са били само в Украйна-)

А най-тъжното в случая е, че украинците винаги са ви имали за братя. Даже и когато сте се отнасяли с тях като с нещо, донесено от котката. Никога не сте имали и никога няма да имате по-близък народ на света. Никакви там 'станове', молдовци и грузинци. От глупост и мания за величие си прецакахте отношенията с най-близките ви хора на света. И не когато се смени управлението в Киев, ами когато се смени това в Кремъл, евентуално, ще може отново да сте заедно. Но това за момента е в сферата на фантастиката. Помнете ми думата, един ден, не много далеч от днешния, Русия ще моли Украйна и Европа за прошка. Ще седите като прокажени пред вратите на цивилизования свят и ще просите милостиня.

Ами руснаците им дадоха сума ти и територии, Сталин им подари Лвов, Хрушчев им подари по братски Крим .. е те тръгнаха да плюят в кладенеца от който пиеха вода.. Сори, хайде връщайте подаръците!

Много точно казано! Браво!

е единствения украинец... и той е мразел дори българите да не говорим пък за руснаците-)

Като стана дума за Приятели и Припят.. "Използването на боеприпаси, съдържащи обеднен уран, от силите на НАТО във войната в Косово и съседните области през 1999 г., е благоприятствало за драматичния скок на заболеваемостта от рак в централните части на Сърбия.".. В Сърбия - рак от бомбите с обеднен уран, а в България?

Няма нужда да проектираш минали събития, осъдени и отречени от целият свът, върху днешната реалност! Тогава си е за тогава, сега си е за сега! Това, което правиш е типичен руско- ченгесарски похват, за манипулация, чрез набиване на "чувство за вина", чувство "за благодарност", за "преклонение и роболепие", стъпвайки на механичната проекция на минали събития, върху настоящи такива! Това е адски подла манипулация, говореща за безсилие на манипулиращата страна , "да владее" манипулираната страна, по някакъв друг начин! Спрете се зомбита на "руският мир"! Света не е черно-бял , а шарен, "руският мир" не е първият и последният, а Ботокса - не е неговият пророк!

има нужда ...има и не се забравя да знайш....и ..спи спокойно ...и не се оглеждай..

Пази ме господи от приятелите ми, от враговете мога да се пазя сам! 'Братския украински народ' трябва да ти е много благодарен, за това, че му завземаш територии. Че си го морил с глад по време на втората световна. Задето си го ползвал за работна ръка по времето на СеСеСеРе-то да ти копае въглища, да ти сади домати и да ти сглобява УАЗ-ки. Благодарността ти към 'Братския украински народ' още се усеща в Припят. Подарък от брат за брата, от векове за векове. Като братя се разбрахте Украйна да си унищожи ядрените оръжия, а ти обеща никога да не предявяваш претенции към нейни територии. Като по-голям брат й плесна два шамара и си взе Крим и Донбас. По братски реши, че Керченския пролив ти се полага. Мерси съм аз на такваз любов. Вие сте братя, ама като Каин и Авел.

Колко е точно казано!

"Пази ме господи от приятелите ми, от враговете мога да се пазя сам!" Много добре казано! Виж наште приятелчета до къде ни докараха след 29 години демокрация! Спряха ни Белене като ни оставиха с 2 милиярда дълг.. та сега да се чудим как да излезем от ситуацията. Спряха ни Южен поток, та той стана Турски та сега да се молим на Ердоган да пусне едно разклонение и за нас.. абе нямам думи! Ама тия политици дето им се слагат са за бесене!

Приятелите ти ни продават НАЙ СКЪПИТЕ горива в ЕС. Всяка година по една ескадрила нови самолети се източва на изток.

Що путиноиди, що промити мозъци са налазили форума.

Путин предложил на бъ;гарските социалисти да се прави Голям шлем. Май не бил Голям шлем ,ами Голям член - по украински образец.

Ами след като Бойко почти се наака пред Хилари която му скръцна със зъби за Белене.. а после и Орешарски направа се наака пред Макейн.. Останахаме с 2 милиарда на червено с реактор да си го чукаме в главата.. и да се молим на Путин и Ердоган белким пуснат и на нас тръба от Турския поток! Трябва още един Народен съд за предателите на България... само тогава пак ще тръгнем на оправяне!

Ще им уври на хахолите че така като я карат пак ще изчезнат от политическата карта на света! Имаха исторически шанс че Ленин им даде Донбас, Сталин им даде Лвов, после и Хрушчев им подари Крим.. и те тотално се осраха! Да си бяха подържали неутрална политика, близки отношения с Русия, щяха да си цоцат евтин руски газ, транзитни такси и наем за военната база в Крим! Да ама продажните им политици тръгнаха да ги вкарват в НАТО и да се репчат на Русия.. и я докараха до под кривата.. Ум царува, ум робува, ум патки пасе!

"Да ама продажните им политици тръгнаха да ги вкарват в НАТО и да се репчат на Русия.. и я докараха до под кривата.." Аха, добре, че поне си призна, че всичко, което се стовари на главите на украинският народ е само и единствено защото - вече НЕ искат на руска каишка! Хм... това дали поставя т.н. "братушки" в добра светлина, как считаш? Значи само защото една страна е решила да тръгне да търси своят път, трябва да бъде унищожена, защото не съвпада с пътя на "руският мир"! Ей, слезте на земята, зомбита! Изпили са ви мозъците или просто сте се продали

Е даде след като с бой и снайперисти свалиха от власт Демократично избрания си президент! Защо не вземат да направят един референдум за НАТО? Щото няма да мине! Някъде някога да са правили референдум за влизане в НАТО? Няма такова чудо, подкупват политиците и те си вкарват държавите в казана.. те така работи Демокрацията! Ама ще дойде видов ден!

Добре де – няма ли някоя наша медия да каже, че: Първо – инцидента не е в Азовско, а в Черно море, Второ – в руски териториални води, които и преди 2014 са си руски, Трето – украинските съдове са били с изключени транспондери и са се движили в пълно радиомълчание, Четвърто – украинските съдове са били с готови за стрелба оръжия (разчохлени оръдия и вдигнати в т.нар. бойно положение) и Пето – на борда им е имало служители на СБУ, които са координирали акцията и според началника на СБУ “са извършвали разузнавателна и контраразузнавателна дейност”? Ей така – от гледна точка на реалните събития, които са известни на всички субекти, притежаващи апаратура за т.нар. обективен контрол в региона, включително Турция, Румъния, България, САЩ и т.н. А иначе – Порошенко си изработи 30 дена военно положение, по време на което освен другото са забранени всякакви граждански прояви – протести, митинги, както и пълна цензура в медиите и т.н. Сега каквото и да прави с населението си – има си индулгенция, подарена му от нас, цивилизования свят. Първата кражба е налице – за един ден обезцени украинските пари с 20%. Да сте чули някой да се е изказал за влошаването на живота на украинците от страна на нас, цивилизования свят? Няма и да чуете.

ти па все едни си бил там ,че да знаеш всичко ?

Хайде спри се да ни преразказваш руската версия. Не всеки е дебил като русолизците, сред които явно си и ти. Много е ясно на светът, какво е станало, и как Путин се ора за пореден път. А сега Макаровци и прочее дебили се мъчат да замазват лното, че по-малко да мирише.

путлер иска да гепи Азовското море =цялото после и Черното море.

путиноиди да духат супата.

изварата как е? соленичка ли е?

Какви са фактите? Кораб удря военен катер и го вади от строя. Останалите два кораба са взети под прицел и екипажите им са заставени да излязат на брега, където са заплашени с оръжие и са лишени от свобода. Това е явно враждебно поведение срещу кораби, които са известили руснаците, че ще преминат за ремонт. Ясно е, че е могат да извършат нападение и реална експанзия на брега. Корабите са с минимален екипаж, което говори за мирно преминаване, а не военна провокация. Ако руснаците блъскат украински кораби, то е защото по този начин целят да изкарат всяка машина на украинците извън строя. Те водят увреждащи действия. В такъв случай руснаците явно не мислят за мир, а за действия целящи да унищожат врага. Може ли да се вярва на посланика? Не. Това е типично руско поведение. Още по време на Първата световна война те са викали на българите:"Братя не стреляйте, ние сме братя" и после ги нападали с извадени саби. Така са правили и по време на втората световна война където мине номера. Подобно поведение имат към Иран, където навлизат, за да го освобождават и Финландия, която искат да налапат цялата, но се задоволяват с каквото докопат. Подобен опит правят с цяла Европа, но са задържани от другите съюзници и се задоволяват с Източна Европа. Какво правят с Крим? Навлизат с войска и убеждават да не се стреля срещу мирни хора, а после унищожават докопания флот на украинците, които не са стреляли. Ами да са стреляли и да са си пазили държавата, защото руснаците са такива- никакво доверие за нищо и по- далеч. Сега Порошенко постъпва много правилно и показва, че ще стреля. слабия момент е, че не прави мобилизация, защото руснаците със сигурност ще оценят този пропуск. В това време руският посланик има за цел да приспи врага и да го обезвреди като убеди, че Русия пасе трева. Руснаците са се готвили да превземат териториите със своите и ще го направят тази зима във времето, което не позволява на врага да се противопостави. Защото за всички е ясно, че Западът не иска да се бие за Украйна. Няма нужда от ракети и санкции, срещу Русия, ясното е, че украинците трябва да се бият за земята си, защото руснаците няма да пропуснат да симулират, докато налапват. Ако има нещо сигурно, то е, че руснаците искат земя. Тяхната политика не се различава по нищо от политиката на българската държава от 20-ти век с тази разлика, че Русия се готви предварително и после симулира неадекватно поведение, докато води враждебни действия. Затова западът трябва да изгони всички руски посланици, докато е време и с това да покаже, че политиката на Русия ще посрещне въоръжена съпротива. За украинците вече е късно да влязат в нато и ес, нито да се превъоръжат напълно. Освен това украинците нямат боеспособна армия, която по многобройност да влезе в бой на голям фронт с руснаците и да има за цел влизане в Москва, защото руснаците със сигурност ще започнат от една посока и ще се целят в Киев, за да унищожат всяка съпротива. Накрая ще организират съд за виновниците за войната.. И то ще е с посредничеството на другите си съюзници САЩ, Франция и Англия.

Глупак

Стига лъга Гумена Тиква ,колко гривни изкара с тази миризлива лъжа , че си Мърша и Боклук е ясно !

В 07:10 ч. на 25 ноември 2018 г., независимо от предупрежденията, че районът в териториалното море на Руската федерация е затворен за подход към Керченския пролив от страната на Черно море, кораби на ВМС на Украйна (“Бердянск”, “Никопол”, “Яни Капу”) пресякоха държавната граница на Руската федерация и осъществиха заход във временно затворения за плаване район, като по този начин нарушиха разпоредбите на Конвенцията на ООН по морското право от 1982 г., Закона на Руската федерация от 1 април 1993 г. Но. 3730-I “За държавната граница на Руската федерация”, се посочва в документ на ФСБ. След прекосяването на държавната граница на Руската федерация корабите на украинските ВМС продължиха към Керч-Еникалския канал в нарушение на разрешителния ред, установен със заповед на руското министерство на транспорта от 21 октомври 2015 година. При преследването на корабите на украинските ВМС по радиовръзката нееднократно са им отправени искания незабавно да напуснат териториалното море на Руската федерация в съответствие с чл. 30 от Конвенцията на ООН по морското право от 1982 година. Независимо от мерките, предприети от руската страна, корабите на ВМС на Украйна са приведени в бойна готовност: разкрити са артилерийски установки, стволовете на артилерийските установки са вдигнати под ъгъл от 45 градуса и са насочени към корабите и катерите на Руската федерация (в нарушение на чл. 10 от Конвенцията на ООН по морското право от 1982 г. и чл. 2, пар. 11 от ФЗ-155 от 31 юли 1998 г. “За вътрешните морски води, териториалното море и прилежащите зони на Руската федерация”). Руската страна уведоми корабите на ВМС на Украйна, че в териториалното море на Руската федерация заплахата за използване на оръжие ще бъде оценена като нарушение на правилата за мирен преход в съответствие с нормите на международното право и законодателството на Руската федерация. При задържането на военните съдове на ВМС на Украйна бяха установени следните видове въоръжение и боеприпаси: 30-мм пушка – 4 бр. Автоматичен гранатомет АГС -17 – 4 бр. Картечница ДШК 12,7 мм – 2 бр. Картечница ПКТ 7,62мм – 4 бр. Автомат АК-47 5,45мм – 13 бр. Пистолет ПМ 9мм – 4 бр. Травматичен пистолет 9мм – 1 бр. Сигнален пистолет ПС – 1 бр. Осколочно-фугасен снаряд 30 мм – 765 бр. + (32 цинк, неномерирани, чийто брой за момента не може да бъде установен) Осколочно-фугасна граната ВОГ-17 – 1975 бр. Осколочно-фугасна граната ВОГ – 495 бр. Граната РГД-5 – 40 бр. Граната РГ-42 – 48 бр. Граната РГД – 20 бр. Взривател УЗРГМ-2 – 30 бр. Взривател РГ-42 – 38 бр. 30 мм сигнален патрон – 87 бр. Патрони 7,62 мм – 9865 бр. Патрони 5,45 мм – 11736 бр. Патрони 9 мм – 1189 ед. Патрони 12,7 мм – 612 бр. Щик-нож – 15 бр. Пълнител АК-74 – 42 бр. Пълнител ПМ – 4 бр. (Пушка 30 мм, АГС-17 и ПКТ представляват 1 артилерийска установка, от тях има общо 4 – по две на всеки катер). При огледа на задържаните украински военни катери, на катера “Никопол” е намерен и документ, който свидетелства, че акцията на украинските кораби е планирана с основната задача да се осъществи преход от Одеса до Бердянск “по таен начин”, “съсредоточавайки вниманието основно върху обезпечаване на тайния характер на подхода към Керченско-Еникалския канал и преминаването през него”. На същия катер е намерен и ръкописен конспект на установените от Руската федерация правила за плаване по Керченско-Еникалския канал, от което следва, че украинските моряци са били добре осведомени за начина, по който се преминава през него.

Искали да си отидат до собственото пристанище, а не са нападали никого. Второ руснаците не могат да затварят водите си щом някой иска да си отиде до пристанището.Все едно Турция да затвори Босфора и Дарданелите за плавателните съдове на Русия, Украйна, Грузия, Румъния и България... Да не говорим, че през Босфора и Дарданелите минават руски кораби с пълно бойно снаряжение.

"Ние не се подготвяме за война и не искаме да воюваме с нашия братски народ. Това е 100-процентната истина." мдаааа, както и че вие сте стреляли ан украйнците не! А другата дивотия, че това били ваши териториални води, как ли изглежда през очите на международното право?! Както и долната лъжа, че не сте знаели какви са тези кораби и какво правят там …. а сте били уведомени официално преди тръгването на катерите и влекача. И последно, 10 бойни кораба ли вдигнахте за да посрещнат двата малки катера или пък бяха 9 ??

.....рускиньо, долна и мръсна бляд, това че си дошла в България заради някой мангалки чеп си е твой проблем, явно не ти се живее в смрадливата кочина мужикия, вабийсиго в тъпият мозък че ние БЪЛГАРИТЕ нямаме нищо общо с теб долна юдеохазарска стевро!

Всичко е провокация на Порошенко , за да се удължи агонията на Президенството му !

Не искат война, искат пакда ги владеят и експлоатират - така правят и с Молдова и с Беларус и с България

Е, експлоатират е силно казано, но искат да я има старата зависимост от СИВ и СеСеСеРе, а забравят, че сме в Нато и Ес и, че вече българина няма тази "тръпка" към руснака, която я имаше преди, когато "вратите бяха затворени"

Защо така бе приятели?! Защо сте спестили най-важното от думите на Макаров? "Ще ви дам един пример: ако ние решим да вземем един танков батальон и да минем направо в Калининградска област, каква ще е реакцията на балтийските страни? Ако през тяхна територия минат танкове, без да реагират на каквито и да е запитвания. Навярно това би била тревога, навярно това би се смятало за нападение от страна членка на НАТО? Но когато се случва спрямо Русия, смята се за нормално" "Русия била агресор. В какво е агресор? Нима сме навлизали в техните териториални води? Какво сме направили? Разбира се, има ред, по който корабите трябва да преминават под Керченския мост. Да, наистина това е стратегически обект, разбира се, той е много важен за нас. Колко призиви чухме той да бъде взривен? В Украйна, в Киев. Така че наистина трябва да правим проверки. И това се случва без проблеми. Тези кораби, подобни, вече минаваха – по рано, през септември, два кораба минаваха. Военни кораби – нормално минаха, направиха заявка съответна, получиха лоцман – морето там е много плитко. Стигнаха до Бердянск и там акостираха, нямаше проблеми. Но за какво да предприемат провокация? Аз виждам очевидна провокация"

Колко е гаден и той,а? Мисли си, че някой му вярва.

Украинските кораби от проекта 58155 "Никополь" и "Бердянск" не са безобидни - те са въоръжени с ракетни комплекси "Барьер" способни да пробият 80 см броня от 5км разстояние. Движат се на скорост до 52 км/час. Погледнете техните параметри на wikipedia. Насочвали са се към Керченския мост в руски териториални води без лоцмански кораб, т.е. без разрешение на Русия. Става въпрос за навлизане в териториалните води на Русия, валидни още преди присъединяването на Крим към Руската федерация. Знаем за многократните закани на Украйна да разруши Керченския мост. Затова украинските кораби са спрени на разстояние 9 км от Керченския мост. Според Военното министерство на Русия инцидентът предизвикан от Украйна е планиран от САЩ, защото сега се разисква въпроса за мястото на американска военна база в Украйна, като САЩ настояват за американска военна база на крайбрежието на Азовско море, която ще разполага със свои военни катери и кораби, най-вероятно под украински флаг. Затова и Русия се отнася много внимателно към всяко нарушаване на нейните териториални води и особено за военни провокации срещу Керченския мост. Задържането на украинските кораби в близост до Кримския мост е било наблюдавано от два американски въздушни разузнавателни самолета - RC-135V Rivet Joint (тегло 44 тона) и RQ-4B Global Hawk. Това не е случайно, разбира се! Това доказва предварително планиране и наблюдаване на украинската военна акция срещу Крим от САЩ.

"....газов хъб се композира от бургас за софия......":))))))))))) .... Да,ама не!:))))))))

Обръщам се към всички, включително и към троловете. За всяка ваша дума, било тя и неизречена, а написана, държите себе си и близките си в отговорност. Това е абсолютна истина... замидлете се...

Абе само за сведение - за българската свобода са загинали повече украинци отколкото руснаци.

Брои ли ги?

Много си прост -по онова време такава "държава" -Украйна все още не е имало -всичко това е било Русия! Именно Царство Русия е единствената държава,която тогава е обявила война на Османската Империя! Всичко друго е дрън-дрън-ярина!

Преди т.н. царство русия, е имало именно Киев и Киевска рус, а мАсква изобщо е било едно блато. Така, че чети цялата история!

Че има ли някои да не са братя с руснаците?

Има разбира се! Например ислямските главорези и укрофашагите са братя с американците!

Я се виж хубаво в огледалото - приличаш ли на руснак? С голяма вероятност приличаш или на турчин, или на грък или на румънец , но и на руснак. Е какви "братя" може да са ти дефакто руснаците ? Ние сме им дали езика, буквите и религията и толкоз! И до тук реално ни приключва "братството"

Тоя пък скапан соросоид, какво лъже? Хохлите ли са им братя на руснаците? Тия фашаги не са братя на никой!!! Бандеровците трябва да бъдат бити до посиняване!!! п.п. Така и така сте в нета, вижте какво е "сарказъм".

Украинският народ е братски с българския, но не и с тези азиатски полухора от руската мизерия.

Не лъжи , Хазарите не са братя на Българите -Руснаците да !

Не остана българин, който да не плюе по руската кочина, а ни бяха промили мозъците, че са ни братурници или както там казваха руските мишки. Проссията остана само с един съюзник - някакъв Ким Чер Ур (ракетката).

Чети и запомни 99% от Българския народ Уважават Русия Освободителка на България от Османско Робство , а Укрите са измислена нация !

Стига се прави на ударен бе, руска слива, миризлива. Как не искате да воювате с "братския" украински народ-като от 2014 убивате невинни украински граждани, жени и деца в една необявена война, която започнахте вие, руските негодници?! И как така украински кораби нямат право, да плават свободни в техни води-по бреговете на Азовско море има УКРАИНСКА крайбрежна ивица с поне 300 км дължина и поне 30 населени места и 2 големи града-Мариупол и Бердянск?! Това вашето е про3ташка, руска наглост! Нямате право да пречите на свободното корабоплаване, това е все едно румънците да забранявят корабоплаването по Дунав?! Заслужавате украинците да си възстановят ядрения арсенал и ще ви поставят наистина на място! Те са си в правото, защото вие - руските немити сливи- нарушихте еднозначно договора за запазване на териториалната цялост на Украйна! Нека си възстановят ядрения арсенал, могат и ше го направят!

Ти май много не си вярваш. Слез на земята.

Войната я започнаха идиотите Турчинов и Яценюк! Те изпратиха танковете, вместо преговарящите. Те засегнаха интересите на всички етноси, ограничавайки правото им на майчин език, не стимулираха бандеровците. Порошенко продължи тази "мисия". Вместо да търси начин за преустановяване на конфликта, обявяваха мобилизация след мобилизация. Е, украинците масово бягаха и бягат. Не може да бомбардираш населени места, да убиваш деца и да се надяваш, че няма да има отговор! Това и стана!

Само, дето събитията не се случиха в Азовско, а в Черно море. В руски води!

идиоти, които ти слагат минуси какво точно отричат?

Нищо не отричат, държат да се покажат, какви идиоти са!

Путин добре го каза - граничин инцидент, на който запада се опитва да предава някаква тежест. А реално си е било провокация.

Ооо, щом ботокса е казал, разбира се, че е вярно

VELIKA MAKEDONIA , VELIKA UKRAINA , VELIKO KOSOVO .... XA XA XA VIE SE RADVAITE ,CHE NIE NE SME VELIKI ZASHTOTO SHTE NI PODPUKAT I NAS MAMETO VI PRODAJNO TYPO ...

Такива сладки приспивни песни не могат да заблудят доблестните войни на демокрацията. Те отлично знаят кой е врагът на евроатлантическите ценности и кой иска да върне горда независима единна и неделима демократична Украйна в мрака на тоталитаризма и мракобесието. Гордите потомци на древните укри наследили мъдростта на дедите си обаче няма да допуснат това. Най древната нация на земята заслужава да бъде между лидерите на света.

VIJ SI MINUSITE BE CYRVUL ... XA XA XA KOLKOTO I DA TI PLASHTAT NIKOI NE TI VERVA ...

Ние сме прави даже и когато нападаме и анексираме територии от съседите си...защото така!

А бе стига бе , нещастниие сираците. Продължават да търсят братя, после да ги изгонят от къща.