Посланик Хопкинс: Ако след 29 март сте във Великобритания, можете да останете

Трябва да предвидим много подробно какво ще се случи, ако не постигнем споразумение, каза дипломатът

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

АМи предполагам същите , каквито са и за нас в УК...

Англия без ЕУ, но и без колониите си, скоро ще се превърне в това което е в края на 16 век - бедна изостанала европейска провинция. Тия главорези още се изживяват като Империя. Проблемите им не произтичат от членството в ЕУ, а от пробуждането и укрепването на бившите им колонии, което води до спад на благоденствието им.

повече няма тук, лоши и злобни, мачкат, обиждат, можем и с доказателства не искаме тук, а във Велика Великобритания, Франция Германия Белгия Дания приятелите са за това. Чао. Ша са оправите, но не сега без връзките Тук ало измамници, непрекъснато звънят, питам и отговор идат избори и пари им трябват на нашите поставени

До 8цата: Има нова статия за Брекзит в дира. Там очертават по-голям Армагедон дори и от теб. :)))))))))

До „if you believe.... „ Какво стана сега- да не те настъпах по “опашката“ , та мълчиш и нищо не казваш?:) Да не мислиш, понеже си с британско гражданство- че аз съм неука българска циганка, която гадае на кристално кълбо и само от злоба и яд ти казва, че ако сега о.к. излезе от ЕС без сделка, ви чакат всички беди на земята, м... Ти не се ли замисляш, че за да ти напише един човек, че държавата ти може да стигне до хиперинфлация, то значи е напълно възможно този човек да знае защо може да се стигне до там, да обясни защо мисли така, а.... За какви ни мислиш българите в България- за прости, необразовани хора, които не знаят нищо от различните видове науки и не могат да направят професионален анализ, ли/ И от кога това е атрибут само на наркоманизираните британци...;)

отговорих ти "отдолу", обаче съм леко притеснен... тук е вечер, аз цял ден работих и ще си лягам, ама ти май не си се наспала добре.. нервничиш от сутринта... земи излез, разходи се, и подишай (надявам се чист) въздух. След 11 - 12 часа 100 % ще има нова статия за брекзит, и ще си аргументираме, обещавам :))

До “2019-02-05 12:33:34 if you believe.... (нерегистриран) "ЗА ТОВА СЪМ ЗА БРЕКЗИТ, НО БЕЗ СДЕЛКА."“ ДА, ЯСНО ГО ПИША,защото благодарение на знанията ми по икономикс, макроикономика, теория на парите, теория на пазарите, финансите и правото на ЕС, ясно заявявам, че о.к. НЯМА икономическата, социалната, политическата, ПРАВНАТА и всякакъв друг вид подготовка за излизане от ЕС и излежете ли, ви чака срив на държавата ви до степен начало на гражданска война, хиперинфлация, глад и тотална мизерия- на нивото от следвоенните години на о.к. За мен това е О.К., защото дълго време се отнасяхте расистки към българите и тръбяхте, че българи е еднакво с цигани! За това ви пожелавам всичките беди да ви се струпат на главите- а съгласно икономическата теория, те са неотменими, защото за 46 години изсмукване на ес, НЕ МОЖАХТЕ да създадете собствени, британски хора, стоки, капитали и услуги, които да заменят работниците, стоките, капиталите и услугите от ЕС. Британците са мързелива наркоманизирана пасмина, има по цели 3 поколения британци в лондон- баба и дядо, самотна майка и детето й- които живеят на социални помощи, друсат се и не им дреме от нищо, обаче- С ТАКЪВ човешки ресурс НЕ МОЖЕ да се гради собствена икономика с високо БВП:)

глей ся... сегашната ми държава никога не е била в европа. Аз съм си излязъл отдвна. ама извинявай, ако срешнеш двама с филипински паспорти, и единия твърди че другия не е чист филипинец, ами е смесен с индонезийска кръв... колко точно голяма разлика има за теб ? (цигани, българи, помаци, арменци, ама където са родени такъв падпорт получават ?! и са такива граждани.) ти от къф етнос си? тракийски, добруджански? шопски ? това прави ли те по-малко българска гражданка ?

ха! тема за брекзит, и осмицата се е събудила! ми добро утро, тежка нощ?

Недей, че много съм “набрала“ на “умната“ ви посланичка! Лъже българите в очите, а после политиците ви ни наричат “престъпна банда“! И нека се знае- НЕ СЪМ против брекзит, защото считам, че о.к. няма какво да даде на ЕС; о.к. НАРУШАВА текстовете на ЕС договори за забрана на дискриминация на основа националност и гражданство и ми се ще да ви питам- ако о.к. си е запазила британските граждани от циганските племенни групи след ВСВ, абе къде ги е дянала- в зимбабве, конго или в индия, защото се тръби в о.к. ,. че едва ли не британците НЕ ЗНАЕТЕ кои и какви племена са циганите, а забравихте, че така и не можахте да интегрирате родителите на Чарлз Чаплин в британското ви общество в началото на 20 век, а сега рИвете като вдовица за онова, 3 буквеното, когато същите хора дойдат в о.к.! Лицемери! ЗА ТОВА СЪМ ЗА БРЕКЗИТ, НО БЕЗ СДЕЛКА. В СДЕЛКАТА ИМА УРЕЖДАНЕ НА ПРАВАТА НА ЕС ГРАЖДАНИТЕ СЛЕД БРЕКЗИТ, И ЩОМ НЕ ИСКАТЕ ДА Я ПОДПИСВАТЕ, ЗНАЧИ ИСКАТЕ ОЩЕ ПО-МАЛКО ПРАВА ЗА ЕС ГРАЖДАНИТЕ- КОИТО СМЕ И БГ, ГРАЖДАНИТЕ, ОТКОЛКОТО СА ВПИСАНИ В СДЕЛКАТА ЗА БРЕКЗИТ.

"ЗА ТОВА СЪМ ЗА БРЕКЗИТ, НО БЕЗ СДЕЛКА." това наистина ли го каза? или е провописна грешка? щото и ние, хард брекзит лайнерите сме за същото ! вече си ми първа прителка ей !

От Япония Меркел Бурката апелира за креативност: "Все още има време, за да бъде намерено решение на патовото положение около излизането на Великобритания от състава на Европейския съюз. От политическа гледна точка все още има време. И двете страни трябва да се възползват от него, но за това ще бъде много важно да знаем какво точно британската страна предвижда по отношение на своята връзка с ЕС“. Меркел посочи още, че „специалният“ проблем е въпросът с ирландската граница и споразумението за предпазния механизъм. „Би трябвало да бъде по човешки възможно да намерим решение на този конкретен проблем. Но това зависи... от вида търговска сделка, която ние ще сключим“, отбеляза канцлерът. По време на изказване в понеделник Меркел даде най-ясния сигнал до момента, че е склонна на компромис с Лондон. Тя посочи, че трудните въпроси биха могли да бъдат решени с „креативност“." „Наистина има варианти за запазването на целостта на единния пазар, дори когато Северна Ирландия не е част от него, тъй като е част от Великобритания, макар и в същото време да изразява желанието, ако е възможно, да няма граничен контрол“ Според нея, за да се реши въпросът, трябва комуникиращите страни да бъдат креативни и да се изслушват взаимно, като подобни дискусии могат и трябва да бъдат осъществявани.

Ще подписват двустранни договори, та пушек ще се вдига:) Кой бяга от платежоспособни клиенти? "Да проявим креативнот" ""зависи от вида търговска сделка, която ще сключим " По наше му: магазина е отворен:)))))

“...."След 29 март може да продължите да бъдете във Великобритания, ако вече сте там....“ Това изречение съдържа неистина, защото в него не е описано ясно в качеството на какъв един бг. гражданин може да пребивава ЗАКОННО на територията на о.к.! Няма да стане тази- бг. гражданите да отидат сега, да не получат статут, а после вашите британски политици да ги дискриминират, да се държат расистки с тях и да им посочат вратата за излизане от о.,к., защото са нелегално пребиваващи, без статут- съгласно британското законодателство и да продължават да тръбпт, че българският народ сме били “престъпна банда“! ВСИЧКИ ПРАВНИ ПРАВИЛА за гражданският статут на бг, граждани в о.к., СЕ ПРОМЕНЯТ след 30.03.2019г- ВСИЧКИ!“.... Ако искате да отидете там, ще имате право на престой от три месеца, ако искате да работите и да заведете семейството си трябва да подадете молба за това. Всеки случай ще се решава отделно през преходния период до 2021 г.", отбеляза дипломатът....“ КОГА се случва това? СЛЕД 30.03.2019Г.- ТОГАВА!

НЕКА СЕ ЗНАЕ- съвременната теория за предоставяне на гражданство в ЕВРОПА е такава, че ВСЕКИ чужденец- дори да НЕ Е ес гражданин, ако пребивава напр, в България, докаже 5 години постоянно пребиваване, докаже, че не е извършил преестъпление у нас, че работи и си плаща данъците, МОЖЕ И ИМА ЗАКОННОТО ПРАВО да стане гражданин на държавата, в която е емигрирал. ТОВА Е ОБЩОЕВРОПЕЙСКО ПРАВИЛО ЗА ВСИЧКИ ес държави и за всички ЕВРОПЕЙСКИ държави. Това НЕ ЗАМЕСТВА статута на ЕС гражданин, а го ОРЯЗВА!

Също така, ник “Цвък“- какво ТОЧНО означават думите“ Ако след 29.03.2019г. сте в о.к., можете ДА ОСТАНЕТЕ тук“? КАК да остане един студент напр. 3та година- нали му трябва СТАТУТ И ВИЗА- защо посланичката ви НИЩО НЕ КАЗВАза това и откровено ЛЪЖЕ, а после- ааа, ооо- БЪЛГАРИТЕ били лошите, ние сме били ПРОСТИ, че не сме я разбрали?

Без да се обиждаш...осъзнаваш ли,че звучиш точно като Дон Кихот, който във вятърните мелници виждал великани:) След като имаш причина, в случая студент, никой няма да те гони. Разбери го това нещо. Дъщерята да не е в Лондон?

Късмет, мили наши деца във Великобритания... 29 март 2019???

Плюят, ясно, защо, работодателите бг които с чужди пари, не всички, но, последна, а преди години един бизнесмен купи на бала на щерка си червило за 9 хил. Лв. Нищо лично, за един бизнесмен на запад са нищо пара бг, но при тях нещата с пазарната са предиииимного преди да сме се родоли

Предпочитаме бялото пред кюмюра. В Германия всичко се отоплява не с кюм., а и всеки месец проверка на отопление, но да си там роден, затова се мъчат за децата си, да живеят не както тук безредици

Вие Британия и квото да стане, не и никога няма да ви им, дори и да си тръгнат би трябвало да ви благодарят и в Германия, но както казват там, изморени сме, а наново немски, а има и са там от повече години, инженери, прависти, а нямат един ден по специалността си и връщайки се всичко научен, там работят във фабрики, има и от тях теглиха кредити и работят, карат таксита, 2 деца, в безизходица са, а преминаха през много трудности и не желаят тук завръщане, не искат да живеят живота на родителите си, бг няма нищо общо с Британия, там са щастливи, тук мрачни, отчаяни, че те работят, а мнозина техни не, в бг няма промяна и не виждаме. Отиваме и всеки търси връзки за лекар техник

Също така- България НЕ МОЖЕ да сключи двустранен търговски договор по СТО с о.к., защото отново ЕС има право от свое име да прави това. Препоръчвам на посланика да спре с лъжите и ако иска българите отново в о.к., да публикува ретифициран БИЛ за правата на българските граждани- които сме и ЕС граждани - в о.к., аз да го изследвам и анализирам, и чак тогава да кажа- да , този бил ползва нашите граждани или не- този бил ни дискриминира отново1 И ДА- ЦИГАНИТЕ СА И БГ. ГРАЖДАНИ, ЗАЩОТО БЪЛГАРИЯ СПАСИ ЦИГАНИТЕ СИ ОТ ГАЗОВИТЕ КАМЕРИ НА ХИТЛЕР. О.К. ТАКА ЛИ ПОСТЪПИ С ЦИГАНИТЕ- БРИТАНСКИ ГРАЖДАНИ, ПО ВРЕМЕ НА ВСВ....

НЕ, НЕ ИСКАМ ДА ОСТАВАМ в о.к., нито пък ме интересувате. Това, което искам, е ДА СПРЕТЕ с дискриминацията и разсизма спрямо българските граждани на ДЪРЖАВНО ниво1 Българите сме деликатни хора- не се натискаме там, където сме нежелани, само защото държавата ви не ни е владяла и защото сме БЕЛИ хора от коренното местно българско население1 Не бих оставила и 1 евроцент в държавата ви; не их си купила нищо от магазините ви, не бих дошла на екскурзия у вас и изобщо- не ме засягате1 ПРОСТО НЕ ЛЪЖЕТЕ СЪНАРОДНИЦИТЕ МИ, че ако СЕГА- 05.02.2019г.- дойдат в о.к. и хоп- за в бъдеще им е гарантиран статутът на постоянно пребиваващи1 Също така- България НЕ МОЖЕ да ви даде двустранно споразумение, защото ние сме и ЕС граждани и поради това, НЕ ЖЕЛАЕМ да разкъсвате правата ни на свободно движение на хора, от правото на свободно движение на стоки, капитали иу услуги1 ПРОБЛЕМЪТ СЕ РЕШАВА НА ЕС НИВО, А НЕ НА НИВО ДВУСТРАННИ ДОГОВОРИ- ТОВА , КОЕТО ИСКАТЕ ВИЕ1

Никой не казва, че ти гарантират статут на постоянно пребиваващ! Това казва посланника, същото го пише и на website-та, който дира изтриха:) След като искаш да останеш в Англия, попълваш форма он лайн, която форма отнемала 15 минути. Отговора идвал до 48 часа. За сравнение: преди 2004 се чакаше буквално с години за какъвто и да било отговор от тяхното вътрешно министерство.

“....По думите й, ако не се стигне до сделка, ще трябва на национално равнище да се обсъждат всички въпроси, ще има двустранни преговири..“ ТОВА казва посланика- т.е.казвам ти дъще, сещай се снахо! НЯМА да има двустранни британскобългарски разговори за ПРАВАТА НА БГ. ГРАЖДАНИ В О.К., ЗАЩОТО НИЕ ИМАМЕ ПОВЕЧЕ ПРАВА КАТО ЕС ГРАЖДАНИ И ПРЕГОВОРИТЕ ЗА ПРАВАТА НА ЕС ГРАЖДАНИТЕ МЕЖДУ О.К. И ЕС, СА В СДЕЛКАТА, КОЯТО МЕЙ ОТХВЪРЛИ! ПОСЛАНИЧКАТА ИСКА БЪЛГАРИТЕ ДА ОКАЖЕМ НАТИСК НА НАШЕТО ПРАВИТЕЛСТВО, ЗА ДА ЗАПОЧНАТ ДВУСТРАННИ БГ-ОК преговори за правата на бг. граждани в о.к., но ГО НЯМА МАЙСТОРА- ПОДПИШЕТЕ СДЕЛКАТА И НЯМА ПРОБЛЕМ, о.к.- НАШИТЕ ПРАВА НА ЕС ГРАЖДАНИ В О.К. СА УРЕДЕНИ В НЕЯ!

Стига с тази Великобритания. Ясно е че визи няма да има и който иска да работи можи да ходи и да работи. Проблем ще имат онези на социалните защото ще им ги резнат веднага. За туризъм 3 месеца престой, не ви ли стига?

Ако обичаш Великобритания, ако си патриот не можеш да е изкарваш от ЕС, другото са разни тесногръдни принципи и мечти за величие, сила , слава и битки....което си е война, и мизерия за хората...

И откъде знаеш какво печелят или губят? Знаеш сделката в детайли или? Не мога да разбера хора като теб където очертават бури и черни облаци, глад че дори и войни заради брексит. Имаш безпрецедентен случай-брексит в най новата история на европа. Никой не знае какво ще се случи.

казвам, че логиката на нещата показва че се отива към БРЕКЗИТ без сдлека....Също че сърцевината на кампанията им е анти български настроения.... В смисъл че аз ако съм полтик ще внимавам много да не разсърдя силните си и влиятелни приятелчета, които ми защитават интересите за момента... Иначе е прекрасно ако ни се дадът такива права които обещава посланика, но за мен е много трудно д аи вярвам след като никой в англия още не е наясно какво става......Звучи добре, но....ако зависи от мен бих помогнал на великобритяния, но те сами си избират пътя и това което сам си направиш никой не може да ти го направи....БРЕКЗИТ е черен облак,те са в пат...дано да намерят път да вземат правилно общо решение както тя спомена.

Ворлоните няма да се предадат.

Началниците ѝ не знаят какво да правят в кашата, която си забъркаха сами, камо ли тя.... Утре ще каже друго.

Британските граждани , които не са престъпници ,пияници и или някаква друга категория неудачници може да останат на реципрочен принцип за определен срок от време в България ,след който трябва да си подновяват визите.Визи ще се получават на реципроцния принцип на "уменията".Тези , които нито учат нито работят у нас, а само скачат пияни върху цимент от хотелски балкони по Черноморието, няма да са ни нужни.Ще ходят вече на почивка в Занзибар или други отвъдморски територии.Не ни трябват повече лица от поредното поколение безработни англичани.Трябват ни хора на трудоспособна възраст, които ценят ниските цени у нас и биха желали да полагат също така нископлатен неквалифициран труд.

Ти сериозно ли си мислиш, че посланника пита, защото искрено се притеснява?? Да ти кажа: Изобщо не й пука! Пита от орска срама. Англичаните ще продължават из света необезпокоявани от никой.

:).......само губят територии , и пазарни и какви ли не... А в основата на Британия е достъпа до пазари, за пръв път те върявят срешу този принцип ... И ти си един типаж вс едно Български професор, не знаещ история, и цялата му логика е базирана на едни внушени чужди концепции , ако си чел история ще знаеш че не си прав , ако разбираш от психология ще знаеш че не си прав, ако разбираш от икономика ще знаеш че не си съвсем прав....Предстоят трудни моменти за света, днес и пълно с титоловани хора, без да са на нивото на титлите си ....

ами ще гонят българите от Британия щото цигани не им трябват . Руснаците нищо че не са от ЕС ги уважават много повече от нас в европа щото са умни и красиви а не тъпо и завистливо дивашко племе

ти си циганин.... и гонят българите защо 90 процента са като теб , веднага си намират оправдание да кажат нещо лошо за българите даже им харесва докато дори сомалииците ще скокнат и ще са 90 процента против такива действия, а ти ще ползваш целия си акъл о бразование да го оправдаеш, нещо като Иво Христов, станал професор за да обяви остналите за дебили единствено в България има такава интелкетуалност и такъв интелектуален елит....Никъде другаде го няма, никъде.....

комплексарче

Още казах че на Британия ще и трябва помощ но от гордост няма да си е поискат вече са в такава ситуация че връщане назад няма.... така се разсърдиха един на друг и ЕС и Великобритания че няма значение кой е БРЕКЗИТАР и кой Ремйнър...Но скапаха една държава с този БРЕКЗИТ...А как се договарят взаймно изгодни двустрани споразумения си личи че тя говори в стил ултиматум, след като две години говори в стил АЗ говоря на туземци...Англия ще накаже българите , каквито и споразумения да се сключат днес, ако няма сделка

Като си против англия къф го дириш там. Или викаш глада не пита. Аман от псевдоаналитици

хе хе ти пък как разбра че съм там следиш ли ме , проучваш ли ме , казвам го с мъка, а ако се ракзрат иво христовците и чедата им който превърнаха държавта ни в чужбина заради чуждопоклоничеството си ще е много добре дошло за милиони българи в чужбина, щото за разлика от децата на Ниновки, Цацки , и разни други тези милиони българи си харесват държавата обичат е .... Обаче Тома Томов ходи да чеше задниците на тези от Американския Колеж щото те виждат българите само в себеподобните ...Комплексари живяли на върха на славата и хедонисти ....неосъзнали реланите хора, даже не познаващи българина

и няма как да съм против англия просто , констатирам, неща които констатират много разумни люди в англия само в бг , сбърканяците се обединяват около личности като Иво Христов , и разправят че били умни англичаните...просто не съм против Англия, а ти казвам какво е. Това Гевезетата на нашите полтици и разните му от Мерил Линч няма как да го кажат те не са живели в англия те просто са учили в англия , харчели са но почти не са се докоснали до истинското мислене, не им е се налагало

е сега защо триете....Пак няква криворазбрана логика....30 години нямаше кой да ни защити ни по вестници ни политици и сега пак същите вие триете защо ? Имаше 15 години кампания срещу българите, тя не засягаше вас и децата ви и разните олигарси , но си имаше мощна кампания... жената иска двустрано споразумение, след като Целия ЕС застана зад българите, Французите и Германците дали ще се договорят двустрано, ако се договорят двустрано се прецаква цялата идея , ако ние се договорм двустрано се прецаква идеята. И това което казах е че си прецакаха държавата заради имперски амбции, комлекски и тесно гръдие....

В момента преговаряме с балгарското правителство ===================================== Висок професионализъм на бАлгарските журналисти.

лезбийка ли е? В сурата мяза на такава.

"лезбийка"!? Какво е тва...

литератор си леСбос.Дали е с или з виж сурата и.

Не, благодаря. Викайте си индийците и пакистанците, нали не харесвате бели хора вече...

Милата! Колко е вдъхновена! И очаква да вярваме, след като Найджъл Фарадж ни изкара тълпи от крадци и убийци, че вече настроените англичани ще се отнасят добре с нас. Пълен абсурд чака нашите в Англия и дано да мине по- меко, защото англичаните ще изтръпант напълно след като видят, че бизнесът бяга от тях, а с него ще си тръгне и работна ръка от всички нации. Много често очевидното не се вижда от обществото, което понякога взима решенията си на сляпо доверие в условията на пълна неинформираност. Ние гласувахме за АЕЦ Белене. И аз тогава гласувах за атомна централа, но после научих, че тази печка не се гаси лесно, а един ден цената на ядрените отпадъци може да ни разори и сега съм против този проект за атомна електро централа. И то с ясното съзнание, че идва ерата на електрическите превозни средства.

Пич, като дойдат тумба мръсни, крадливи и налитащи на бой и ебани цигани, и ти ще намразиш българите. Защото това пише в документите им.. ТРЯБВА ДА СЕ ВЪВЕДЕ ЗАПИСВАНЕ НА ЕТНОСА В ДОКУМЕНТИТЕ.

щото не си виждал тълпа смрадливи пакистанци. нашите цигани са песен

добре де, ама къде е новината? това се дъфче от много време, промяна няма. твърд екзит

ау, изненада, някой не иска да си изгуби евтината работна ръка

Искаме да чуем от българското правителство какви ще бъдат правата на британските граждани, които живеят тук, каза още Ема Хопкинс. Реципрочни - ако имат пари, образование и искат да работят - добре дошли. Ако не - натирваме ги при вас,в Северен Пакистан. Искате да търгувате с България - мита. Искате облекчения за фирми - колкото има за българските в Англия. От сега нататък ще е така, внуци на престъпници и пирати!

ти кой беше? ти си роб, не може да определяш нищо за юк гражданите. ЕС миже, ама ти - не!Можеш, като динку, инжой

А може ли да остана упутчицатати.