Посланикът в Бразилия не съобщил за Боевски, Вигенин иска наказание

Външният министър Кристиан Вигенин ще сезира Дисциплинарния съвет на МВнР за посланика ни в Бразилия Чавдар Николов, защото запазил за себе си информацията за освобождаването на Гълъбин Боевски.

Обратно в новината

Коментари - Посланикът в Бразилия не съобщил за Боевски, Вигенин иска наказание | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Какво щеше да се промени ако посланикът е уведомил министъра на външните работи? Защо м-р Вигенин е толкова гневен? С какво са засегнати интересите на българската държава? Наистина нещо не е съвсем ясно и това смущава.

Сигурно Н. Младенов е знаел, но .....оставката и информацията се е загубила!

В някои медии вече има отговори на въпроса КОЙ и ЗАЩО?

Аха, ключови думи в търсачката: Боевски, Бойко, наркоканали.

Посолствата не издават паспорти, само приемат документи, които се изпращат в България, паспорта се издава тук, и се изпраща до посолството, за да се връчи на лицето! Заявлението за паспорт се подава лично в посолството, като се прави снимка на лицето и то полага собственоръчно подписа си с електронна писалка!

Колко качествен е бил този посланик може да се съди по качествата на недоносчето-министър, което го е пратило там. А колкото до роднинството между двамата - това е недвусмислен пример за шуробаджанащината въведена от СДС. Въпреки, че юдейчето Николайчо пристана на Тиквата, той си остана верен на синята практика да се наводняват посолствата с приятели, роднини и съмишленици. А ако излезне вярна хипотезата на в.Галерия, че са уредили измъкването на Гълъбин, за да не пропее за осъществяван от гаулайтерите на ГЕРБ наркотрафик по време на управлението им - скандалът ще е чутовен. Тогава можем да се досетим, че ако янките са знаели, или ЦРУ е финансирало ГЕРБ, както на времето по схемата наркотици-пари-оръжия-контри, или ако не са знаели, че скоро ще кацнат US тюлени, които да приберат нашите наглеци ББ и Цв.Цв., както навремето прибраха панамския безобразник Нориега.

Ти ма разби, бе "колега"!!?

Идва му отръки худ. писане , на човека!

може по стара традиция от времената на компютрите и компотите, да се окаже, че не посолството не е изпратило информация, а МВнР не я е получило.

вариантите за мълчанието са 2: или посланикът е част от канала и тихомълкум е помогнал за измъкване на мулето или е съдействал за разплитане на цялата верига, но чуждите служби са настояли да не информира министерството в бг, поради опасност от изтичане на информация към балгарската част от канала, защото знаят че у нас мафията управлява

Колко е чевръст на наказания, а да свърши някаква работа - слооожно, напъни иска.

Така ни наказват в частните фирми като лека форма. Може и да го смъмрят човека, но ако е без последствие ще вземе някой орден след 2-3 години.

Има една много логична версия, защо посланикът, който има много години служба зад гърба си, да е оставил информацията и да не я препратил до МВнР: С Боевски са водени преговори от висши агенти от Интерпол и спец службите на САЩ, Италия и други заинтересовани, с цел да издаде българските наркошефове. Посланикът е бил помолен от агенти на ДЕА да бъде максимално дискретен по случая. Той се е уплашил... Решил е, че България който трябва знае и е заел пасивна позиция. Това е.

Такъв глупав сценарий няма даже във филмите със $100 бюджет.

Вигенин защо не таковата еди кой си и да се двамата със гейчо сергейчо, а тя общата люински ще ви еди какво си.

За какво са ни тези посланици като едно нещо не са свършили досега като хората....Все недоразбрали, не дочули......ама нали са "наши" хора......все им се разминава.....Нищо в държавата не е наред и няма да бъде скоро, е от такива "отличници" и "експерти"......

Стига се пъна бе, Вагин, стига симулира дейност. Айде оставка.

Ако има някаква наредба да се уведомява при такива сл учаи има нарушение,но както може да се очаква-нищо да не е направено както трябва /какво като е Боевски/- уведомлението е на добра воля. А що се късае за служителите в търговските и посолствата още от времето на социализма живота си живеят и няма никакъв контрол.

истината е, че бг посланиците са паразити, които теjaт на данакоплатеца и които не работят за страната си.повечето от тях дори не говорят езика на страната в която са назначени.

След като е освободен от затвора не си ли му върнали паспорта с които е бил при арестуването си ? . Вагинин тогава изобщо бил ли е на власт ? . След като посланика гробаджия му е издал паспорт и се е скатал дали пък Боевски не е работил за фирмата в не-милост ? .

пълно беззаконие, възможно ли е това

Цирк "България" в пълното си величие!!!!!

Цялата сага по експулсирането на Гогутката е свързана с яко плащане, на всички равнища и институции, за измъкването авера на Боци, преди южно-американските нарко босове да са му видяли сметката. Посланника е издал необходимите документи и е скрил информацията, защото това е последният му мащабно-платен удар преди пенсионирането му. Друг е въпросът ще съумее ли Гогутката да заеме ролята на Брендо, преди да му се случи случка подобна на тази на о-в Аруба и довела до обличането на Поли Пантев в дървено костюмче.

Каква е тая дандания - осъден е, излежал е, помилван е, свободен е! Какво сега сме го погнали човека - какво значение има дали властите са били осведомени или не за движението на един свободен човек?!!! Или може би са искали да повлияят да не бъде освободен - гаднярите с гадняри!! Както чувам и разследване искат да му направят и в България - просто май си нямат друга работа! ОСТАВКА!

Защо си дойде така тихо и безмълвно,ако съм невинен ще креща,ще има форум,коментари,ще искам извинение!защо ще се крия?Въпроса е виновен или невинен!!??

Мутрьото Боевски си е платил и на посланика, и на всички останали по веригата. Никой от корумпираните чиновници не е имал интерес да разгласява каквото и да е.

Много важно ... Боевски не е официален представител на страната, не е български гражданин обърнал се за помощ и съдействие. Статутът му е на един от многото граждани, осъдени и и излежаващи присъда в чужда страна за извършено престъпление. Защо държавата и институциите трябва да се занимават с него? И отговорът е ... поредния повод за да се имитира дейност и "загриженост". :)

Важното е че Боевски се зъвърна при семейството си и Родината.Мръсно и подло е че се шуми по такъв долен начин освобождаването му.Какво толкова е станало че посланника не е информирал,с този указ са експулсирани още трима българи,както се знае всяка заповед е предпоследна.....на този свят.

Би трябвало да информира, за да могат да продължат да го разработват и тук - да открият на кого е трябвало да донесе стоката и т.н. А и според българските закони - българските граждани могат да бъдат съдени за престъпления извършени в чужбина. Боевски е интересен на службите, още повече след мистериозното му освобождаване.

МнВР да не знае за българите в Чужбина? Ега си... Те така проспаха и мед.сестрите в Либия и много други неща. Посолствата мислат че са на екскурзия в съответната страна, да се пъчат по приеми и т.н. Основната цел обаче е друга- Защита на българските интереси и граждани,която се реализира чрез систематично събиране на информация и предаването и в България и реални действия при заплаха. Вън калинките!

Първоначално казаха, че бил издаден ВРЕМЕНЕН паспорт, което си е пасаван. Сега става ясно, че си му е издаден съвсем нормален паспрот. Още ми е чудно - Боевски ЗАДЪЛЖИТЕЛНО е тярбвало да отиде лчино в посолството за издаването на паспорта - е, как е направил това, след като още е бил затвора? Бразилците са го закарали до Посолството или посланика е имал негова снимка и сам е попълнил искането му за паспорт?

Гълъбин досега може и да не е бил нарко-търговец, но отсега нататък със сигурност Будистите ще го изнудят да стане такъв. Може точно те да са му подхвърлили стока в Бразилия, за да го натопят и после да го изнудват. Интересно откога е там оранжевият дипломат, при неговия мандат ли са затворени другите 30 българи и колко от тях е освободил по същия таен начин? С чии пари ги е откупил от бразилците? Кой ли получава комисиона за това?

Сега се очаква бразилската страна да отрече, че е имало експулсиране.

Да експерти като ,,пеЕфски,, нали

Доколкото разбирам посланика е гербадийско назначеие и това е повод да го извикаме, за да пратим бесепарец?

тъй като това не може да се провери, мога да набедят когото си искат ... нищо ново под слънцето

Искането за временен паспорт (пасаван) се издава само за пътуване и по-точно за завръщане в България, а не за работа или пътувания по света! Освен това , този документ има кратка валидност (разумен срок за завръщане в страната) и не може да служи за "постъпване на работа". Хипотезите са няколко, но Консулската служба в Посолството няма право да издава пасаван за постъпване на работа, ако това е зявено в искането на Боевски, освен това , той също носи отговорност при тази хипотеза, защото е посочил вероятно причина "работа", което е неправилно. Въпросите са много, но вероятно ще бъдат изяснени, а дали ще бъде дадена гласност-надали!

значи няма да публикувате написаното...хм, следователно е истина

Герберастите май са започнали и партизанска борба, щом техните посланици започнаха вече да се крият и да не дават информация. Абе простаци, мръсници, продажници и българомразци, това са герберастите.

на теб звездите май ти говорят :) ти да си видял комунист да е виновен някога ... не човек а желязо ... ако си спомняш ... е аз не съм виждал такъв ...едва ли и ще видя ... след като информацията не може да се провери от журналисти ... Вигенин може да каже всичко което му е удобно :) много си п.р.о.с.т да знаеш ... че едва ли ще се сетиш сам. :))))))))))))))

А ти да си видял гербераст да е виновен, и с какво са по-хубави от комунистите? Ама как да го разбереш с мизерния си мозък, дето е гладък като червения ти задник! Един павиан е три класи над вас герберастите!

Комуноида си остава такъв докато диша и все партизани сънува-СССР падна бе кретени,21-ви век сме и не си казваме "другарю" вмирисани селски подлоги

е ко да ми дава надница, я ме светни, като аз против цялото БКП-БСП, Герб и прочие комунисти Кажи кой, да ида да си я взема Ти си лесен отявален БУДАла си, носят ти надника на крак

Абе някой да знае телефона на Гълъбинчо, че ми се шмърка нещо качествено?

Буда го знае, нали са близки приятели и съдружници, искай го от него а може и от Пашата, Маджо, Маргините, и те са в съдружие с Буда, както всички мутри

Да покажат снимка на посланика!

След посланика, днес полицаите, от 8 дни студентите, преди 138 дни #ДАНСwithme... Какво става, А? Май наистина Господ - българина, БРУЛИ ОРЕХИТЕ.

Да е само това....Никой в тази държава не си гледа работата както трябва, да не говорим пък за високите етажи...Какво ли още не знаем???

Кимунисите са бесни, защото в капан са паднали червените наркодилъри и нема да има приходи в касата на БСП

е сега уцели 10-ката Верно е, че Буда е червен наркодилър, но да го оценим по достойнство, той е крупен наркопроизводител! А предвид факта, че напоследък закъса с пласирането на ам фетамини, най-чистосърдечно и срещу някой милион е осъществил пускането на Боевски, все пак някой трябва да му разпространява производството, а Боевски е свой човек-герберче, спортистче, кой друг, ако не той е точния човек, а е и изпробван вече!

Само толкова ли можеш. До сега това ли измисли.

ББ бил наркопроизводител,гея с неговата любовница крадци на държавни пари,вагината само се излага където ходи и за слива не го броят а резняците не смеят да стъпят в Турция-какви хора само ни управляват не е истина

не е лошо и министъра да подаде оставка. защото това са негови подчинени

кой министър? отдавна го няма служебния министър. той е трябвало да знае.

БРАВО НА ПРЕЗИДЕНТА ДОБЪР ЕКИП ИМА В ЧУЖБИНА ,ПОДБРАНИ МОМЧЕТА ВЪРШАТ СИ ОТЛИЧНО РАБОТАТА ! Е ТОВА Е ПРЕЗИДЕНТ ,ДА НЕ ЗНАЕ КАКВО СТАВА БГ. ПОСОЛСТВАТА!!! А ТАМ СИ ВЪРТЯТ КОНЯ НА КЪДЕТО СИ ПОЖЕЯТ !!!!

Видяхте ли ги ? БОКО-БОКЛУКОВИТЕ некадърници .

Аааа не така. След като не го е отстранил, когато е заел министерският пост, означава че го е одобрил! Сега трябва да носи солидарна отговорност с него!!! Такива са принципите в управлението- началника отговаря и за делата на подчинените си, затова и взема по-голяма от тях заплата! Това, че Винегин незнае какво да прави просто за пореден път доказва некомпентноста на това управление!!!

Да предложа и аз нещо.Нека този посланник първо си върне всичките взети заплати / понеже не си е вършил съвестно работата/,и тогава да го махнат от поста му. На българина докато не му бръкнеш в джоба ,не го наказваш.

Случаят се раздуха защото Боевски е популярна личност, ако беше някой неизвестен обикновен човечец никой нямаше да пише и да има наказани.

Кой го пуснал,ама защо го пуснал,как прехвърчал от Бразилия до София... Да си се оправя сам,нали е свободен? Кой предложи Пеевски,кой пусна Боевски...Аман... А зимъска,кога сняг забръска, ще имаме среща с японеца Ко Ши Ям...

Ами нарушил е законите Негово Превъзходителство, щоту за такъв казус щом е получил уведомление април, е трябвало веднага да информира МВнР с официална нота. Щом няма в архова такъв документ, има нарушение. Ама като знам, как са назначавани тези мили хора, най- лошото е, че от некомпетентност е работата.. и то по- скоро не само на посланика, ами на секретаря.. Мн тъжно... а децата с португалска филология нека работят в Мтел или на пазара... тези дебелаци докато си пушат пирите по Посолствата ни. Жалка държава.

Що говориш глупости? За участие?

и ти и посланика сте боклуци

сте търсили под вола теле. След като Бразилия не издирва Боевски какъв е проблема? И кой го интересува освен засегнатия Боевски, та го превръщате в проблем на цяла БГ?

Безхаберието и некадърността в държавните ни институции Е проблем на цяла на България.

Бразилия го е осъдила, Бразилия го е освободила. Какви наши институциите те гонят в случая?

тъпако тия наркотици нали ги реализира в българия трови нашите деца и това ли не те интересува дрисльо

като го хванат в България с наркотици да му скъсат задника, но случая не е такъв. Май много хора си нямате работа и ви липсват клюки и се хващате за всичко. Като нямаш работа ходи учи децата колко са вредни наркотиците, а не да се правиш на велик тук с празни лозунги.

знаем бе, знаем, герберските "посланници" са само и единствено посредници между наркотрафиканти Доказателство-Чавдорчо герберски Нали не си мислиш, че го е направил от "добро сърце" и сам Делнали се много, ама много парици с вожа да му а ти си просто -БУДАла

деер

Изводите се правят с наказания.... Крадеш милиони и не влизаш в затвора, крадеш материали за 1000 -2000 и в затвора. Пренасяш наркотици ........Мен как нито веднъж не са ме задържали с наркотици? Как нито веднъж медиите не се заинтересуваха за моите проблеми? Как нито веднъж не сами предоставили възможността да управлявам едни 20 млн? Защото не съм учил в спортна зала, а в университет.... Министърът да уволни 20 човека и проблемът е решен с информираността - просто има много хора, които не им се работи и стоят с държавните привилегии на държавна службица и правят първия си милион не както Григор Димитров открито пред всички....

КОЙ Е ПЪК ТОЗИ МУРДАР ВИГЕНИН, ТА НЯКОЙ ДА ГО ИНФОРМИРА? ТЕ НЕ ГИ ИСКАТ У СЕЛОТО, А ТЕ ТЪРСЯТ ПОПОВАТА КЪЩА!!

Ти пък кой си чучоло герберско! Нека твоето дете попадне в мрежата на наркотиците и тогава плямпай. Значи щом си от ГЕРБ може всичко! Е да може защото вие всичките степрестъпници като тоя ...