Порошенко: Путин иска цяла Украйна, НАТО да прати кораби в Азовско море

Целта на руския президент е да възстанови империята, заяви украинският му колега

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Тоз горкия дори украинците не го харесват. Рейтингът му е 7%. И как няма германците да се жертват за него, и да стоят на студено от любов към Украйна... Путин ако искаше цяла Украйна - вече щеше да я е взел. Време е Порошенко най-после да проумее, че никой не иска Украйна. И ЕС не я иска, и НАТО не я иска, и Русия не я иска... Дори самите украинци не я искат, и за това масово се изнасят. Той и Порошенко ще направи същото скоро.

Защо му е на Путин да строи два нови газопровода, ако просто имаше план да завладее Украйна и да си ползва стария...

Тъпите руснаци са водени от принципа - не е важно на нас да ни е добре, важно е на украинците, на българите, на латвийците, на литовците, на естонците, на финландците, на поляците и т.н. да им е зле ...

Пут е бокновеногОвно! Нищо повече!

Я, НАТО си има нов главнокомандващ - Пърдошенко. Разпорежда къде да се разположат корабите на НАТО. Солтенберг да не би да е умрял? Или е напълнил гащите от страх?

И от кого да се страхува - от малоумния кремълски запъртък, шеф на най-голямата територия ?!

Има нужда от нова война за да зомбира мужиците и закрепи разклатената си диктатура.

Еххх, колко звучен шамар зашлеви на самозабравилите се мурзилки, паразитиращи в коментарите под "български" медии … Съвсем се разпасаха горките руски тролове от постоянните просташки изцепки на плешивия си кремълски цар ...

Руските македонци на всяка цена искат нова война в Европа. Ама останалите 40 държави не искаме. От какъв зор НАТО да се намесва при положение че нито Русия, нито Украйна са част от НАТО?

Главоч, не Украйна, а бандитска Русия търси войната … Не Украйна, а Русия пращаше "вежливи зелени човечета" в Крим и създаде туморите "Луганската народна република" и "Донецката народна република" ...

Чухте ли сутринта украинския посланик при Хекимян. По- тъп политик не бях слушал. Пълен кретен и говореше глупост след глупост.

Говореше неща, които не отърват само на Москва , но са добри за останалата част от планетата Земя !

Петрошчо, чуваш ли се какви ги дрънкаш?

Война ли искат укрите?! Война с Русия?!? Айде бе!

Не, руснаците искат война

Русия упорито търси как на нейна територия да бъдат нанесени ядрени удари върху основните градове, пристанища и транспортни артерии … след което гарантирано света ще стане едно по добро място за живот !

Този идиот за да си направи имидж за изборите, демект аз спасих Украйна от анексиране, наистина ще отвори световна война. Всичко това, което се случи си е чист сценарий и провокация.

Това абсурдно искане вече го коментирах веднъж. Кораби на НАТО/разбирай и САЩ/ в Азовско море и в акваторията на Крим, за да гарантират сигурността на Украйна, това означава третата световна война да виси на косъм, а ние да спим в бомбоубежищата! Нормален човек, не би поискал това. А тук става дума за държавен глава.

Партенко...

Украйна е вече като майстора зидар. Появи се в околията нов майстор зидар. Две села се бият за него, и всеки вика - вземи го ти! Нищо лично към зидарите. Смисъла на историята се запазва и с други "майстори".

Не само Украйна, иска всички останали бивши соц страни обратно. Затова, ако не се вземат мерки, това алчно джудже, ще ви сткъпи на отново на шиите, фактн!

ами вземи ги гези мерки бе другарю.На първо време си изпий хапчетата и после дай другият виц.

Навремето имаше една книга " Болните, които ни управляват". Сигурен съм че в ново издание ще бъде включен и този украински палячо. Той губи каквато и да е връзка с реалността. Да съсипеш собствената си богата държава и да я доведеш до едно подчинено на чужди държави нищожество.Да каниш в собствената си държава чужди армии, за да пазят ............ти задник. Поне едно ме изпълва с частично успокоение. Че ние не сме най-зле и най-тъпи в Европа. Имало по-зле и от нас.

Не разбирам този рев и на Поляците и на Украинците. Разбирам омразата им към руснаците, но тогава трябва да направят това: 1) Спират да ползват газ от Русия; 2) Не искат Руски газопроводи да минават през територията им; 3) Порошенко си маха фабриките от Русия; 4) Спират да ползват Руски стоки и си живеят живота; Иначе хем ги мразим хем искаме да ни плащат, че ги мразим. То бива шизофрения ама.........

Докато занимават украинския народ с Русия, запада зверски граби ресурсите на Украйна. Скоро тази държава ще е на дъното и в сериозна дългова и икономическа криза.

Щото от Русия само добро е видяла Украйна ...

Ясно е, че Путин иска да повтори номера на Хитлер с Чехия и Австрия. Да прилапа Украйна, но ще му засендне на гърлото.

И за какво му е на Путин цялата Покрайнина?! На него и половината му стига ...

На този досадник му останаха още четири месеца и ще смени резиденцията с централния затвор в Киев. Гарантирано от Юлия Тимошенко.

Най-големият майтап ще настъпи, когато Поляците и Хохолите се скарат, защото омразата между Полша и Украйна, не е по-малка от двете омрази взети заедно, Полша - Русия и Украйна - Русия. Тогава Източна Украйна ще стане Руска , а Западна /Хохландия/ ще стане Полска и въпросът ще бъде приключен. Както е казал Джугашвили - няма човек няма проблем. В случая няма Украйна, няма проблем.

А след това оловината Полша в Германия а другата половина в Русия

Не е като да не е ставало. Обаче тоя път сичко от корен и задължително само 1 официален език! За едните немски, за другите руски! За нас - турски!

Тоя тъпанар ще свърши на Майдана /ще го гледа от високо, полюшвайки се/!

В Европа, САЩ и навсякъде не допускат обиковенни емигранти да прекосяват границите им а се възмущаваме от това, че Русия не разрешава без предварително съгласуване това за военни подразделения.

Това е г-н Пораженко- в буквалния смисъл на думата!

Каква стана тя? Северен поток 2 се премести в Азовско море!?!? Той Путин правилно първо се обади на кака ти Меркел, за да вразуми ПоТрошенко. Кои зейнаха първи - Украйна и Полша - защото губят далаверата, а нашите пръльовци защо се обадиха, е това не ми стана ясно? Каквото и да ти говорят става въпрос за пари, а тук става въпрос за много пари.

Холодоморът почна със страшна сила. Тоя ще продължи да убива собственото си население, всякак. Поставена е геостратегическа задача от американците. А те винаги са против геноцидите, нали така беше? Само дето проклятието на индианците виси над главите им със страшна сила. Чудя се как дедо ви Петърчо намира кураж дзза се зъбина Русия и същевременно да е наясно, че Путин си намига с шефката на МВФ, от която Оркаина зависи, за да може поне управниците им да си вържат гащите... щото то народът им вълци го яли от пет години насам...

И тоя май няма кой да го излекува от шизофренията му и продължава да си приказва каквото му наредят краварите и еврогейците нищо че нямат нищо общо приказките му с реалността...От Русия не съм чул някой да приказва и да иска да смаже Украйна ама от майданците, от устата на тоя и на военните му, от устата на депутатите му не веднъж съм чувал как ''за ден щели да се радват на победата си на Червения площад''....

Вижда се от геолокация, че стрелбата от кораба на ФСБ "Изумруд" по украйнския катер "Бердянск" е на 23,1 км от най-близката точка на брега, тоест извън зоната на 12 мили на незаконното обявена от руските власти „териториално море“. Превземането на украинските кораби също. Тоест в неутрални води. Обстрела на украинските катери, раняването на членове на екипажа, превземането на корабите е извън дори от незаконно обявените от Русия „териториални води“. Безобразно нарушение на международното и дори руско право. Не-хората (untermenschen) да четат закона и да си затъкнат империалистическите амбиции, да не е плюят кръв!

Я дай линк да видим какво се вижда. И ако е така, защо СС на ООН се уплаши да изслуша и изгледа информацията на руснаците, ако казваш истината, нали лесно щяха да я опровергаят?!

Научи малко за мерните единици. Една морска миля е равна на точно 1852 метра (1,852 km). Справка - хиляди сайтове!

Украйна май иска да национализира новия мост. Предлагам Русия да направи замянка: моста за Крим.

I dvete sa ruski kva zamiana?

НАТО до прати кораби, САЩ - самолети, Европата - парички от разни фондове, а Путин да вземе да се извини и да върне Крим /извини се бе !/. Е тогава ще видите вие колко е велика Ухраина и нейния велик президент. Забравих: Немците да зарежат Северен поток и да плащат двойни транзитни такси на Украина, а швейцарците да спрат с нелоялната конкуранция в производството на шоколад. Слава Ухраини!

То бива предстоящи избори бива, но чак толкова не бива. Изглежда, че порошенко с парите от неговите шоколадови фабрики в Русия вече употреява "по-твърди" субстанции. Да свиква с липсата на милиардите долари от газовия транзит и с невъзможността да "отклонява" /разбирай краде/ платен от други държави газ. Същия смешен плач, но за Северен поток, се чува и от страна на шляхтичите. Но пък те вече започват да разглеждат части от западна Украйна като част от Полша.

Опорни точки на човек без никакви опори

..................Не вярвайте на лъжите на Путин", призова украинският президент ............ А на теб ли да вярваме, г-н ПоТрошенко? Има си видео от целият случай и пленените военни го казаха в прав текст..Може Путин наистина да иска да си върне Украйна и поне 89% от украинците ВЕЧЕ искат това и ще стане,колкото и на някой да не му се иска.Украйна си е била руска територия.Една измислена държава, името и на която произлиза от името У краю=Украйна.

Нека направим обзор на събитията в Керченският пролив, но не като гледаме емисиите на Москва и Киев, а като разгледаме само фактите! Факт №1 - "https://www.youtube.com/watch?v=vAJv9aHCWkI" запис направен от рубката за управление на руския боен кораб, който протарани 8 пъти по-малкия украински влекач! Отговорете не на мен, а на себе си - има ли нещо човешко в съществото, което дава заповеди на рулевия? Кой проявява агресия? Забелязвате ли колко миролюбива нация са руснаците -"хотят ли русские войньи"? Помоему хотят! И всичко това от първо лице -директно в ефир- не е необходимо руското МИД да ви обяснява какво точно виждат очите ви. Факт №2- член2 от договора от2003 год между Русия и Украйна за ползване на Азовско море и Керченския пролив като вътрешни за двете държави, който не е отменян досега: "Член 2 1. Търговските кораби и военните кораби, а също така и други държавни кораби под знамената на Руската Федерация и Украйна, използвани за цели, които не са комерсиални ползват Азовско море и Керченския прролив за свободно корабоплаване. 2.Търговските кораби под знамето на трети държави може да влизат в Азовско море и да преминават през Керченския пролив, ако са насочени към руско или украинско пристанище или се връщат от него. 3. Военните кораби и други държавни морски съдове на трети държави, използвани за нетърговски цели, може да влизатв Азовско море и минават през Керченския пролив, ако са насочени към посещения по покона или делово посещение до пристанищата на една от страните по нейна покана или разрешение, съгласувано с другата страна. " Къде точно е провокацията на украинските кораби, коя точка от договора са нарушили? Аз виждам само лишаване от правото на украинските кораби свободно да преминат през Керченския пролив при заплаха с поледващо използване на оръжие спрямо тях . Факт №3 - на аудио запис на разговорите между руските кораби и украинският катер на заповедите да спре няколко пъти отговаря, че няма агресивни намерения и държи курс на отдалечаване от протока. Следва стрелба по украинският катер и в ефир командирът му иска помощ за ранените на борда. Съобщава точните координати на катера в момента на стрелбата: 44.51.0, 36.23.4! Ако някой си направи труда да провери това са координати на точка по средата на линията между Геленджик и Алупка в Черно море, разстоянието до руския бряг, а именно Анапа е около 95 километра. Това показва, че въоръженото нападение е извършено в МЕЖДУНАРОДНИ води , а това в цял свят се нарича с една единствена дума - ПИРАТСТВО.

Най-лошото от всичката тази гадост, пръкнала се от Украйна е, че нашите първи пак качиха България на лайняната талига и ще ни вкарат в големи приключения. Тръмп и Си си траят, а нашите подлизурковци призовават руснаците да върнат машите-провокатори. Ами утре, ако някой съсед почне да ни врътка на нас такива номера, пак ли самоще призоваваме??? И докога тези неща няма да се разглеждат в Парламента?

Има и по-ефективни способи да се гръмнеш, без да причиняваш страдания на околните! Хайде, умната и успех!

Тоя негодник съвсем се обърка. Тотално изкрейзи. Не може само да крънкаш оттук и оттам заеми и помощи, народът ти да бедства, да виниш Русия в агресия, а нищо да не работиш. Баламурниците по света се свършиха!!!!

не ще Украйна такава каквато е в момента нито Евросъюза, нито НАТО... та и затова Порошенко за пореден път се опитва да изиграе етюдът на невинната девица нападната от Звярът, а реакцията на Запада показва че тази сценка е започнала да дотяга на всички.

Порошенко, догодина ще има нова тръба и геополитическото положение на Украйна рязко ще се измени! Така, че трябва да се свиква с новата действителност.

НЯКОЙ БИ ЛИ ПРЕВЕЛ НА ПОРОЧЕНКО ДУМА ПО -СТАРА И ОТ КИЕВ И ОТ МОСКВА -"ДОЛБОЕБ". Има я в най новият речник на руският език! Разтълкувана и в приложение

Има я не само в речниците - присъства преобладаващо в настоящата руска политическа класа, отгледана и внедрена от самия слънцелик вожд.

Освен тоя евреин те са си руснаци бе.

'Потребани' са и още как! Русия да не може да строи нормални бойни кораби (също краде по цигански от Сименс) защото турбините (Зоря Машпроект) останаха в Украйна. В Чечня турбини и ракети не се правят , но пък строят се дворци и се правят големи сватби и кушии с мерцедеси с парите на руските данъкоплатци и пенсионери.

Къде пъ се отцепи у Чечня, хората пишат за украинската провокация срещу Русия и опита на украинските катери да нападнат Русия. Ти да не си от радикалните терористи на ИДИЛ, че си тръгнал чак у Чечня? Вертолети Русия и двигатели сама си прави, и подводници и ракетни двигатели и кораби, и камиони, и ракети, и машини, и зърно, и коли- държи си 60 % от пазара на автомобили от ВАЗ/ Рено и т.н.

Дай по темата, не троли. И откога така детайлно се интересуваш от подробностите в Русия? Виж - Щатите и Украйна са ти достатъчни, коментирай тях и по същество. Ако ми отговориш какво ценно остана в Украйна, което да е собственост на държавата и защо Путин ще я иска цялата, както твърди сбъркания, официално ще ти се извиня и няма да пиша повече. Освен малкото останали свестни хора...

Порошенко, трябва незабавно да се намали твоето производство на шоколад и шоколадови изделия за да може да продаваме ние. - Как звучи само? - Спрете Северен поток 2 за да минава газа през Украйна! Цената за Германия няма значение! - Май има същото звучене! Ясно, че става дума пак за пари. Много пари и то в някой джоб.

Да не говорим, че шоколадите му не са вече ония, които бяха, а е наполовина марципан

Украйна се опита да нападне Русия- подстрекавана от САЩ, използвайки военни корабчета в руски териториални води, нарушавайки международното право и националния суверинитет на Руската Федерация. Сега Плевнелиев, Паси и всичките им експерти да хващат пушките и да се пишат доброволци от НАТО на САЩ. Народа в Европа няма да измира заради интересите на САЩ и шепата им ръководени от тях политици в НАТО на САЩ.

Путин има нужда от тези войни. Така отклонява вниманието на електората от пенсионната реформа

Тия "реформи" са направени в РБ преди 20 г. Да си чул една пушка да е гръмнала?

Пенсионни реформи се правят в целия "цивилизован" свят, защото населението застарява, младите все по-малко раждат, а богатите все повече плюскат и прибират всичко за себе си. Германия, Франция, дори процъфтяващата супер богата, откакто влезе в ЕС, България...

Порошенко на практика зове за Трета световна война заради три ръждясали катерчета, останали му в наследство от Съветския Съюз. САЩ нямат такива намерения естествено. Но пък добре го подхлъзнаха, подстрекавайки го към конфронтация с Русия. А сега да се оправя. Пристанищата на Мариупол, който е по-голям от варна, и на Бердянск ,на практика спират работа защото никой не може да попречи на Русия да затвори Азовско море.

Две от тях са сглобени в Порошенковата корабостроителница (Кузня на Рибалскому)... И оттук ще изкара пари старият евреин...

Русия е била винаги враг на България. След так нареченото "освобождение" (защото русия преди да стигне до нас е "освободила" още 20 народа), след като руснаците разбират, че България иска да бъде независима държава, а не руска губерния, се опитват да ни унищожат и да ни разделят между Гърция и Сърбия. При "Съединението" изпращат сърбите срещу нас В ПСВ директно ни нападат, и ген. Колев ги шамаросва в Добруджа През ВСВ въпреки, че България е останала неутрална към Русия ни нападат, избиват цялата ни интелигенция и ни слагат в кюпа на страните загубили ВСВ. Интереса на България е всички енергоизточници да са евтини, а на русия да са скъпи. България иска да бъде в ЕС и НАТО - русия ни тегли към Азия Българите искат, демокрация и законност, а руснаците си искат - хаганат.

КГБ

Русия е ,,враг", който два пъти ни носи свобода , деби.

За Русия не знам, ама ти май си враг на българите, като чета какво си изсмукал от пръстите си.

През ВСВ се сещам за едни бомбардировки на мирното население на София, ама ти сигурно не си чувал.

КГБ

Укрите не можаха да си стоят под крилцето на големия брат и сега щяха да си бъдат добре , като Беларус, а се намърдаха в лапите на американските империалисти и сега народа го чака мизерия като при нас.

Беларус скоро ще се освободи от руските окови както направи СВОБОДНА УКРАЙНА !

Минималната заплата/ социален миниму в Русия може да е 260 лв. Това е минимум, който получават хора- примерно алкохолици, които получават от държавата безплатно жилище и платени разходи за ток, парно и вода, малка социална работа- чистят улици и им се дават всеки месец тези пари за храна. Бензина в Русия е 1, 20- 40 лв., най ниския за Европа с най- нисък акциз, държавата е богата, с най- нисък дълг в сравнение САЩ и ЕС. Акциза в ЕС и САЩ, и данъците 38- 46 % са високи, защото гражданите сами трябва да покриват външните дългове и всички нови " еко такси" на политиците си. Реално растежа е масово 0, 2- 1, 2 % изключвам Германия- нетен експортьор. В България на ЕС минималната заплата 500- 560 лв. масово е средна плащана от бизнеса на хората за 8- 12 часа труд. Като държава в ЕС се сравняваме с стандарта на ЕС: - Испания в ЕС минимална заплата- 950 евро/ 1 900 лв. Всяка година Евростат публикува доклади, че сме най- бедни в ЕС- българите знаят, че е заради политиците и бизнеса ни, най - ниска раждаемост- заради реформите и безработицата- политиците и бизнеса ни, най- висока емиграция в ЕС- заради политиците и бизнеса ни. Най- бедните в ЕС, Азия и отчасти Африка- щото заплатите най- ниски като покупателна способност, цените по високи отколкото в Русия, Китай, Африка, ЕС.

И все пак Русия минимална заплата 260 лв на месец САЩ минимална заплата 10 долара на час Смятайте колко идва.

КГБ

Лятото един приятел ходи на световното в Казан, Русия. Попитах го как е, а той само ме погледна учудено и каза, като се върнах тук в България все едно дойдох от космоса на село, смятай.

САЩ- 10 $ на час- 1 кутия цигари и едно кафе- марка " афроамериканска пот". Русия- 1 $/ 68 рубли на час Русия- 2 кутии цигари и 3 чаши качествен чай.

Украйна нападна Русия с вкарването на военни кораби в руски води и обявяването на военно положение

„Путин иска да възстанови старата Руска империя. Крим, Донбас, цялата страна. Като руски цар, като какъвто се възприема, неговата империя не може да функционира без Украйна. Той гледа на нас като на негова колония”, смята Порошенко.

КГБ

Ами нормално е, все пак това са си руски земи а не украински.

И твоето самосъзнание не е българско, а руско

Всички сте руснаци, един вид руски македонци. Никога не е имало държава Украйна. Тя е болшевишко творение.

Душичката мамина изплю камъчето за Северен поток 2. Колокото повече газовите тръби заобикалят Украина, толкова повече джангър ще вдига. След като нямат Донбас, остава да загубят и транзитните такси и съвсем ще умрат от глад. Остават им едни трактори да произвеждат, но май на запад не ги карат много, а на изток едва ли ще ги искат.

КГБ

Укрите не можаха да си стоят под крилцето на големия брат и сега щяха да си бъдат добре , като Беларус, а се намърдаха в лапите на американските империалисти и сега народа го чака мизерия като при нас.