Депутатите приеха искани от Сотир Цацаров промени в НПК

Депутатите приеха единодушно исканите от главния прокурор промени в НПК, част от които са насочени към спиране на бягствата на подсъдими от правосъдието.

Обратно в новината

Коментари - Депутатите приеха искани от Сотир Цацаров промени в НПК | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

АМИ БРЕНДО - с 3 МИЛИОНА ЕВРА

А с тези "заместващи документи" ще могат ли да ползват банкови услуги? Защото ако не могат - това би нарушило правото им на защита (нали трябва да плащат на адвокат). А на тези, които казват "престъпниците да гният в затвора, не им трябват банково обслужване и адвокати" ще пожелая да им се случи на тях да се чудят как да платят на адвоката си (тези, които ВЯРВАТ, че само престъпниците биват съдени (т.е. вярват на правосъдието) са с непоправима мозъчна атрофия и с тях не може да се спори).

и ни приспиват. Има ли някой, който да не знае, че полиция и престъпници са в един отбор? Братя Галеви никой не ги търси, въпреки че съм 100 процента сигурен, че в полицията се знае къде са, даже им съдействат да си идват тук. Мои познати преди Коледа 2013 са чакали полет от Европа, много късен през нощта. Били са в колата на улицата пред летището в София. По едно време до тях спрял голям черен джип, от сградата на летището единият от братята галеви в свински тръст се качил в джипа и потеглили. На входа на летището, от където е излязъл, е имало униформен служител. Как може да намериш престъпник, след като не го търсиш, а пък го и прикриваш?

В други новини: депутатите приеха промени в НПК, според които, при сключване на споразумение между подсъдимите и прокуратурата, наказанието се намалява със срок до 90 години и ефективна присъда не може да бъде издавана.

Pesh0

и кое налага , осъдените , да ги следиш с камери и да им се молиш да не се укриват , вместо да ги прибереш и да се знае по 24 часа в коя килия са ? Колко ще струва това наблюдение ? и колко ще е ефективно ?

Недостига от килии

"подсъдимият е признат за виновен, осъден е на наказание лишаване от свобода, изпълнението на което не е отложено и е налице реална опасност да се укрие..." - Хайде някой да ми каже, кога има реална опасност и кога няма опасност осъденият да се укрие при положение, че отива в затвора? Единственият вариант да "няма опасност" от укриване е, ако е осъден на 6м затвор, а при укриване го чакат 2-3г заради бягството. Само че можеха да го уточнят просто със срока на присъдата, а не с "преценка" на съдията.

Те големите айдуци не могат да си изкарат фалшиви документи за самоличност освен това вече почти всеки има двойно и тройно гражданства сиреч 2-3 паспорта а никой в държавата не знае за това

Тия пък палячовци от снимката единия гледа като вярно куче а другиясе опитва да изглежда умен. Отврат

Поредното доказателство, че в България от парламент, прокуратура, съд и МВР полза никаква.

Прекалено малко и прекалено късно... Осъдените на лишаване от свобода трябва да ги заключват още в залата, при произнасяне на присъдата, а срока за обжалването да се съкрати.

"съдът МОЖЕ да замени мярката за неотклонение с по-тежка" И що се хабихте толкова? Съдът НЯМА да го направи. Съдът НЕ ИСКА. Ако искаше и сега можеше да го направи.

А законови и най-вече действени промени за връщането и наказването на бегълците?

"АКО" в Бг се направят ''реформи'',в СЪД.СИСТЕМА ,както трябва ,то би станало както в Румъния,а именно: Всички заемащи ръководни длъжности в Бг ,от ДЪРЖАВНИТЕ ИНСТИТУЦИИ ,СЛЕД 1989Г.,......СА ЗА ЗАТВОР ,С ПО НАД ---20 ГОДИНИ . Това са фактите ,резултатите от СЪТВОРЕНИЯТ ''Бг-ПРЕХОД''

Това положение ,не се ли знае досега ----26години????

Хах, че то повечето престъпници избягаха извън страната! Кого ще плашат сега- гаргите ли, или самите себе си?!

няма как да избяга и ще чакаме решението на неподкупните ни съдии. Ама нещо ми подсказва, че няма да има нужда да бяга.

25 години ли ви трябваха да го проумеете това. Заподозрените и особенно осъдените трябва да бъдат изолирани. Първите в следствието , другите в затвора.Това го знаят още от 2-3 клас.

С други текстове се изменя редът за разрешаване за използване на СРС по отношение на съдии, прокурори и следователи. Такова разрешение ще се дава предварително от председателя на Върховния касационен съд или от изрично оправомощен от него заместник-председател, по искане на главния прокурор или изрично оправомощен от него заместник. " Това ми е много миризливо някак си...

Ами ще ги събират като маймуни и ще ги водят като мечки из съдилищата.

тва борсук ли е на снимката?! невинен при това!

Депутатите приеха единодушно исканите от главния прокурор промени в НПК, част от които са насочени към спиране на бягствата на подсъдими от правосъдието. Дотук , кой бегал,бегал и то безплатно. От сега нататък бягствата ще се извършват единствено с любезното съдействие на съдебната и охранителната власт срещу определено възнаграждение. Със сигурност сегашните поправки в НК , ще действат само за престъпниците , които нямат достатъчно финикийски знаци.

Трябва протест до край,....за какво? За разпускане на Бг-СЪД.СИСТЕМА. НЕ МОЖЕ ДА СЕ ТЪРПИ ПОВЕЧЕ ,26Г.,СТИГАТ....

Каквото и да гласувате ,последната дума е наша.... --СПОРАЗУМЕНИЕ,ИЗВИНЕНИЕ ,УСЛОВНО.

Или ,Бг да премине към румънската СЪД.СИСТЕМА. НО НЕ ЗАВИСИ, ОТ НАРОДА ПРОСТ.

язе па викам да е китайската . па и на шериатска кандисвам , само и само боклуците да мрат . и БХК - на сапунЬ

Всички те са изчезнали ,не без помощта на политиците ни,които също са замесени в престъпните схеми.А сега искат да ни замажат очите!....мишкари