Коментари - АФП: Призракът на комунизма пак броди из България | dnes.dir.bg
назад

АФП: Призракът на комунизма пак броди из България

Призракът на комунизма се появи отново в България, където единадесет от петнадесетте най-висши духовници се оказаха сътрудници на политическата полиция, а това нанесе сериозен удар по авторитета на православната църква, към която по традиция се числи 80% от населението на страната.

Обратно в новината

Коментари - АФП: Призракът на комунизма пак броди из България | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Той тоя призрак не си е тръгвал въобще! В църквата са същите агенти, в Партията (БКП/БСП/ГРОБ) са децата на членовете на Политбюро, икономиката е в ръцете на децата на висшата номенклатура.

Изводът е, че след идването си, новата Народна, комунистическа власт прави една огромна добрина: Възстановяването на Българската Патриаршия, след като 5 и половина века не сме имали Патриарх. Патриарх Евтимий умира през 1404г и след пет и половина века упадък, Патриарх Кирил (избран от комунистите) е първият български патриарх, а неговият наследник е Патриарх Максим. Срамота е да се плюе по комунистите, без които още щяхме да сме с наложена от Вселенската Патриаршия схизма и изобщо да нямаме автокефална църква.

Такъв "отдел" не съществува вече 22 години. Той съществува само в твоята глава, пълна с "комунистически бръмбари", макар те също отдавна да не съществуват. "Комунистическите бръмбари" пълнят и "идеологията" на управляващия мафиотски клан с партия ГЕРБ, макар такава те да нямат въобще.

КАКВО ЗНАЕШ ПЪК ТИ ЗА СОЦ-А И ЗА КАПИТАЛИЗМА... И ИЗОБЩО ЗАЩО ВЯРВАШ НА ПИСАНАТА ОТ БКП ИСТОРИЯ ПЪЛНА С БЕЗМИСЛИЦИ.... И ЗАЩО СЛЕД КАТО СОЦ-А Е ПО-ВИСШ ОТ КАПИТАЛИЗМА - ВСИЧКИ ИСКАТ ТАКОВА ОБщЕСТВО-А СОЦИАЛИСТИЧЕСКИТЕ ИЛИ КОМУНИСТИЧЕСКИ ДЪРЖАВИ ОСТАВАТ ВСЕ ПО МАЛКО-И СТРОЯ И ОБщЕСТВОТО ИМ СЕ РАЗПАДА- А ТЕ ПРЕМИНАВАТ КЪМ ИЗОСТАНАЛИЯ КАПИТАЛИЗЪМ.... С ТИЯ РАЗБИРАНИЯ СИ ИДИ В КУБА,МОНГОЛИЯ ИЛИ КОРЕЯ -ТУК САМО ПРЕЧИШ ДРАГИ...

Да, прав си! Нашата църква е синхрон на историята, културата, цивилизацията ни. Не случайно тя е взета на мушката от нашата политическа мафия и техните помагачи в европейски мащаб. Народът български спи и позволява всякакви да посегателстват върху църквата ни и неговата историческа и цивилизационна памет. Да не забравяме, че в един многовековен драматичен период от историята на нашия народ понятието българин е било равносилно на православен и за това сме оцелели. Припомняме ви думите на Паисий, които са актуални и днес: "Но поради що ти, глупави човече, се срамуваш от своя род, (се отричаш от своята православна вяра(бел. моя) и се влачиш по чужд език?От целия славянски род най-славни са били българите, първо те са се нарекли царе, първо те са имали патриарх, първо те са се кръстили, най-много земя те са завладели. Така от целия славянски род били най-силни и най-почитани и първите славянски светци просияли от българския род и език, както и за това подред написах в тая история."

Най малко франзетата имат право да се подиграват с БПЦ, след като тяхната католическа вони от педофилни и всякакви корупционни скандали!Напълно злословна статия пълна с клевети и нищо вярно срещу БПЦ от франезата. По точно зад този пасквил се крият някои българи, скрили се под сянката на "Франс Прес", хора изпълняващи политически поръчки на СДС и ГЕРБ и пишат клеветите си в духа на последната безмозъчна политика на герберския кабинет и техния служинаж-Комисията по поръчките( състояща се от представители на БСП и ДСБ- обединени в братска прегръдка). Поредния опит да се унищожи последното останало от БПЦ. БПЦ трябва официално да протестира пред Католическата църква на франзетата от морала на техните медии. Ако държава България не подкрепи протеста на БПЦ, цивилизована Европа ще направи извода, че тя не съществува. ОТВРАТ!

Прав си. Католическият Запад отдавна е взел на мушка православието в лицето на българската и руската църква. За него то е противник 1,даже преди исляма.Освен това,е смешно една католическа Франция да злобее срещу използването на свещеници от органите на сигурността,като това при тях е вековна традиция - още от годините на средновековието. Хрисоматийна истина е,че кардинал Ришельо е имал развърната агентурна мрежа дори във френски кралски двор. Съвременният Ватикан също разполага със сериозен агентурен апарат навсякъде по света. Специално в България,ако не ме лъже паметта през 1952 г. в Провдив бе разкрита агентурна мрежа на католишки свещенници,а на тавана на католишката църква в града бе открит цял склад на оръжие,включително картечници.Освен това,католицизмът,чрез въведените от него правила за "задължителната изповед" пред свещеник открай време е нямал проблеми да събира нужната на държавата и властта разузнавателна и контраразузнавателна информация...

Напълно злословна статия пълна с клевети и нищо вярно срещу БПЦ от франезата. По точно зад този пасквил се крият някои българи, скрили се под сянката на "Франс Прес", хора изпълняващи политически поръчки на СДС и ГЕРБ и пишат клеветите си в духа на последната безмозъчна политика на герберския кабинет и техния служинаж-Комисията по поръчките( състояща се от представители на БСП и ДСБ- обединени в братска прегръдка). Поредния опит да се унищожи последното останало от БПЦ. БПЦ трябва официално да протестира пред Католическата църква на франзетата от "морала" на техните медии. Ако държава България не подкрепи протеста на БПЦ, цивилизована Европа ще направи извода, че тя не съществува. ОТВРАТ!

sawo

Няма никакви признаци просто определени хора всячески се опитват да дестабилизират положението в България, за да дойдат пак на власт и сега са взели църквата на мушка. И какво като са сътрудничили на ДС? Това не означава НИЩО. Нито знаете какво точно са правили, нито е доказано, че са виновни за нещо, освен, че ги има в някакви списъци на ДС и толкова.

sawo

*призраци, моя грешка.

1chovek

Призракът на комунизма никога не си е тръгвал от България. Защото, за разлика от другите пост-тоталитарни държави, ние не съумяхме да се реформираме като общество - най-важната и главна от всички реформи. Все още сме все така сервилни, угодничещи, апатични, безразлични, безчувствени, завистливи и мързеливи, както и по "време оно". Въпросът днес е дали се променяме? Иска ми се да вярвам, че да, макар и много бавно и трудно.