17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Защо имунизирането от две дози ваксина не може да се комбинира от различни видове, въпреки сходния очакван терапевтичен ефект? В предвид факта, че Coronavirus се състои от шип гликопротеин, чрез които се разпространява патогенната информация, би било логично да се комбинира ваксина с протеин базиран антиген 1 - ва доза заедно с информационна РНК 2 - ра доза.

Трябва да ИЗХВЪРЛЯТ всички китайци, които са в БЪлгария, към храницата с Турция и към Китай. Китайците РАЗПРОСТРАНЯВАТ КОРОНА- вируса, за да разболяват хората в Европа и да ВЗЕМАТ парите на богатите( а бедните ще измрат). Китайците правят ДЪМПИНГ и искат да ОТКРАДНАТ бизнеса , работата и парите на българските фирми и работници.. И затуй трябва пълна ЗАБРАНА за китайски магазини или ресторанти в БЪлгария. Хем да НЕ ни заразяват с коронавируси, хем да НЕ ни вземат Бизнеса и работата.

Вижда се веднага, че изтънко така ги разбираш нещата. Молодец. За награда ще ти вдигнем пенсията от профсъюза.

Създаването на национален щаб е голяма грешка. Веднага се появи конфронтация и разколебаване у хората. Може би някой се изплаши от рейтинга?

То, ако имаше специалисти, които толкова разбират, нямаше да говорим по цял ден за вируса и да ни държат вкъщи като затворници. Щяха да си лекуват болните кротко и да си мълчат.

В София има 141 заразени от 218 ( 65%) Как тези заразени са разпределени в 24-те района.( тези райони са с население колкото средно големи областни градове) За това искам да зная отговора на специалистите.

Сутринта отправих въпрос, отговор никаъв.Не си правете труда.

Скоро и мафиоти те и вносителите на ИТАЛИАНСКИ БОКЛУЦИ ще правят щабове с ДИР за да ви информират с какви бактерии и вируси са ви дарили

Само това ни липсваше за попълване на картинката! Вън - виелици и сняг, вътре - маски и дезинфектанти плюс скука, готвене и чистене, от време на време по някой вестник. Ако ми стане лошо, не знам дори към кого да се обърна и на кого да звъня.Изведох кученцето сутринта рано-рано, а то, горкото, взе че затъна в преспа и скимтейки занапира да се връща обратно. И парите привършват, та какво ще ме съветват да не се бутам в търговските вериги, така и така нито мога да стигна, нито имам за нещо съществено и дълготрайно. Скоро го изключвам този хладилник - паметник на културата. В момента вие вятър отнякъде под прозорците, но има одеяла за целта. Досега четох една интересна стара книга - "Мадрапур" от Робер Мерл, описва хипотетичен полет със самолет, който никога няма да кацне, и съответно типажите и характерите на пътниците....Много ободряващо. Я да мина на колекцията с вицове от времето, когато бяхме читави, нямаше вируси и паника, а снегът валеше, когато му беше време.Боже, обърни малко внимание и опази тази България, колкото и малка да е според критериите ти!

добре пишете!

едно интервю с д-р Тодоров. Мисля, че е динственият досега, който има представа от нещата и се изказва професионално, а не - полит.коректно. Такива хора трябваше да взимат решенията.

НЯМА ЧОВЕК , НЯМА ВИРУС ! ПО-СТРАШНОТО ЩЕ БЪДЕ , ИМА ВИРУС, НЯМА ЧОВЕК !

вируса та вируса , той се разнася и от вятъра и от прахта и от снега и дъжда , така че идеята да се насажда страх от вируса ми се струва като координирана атака срещу обикновения работещ човек , сякаш идиократите са им малко методите на терор и репресии та искат още , колкото до лечението ? смешно е че от новичок ги излекуваха а от вирус не ;успяват;

да ви серем на специалистите. бунаци!

... се карантинират всички местни българи, а продължават да се приемат пристигащи отвън, които пътувайки до своите родни места или друг адрес спомагат да се поддържа разпространението на този вирус? Не е ли възможно пристигащите отвън, българи или чужденци, да бъдат организирано настанявани на погранични места, общежития, лагери, хотели и др., докато им изтече карантинния срок? И крайно време е да започнат да си плащат за леглодните и храната през този срок от собствения джоб!

освен че си плащат здравни осигуровки да си плащат и кеш на докторите ? явно си ясладжия и то от най гадния тип , вечно крадящи и вечно недоволни от придобивките

Брей, като наливат пари в БГ, изкарани навън, не ревеш. Ама сега “да си плащат”... Мишка

Оставете хората да излизат сред природата при спазване на съответни хигиенни изисквания! С тези забрани и ограниченя по вече не може! Защо допуснахте 200 000 човека да се върнат безконтролно от цял свят, а сега да затваряте хората да не могат да излизат и влизат от градовете???

Възможно ли е въобще да се предпазим от короновируса, като знаем неговият дълъг "живот" на твърди гладки повърхности от пластмаса и метал от порядъка на 72 часа, на картон - 24 часа, мед - 4 часа?! Ако няма от къде да се снабдим с дезинфектант, спирт етанолов какви други достъпни дезинфектанти можем да ползваме? Оцет, белина вършат ли работа? Други препарати, които са достъпни и не са дефицитни в търговската мрежа в България да препоръчате? Как да дезинфекцираме хранителните продукти, пакетирани в полиетиленово фолио като напр. хляб, боб, ориз и т.н. или такива в опаковки от картон/хартия като брашно, пр.мляко, или такива в пластмаса като кисели млека, олио и т.н.? Оставяме ги за една седмица на отделно място, докато "отлежат" карантинния си срок? А пресните зеленчуци и плодове, които не могат да се приготвят при висока температура? А яйцата трябвало да мием с хлорен разтвор? Как се приготвя такъв разтвор? А обувките и дрехите всеки ден перем, минаваме с парочистачка или... ? А банкнотите, монетите, ключовете да ги "къпем" ли със сапун всеки път? И никакво ползване на асансьори и сядане на обществени места? Натискането на бутони на асансьор, банкомат, касов апарат и т.н.. разбрах, може да се осъществи с кламер, забоден в запалка. След употребата на това приспособление запалваме и обгаряме с пламъка за дезинфекция кламера, който е бил в контакт. А, косите ни всеки път след влизане вкъщи ги мием ли? Чух, че сме могли да ги поливаме със сребърна вода. Но това всеки път по едно шишенце е нереално. Пък ако включим и парочистачката да ни дезинфекцира косите и скалпа и си отиде малкото мозък, който ни остана:) Въобще не виждам как да се предпази човек, колкото и да има желание.

Никой няма да го размине. Запали свещичка да те мине леко. И на година пак така. Толкоз.

другите имат само някакви теоритични представи и май ще стане поредната говорилня

А съдействие от "Пасарел Медвед"?

Веднъж завинаги да излезне някой, който и да е, и ясно, точно и категорично да каже: Има ли полза от маските? Има ли полза от ръкавиците? Ако ДА - кой трябва да ги носи - болните, здравите или заразоносителите? Защото ми писна всеки ден да изпълзяват различни "експерти", да казват коренно различни неща, да си противоречат един на друг и още повече да объркват и без това паникьосаното население!

Еми ;иснало ти е ама това е нАуката! Днеска едно утре друго. То уж и в Херошим и Нагазаки нямаше да никне трева 100 години пък после друго стана........

Ай стига рекламирахте чужди корпорации!

Няма лошо, след като чуждата корпорация си плаща... Лошото е, че е с нашето българско злато!

Има ли лечение? Има ли медицински отговор на болестта? Ако има какво е? Или лекуват симптомите?

SU-152

За евросолидарността Нали разбрахте как поляците не разрешиха на 9те руски самолета с медикаменти , техника и медицински екипи да прелетят над тяхната територия и те достигнаха Италия по много по удължен маршрут . Чехия КРАДЕ маските изпратени от Китай в помощ на Италия................

SU-152

Дотези с - - ---.... С тези мизерници ли сме съюзници?

1. Има ли здравни аргументи да се налага забрана в/у разходките сред природа (например, достъпа до Витоша планина)? Не са ли препоръчителни разходките на чист въздух стига да се спазват необходимите хигиенни норми и дистанция от други хора? 2. Чрез прекалено рестриктивни мерки не рискуваме ли да постигнем обратен ефект, от една страна ще наблюдаваме влошено психично здраве, пик в зависимостите, увеличение на самоубийствата, тревожност и агресия и при децата, обострени ситуации на домашно насилие и др., а от друга риск от втора вълна на епидемията веднага щом се разхлабят сегашните мерки? 3. Последната информация, която излиза на сайта на МЗ е, че се преустановяват “профилактичните прегледи и имунизации, както и провеждането на планови операции”. Въпросът ми е: на фона на хипотетичната възможност да умрем от коронавирус, ясно ли е на колко реално болни хора, в момента се съкращава живота? Какво става с хората, диагностицирани в ранен стадий на заболяване, при които отлагане на операция може да е фатално?

Да,има здравни аргументи и те са следните: Стой на сянка и мръсен въздух за да се разболееш. Твоята бройка е важа за статисдтиката, тъй като това ще аргументира получаването на субсидии от държавата. Кой ги разпределя няма да навлизам в детайли. Вносните заразени също помагат за високата заболеваемост. Как въобще си позволявате да искате да имаме субсидии ако не боледувате ?! #СтойтеСиНаСянка

кремълски гремлине, разпространяваш невярна информация? кога ще ви опандизят?

Щом правителството постоянно внася зараза проз летищата, значи ли това, че са си пикали на сурата и нема нужда да им се верва на загрижеността ?!

Кога ще се появят по аптеките усвоените от правителството 40 метрични тона спирт ?

Добре, ето някои въпроси: Защо този коронавирус е по опасен от обикновените грипни вируси, че да оправдава такива драстични мерки? По смъртоносен ли е от грипа, и ако да, с колко? По заразен ли е? По бързо ли се разпространява? Оставам с впечатлението, че този коронавирус е опасен преди всичко за възрастните хора и тези с придружаващи заболявания, това така ли е? Слънцето влияе негативно върху грипните епидемии, така че общо взето те изчезват с настъпването на пролетта. Смятате ли, че така ще стане и с този коронавирус? Доколко маските предпазват от този вирус, и кои маски са най добри в това отношение?

Слънцето не влиае никак на никоя епидемия. Можеш да го докажеш лесно, като си стоиш заключен в каютата. Може да повлиае положително само на имунната система на нормалните хора, което от своя страна има потенциала да е пагубно за вирусите. Разбираш ли каква е връзката или нема смисъл да ти обяснавам, щом задаваш така въпроса ?!

Надяваме се, ако даде Господ, като дойде лятото, то да умори вируса! Ами ако не стане така? Защо, до сега, никой не задава въпроса(известно е, че посредственият шахматист мисли поне два хода напред): КАКВО ЩЕ СЕ СЛУЧИ с всички сегашни „строги“ мерки, КОГАТО се затопли и ПЛЪЗНАТ КОМАРИТЕ? Как ще реагират корифеите? Ще наложат карантина и на комарите да ни хапят, само ако имат бележки?

Лятото нищо няма да се промени освен, че ще дойдат комарите. Слунцето на теб няма да ти подейства никак защптп седиш заключен в слънценепроницаема панелка. Толкоз.

Какви „два хода напред“, какви пет лева? По традиция мислимЕ/мислят поне ход назад и основният въпрос винаги е: „Ко стаа?“ или „Ко ши пра’им ся?“ И накрая идва "соломоновското" решение: Да му мислят тези, които остискат!

1. Колко от обявените заразени са БОЛНИ (заразен и болен са две различни неща?) 2. Колко от болните са в болница, т.е. какво е състоянието на болните? 3. Какво стана с първите заразени, чиито резултати излязоха в началото на март? Те би трябвало или да са умрели, или да са излекувани - това не се обявява? 4. В момента има 202 регистрирани. Те на базата на колко направени теста са? Т.е. ако от резултатите са 202 от 202 проби - това е лошо. Ако обаче има 202 от няколко хиляди проби - това не е повод за паниката, която насаждат! И на последно място: Близо 80% от заразените са в София. Останалите са разпръснати по 2-3 в град, и няма нови положителни (те са предимно в София). Не е ли редно София да бъде под карантина?

Това всеки ден го съобщават по брифингите и по новините. Търсете си го в новинарските сайтове, за това отговаря т.нар. щаб, а не експетрите

Спрете с насаждането на страх сред хората! Помислете, че трябва да се живее, работи и произвежда и след коронавируса! Голяма част от дейностите имат сезонен характер! Не ги проваляйте! Не е ли по добре да оставите хората да си работят земите и да си гледат животните на село , независимо от това че живеят в близък град! Кого ще заразя на полето, с кого ще комуникирам там????

защо забраниха разходките в парковете,а не седенето по пейките в компании? Няма капацитет да осигуряват надзор ли? На открито и в движение няма да се заразим.

Комшийката отгоре е с две малки деца - цял ден те трополят насам-натам, а тя вика отгоре им... Ако съдя по кресчендто - скоро някой няма да издържи. И това е майка им. Казвам го не иронично, а напълно сериозно и със съчувствие - един възрастен индивид си дава сметка за някои неща, но за децата, особено малките, е по-трудно! А като се върне комшията от работа - започват да се карат двамата!

ако можеш заснимай всичко и после го изпарти на "Истински Истории" ...кой знае може и да поадне нещо.

Приятелю, далеч съм от подобни идеи - даже и не ми минават през ума! Това, което пиша, е напъно реално и истинско - аз съм по-скоро загрижена за тези млади хора, а не желая да правя бизнес от дискомфорта им - меко казано! Преди тази каантина вземахме някое от децата в къщи - големи бонбончовци са, да са живи и здрави, ама след тяхното гостуване оправях къщата отвсякъде;)) Сега не смея да им го предложа - не от страх за себе си или мъжа ми, а защото нали не трябва да се събираме повече на едно място!?

По добре да умираме от коронавирус отколкото от страх! Хората ще загубят имунитет от липса на въздух и повече ще умрат от загуба на имунитет отколкото от короната! Пуснете хората да отидат по вилите си за да повишат имунитета си и да се изолират! Работоспособните да работят като вземат предпазни мерки за да не си разрушим икономиката!

Абсолютно подкрепям!!!!

а ние без вилите ?!

Защо две седмици спазваме карантина, ограничаваме се и плащаме прескъпо , за да имаме 200 заболели. А вчера нашите пуснаха свободно 150 човека от Англия . Въпроса е защо не се спазва карантината в Англия и тази тук.

Включете в екипа и един спец тип Кашпировски, моля - да ни успива с идеи как да оцеляваме затворени в къщите, без възможност за физическа активност, което доскоро всеки един от тези специалисти щеше да ни набива в главите като жизнено важно; да ни предсказва и какво да правим като свършим парите - щото всичките по-горе са на мнение, че вируса няма да изчезне в близките месеци, даже година - според други! Или по тези въпроси ще ни дадете акаунт към икономическия щаб, който се готви?;) Дайте ни към прокурорския, че да получим пълната картинка!;)

ако някой каже, че маските не помагат на здрави хора, а са за болните да не пръскат наоколо, значи наистина са специалисти! ако каже и, че от ръкавиците няма никаква полза, а само вреди, щото екземите които ще причинят ще се лекуват дъъъъълго след като сме забравили за ко-19, значи има ползаот това нацинание! пък ако някой вземе и да се престраши, да съобщи, че едно е да си носител на тоя вирус, съвсем друго е да си болин си е направо геройство!

Нещо което никой не каза е приблизително какъв е броя вируси необходими за да се зарази човек и колко за да се разболее? Питам, защото този брой може да е 1-2, може да е десетки, стотици или хиляди. Вероятно, срещането /заразяването/ с малък брой вируси ще доведе до получаване на имунитет защото организма ще се справи с малкия брой и в бъдеще срещата с по-голям брой от същия вид няма да е проблемна за организма. Внезапната среща с голям брой обаче е вероятен проблем. Това е като на война. Има един вражески войник срещу вас - ликвидирате го. Ако са няколко пак имате шанс. Ако е цяла армия шанса ви е почти нулев. Тогава вече ви трябва специално оръжие, в случая лекарство.

готино питане, само дето няма как да преброиш вирусите които ще те налазят, щото не са въшки!

Това е и моето мнение. Вирусът е наоколо , но ограничавайте броя му с хигиена и недипане в лицето на друг.

Един вирусолог няма пак....

Моля ви от ДИР-А включете и "наш Кирчо" корона-коментатор, че иначе ще сме в "пълна заблуда" ...и току-виж сме се затрили. Моля спасете ни!

и вие ли намазахте от "баницата"

Питам защо когато попитате всеки местен лекар, полицай, кмет и т.н., Ви казва "На нас проблемът е в идващите от вън. Ужас е с тях", а всъщото време тия отгоре се правят, че не чуват този въпрос и ни занимават с маски и сапуни ? И вноса продължава.

Щом Гогов не е част от дисциплината на екипа, мен не ме бройте!

е много важно. За диабетиците също. Какво да правим вече 2 седмици в апартаментите,седящи пред телевизорите и не изразходващи никъде поетите калории от храната? Става дума за хора 60+.

idio

ама не поемай тези калории бе, гн пенционер. дъфчи трева

Много ти е висока пенсията, щом толкова много калории поемаш. Повечето пенсионери нямат проблеми с калориите!

Какви въпроси да задаваш, като животинското стадо българи все е много умно и отворено на чужд задник?

Има ли смисъл и полза да следим състоянието си с пулсов оксиметър?

Питам: колко са днес официално заразените? Станаха ли 250? А колко са неофициално заразените? 500? 1000? Колко ще са след 2 седмици и първите, и вторите? Чакам отговор.

Защо ,поне засега, при руснаците се получават нещата? Известно е,че още през февруари в Ухан е имало руски специалисти. Какво знаят и могат те, кубинци, китайци, че по магат и на италианци, сърби южноамериканци? Нима ние няма какво да научим?

Руснакът епидемия не го плаши, той не една и две е изръшкал. Ще измрат едни, други ше се народят и така.

на руснаците винаги им се получават нещата! по первий канал на российското телеведение! още със ссср нещата им се получавахи! що невземеш да си се поровиш из российските сайтове, а се вреш в нашия сайт глупости да ръсиш?

Според тяхната официална статистика, корона почти няма. ОБАЧЕ. Пак според тяхната официална статистика случайте на пневмония от Януяри тази година до сега са нарастнали с 37% спрямо същият период на миналата година. Всеки може да направи изводите за себе си.

Уйде ли коньо у ряката?

Има математически модел за развитието на заразата в България . Според него общия брой заразени ще достигне 900 човека, а починалите -20 човека. Епидемията ще отмине в началото на м.май ! Дали ще се окаже вярна, времето ще покаже !

Не се съмнявам, че е български. Къде другаде починалите ще бъдат отрицателно число?

Има малка разлика между “минус” и “тире”. И тя е в това, че тирето замества вече използвано словосъчетание или дума . В случая - “достигне” !

След тире се пише интервал, всичко е точно това е знак минус.

Това е проблема фискално приемливите загуби на българо-американския математически модел. За истинските лекари ,не политици, загубата на всеки живот не е приемлива. Какво става, че Русия, Куба, Китай, Южна Корея, Япония не се примиряват с "фискално оправданите математически изчисления загуби".

Гоуем математиквеник шъ додеш ! хо хо хо !

Да Ви питам каквото и да било.