Пони от зоопарка в Стара Загора отхапа пръста на бременна жена

27-годишната посетителка протегнала ръка през оградата да погали животното въпреки забранителните табели

Обратно в новината

Коментари - Пони от зоопарка в Стара Загора отхапа пръста на бременна жена | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

И тази малоумница ще се размножи

Пада й се на тая пача. Аман от тъпанарки

Дрисла , сама си си виновна ,като не спазваш правилата и лъже на всичкото отгоре не било достатъчно обезопасено .На репортажа ясно се вижда ,че има двойна ограда при понитата и забранителна табела да не пипаш , храниш и дразниш животните ! Трябва да почнат да се налагат глоби за такива действия от порядъка на 100 -200 лв и инцидентите бързо ще секнат , защото явно Ганьо Балкански не разбира докато не му се бръкне в джоба

Клетките на животните в зоопарковете трябва да са с огради от стоманобетон - поне 5 метра високи и поне 50 сантиметра дебели. Всички животни - задължително с намордници. А който иска да гледа такива - да си пусне Animal Planet. Това е само първата стъпка към спасяване на човешката популация ... от собствената ѝ глупост.

Колко тясна трябва да е за ди ги пази от собствената им глупост? Следващата ще си пъкне пръста. Те трябва да я направят толкоз тясна , че накрая няма да се виждат животните…..

Поредното гражданско-съвестно мами с големи претенции, на което някой друг му е виновен - щяла да ги съди. Ма овцо, тия табели не са там за украса...

може пък да не може да чете :)

Като гледам броя на коментарите, явно понитата у нас по-интересни от жирафчетата. Да, опасни са за невнимателните граждани понитата, но жирафчетата могат направо да ни затрият.

На тази дебилка това ѝ е малко, главата да ѝ беше откъснало!

Ако имаше табела "храненето и галенето на животни е задължително", никой нямаше да посегне!

Аз мисля,че това пони трябва да се направи на суджук и конски пържоли!!!А от кожата едно хубаво кожено яке за пострадалата млада дама!!!

Пони стръвница.....

естествено сега ще съди зоопарка!Ще каже, че не може да чете и е полусляпа.бебето мръднало и т.н.

Кое е по-опасното животно, понито или тъпата овца. С децата ми посещаваме този зоопарк поне 4 пъти последните две години. Пътуваме 100 км за да разгледат животните. Зоопарка е ремонтиран и прекрасен. Загражденията са нови. Почти на всяка клетка има надпис или картинка, указващи да не се хранят животните от посетители на зоопарка. Да не подавате нищо през загражденията, да не прескачате загражденията. На входа на зоопарка също има поставени такива табели. Както и правилата за посещението на зоопарка. Но друго , ми прави впечатление. Че семейството веднага е наело адвокат за да търси обезщетение за злополуката. Имайки предвид че зоо градината е на общинска издръжка. Т.е издържа се с данъците на гражданите на Стара Загора. и някакви символични такси. Надали е в толкова цветущо състояние. Ама щом може да се изкара някой лев, защо да не пробваме. Иначе дано се оправя по-бързо жената, и дай боже да няма последсвтия за бремеността .

Ами да я гобят тая овца поне 200 лв за нарушения на правилата на зоологическата!

Чудя се защо не посягат да галят лъва например. Никой не провира ръка при лъвове, тигри и други подобни, без да е необходимо даже предупредителна табела. Не се посяга към животни просто ей така щото ти е кеф. Даже и към чихуа хуа не посягаш без да го познаваш и да си питал стопанина. А когато стопанина в случая е сложил много табели, забраняващи храненето и докосването на животните, ами не ходи да се оплакваш по телевизията

Абеее, сложете намордници на понитата!!! И по-висока ограда + тясна мрежа, да не могат разни прости пачички да си подават пръстенцата!

Ас познавам дамата. Не е проста. Напротиф - много ентелигентна е даже! Има вишу образувание!!!

Като ти гледам правописа и ти не блестиш с много акъл ! Децата в първи клас пишат по -грамотно.

Още няма измислена ограда за човешката глупост

Наморник, ти ако си пони по цял ден с това нещо ли ще искаш да стоиш

Горката жена, голям стрес и травма в напреднала бременност, дано се оправи. Зад тази трагедия стои възпитаната в годините на комунизма и за съжаление процъфтяваща традиция българина да смята, че посочените правила не важат за него. Приложимо във всички сфери - дали пише не пипайте/хранете животните, стойте отдясно на ескалатора, не вдигай шум в следобни часове/нощна тишина, не паркирай по тротоари, не изхвърляй боклуци на обществени места, ограничения на скорост и тн тн - всеки смята че тези правила и разпоредби са си написани, но грам не го касаят него, а някакъв неясен субстрат от хора, към които той не приналдлежи. Алтернативно, всеки си мисли че той по-добре разбира уредената материя и се чувства напълно свободен да тълкува и прилага както му харесва. Ето затова сме трагедия на много теми. Законите и разпоредбите трябва да се спазват стрикто във вида в който са въведени, без вариации, на това трябва да се учат и децата. Ако искаме да станем нормална европейска държва...

глупости на търкалета - комунизма си беше добре! сега тъпите чалгари си мислят, че правилата не са за тях !

Чак пък 282 коментара... Неееее, станали 404 вече!!!

Коне и понита обичат моркови.Сигурно го е взело за такъв.Много гадно обаче...

Това пони е бая метъл! Сигурно след това е нарисувало пентаграма с кръвта от пръстите и е възхвалявало сатаната!

Понитата по природа са зли.сигурно е опитала да го храни.едно време казвахме,че система антидурак няма

да и получи заден бут и плешка от понито и да осинови камилата или жирафа , че не да може да му стигне устата

Едно минно поле е обезопасено със знаци - ограда.водоем за питеина вода /каптаж/ обезопасен със ограда и знаци ,които задължителни се спазват , понито ли е виновно.

най лесно е да си бългаски простак... Що за злоба към нещастието на жена, обичаща животните...

когато пони канибал срещне голяма тъпа бяла птица...

ами ако мъжо й беше погалил кончето и беше останал без пръсти / без средния пръст , да не дава господ / , тая щеше дастрада повече

психотерапевта да посети преди ,а не след зоологическата. и най-добре с мъжо си .

че да вдигаш врява, че понито е виновно?!! Куха лейка, която се е и размножила. Ще превърне и децата си в толкова кухи лейки. Бай Ганьо в пола!

Чак адвокат насъскали тия ракети срещу кривия космос.

Това пони яде човеци като топли гевреци !

в една друга зоологическа градина имаше табелка " моля не се опитвайте да храните или галите животните, защото може да Ви изядат и да се разболеят!"

Във Варна преди години на глава млад мъж, с прякора Заю Баю, в късна доба влезе да гали мечката .... В Павликени опит да се здрависа с дремещ лъв. Тази гражданка ако не е бързала да си дръпне ръката пръстите и нямаше да пострадат

Туй пони е хранено с ГМО кремвирши!

Джон, каква е тази дето я ръпнало понито? - Офца сър!

От Зоопарка са виновни, няма табела за хапещо пони има за хапеща мечка стръвница. И ся какво? - Ще приспат понито, - Ще го турят при мечките в Белица, че веднъж кусало човешко месо ще товтори и потрети, - Ще турят табели да се галят животните с измити ръще, замирисало му животното на вмирисана риба и ръбнало пръсчето, - Ще турят табло с фотки от случката в съседна клетка, за назидание на посетителите, - Ще кандидатстват в Книгата на Гинесза Пони Български Людоет...за най-куриозна и тъпа милувка в зоопарк, - Хубавото в случая е, че не го е целунала, щото сега щеше да е без нос или устни.

Тука е някакъв страшен circlejerk на хора с айкю над 140, присмиващи се над тъпи бременни булки. Боже, боже. Те животни не са галили, цял живот са се движили само по тротоарите, след 8 и със светлоотразителни жилетки, изобщо някаква страшна сбирщина на швейцарци, германци, японци и други такива много примерни народи уважаващи обществения ред. А като излезеш навън - една кочина, хаос, боклук до боклука. Но коментиращите тук не са като масата хора, те са специално селектирани. Дай сега да се присмиваме над случаен човек който си е получил заслуженото.

всеки има право на мнение,Вашето не е много ясно като цяло - опитали сте се да иронизирате коментиращите явно ,но не Ви се получава съвсем. както е отбелязал предишният читател - с Българския май сте в конфликт на интереси :) ... Освен споменатото "айкю" - Айко ли?коефициент на интелигентност ли ?

Sofiaone

Действително е потресаещо злобното удоволствие, с което се коментира трагедията, сполетяла бременна жена, както и количеството на коментари от този вид. Надявам се обаче, че вашия не е вид прослава на безхаберния принцип "правилата са писани за другите, мен не ме касаят, аз ги разбирам нещата еди как си..." и пострадалата е представител на този прекрасен вид, просто извадил лош късмет... В поведението си изцяло спазвам принципите, към които се придържат масата хора в обществата в посочените държава - пародията е,че се чувствам малцинство в собствената си държава...

Кофти за жената, не е много предвидлива явно. Зоопарка няма вина, сложили са предупредителни табели. Понито ако и друг път е било агресивно трябва да стане храна за обитателите от съседните клетки, както и всяко друго животно, атакувало човек.

Горе долу като по пътищата - има знак 60, ама си караме 100. Пък като ни щракне камерата псуваме. Та и тук така - има табела, ама не е за нас. После страдаме.

Преди доста години посетих огромен резерват в Южна Англия. Там дивите и въобще животните са понита и гарвани. Специално многократно ни предупредиха да се пазим от понитата, защото са изключително агресивни.

Ако съм на мъжа й да е станало на суджук вече, въпреки, че не е баш виновно добичето.

Какво си подаваш ръката през оградата да де гъбаркаш с животното? Коне, понита и магарета бъркат пръстите с моркови, които от време на време им дават. Животното не е виновно. Колко табели да ѝ сложат и колко огради, за да не си протяга ръцете към животното?

Той визира онова тъпо парче - жена му. А не понито. Спокойно :)

Чалга поколението в действие акъл море глава кофа не ми се мисли като дойде онлайн поколението какво ще е .

Незнам дали е вярно, но чух, че имало идеи за референдум и велико народно събрание да се смени химна с това на Фики: https://youtu.be/s3d6_VdWCoU Това е положението в майка България - ужас и безумие!

В нашият зоопарк пишеше: -"НЕ ДРАЗНИ ЛЪВА!ГЛОБА 2 ЛЕВА".

Не очаквах, че понитата са такива кръвожадни същества. Ако беше алиогатор едва ли щеше да тръгне да го гали, ама пони... Често децата си играят с понита или ги яздят. Точно пони - наистина ми е странно... Да не ги държат гладни тия животни?

Алигатор иках да кажа де...

И аз не очаквах, живея в неголям град във Великобритания и наблизо има ферма с понита, кози, коне и прочее. По средата й минава велоалея/алея за пешеходци и през почивните дни, особено ако врмеето е хубаво, един куп семейства с деца минават от там да се порадват на животните и да ги погалят. Предупредителни табели няма никъде, а и не се е налагало защото такива неща просто не се случват. Не, хората не са по-предпазливи, просто животните явно са гледани по-добре и не хапят до кокал. И не, фермата не съществува само като атракция, действаща си е, понитата не ги гледат само за красота. Но всички коментиращи тук явно са над нещата.

в зоопарка животните не се пипат. Има го и написано, не е случайно. Там има ограда и парапет. Тази жена на собствен акъл е прескочила парапета и си е навряла ръката при понито. Сигурно си е мислила, че това и е " Малкото пони, дето вятъра гони." Та е решила да го погали, дано някой да не реши да погами лъва или слона, че ще стане мазало..

ахмак човек и вързано куче го хапе, щото не може да прецени докъде му стига синджира!

Между другото , много е опасно да си пъхаш ръцете при грухтящи и хранещи се свине. Сериозно. Свинята е всеядна /както и човека/ и ако и подадеш пръст ще си го хапне без никакъв проблем. По принцип животните нямат психологическа блокада да не нараняват друго същество и за тях всичко което мърда се яде. Инстинкти.

Не е съвсем вярно. Кучетата и котките знаят че не трябва да те хапят силно при игра.

Ако е гледано като домашен любимец е по-внимателно от куче. И е по-интелигентно.

Казано е да няма контакт със животните.Кое е трудното за разбиране от това ???!!! Закачка плачка става!Съжалявам за жената,това си е голям шок.Но правилата са правила!!!Оградата трявба да се промени,с невъзможност гражданите да не си пъхат ръцете .Такава проява на дружелюбност е опасна!

В случая обаче тази жена се оказа проблемната, а не обратното. Хайде, да започват най-накрая да зачитат правилата и като пише, че е забравено и табелата й е пред нея, никой не й е длъжен да се съобразява на простотията й! Затова, достатъчно клетки са направени и това е абсурдно да се правят допълнителни огради за човешкия добитък като тая, които откязвят да се държат като хора(съжалявам, но за жалост са немалко!!!!)

" Оградата трявба да се промени,с невъзможност гражданите да не си пъхат ръцете ." Ами да чете, бре. Значи, понеже хората обикновено са олигофрени и неграмотни дай да издигнем направо три метра тухлена стена, за да ги предпазим. Макар, че и понито яко се е стреснало от последвалият кански рев.

то и затова сигурно е сдъвкало пръстите от стрес и шок , вместо да ги изплюе надлежно , та поне да е могло да ги пришият обратно. Иначе пони стръвница ще е як сценарий за Б рейтнат филм:)))

Щом не е първият случай, това пони отдавна е трябвало да стане на луканка. Било е ясно, че е проклето. В добрите стари времена по селата, където хората не бяха учени, но затова с здрав разум, никой нямаше да го бави.

Шугавото добиче не е пуснато да пасе свободно из смерата на селото, че да задиря безконтролно бременните булки и челядта им, добичето е оградено наделжно с ограда и се държи на безопасно разстояние от селяците със съответните предупредителни табели да не се закача. Също така в добрите стари времена селският идиот не е оставян безконтролно да се движи из нормалната , рационално разсъждаваща поуплация на селото и да вилнее из безконтролно между добичетата, щото те добичетата са били по-ценна тока от селския идиот.

Сиглесен с първия коментар,втория на н есъгласния е някаква мозъчна пръдня.

Кренвирш смотан

А това, че ти си идиот и обществото няма никаква полза от такива като теб, значи ли че трябва теб да те направим на луканка?

На табелата никъде не пише , че е забранено галенето на животните или промушване на ръце през мрежата. Пише само , че е забранено храненето и дразненето!

Аре стига манипулира. Пише , пише цитирам , щото явно не можеш да си намериш очилата. "Строго забранено прекачването през предпазните парапети и преминаването през тях, както и храненето и дразненето на животните. Забранен е досегът с животните"

Тодореее, не доживя да видиш , ама ги тигнаахме американците по дебилщина и нужда от картинки и предупреждения тип "не поставяй котката в микровълновата, за да й сушиш козината" .му...Били прекалено големи дупките на оградата и тя могла да си промуши ръката и за тва й отхапало поните пръстите видиш ли. Сигуен съм че ако дупките бяха достатчън малки и не беше бременна най-вероятно щеше да се покатери през оградата да му се "радва" на добичето :))))

Добре де, жената че е сглупила ясно. Цял живот ще си пати от това. Ама малко дете ако се отскубне за миг и си провре ръчичката и то ли ще бъде виновно, че не е прочело табелите??? По презумция трябва да се мисли за обезопасяване предимно на най0малките, които точно в зоопарка са най-редовните посетители.

Тогава ще са виновни родителите. Ама то се било отскубнало... Ами да не си блял!

има дървена ограда и тогава мрежа. Това детенце да не е червената шапчица в гарата

Кон, магаре и производните им се хранят само с леген. Всичко друго може да ви остави без пръсти. Понито има захапка като менгеме, нищо че е малко. Трябва много да се внимава. Конят и магарето свият ли ушите назад е сигнал, че напада и е добре да изчезнете мигновенно. Тая жена е постъпила доста глупаво да си навира пръстите през оградата.

да даваш морков, ябълка, бучка захар и тн лакомства, но като ги поставиш на дланта си, държайки я в хоризонтално положение така, че конят , магарето, понито и тн , да не могат да ти захапят пръстите или ръката. Тази дама не ми е ясно как от опит да го погали, си е навряла ръката в устата на понито. Жалко, без пръсти е сериозна травма ..