Поне 20 души са били открити разстреляни в колите им в Североизточна Украйна

Украински областен управител твърди, че окупатори атакували цивилните, докато те са се опитвали да избягат от обстрелите

Обратно в новината

Коментари - Поне 20 души са били открити разстреляни в колите им в Североизточна Украйна | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Най-нахално лъжат тези украински нацисти! Те убиха собствени граждани, които се опитват да дойдат при нас или в Русия. Да, убиват собствени граждани, които бягат на територията в Русия. А обвиняват затова Русия, която нито пръст в това. Ще си получат скоро заслуженото наказание!

А сега понеже сме много умни и интелигентни си избрахме мафията да ни управлява. Така умира един народ.

Пет коли с цивилни включително деца са тръгнали от Купянск за Сватово, което се държи от руснаците. Получи ли се разрешение от укроидиотите и затова са тръгнали. Когато са преминали през последния чекпойнт укрите са ги разстреляли в гръб. А нашата жалка държава ги поддържа. През втората световна война пак сме били с фашистите срещу СССР. Срам ме е, че съм българин.

ОТ МРЕЖАТА НА СЪПРОТИВАТА: Путин знае какво прави. Членове 106 и 107 от Устава на ООН предоставят на Русия, като законен наследник на победителя във Втората световна война, правото да предприеме всички мерки, включително военните мерки, срещу Германия, Унгария, Австрия, Румъния, България, Финландия, Хърватия, Словения , Чехия, Латвия, Естония, Литва и Украйна за опитите за възраждане на нацизма. Генералният секретар на ООН Антониу Гутериш беше изненадан да научи от Путин, че в Устава на ООН има член, който позволява провеждането на руска специална операция в Украйна. РУСИЯ ИМА ПРАВО ДА НАКАЗВА нацистите НАВСЯКЪДЕ (Според устава на ООН) Нюрнбергският трибунал осъди на наказателна отговорност всички, които са се борили срещу ООН и са извършили геноцид. Най-големият геноцид е извършен срещу съветския народ. Писмо на ООН, чл. 106 и 107, предоставя на победителите във Втората световна война, СССР, САЩ, Великобритания и Китай, правото да предприемат всякакви действия срещу държавите, които са се борили срещу тях, за да избегнат действия, насочени към преглед на резултатите от Световната война Ар II. По-специално срещу тези държави е разрешено използването на военна сила. За да направите това, простотрябва да УВЕДОМИТЕ останалите три държави-победители, но не и да получите одобрението им. Русия, бидейки ЗАКОННА наследница на СССР, може да използва сила и срещу държави, които желаят да преразгледат системата Ялта-Потсдам в Европа. РАЗПРОСТРАНЯВАЙ

Терористите от Усрайна са ясни. Различават се от ИДИЛ само по цвета на кожата.

В Киев е влязла подводница и съга не мой да излазе.

Избийте тази сган украинска до крак

типично действие на украинските изроди убиват цивилни, когато вече не са им нужни за щит после обвиняват руснаците Ако руснаците не пазеха цивилните, досега да са сринали свинарника по пример на САЩ

На укро-нацистката пропаганда никой не вярва. Нищо догида като ги подпукат с неутронните бомби , Кракените ще ходя на гости на Бандера.

Укрите са много мръсни и не им вярвам.

Отврат!

за да обвини после Русия. Единственият, който има интерес от това е Кървавият клоун (така го наричат украинците), защото дните му са преброени.

Същата безумно- пропагандна- едностранна гледна точка като с обстрела на АЕЦ Запорожие. Руснаците са в централата от 5 месеца, украинците искат да си върнат контрола, обаче не се знае кой я обстрелва. И тука същото- напускат украинските територии и се местят в тези под руски контрол, обаче не се знае кой ги е избил. Лицемери!

Какво е "взривени прозорци"? Със сигурност е буквален превод на Exploded glass/windows което е всъщност пръснати или строшени стъкла. Също сигурно е, че статията е спуснато от министерството на истината и оригинално на английски език, и преведена от некадърници или чужденци.

Несъвнени изверги са руските военни.

тоя номер вече се изтърка, отдавна се разбра че така фашагите си отмъщават на всеки който не ги иска или който може да каже истината

Всички са избити на контролираната от украинците територия, но все руснаците са виновни. Няма такива нагли лъжци като украинските фашисти.

американцките им поддръжници са дори още по-нагли

укрофашистка измама. Вече никой не ви вярвя.

Хахаха кой ще бяга към Русия бе. Че той като отиде там налие му дадат пушка, ботуши и шинел от някой убит и ще го пратят обратно, ама на фронта.

Да коментираш българския футбол, че в други теми си пълен дебил, хем не си в час, хем драскаш тука и се излагаш като галош

А в украйна ще им дадат топло мляко и торта сигурно...мнооо си прост

Малоумник те от 2014,са репресирани от режима в Украйна,затова бягат.

Става все по-жетока войната!

да разстрелваш цивилни не е война, а военно престъпление!

си могат укрофашистите. Лъжите им нямат край.

ама те уссраинците само това могат... те ако се срещнат със истинска аармия ше се насерат.... те напредват само в изоставените от руската армия райони... а щом руснаците ги изоставят начи не им трябват... да не пропомняме как усраинците напредваха в азов и в мариупол, нищо че ги ръководеха американски и английски полковници...

На украинска армия, която вече деветата година хвърля бомби по Донбас и лъже на поразия, а ти, като абдал, все им вярваш Може ли да си толкова глупав ли, наивен ли?

Абе, защо руснаците не сринат Лвов на тухли?

не могат

Могат, но за разлика от укронацистите пазят цивилните! Иначе можеха да не пращат войска, а да изпепелят Украйна с ракети отдалече!

А защо им е да сриват Лвов? Той е максимално на запад, далеч от фронта и от украинските войски.

Сриват до тухли, с американски бомби, само украинци. Именно те разстрелват бежанци към Русия, защото не бягат на Запад, а на Изток, дето никой не ги тероризира като ВСУ

ясно защо-там всичко е от панелки.пукната тухла няма за събаряне

Накъде са пътували тези бежанци? Отговорете на този въпрос и всичко си идва на мястото.

Едната е пътувала от подконтролният на украинците град Запорожие към новоприсъединените руски геритории. За другата не знам. Нека "наверилите" я да кажат, в каква посока се е движила.

Така, да помислим. Укрите били напредвали на бойното поле, но на кадрите с "великите" им "победи" се заснемат на фона на далечни и пусти места, осеяни със странно разпиляни танкове, отдааавна ръждясали и с написано "зет", като от аутист. После, репортаж за избити от " руснаци" цивилни, които първоначално в бяха "ударени от ракета" , но пак си личеше, че всичко е неестествено и подредено, а хората разстреляни. После имаше и "репортажи" със "свидетели", които " видели всичко", но на мен ми направи впечатление, че са гримирани, спретнати, чисти, все едно излизат от студио, а не от бомбардирана зона. Толкова ли сме тъпи, че това въобще да го разглеждаме за новини, камоли за истина?! Ебасимо!

Отново украински опити да се повтори Бучи.Но вече сме наясно за действията на фашизма в Украйна.Този зъл шут трябваше вече да е гушнал букета.Ще има още много смърт.Путин е време да му свие сърмите и да го направи евнух без история.Вече е време и ЕС да остави Украйна която ще бъде воденичен камък на ЕС с нейната унищожена икономика,доведена в това състояние от фашисткия режим на Украйна

С руска ракета изтреляна от орките ги убил Зеленски. Ти така тъп ли се роди ,или затъпя в последствие?

нещо несъвместимо.

За отмъщение ВСУ взема Лиман барабар с 5000 орки в него

Поредните избити украинци от зеления идиот в киев... Хората са бягали към руската част, а укронацистите са ги ударили с реактивни снаряди... уродът зеленски трябва да си получи наказанието.

Не разбрахте ли, че никой не бяга към Русия?!

Steven McCloud

Към Русия бягат тези, които ги гонят... И неслучайно ги гонят. Омразата у украинците е горяма, шовинизмът им от десетилетия се вихри здраво. И ти да си украински гпажданин от руски произход - и ти в сегашната напечена ситуация ще бягаш към Русия. Един ден като има мир и се успокоят нещата може и да ти се прииска да се върнеш в Украйна, но точно сега няма да ти е никак готино там.

С руска ракета изтреляна от орките ги убил Зеленски. Ти така тъп ли се роди ,или затъпя в последствие?

нещо несъвместимо.

и един мармот завива шоколад, скапани, отровени, русофили! толкова ли няма свян за няколко копейки да се спрете да пишете глупости, ни сте били там, нито нищо. Срам ме е че в България толкова хора то такава степен милеят за рубли че не се и замислят за убитите цивилни... баси.

Steven McCloud

Замисляме се за избитите цивилни украински граждани от руски етнически произход. Мисля си, че щяха да бъдат стотици хиляди, ако Врадимир Путин не се беше намесил. Едва ли му се е водила тази тежка война с целия колективен запад на стари години. Но не му оставиха избор.

Някой може ли да ми каже, днес като е ден за размисъл и агитацията е забранена, защо в Ютъба през половин час ме агитират за Кирчо и Асенчо???

В интернет не е забранено. Ето и аз ти казвам: Гласувай за ПП, няма да сбъркаш!

Е забранено но няма санкции

Съветските вандали пак се представиха, деб. изродите!

Типично за орките от Руспия . Чист геноцид , а ще има репараций да плащат русNAZIте дълги години …

И какви са тези тела? Обяснение няма-само обвинения, без факти и доказателства!

Същата работа , къде е имало клане в България от османското владичество ?

пак Крадецът вика : "Дръжте Крадеца"...

До ъъъ (нерегистриран),2022-10-01 18:46:10 Робовладелците, инквизицията, фашизмът и нацизмът са европейски дечица, създадени от европейци и платени от европейци - за наше най-голямо съжаление. Няма смисъл да лъжеш - хората знаят за какво иде реч.

Защо трябва постоянно да се лъже?!? Колите пътуват от Украйна посока Херсон. Не трябва да си специалист по балистика, за да се увериш откъде е стреляла артилерията. А иначе копелетата ще си получат заслуженото. Сталин е главният виновник - пожали ги тогава и сега има толкова много жертви. Нищо - резултатът накрая ще е такъв, че няма да се намерят хора, които за пари да се наемат да убиват руснаци. От страх, като се сетят какво ще се случи на укрите и на чуждите наемници, воюващи за каузата на американците.

Не се колебайте да кажете "от Украйна в посока към Херсон", не е грешно.

Горките Руснаци, пак ги натопиха. А те просто искаха да проведат един честен референдум. Срамота.

Бандеровците избиха прибиращите се от Киев в Крим антимайдановци. А почерка на извършителите е известен още от времето когато Бандера беше жив, последователите му не могат да измислят нищо ново.

Тая лъжа колко пъти ще се повтаря? Я дай доказателство за думите си?? Русофил фашист.

И до днес на профилите му във Фейсбук и Туитър стоят селфитата на Олексий Гончаренко с убитите от автобусите и с изгорените в Одеса... А уж и Феса и Туитър филтирирали кадри с насилие. Нядавям се че хвалбите, па макар и на един идиот, ти стигат като доказателства.

И ние поддържаме тия мръсници? Мамицата ви укрофашистка...

Ти поддържаш московските фашисти, мръсен боклук !

Цивилното население.

Руснаците убиха над 20000 жители на Мариупол когато сринаха града до основи, Сами русофилско лайно може да твърди че Русия не убивала мирни жители. Също така Северодонецк, Изюм и още стотици селища унищожени от руснаците.

Ей тия ще победят украинците https://www.youtube.com/watch?v=Q_vqsaN1Xi4

Мрете тъпи копейки, скоро ше ядете украинска пръст!

Украински животни и военопрестъпници

българският русофил е по противен и прост дори и от руските орки,сред тях все пак има някои,които не харесват Путкит,докато българските олигофрени,наричащи себе си русофили,ще го обичат до гроб

мозъка ти е изгладен от наркотиците.

Факт е, че укрофилите и натогъзците сте много по-отвратителни и повечето ви познати не искат да ви поздравяват. Правят се, че не ви познават.

Бахаха, Лиман излязъл от състава на руската педеррация. За балхарските рудофилистици - новината е потвърдена от ТАСС. https://tass.ru/armiya-i-opk/15930267

ТАСС са еврогейски подлоги. Лъжи и манипулации.

Руснаците се оказаха гнусни мангали.Нищо православно няма в тези диваци,а Путлер е срам за православието!

Украинските нацистки банди имат навика да разстрелват цивилни, които се спасяват от украйната. Те сами качваха в мрежата клипове на зверствата си, докато САЩ не им забраниха и почнаха да ги цензурират.

Тъпак!

Руснаците бягат като насрани и са атакували цивилната колона. Но това пак си е престъпление и нищо не ги оправдава.

Хаха, вярно е - част от чукчите успели да избягат от Лиман, но 4000 са се предали с вдигнати ръце и спуснати гащи. https://lenta.ru/news/2022/10/01/limaannnn/

Тоя измислен руски сайт ли цитираш на руските дисиденти като оная Политковская добре че я отстреляха искаше да даде Чечня на Турция

За да ти е още по-смешно: Минобороны РФ: Союзные войска оставили Красный Лиман, отойдя на более выгодные рубежи обороны Пак 'прегрупиране', язък за референдумя :)))

Няма такава информация в сайта на руското министерство

Говедо малоумно...

А бе зеленият клоун влезе ли в Крим

Русия печели войната защо да убива мирни граждани няма логика

Печели чушки. Къде точно я печели?

Ми на всеки 1 убит руснак падат 8 украинеца според теб кой печели.

И това къде го чете.

Официална статистика

А руските медии току-що споделиха новината, че град Лиман в Донецката народна република напусна и състава на русняшката федерацийка, барабар с 4000 поданици на вожда Пукаса Бункаса. При това без референ дум дум дум, а само след консултации с Panzerhaubitze 2000 & HIMARS.

Ти верваш ли си че тия немски примитивни оръдия вършат някаква работа

Не е така, но щом казваш, троли на воля

Тия хора са убити на път от Сватово където са руснаците към Купянск където са украинците. Украинците няма защо да ги стрелят, щото те са техни граждани. Само алкашите са способни на такива зверства.

8 години укропитеците бомбят свои граждани в ДОнбас. кво смъркаш?

И като е така защо градовете там за си напълно здрави?? А Русия унищожи до основи Мариупол. Северодонецк, Изюм и много други селища?? Я дай доказателство за бомбене?? Тия дето бомбят провокативно са самите руснаци, от предните седмици в Донецк .

москва не е спряла да налива кинти за строителство и ремонти. мариупол не го мисли ще го дигнат от нулата както стана с грозни

И така, хората бягали към зоната , контролирана от руските сили...А кажете сега кой и защо ги е разстрелял

Точно

Точно на обратното посоката е от Святово към Купянск където са украинците.