Коментари - Пари за всички деца, но до 16 г.? | Днес.dir.bg

Пари за всички деца, но до 16 г.?

Детските надбавки ще се полагат само до 16-годишна възраст, но за сметка на това ще ги получават всички семейства с деца, не само бедните.

Обратно в новината

Коментари - Пари за всички деца, но до 16 г.? | Днес.dir.bg

Коментари

ИМАМ ПРЕДЛОЖЕНИЕ : О'КЕЙ, НЕКА Е ТАКА,НО НЕКА СЕ ВЪЗВЪРНАТ ПРОФИЛАКТИЧНИТЕ ПРЕГЛЕДИ И БЕЗПЛАТНО ЛЕЧЕНИЕ НА ВСИЧКИ БЪЛГАРСКИ ДЕЦА ДО НАВЪРШВАНЕ НА ПЪЛНОЛЕТИЕТО ИМ - 18 год.! ВЪВ ВСЯКО УЧИЛИЩЕ - ЛЕКАРСКИ И СТОМАТОЛОГИЧЕН КАБИНЕТ !

Едва ли някой ще има нужните за целта...големи топки и да направи така,че сам да отреже клона,на който седи,т.е.да посегне на твърдата част от малоумните си избиратели като ги лиши от детски!!!

Като няма пари, тогава раздавайте ваучери за ОПРЕДЕЛЕНИ стоки. За първо дете: на стойност като сега. За второ дете: на много по-висока стойност, например 100-150лв. За всяко следващо: на символична стойност. Всеки ваучер с идентификационен номер и ЗАДЪЛЖИТЕЛНО проследяване на "животът" му с някоя от фунциите на така жадуванатото електронно правителство. (на кого, кога е даден, ..., и къде е "осребрен")

От всичко изписано по-долу се откроява единодушие в едно: никакви пари на ръка.

мамицата ви - аз толкоз години се блускам сама и нито лев не е видяло детето ми. Сега като направи 16 се сетихте! Мамицата ви! С години ми взимате всевъзможни данъците, за да живеят добре мързеливци и цигани!

България не може да бъде социална държава, по простата причина че е бедна. Социална държава може да си позволи да бъде само богата такава -Швеция, Германия, САЩ. . . примери много. Затова смятам, че не трябва да има детски надбавки а по скоро данъчни облекчения. Т.е. за всяко дете да се приспадат от данъците определена сума(30,40..50 лева...колкото се реши). По този начин ще отпадне целият административен апарат "обслужващ" детски надбавки а там сумата е сериозна и на второ място но не и последно ще се пресече тенденцията нискообразовани субекти от малцинствата да раждат за пари. Просто е - ако данъка ти за месец е 150 лева и имаш три деца (и е прието облекчение 50 лева за дете) то не дължиш този данък, ако обаче имаш 6 -10 и т.н няма как да получиш по-голямо облекчение от плащания от теб данък в/у заплатата. Тогава който иска да си прави и по 20 чавета но за прехраната им няма да носи отговорност съвестния данъкоплатец.

Така е, но именно заради тези с 20 чавета няма нищо да се промени, защото това е сигурният избирател.

Детските под формата на ежедневна закуска в училище. За малките детска кухня. Никакви пари на ръка!

гениалните неща са прости

А за тези, които се хранят различно и не биха се хранили с училищните закуски?

Моето предложение е следното: 1. Детски НЕ се изплащат на непълнолетни. 2. До 2 годишна възраст се изплащат на абсолютно всички. 3. От 2 до 5-6 годишна възраст детските са под формата на храна в столова, която не може да бъде изнасяна. 4. от 5-6 до 14 детските се изплащат на тримесечие или шестмесечие, но според посещенията в училище. Под 90% присъствие не се изплащат, като на 95% се изплащат само половината. 5. От 14 до 18 детски се изплащат само при висок успех и посещение в училище над 90%.

Що не земат всички хасанчовци да останат с това майчинство и с тия детски да живеят да ги питам аз кон боб яде ли ?

И за две деца да са еднакви, а над две да не получават надбавки, сещате се защо.

Същият този доход на родителя се взима и когато студента /вече отраснало дете/ е отличен студент. И разбира се отново не получава стипендия.

Как изчислиха, че 80% от семействата взимат детски. Аз никога не съм получавал за сина ми и нямам нито един приятел, който да получава детски за децата си. 100% от циганите получават детски (понякога в размер на 1 МРЗ) и не повече от 15% от българските семейства.

Стига да искат управляващите могат да направят радикална промяна..с която да се стимулира раждаемостта в БГ . Да се подпомагат българските семейства ,за да имат повече деца има начини,като по-големи семейни добавки,облекчени кредитни режими за млади семейства ,ваучери за храна и др В държавата пари има.. трябва воля за да се направи нещо в тази посока. С години се похарчиха толкова много пари за интегриране на ромите- но нищо не се случи. Този етнос трябва да се образова,да е конкурентен на пазара на труда да се ограничи раждаемостта .. тези хора трябва да си плащат сметките и данъците в тази държава-неможе да живеят на гърба на трудещите се българи.. Крадат защото им е позволено да го правят...закони.. контрол и санкции. Неможе те да ни определят кой да ни управлява,а пък ние все да им плащаме сметките и детските.. Не съм съгласна да се ухажват по този начин. По-голямата част от тези роми са свързани с кражби,измами и всичко,негативно и пошло,което се случва.. Жандармерията няма да реши проблема в селата. Трябва държавата да ги принуди да се захванат за работа..

Аз не съм получавала детски от 10 години .Аз работя и съпругът ми работи. Плащам данъци ,осигуровки и всички задължения към държавата. Синът ми направи вече 19 години и отпада от възможността да се изчислява доходът ми на 4 -това значи ,че по-сегашните критерии въобще няма да мога да вземам за в бъдеще семейни за момичето си,което е на 13. Питам обаче соц мин.Защо съм наказана и не получавам семейни. Защото имам две деца и се грижа за тях да ги дам качествени на тази държава.. или трябва да съм като ромките,които раждат над 5 деца и го правят ,точно заради тези семейни. Какво плащат на държавата те и какъв стимул и мотиви имат да създават къчествени деца..Защо не се промени закона така,че държавата да плаща до три деца например ,а да се смята ,че за всяко следващо дете семейството е достатъчно богато ,за да си го позволи. Домовете в бГ са пълни с изоставени деца. Управляващите знаят много добре къде е проблема. Но за тях ромите са електорат и за това до момента не се прави нищо по този въпрос.

Въпросът откъде ще се вземат пари за детски на всички деца, има много просто решение - в момента да се изчислява дохода на родителите, дали не вземат някой лев над границата 350 лв., работят стотици служители в социални грижи, разделили са си децата по букви от азбуката и във всяко поделение има поне по човек на буква. След като доходът ще е без значение, те ще станат ненужни и ще се освободят средства от техните заплати, осигуровки, ток, телефони, транспорт и т.н. и така ще има детски за всички деца.

Май пак няма да съм в списъка. От 6 години не взимам детски за двете си деца, но малката вече навърши 15 години. На каката не дават и студентска стипендия. Ама така е, като сме богати - среден доход 450 лв, само че с данъците и осигуровките. Моите деца за държавата не съществуват. Те затова тук ще останат само цигани!

Дето се казва ,,На който има -ще му се даде ,на нойто няма -ще му се вземе".За тези които имат това са нищо пари и просто ще ги харчат за глупости но за тези които нямат и разчитат на всяка стотинка за да оцеляват това ще е тежък удар.Как ще се издържат тези деца като на 16 години никой няма да ги вземе на сериозна работа а и нали трябва да учат?Разбира се не трябва да се допуща да правят деца и да не учат и още самите те да получават детски.

най-доброто предложение е всякакви социални плащания да отпаднат. щом до сега сме си гледали децата без детски - значи може да ги гледаме. нека това да бъде за всички. а и за всички привилегии да е така. то всички цигани например са с телк-ове. признавам че и моята кола се води на баща ми който е инвалид и получавам социална винетка безплатно, но това ми коства два дни работно време - единия да подам документи и друг ден да я получа. ако отпаднат безплатните винетки цената на винетка ще бъде 10 лв. а ако една годишна винетка е 10 лв. и най-социално слабия няма да има проблем да си я купи. това извън темата де

Я сега да направим сметка! В момента 80 % от семействата вземат детски добавки и това струва на бюджета 400 млн. лева. Като падне подоходния критерий и започнат 100 % от семействата да получават на държавата ще й трябват 1,1 млрд лева. Т.е 20% от семействата ще вземат 700 млн.лв, което означава, че те имат два пъти повече деца от останалите 80 % и въпреки, че по тия сметки са многочленни семейства пак са над максимума от 350 лв доход на човек. Има й нещо друго-ако вземт всички деца, ще отпадне нуждата от трупане на бележки за доходи, от приемни на документи и канцеларийки в Социалното подпомагане, пълни със сърдити чиновнички. Както и да го погледнем това си е икономия за бюджета. Ама нали ние трева пасем и разни цървули ни казват, че ще е мноооого скъпо това да стане.

Започне ли да се говори за детски за всички деца значи наближават избори. Това вече сме го чували - след изборите обаче се оказва, че няма как. От друга страна - за 80% от семействата детските струват на държавата 400 млн лева. Как за всички деца детските ще излязат 1,1 млрд. лева? Нещо математиката ми убягва тук!!!

Брат ми спря да получава детски, след като аз навърших 18, а той беше на 9. Просто защото, аз не се водих, че съм от това семейство и доходите се делят на 3... Заради това реших да следвам и работя в чужбина. Ако чакаме нещо добро от боклуците в парламента, цял живот ще караме мизерно... Жалко за България

Сууууперррр! 80% получават и сумата е 400 млн лв. Ако всички получават ще са необходими 1,1 млрд лв. Нема такава държава, нема такава математика.

Еми добре де, господа управляващи, хайде най-после да вземете да направите едно добро дело, разрешете го този проблем, не само да го дискутирате до безкрай.

детски да се полагат само на осигурени майки. така всички ще бъдат равнопоставени - и тези които са сключили брак и тези които са уж самотни майки

Имам две деца. Не получавам 'детски'. Не ги приеха в държавни градини, затова плащам за частна (и за двете!). Не се оплаквам. Не ви искам надбавките (85 лева?). Само моля ви не бутайте 10% данък. Оставете ни да работим и да се грижим сами за себе си - не ви искаме смешните помощи. И не искаме да плащаме високи данъци, че да има какво вие щедро да раздавате. Със (на)здраве! :)

Първо казва, че ще има за всички деца до 16 г., а след това казва, че не е възможно да има за всички... Поне така разбирам от статията, но като знам стила на изказване и управление на БСП69ДПС е напълно възможно да пускат разни такива пасквили, както беше с паричната помощ за "всички" първокласници, а в последствие се оказа, че не била за всички....

като видя и др майки дето мислят като четат вместо само да плюят по останалите ми става мн приятно.Позволявам си да те поздравя

А могат ли да се издържат, като до 19 г задължително са в училище. Щом като е така, да намалят класовете в гимназия до 10 клас.

Това от кога?

Щом сега 80% от семействата вземат детски надбавки и това са 400млн лв , как изчислиха че за да вземат всички ще са нужни 1.1млрд лв? Да не би да кажат , че останалите 20% от семействата са все многодетни. Хайде като говорят в цифри друг път поне малко да мислят.

Аз нещо май не мога да смятам. Значи сега за 80% от семействата отиват 400 мил. лв. Обаче ако всички вземат, ще трябват 1.1 милиард. Е как тия 20 % ще вдигнат толкова сумата?

Тия 20% са само богати мангали, дето не вземат сега детски, но имат по 15 деца! Ха ха ха!

Не детски, а затвори и ТВУ-та да се строят с тези пари. И ще питате: "Ами в затвора с какви пари ще ги издържаме?" Да ви кажа: средно (при 800 лв средна заплата) всеки от нас плаща по 200 кинта за 'етноса' на МЕСЕЦ. След това, като ви гепят и още 200, откраднат капака на шахтата и детето си счупи крака вътре . . . Пари има, ама не отиват където трябва!

Крайно време е да се спре дискриминацията между децата в България. Трябва всички деца да получават детски.

Децата не са виновни, че са в неравностойно положение, но родителите са!

моето дете не е "Българче" от както се е родило, ако бях ромка друго яче щяха да стоят нещата.

Има нещо рационално, но не е довършено. Трябва: 1. За деца, чиито родители не са навършили 18години към датата на раждане да не се изплащат. 2. Да се изплащат само на родители с до две деца.За трето да не се плаща. 3. За четири и по много да има прогресивно увеличаваща се санкция. 4. Размерът на плащането да се определя от образованието на родителите.

"министър Хасан Адемов каза..."Аз съм българин и тоя Хасан не може да ми бъде министър.Нито някакъв крадлив Паси,нито хомо-хазарин или зулус.Никой не признава крадливите ви еврейски закони.Ще давате 6 броя детстки надбавки на мангалка на 16г.,която вече е снесла 5 броя мърляви яйца ли?

Детски надбавки взимат само тези които мамят държавата за доходите си.

най-после нещо хубаво. наистина всички деца трябва да получават детски, а не децата на тези, които плащат осигуровки на държавата, да бъдат дискриминирани.

Помощите да се дават като отбив от данъците за плащане на следващата година, а не суха пара на ръка. Който внася в бюджета има правото да получава от него. Като се сетя обаче кой ни управлява - надали.

Само се замислете!!! Тези на 16-18 год, където взимат детски за тях деца ли са. Айде стига социализъм на работа!

Твърдо против съм тази идея и не мога да повярвам, че е дошла от коалиционния партньор на Партията! Детски трябва да получават само тъмнозелените дечица! Отделно не бива да бъдат забравяни и бабите и дядовците, станали такива преди да навършат 30 години! 30 лева сега, 50 лева в деня за размисъл и по 160 лева месечно до края на дните им! И накарая с цел да се преборим със срива на населението, предлагам за 8-мо, 12-то и 16-то дете да има бонус - безплатна бронежилетка, че много стрелят пустите му охранители!

само че за този контингент е нужно повече строгост и закони, никакви помощи на тези които нямат образование , никакви помощи на малолетни майки, и след второ дете следващите да си ги гледат без помощи даже да има данък за раждане на трето т.е. който може да си го позволи да плаща данък на държавата, както в Китай оправиха безразборната популация на животноподобни хора преди 20-30 години

Истината Е ПРОСТА. Деца се правят от семейства, които могат да си позволят отглеждането им. Останалите правят нещастници. Поради този факт хората никога, ама НАИСТИНА НИКОГА, не са били равни и няма да бъдат.

Вместо да се дърляме по форумите да излезем на протест - да се премахне подоходният критерии за получаване на детски надбавки, да се въведе критерии възраст на родителите 18г. не може дете да взема детски за децата си, родителите на родилото дете също, критерии образование също. Аз имам две деца, гледам ги сама но не получавам нищо, защото работя. Докога управляващите ще стимулират мързела и безхаберието. След като получават помощи , трябва да полагат общественополезен труд 10 дни в месеца, РАБОТА ИМА.

НАПЪЛНО ВИ ПОДКРЕПЯМ!!! И АЗ СЪМ НА СЪЩОТО МНЕНИЕ!

На когото му се работи, работа има, а за другите няма.

Моето дете е "богато" от както се е родило, понеже съпругът ми работи във фирма, която моля ви се не крие осигуровки. И така не стига, че на негов гръб се изхранват 100 циганета, които сега са на детски, после са на социални помощи и после са с всички видове ТЕЛК/ и дакото са живи доят държавата, ами моето дете, което да е живо и здраво ще бъде образовано и в бъдеще също ще осигурява приходи за тая държава НЕ МОЖЕ да взима детски и е в тежест. Е кой сега е дискриминирания !!??

Това с детските надбавки е пълен абсурд. Позната, работеща в един от "ароматните" квартали на Пловдив ми разказваше как мургавите сънародници, колкото и да са необразовани, успешно си правят сметките кога свършва едно майчинство и трябва да започне поредното. Тези хора раждат планово и с парите не се грижат за децата си, а живеят от детските. Нужна е съвсем различна политика, но никой не се заема сериозно с този важен въпрос.

деЦки до 6 години на детето ! от първи клас стипендии за успех и поведение ! да се насърчават умните и трудолюбивите !

Аз съм за! Не може да ги хрантутиш до 20 години тези деца. След като се тръгва вече на 5 години на предучилище, е редно да се снижат и в горната граница годините, както за детски, така и за започване на работа според мен.

ДА първо и второ дете , НО за трето - НЕ, три имат циганите и богатите - циганите да спрат да раждат , а богатите да си издържат третото

много ми хареса браво, но едва ли ще го бъде

То голямо хрантутене става с 35 лв. на месец...

Детски надбавки само ако поне единия родител има средно образование. Това е решението по тая тема. Така или иначе белите българчета се раждат в семейства на хора които са завършили поне средно образование. Циганчетата се раждат в семейства където са завършили най-много 6 клас и се разчита на армията от деца, братовчеди и т.н. да крадат, просят и прочее. Много от циганските семейства разполагат с ДОСТА пари, тва, че тия пари не отиват за децата си е абсолютен техен проблем и няма нужда от допълнително финансиране от държавата. Все едно в моето семейство да вземаме по 2000 лева всички, в провинцията и да получаваме още 200-300 лв помощи от държавата. При положение, че доста хора тука живеят точно с 300-400 лв, което в провинцията се води "добра заплата". При 500-600 вече си пич. Нагоре вече е голяма рядкост.

Ясно до сега тук таме имаше некой мангал дет прави жена си бременна към 16-18 години.След тоя закон няма да има празно.Сички ромки ще са бременни още на 11-12 години.

Най-справедливо е да се премахнат всички плащания които стимулират ПРОИЗВОДСТВОТО на деца. Да се приспадат от данъците на ОТГОВОРНИТЕ родители тези суми. Така данъкоплатците ще бъдат стимулирани да отглеждат и възпитават децата си. А не да им се изземат доходите /данъци/ и да се преразпределят за производство на маргинали.

Кратко, ясно и РАБОТЕЩО! Това е решението...

По този начин лишават точно децата, които учат....точно,когато най много имат нужда от тях- в горните класове....

Коментари - Пари за всички деца, но до 16 г.? | Днес.dir.bg

Пари за всички деца, но до 16 г.?

Детските надбавки ще се полагат само до 16-годишна възраст, но за сметка на това ще ги получават всички семейства с деца, не само бедните.

Обратно в новината

Коментари - Пари за всички деца, но до 16 г.? | Днес.dir.bg

Коментари

ИМАМ ПРЕДЛОЖЕНИЕ : О'КЕЙ, НЕКА Е ТАКА,НО НЕКА СЕ ВЪЗВЪРНАТ ПРОФИЛАКТИЧНИТЕ ПРЕГЛЕДИ И БЕЗПЛАТНО ЛЕЧЕНИЕ НА ВСИЧКИ БЪЛГАРСКИ ДЕЦА ДО НАВЪРШВАНЕ НА ПЪЛНОЛЕТИЕТО ИМ - 18 год.! ВЪВ ВСЯКО УЧИЛИЩЕ - ЛЕКАРСКИ И СТОМАТОЛОГИЧЕН КАБИНЕТ !

Едва ли някой ще има нужните за целта...големи топки и да направи така,че сам да отреже клона,на който седи,т.е.да посегне на твърдата част от малоумните си избиратели като ги лиши от детски!!!

Като няма пари, тогава раздавайте ваучери за ОПРЕДЕЛЕНИ стоки. За първо дете: на стойност като сега. За второ дете: на много по-висока стойност, например 100-150лв. За всяко следващо: на символична стойност. Всеки ваучер с идентификационен номер и ЗАДЪЛЖИТЕЛНО проследяване на "животът" му с някоя от фунциите на така жадуванатото електронно правителство. (на кого, кога е даден, ..., и къде е "осребрен")

От всичко изписано по-долу се откроява единодушие в едно: никакви пари на ръка.

мамицата ви - аз толкоз години се блускам сама и нито лев не е видяло детето ми. Сега като направи 16 се сетихте! Мамицата ви! С години ми взимате всевъзможни данъците, за да живеят добре мързеливци и цигани!

България не може да бъде социална държава, по простата причина че е бедна. Социална държава може да си позволи да бъде само богата такава -Швеция, Германия, САЩ. . . примери много. Затова смятам, че не трябва да има детски надбавки а по скоро данъчни облекчения. Т.е. за всяко дете да се приспадат от данъците определена сума(30,40..50 лева...колкото се реши). По този начин ще отпадне целият административен апарат "обслужващ" детски надбавки а там сумата е сериозна и на второ място но не и последно ще се пресече тенденцията нискообразовани субекти от малцинствата да раждат за пари. Просто е - ако данъка ти за месец е 150 лева и имаш три деца (и е прието облекчение 50 лева за дете) то не дължиш този данък, ако обаче имаш 6 -10 и т.н няма как да получиш по-голямо облекчение от плащания от теб данък в/у заплатата. Тогава който иска да си прави и по 20 чавета но за прехраната им няма да носи отговорност съвестния данъкоплатец.

Така е, но именно заради тези с 20 чавета няма нищо да се промени, защото това е сигурният избирател.

Детските под формата на ежедневна закуска в училище. За малките детска кухня. Никакви пари на ръка!

гениалните неща са прости

А за тези, които се хранят различно и не биха се хранили с училищните закуски?

Моето предложение е следното: 1. Детски НЕ се изплащат на непълнолетни. 2. До 2 годишна възраст се изплащат на абсолютно всички. 3. От 2 до 5-6 годишна възраст детските са под формата на храна в столова, която не може да бъде изнасяна. 4. от 5-6 до 14 детските се изплащат на тримесечие или шестмесечие, но според посещенията в училище. Под 90% присъствие не се изплащат, като на 95% се изплащат само половината. 5. От 14 до 18 детски се изплащат само при висок успех и посещение в училище над 90%.

Що не земат всички хасанчовци да останат с това майчинство и с тия детски да живеят да ги питам аз кон боб яде ли ?

И за две деца да са еднакви, а над две да не получават надбавки, сещате се защо.

Същият този доход на родителя се взима и когато студента /вече отраснало дете/ е отличен студент. И разбира се отново не получава стипендия.

Как изчислиха, че 80% от семействата взимат детски. Аз никога не съм получавал за сина ми и нямам нито един приятел, който да получава детски за децата си. 100% от циганите получават детски (понякога в размер на 1 МРЗ) и не повече от 15% от българските семейства.

Стига да искат управляващите могат да направят радикална промяна..с която да се стимулира раждаемостта в БГ . Да се подпомагат българските семейства ,за да имат повече деца има начини,като по-големи семейни добавки,облекчени кредитни режими за млади семейства ,ваучери за храна и др В държавата пари има.. трябва воля за да се направи нещо в тази посока. С години се похарчиха толкова много пари за интегриране на ромите- но нищо не се случи. Този етнос трябва да се образова,да е конкурентен на пазара на труда да се ограничи раждаемостта .. тези хора трябва да си плащат сметките и данъците в тази държава-неможе да живеят на гърба на трудещите се българи.. Крадат защото им е позволено да го правят...закони.. контрол и санкции. Неможе те да ни определят кой да ни управлява,а пък ние все да им плащаме сметките и детските.. Не съм съгласна да се ухажват по този начин. По-голямата част от тези роми са свързани с кражби,измами и всичко,негативно и пошло,което се случва.. Жандармерията няма да реши проблема в селата. Трябва държавата да ги принуди да се захванат за работа..

Аз не съм получавала детски от 10 години .Аз работя и съпругът ми работи. Плащам данъци ,осигуровки и всички задължения към държавата. Синът ми направи вече 19 години и отпада от възможността да се изчислява доходът ми на 4 -това значи ,че по-сегашните критерии въобще няма да мога да вземам за в бъдеще семейни за момичето си,което е на 13. Питам обаче соц мин.Защо съм наказана и не получавам семейни. Защото имам две деца и се грижа за тях да ги дам качествени на тази държава.. или трябва да съм като ромките,които раждат над 5 деца и го правят ,точно заради тези семейни. Какво плащат на държавата те и какъв стимул и мотиви имат да създават къчествени деца..Защо не се промени закона така,че държавата да плаща до три деца например ,а да се смята ,че за всяко следващо дете семейството е достатъчно богато ,за да си го позволи. Домовете в бГ са пълни с изоставени деца. Управляващите знаят много добре къде е проблема. Но за тях ромите са електорат и за това до момента не се прави нищо по този въпрос.

Въпросът откъде ще се вземат пари за детски на всички деца, има много просто решение - в момента да се изчислява дохода на родителите, дали не вземат някой лев над границата 350 лв., работят стотици служители в социални грижи, разделили са си децата по букви от азбуката и във всяко поделение има поне по човек на буква. След като доходът ще е без значение, те ще станат ненужни и ще се освободят средства от техните заплати, осигуровки, ток, телефони, транспорт и т.н. и така ще има детски за всички деца.

Май пак няма да съм в списъка. От 6 години не взимам детски за двете си деца, но малката вече навърши 15 години. На каката не дават и студентска стипендия. Ама така е, като сме богати - среден доход 450 лв, само че с данъците и осигуровките. Моите деца за държавата не съществуват. Те затова тук ще останат само цигани!

Дето се казва ,,На който има -ще му се даде ,на нойто няма -ще му се вземе".За тези които имат това са нищо пари и просто ще ги харчат за глупости но за тези които нямат и разчитат на всяка стотинка за да оцеляват това ще е тежък удар.Как ще се издържат тези деца като на 16 години никой няма да ги вземе на сериозна работа а и нали трябва да учат?Разбира се не трябва да се допуща да правят деца и да не учат и още самите те да получават детски.

най-доброто предложение е всякакви социални плащания да отпаднат. щом до сега сме си гледали децата без детски - значи може да ги гледаме. нека това да бъде за всички. а и за всички привилегии да е така. то всички цигани например са с телк-ове. признавам че и моята кола се води на баща ми който е инвалид и получавам социална винетка безплатно, но това ми коства два дни работно време - единия да подам документи и друг ден да я получа. ако отпаднат безплатните винетки цената на винетка ще бъде 10 лв. а ако една годишна винетка е 10 лв. и най-социално слабия няма да има проблем да си я купи. това извън темата де

Я сега да направим сметка! В момента 80 % от семействата вземат детски добавки и това струва на бюджета 400 млн. лева. Като падне подоходния критерий и започнат 100 % от семействата да получават на държавата ще й трябват 1,1 млрд лева. Т.е 20% от семействата ще вземат 700 млн.лв, което означава, че те имат два пъти повече деца от останалите 80 % и въпреки, че по тия сметки са многочленни семейства пак са над максимума от 350 лв доход на човек. Има й нещо друго-ако вземт всички деца, ще отпадне нуждата от трупане на бележки за доходи, от приемни на документи и канцеларийки в Социалното подпомагане, пълни със сърдити чиновнички. Както и да го погледнем това си е икономия за бюджета. Ама нали ние трева пасем и разни цървули ни казват, че ще е мноооого скъпо това да стане.

Започне ли да се говори за детски за всички деца значи наближават избори. Това вече сме го чували - след изборите обаче се оказва, че няма как. От друга страна - за 80% от семействата детските струват на държавата 400 млн лева. Как за всички деца детските ще излязат 1,1 млрд. лева? Нещо математиката ми убягва тук!!!

Брат ми спря да получава детски, след като аз навърших 18, а той беше на 9. Просто защото, аз не се водих, че съм от това семейство и доходите се делят на 3... Заради това реших да следвам и работя в чужбина. Ако чакаме нещо добро от боклуците в парламента, цял живот ще караме мизерно... Жалко за България

Сууууперррр! 80% получават и сумата е 400 млн лв. Ако всички получават ще са необходими 1,1 млрд лв. Нема такава държава, нема такава математика.

Еми добре де, господа управляващи, хайде най-после да вземете да направите едно добро дело, разрешете го този проблем, не само да го дискутирате до безкрай.

детски да се полагат само на осигурени майки. така всички ще бъдат равнопоставени - и тези които са сключили брак и тези които са уж самотни майки

Имам две деца. Не получавам 'детски'. Не ги приеха в държавни градини, затова плащам за частна (и за двете!). Не се оплаквам. Не ви искам надбавките (85 лева?). Само моля ви не бутайте 10% данък. Оставете ни да работим и да се грижим сами за себе си - не ви искаме смешните помощи. И не искаме да плащаме високи данъци, че да има какво вие щедро да раздавате. Със (на)здраве! :)

Първо казва, че ще има за всички деца до 16 г., а след това казва, че не е възможно да има за всички... Поне така разбирам от статията, но като знам стила на изказване и управление на БСП69ДПС е напълно възможно да пускат разни такива пасквили, както беше с паричната помощ за "всички" първокласници, а в последствие се оказа, че не била за всички....

като видя и др майки дето мислят като четат вместо само да плюят по останалите ми става мн приятно.Позволявам си да те поздравя

А могат ли да се издържат, като до 19 г задължително са в училище. Щом като е така, да намалят класовете в гимназия до 10 клас.

Това от кога?

Щом сега 80% от семействата вземат детски надбавки и това са 400млн лв , как изчислиха че за да вземат всички ще са нужни 1.1млрд лв? Да не би да кажат , че останалите 20% от семействата са все многодетни. Хайде като говорят в цифри друг път поне малко да мислят.

Аз нещо май не мога да смятам. Значи сега за 80% от семействата отиват 400 мил. лв. Обаче ако всички вземат, ще трябват 1.1 милиард. Е как тия 20 % ще вдигнат толкова сумата?

Тия 20% са само богати мангали, дето не вземат сега детски, но имат по 15 деца! Ха ха ха!

Не детски, а затвори и ТВУ-та да се строят с тези пари. И ще питате: "Ами в затвора с какви пари ще ги издържаме?" Да ви кажа: средно (при 800 лв средна заплата) всеки от нас плаща по 200 кинта за 'етноса' на МЕСЕЦ. След това, като ви гепят и още 200, откраднат капака на шахтата и детето си счупи крака вътре . . . Пари има, ама не отиват където трябва!

Крайно време е да се спре дискриминацията между децата в България. Трябва всички деца да получават детски.

Децата не са виновни, че са в неравностойно положение, но родителите са!

моето дете не е "Българче" от както се е родило, ако бях ромка друго яче щяха да стоят нещата.

Има нещо рационално, но не е довършено. Трябва: 1. За деца, чиито родители не са навършили 18години към датата на раждане да не се изплащат. 2. Да се изплащат само на родители с до две деца.За трето да не се плаща. 3. За четири и по много да има прогресивно увеличаваща се санкция. 4. Размерът на плащането да се определя от образованието на родителите.

"министър Хасан Адемов каза..."Аз съм българин и тоя Хасан не може да ми бъде министър.Нито някакъв крадлив Паси,нито хомо-хазарин или зулус.Никой не признава крадливите ви еврейски закони.Ще давате 6 броя детстки надбавки на мангалка на 16г.,която вече е снесла 5 броя мърляви яйца ли?

Детски надбавки взимат само тези които мамят държавата за доходите си.

най-после нещо хубаво. наистина всички деца трябва да получават детски, а не децата на тези, които плащат осигуровки на държавата, да бъдат дискриминирани.

Помощите да се дават като отбив от данъците за плащане на следващата година, а не суха пара на ръка. Който внася в бюджета има правото да получава от него. Като се сетя обаче кой ни управлява - надали.

Само се замислете!!! Тези на 16-18 год, където взимат детски за тях деца ли са. Айде стига социализъм на работа!

Твърдо против съм тази идея и не мога да повярвам, че е дошла от коалиционния партньор на Партията! Детски трябва да получават само тъмнозелените дечица! Отделно не бива да бъдат забравяни и бабите и дядовците, станали такива преди да навършат 30 години! 30 лева сега, 50 лева в деня за размисъл и по 160 лева месечно до края на дните им! И накарая с цел да се преборим със срива на населението, предлагам за 8-мо, 12-то и 16-то дете да има бонус - безплатна бронежилетка, че много стрелят пустите му охранители!

само че за този контингент е нужно повече строгост и закони, никакви помощи на тези които нямат образование , никакви помощи на малолетни майки, и след второ дете следващите да си ги гледат без помощи даже да има данък за раждане на трето т.е. който може да си го позволи да плаща данък на държавата, както в Китай оправиха безразборната популация на животноподобни хора преди 20-30 години

Истината Е ПРОСТА. Деца се правят от семейства, които могат да си позволят отглеждането им. Останалите правят нещастници. Поради този факт хората никога, ама НАИСТИНА НИКОГА, не са били равни и няма да бъдат.

Вместо да се дърляме по форумите да излезем на протест - да се премахне подоходният критерии за получаване на детски надбавки, да се въведе критерии възраст на родителите 18г. не може дете да взема детски за децата си, родителите на родилото дете също, критерии образование също. Аз имам две деца, гледам ги сама но не получавам нищо, защото работя. Докога управляващите ще стимулират мързела и безхаберието. След като получават помощи , трябва да полагат общественополезен труд 10 дни в месеца, РАБОТА ИМА.

НАПЪЛНО ВИ ПОДКРЕПЯМ!!! И АЗ СЪМ НА СЪЩОТО МНЕНИЕ!

На когото му се работи, работа има, а за другите няма.

Моето дете е "богато" от както се е родило, понеже съпругът ми работи във фирма, която моля ви се не крие осигуровки. И така не стига, че на негов гръб се изхранват 100 циганета, които сега са на детски, после са на социални помощи и после са с всички видове ТЕЛК/ и дакото са живи доят държавата, ами моето дете, което да е живо и здраво ще бъде образовано и в бъдеще също ще осигурява приходи за тая държава НЕ МОЖЕ да взима детски и е в тежест. Е кой сега е дискриминирания !!??

Това с детските надбавки е пълен абсурд. Позната, работеща в един от "ароматните" квартали на Пловдив ми разказваше как мургавите сънародници, колкото и да са необразовани, успешно си правят сметките кога свършва едно майчинство и трябва да започне поредното. Тези хора раждат планово и с парите не се грижат за децата си, а живеят от детските. Нужна е съвсем различна политика, но никой не се заема сериозно с този важен въпрос.

деЦки до 6 години на детето ! от първи клас стипендии за успех и поведение ! да се насърчават умните и трудолюбивите !

Аз съм за! Не може да ги хрантутиш до 20 години тези деца. След като се тръгва вече на 5 години на предучилище, е редно да се снижат и в горната граница годините, както за детски, така и за започване на работа според мен.

ДА първо и второ дете , НО за трето - НЕ, три имат циганите и богатите - циганите да спрат да раждат , а богатите да си издържат третото

много ми хареса браво, но едва ли ще го бъде

То голямо хрантутене става с 35 лв. на месец...

Детски надбавки само ако поне единия родител има средно образование. Това е решението по тая тема. Така или иначе белите българчета се раждат в семейства на хора които са завършили поне средно образование. Циганчетата се раждат в семейства където са завършили най-много 6 клас и се разчита на армията от деца, братовчеди и т.н. да крадат, просят и прочее. Много от циганските семейства разполагат с ДОСТА пари, тва, че тия пари не отиват за децата си е абсолютен техен проблем и няма нужда от допълнително финансиране от държавата. Все едно в моето семейство да вземаме по 2000 лева всички, в провинцията и да получаваме още 200-300 лв помощи от държавата. При положение, че доста хора тука живеят точно с 300-400 лв, което в провинцията се води "добра заплата". При 500-600 вече си пич. Нагоре вече е голяма рядкост.

Ясно до сега тук таме имаше некой мангал дет прави жена си бременна към 16-18 години.След тоя закон няма да има празно.Сички ромки ще са бременни още на 11-12 години.

Най-справедливо е да се премахнат всички плащания които стимулират ПРОИЗВОДСТВОТО на деца. Да се приспадат от данъците на ОТГОВОРНИТЕ родители тези суми. Така данъкоплатците ще бъдат стимулирани да отглеждат и възпитават децата си. А не да им се изземат доходите /данъци/ и да се преразпределят за производство на маргинали.

Кратко, ясно и РАБОТЕЩО! Това е решението...

По този начин лишават точно децата, които учат....точно,когато най много имат нужда от тях- в горните класове....