Коментари - Помощ от стотици българи и част от черния дроб на съпруга й дадоха шанс за живот на "отписаната" Веси | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Всичко добро, и успешен втори шанс за двамата! От коментарите, които прочетох съм потресена. Не си направих труда да ги прегледам всичките, но тези , които видях ме втрещиха... Как може да живее човек обгърнат с толкова омраза, злоба и песимизъм? След това се чуди човека защо не е щастлив... ами от гнусотии и простотии не му остава време да направи добро, та да му е и хубаво на душата. Стискам палци за тази двойка и им пожелавам дете, което да допълни щастието им изцяло!

И какво дете щеше да създаде със хилядата си болести тази жена?

Да им е честит новия апартамент.

Да си съсипваш здравето 15 г. заради не осъществима мечта, вместо да се откажеш навреме и осиновиш дете, без да си докарваш цироза от химията. Не разбирам такава глупост

15 процедури инвитро е някаква лудост. Какви са тия лекари, които се съгласяват. Нормално е когато има проблем човек да търси решения, но това е някаква мания за дете. То по-скоро да се увредила повече от тези процедури.

Егати прасето, толкова пари на вятъра

ако не ти се наложи да си в нейната ситуация. Такьв като тебе от мен пари за операция няма да получи.

никъде досега не срещнах информация за успешна операция в България. Член на ЕС от 2007, демократична държава с европейски ценности и стандарт. А все събират пари за лечение в авторитарна държава, управлявана от диктатор. Време е ДПС да вземе властта и накрая да се върнем там, където сме били преди 150 години.

лайняр, така да развалиш хубавата новина.

бегай да събираш капачки бе... като нищо не работи в тази държава да казвам на бялото черно ли? Това у нас не е корупция , а крадене на всички нива. Къде е здравната каса, как в Европа може да се присажда черен дроп и жив дарител, но у нас не може.

В България липсват достатъчно трупни донори и затова се правят единични трансплантации на година. А от жив донор не е разрешено.

не е вярно. От страницата на Министерството на здравеопазването Органното донорство е разрешено и приживе: може да бъде дарена единствено част от черен дроб, костен мозък или един бъбрек, като същите могат да бъдат трансплантирани, в зависимост от тъканната съвместимост, на съпруг(а), дете (дори ако е осиновено, но за целта осиновяването трябва да е факт от поне 3 години); роднина (майка/баща; брат/сестра; дядо/баба; прадядо/прабаба; племенник/племенница; първи братовчеди), както и на човека, с когото донорът е във фактическо съжителство от минимум 2 години, макар и без сключен брак. Освен това България е подписала ДИРЕКТИВА 2010/45/ЕС НА ЕВРОПЕЙСКИЯ ПАРЛАМЕНТ И НА СЪВЕТА относно стандартите за качество и безопасност на човешките органи, предназначени за трансплантация от 7 юли 2010 година

Поклон!

Живи издрави.Дълги години обичащи се и все така подкрепящи се. Поклон на съпруга. Господ да благослови всички помогнали в този случай а всеки който подава ръка на нуждаещите се.

Да сте живи и здрави ,дълги,дълги години,щастливи,влюбени и благословени!

❤️

желав ти здраве и да си осиновите детенце и да се обичате