Режат социалните помощи за безработни

От следващата година хората в трудоспособна възраст, които не работят, няма да получават социални помощи.

Обратно в новината

Коментари - Режат социалните помощи за безработни | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

това е добре, само ,че за кого се отнася, да не само за умиращите активни борци

Аз ще ви кажа как да ги познаете. Те винаги ще ви говорят за печалба, за икономически растеж, за конкурентоспособност, за пазари, но никога няма да кажат и дума за достойно заплащане на труда, социални грижи, безплатно образование и здравеопазване. Те ще поискат вашия труд, но няма да искат да платят за него. Ако се съгласите да им работите ще загубите бъдещето си.

Режат циганите с 40 лв. и то при условие, че се развяват с метлите 2 седмици. Това е идиотщина. На тях не им пука за терора на великия винкел. Винаги му намират цаката.

Те ще дойдат и ще купят вашето бъдеще и това на децата ви с пари и вие, ако не сте внимателни, ще попаднете в техните изкусно заложени клопки. Тези хора са извратени чудовища, за тях работата не е обществено полезен труд, а начин за трупане на богатство. Ако им се предадете, не след дълго ще намразите не само работата, но и живота си.

Тази битка не се печели, тя е вечна, ако искате да имате бъдеще трябва да се изправите срещу тези, които искат да ви го купят срещу шепа евтини дрънкулки, както са направили с кореното население на Америка преди не чак толкова много години. Тези хора ще дойдат при вас и ще ви обяснят, че когато държавата се грижи за своите поданници, това е робство, а свободата е възможна само тогава когато се надпреварвате един с друг. Те ще замъглят вашия ум, предлагайки на тялото ви хиляди удобства и ненужни, и извратени удоволствия, които обаче за да получите ще трябва да жертвате душата си и ценностите на дедите ви. И всичко това те ще направят за печалба, печалбата зад която всъщност се крие огромна кражба.

68 милиона за старите хора - Вярвате ли? Категорично НЕ! Защото ще помогнат на 50-100 от по големите градове или общо за страната около 2000 възрастни хора х 1000лв за годината това са 2млн.лв, и останалите 66млн. ще се преразпределят по презумция и ще са "усвоени" за "други цели"!

не се плашете дрОгаре! ние няма да ви изоставим! нашата партия винаги се е грижила за електората си! няма да допуснем герб да ви накара да работите, а пък да внасяте осигуровки изобщо дума да не става!

Най после стъпка в правилна посока. На хората им писна да хрантутят търтеи неработещи. Отдавна има работа за всички, на който не му се работи само, той чака на помощи. Не познавам и никой на минимална заплата, тази простотия също трябва да отпадне. Може би някой пенсиониран на 40 фатмак дето кибичи в банков офис като "охрана" ще му падне дохода, ама айде няма нужда!

А бе чикундур ,ти в България ли живееш ,да си чува л нещо че ,в дадени градове се правят ,картели и са договарят да няма заплата от 500 нагоре ,месечна ,че кметове ,под натиска на месни феодали (обувни и шивашки цехове ) не допускат сериозни инвеститори за да няма конкуренция на заплати . Аман от такива боклуци като теб......

Крайно време беше да спрат помощите на мангалите. Не вярвам да стане обаче.

Ей смотльо, ако те изгонят от работа една година преди да се пенсионираш/имам 40 г. трудов стаж и висше образование/, кави ще ги "дъвчеш"? Или ще си идеш на село да гледаш патки.

Пожелавам на ББ и цялата политическа сган да станат трайно безработни и да им изземат парите, които са крали.

Абе "народе", ти знаеш ли какво означава "трайно безработен"?

Студентска бригада, 80 те години. Циганин шофьор на Газ 53. За да е шофьор, трябва да е завършил 8 клас. Представяте ли си? 90%грамотност.

Що? Точно циганските помощи няма да се пипат.

Ясноо, тука пишат младежи по преразказ. Най голямата грешка на Тато, беше че закри лагерите 61 ва, година. Не трябваше да се прави на демократ.

Не пишат по преразказ, а по лиШчета.

Личи си, че ти е татко. За мен е бай Тошо.

на всеки безработен да се даде по една безплатна мотика и билет за село, там работа колкото искаш

Безработните трябва да мизерстват за да се научат , че трябва да работят. Никакви помощи за тези търтеи и алкохолици. Не само да се отрежат помощите но и да се премахнат.

А пък аз ти пожелавам да не можеш да си намериш работа поне 10 години и да нямаш подкрепа отникъде.

Дано важи и за ромите не само за хората!

Логиката при застаряващо и прогонено население е да се помага активно на деца и млади български семейства, за да се подобрява раждаемостта.

Оказването на помощ на стари хора в къщи е да си вкараш крадеца в къщи, защото 90 % от тези помагачи са безработни. Най-добре е да се плаща на съседи и избрани близки хора да се грижат за немощните стари хора.

който не е успял да се подсигури на младини, не заслужава да живее на старини

Ти гледай да не стане засечка при теб в последния момент и да се чудиш откъде ти е дошло, пък иначе си се бил подсигурил.

имаш някоя дърта бабка на която цоцаш пенсийката, ама ти се ще и да ти плащат за това

Преди,не можеш да срещнеш манго по центъра. Веднага биваха респектирани. Работеха, ама работеха здраво.

Работели друг път, манго винаги си е бил скаран с работата. Преди само се зачисляваха за работа, във всички предприята си е било така. Но виж работеха в трудови войски, понеже там ако не работиш имаше бой.

Едно не мога да си обясня. Комунистите завариха бедна, разпокъсана земеделска страна, с 80% неграмотни, Репарации от две войни, и как изградиха такава мощна държава, умът ми не го побира.

С много смърт и репресии.

За каква мощна държава пишеш не знам, аз до колкото се сещам беше 20 години чакаш за нова кола, крепостни селяни на село, ако искаш да се преместиш в град, трябваше да работеш тежка черна работа, опашки за олио, захар, купони за хляб.

Сега всички карат нови коли, живеят в София, работят като мениджъри, не чакат на опашки за нищо и имат време да пътуват по екзотични екскурзии.

ви лъгаха толкова години, че картинката е била такава, а вие продължавате да вярвате, въпреки че сега вече има информация за действителното положение на нещата.

По-възрастните помнят разказите на бащите и дядовците за мизерията преди девети септември и това е информация от първа ръка, а сегашната информация си я намажете с палмово масло, та да ви влиза по-лесно.

Как да го побере умът ти след като е ограничен?

По Татово време, никой не говореше за социални помощи и безработица.

По Татово време решават въпроса генерално за 3-5 години-Ловеч и Белене и 15 денонощия за по-леките в поделения на МВР.

Яко, а? Мой личен съвет - крадете колкото и от каквото можете, черпете с ракия чалгарите, за да сте в добри отношения с 80% от нацията, а вие плющете млади гаджета и всичко ще е ОК :)))

Ясноо. Млад пъпчив тийн. Не пие, липсват му гаджета, и слуша скапан хардрок.

Работят в чужбина няколко месеца идват записват се в бюрото по труда вземат не малко помощи за безработни/ съобразено със заплатата/ работят в България без договори и така отново и отново. Накрая започват да стачкуват, че пенсиите им са малки.

И като оставиш циганина без доходи той какво прави? Краде и убива самотни и стари хора. Значи вместо да режат пари и т.н по-добре би било да създават на хората работа. А бе и циганите са хора. Трудеха се при бай Тошо. Дай на човека работа и той няма да краде и граби.

Дай му работа? И няма да я работи, ще се скатава и ще гледа какво да открадне. Работа и сега има, те не искат да работят. За 30 години израстна цяло едно поколение, което знае само да пие, да се друса и да се чу ка от малолетно. Неграмотни, неможещи нищо чалгари, готови на всякакви престъпления- от кражба на ток до убийство. И никакъв затвор не ги плаши, нито ги превъзпитава. А това, че вместо в къщи чаветата ще дремят в училище, не е никакво постижение- няма да научат нищо и само ще пречат на останалите деца. Сега свестните българчета бягат да следват на запад, вече ще трябва да ходят да учат от първи клас там. Тоест - още имиграция на стойностни млади хора. Докато тук останат само римляните и покровителите им.

Точно за такива лекета и лешпери по времетона Тодор Живков създават Ловеч и Белене.За 6 години и после такива не са смеели дори и да пръднат, защото властта е била безкомпромисна.Орязали гнилоча и другите живееха без социални помощи и без страх от хулигани и бандити.

значи затова правя вноски всеки месец в социалното ако имам нужда при болест или като възрастен да ми пратят циганин да ме гледа, вие добре ли сте??? щото е ясно че безработните българи са по-малко,а и има постановление че мургавите братя с бежанците са с предимство за работа. А за българина хем няма помощи, хем дори и тази работа не му дават и естествено ще бяга и така ще оставим БГ на цигани и бежанци защото управниците водят такава политика. Не че на българите ще им е зле като се махнат де, държавата като не мисли за нас ние защо да мислим, аре ще чакам циганина да се грижи за болни, слепи, глухи и парализирани, де бре и държава затрихте я без война..

Дали и как се грижат мангалите няма значение ВАЖНОТО Е ЗА КОГО ГЛАСУВАТ НА ИЗБОРИ!!!

нищо не режат, просто прехвърлят тези пари на социалното, а то ще ги дава на циганите с предимство за да "гледат" болни и възрастни. Това се прави за да изглежда правителството добре и да твърди че е намалило безработицата и че етноса е трудолюбив по документи. Иначе пак дискриминация към болни и възрастни които са най безпомощни защото знаем че не могат да се защитят нито от циганите, нито от социалните, те ще предпочетат да не си нарушават рахатлъка и да игнорират болните отколкото да се занимават с циганите и да ги контролират. Всички сме наясно че циганите нито ще гледат болните, нито ще чистят, най много да дават инфо на техните групи къде какво има в блока, и те да действат. Така че пак ще ги хрантутим ама чрез социалните. И си извадете главите от герберастките задници тъпо племе.

ДВЕ НАРОДНИ МЪДРОСТИ. БАДЕВА РАБОТИ, БАДЕВА НЕ СТОЙ. И ЦИГАНИН БЪЛГАРИН НА ХРАВИ. ВАЛЕРИ ЩЕ СГЪСТНЕ ТАЯ ЦИГАТСКА СГАН.

Нищо няма да направите Валери ти! Един лаладжия и лакей на мутрата, заедно с другите патрЕоти- белия пудел и шкембе войвода. Става само да плаши ДиДжеите по кръчмите и да открива кенефи. Вецепремиер, както сполучливо го определи някой. Колкото до поговорката за бадевата- те нещастните пенсионери бадева блъскаха цял живот, затова днес са с по 100 евро пенсия, а младите бягат от тук като от чума за да не ги последва съдбата им.

ДАЖЕ В ИСЛЯМА НЯМА ТАКИВА ИЗРОДИ КАТО БЪЛГАРСКИТЕ МУТРИ :)))) .... Първият мюсюлмански халиф, Абу Бакр, въвел гарантиран минимален стандарт на доходи, като е дал на всеки мъж, жена и дете 10 дирхама годишно; .. Tова по-късно се увеличава до 20 дирхама

ТВА Е ЧИСТО РОБОВЛАДЕЛСТВО :))) .... АКО НЕ РАБОТИШ , НЯМА ДА ЯДЕШ .... А КАТО РАБОТИШ ЩЕ ТИ ПЛАЩАТ КОЛКОТО ДА НЕ УМРЕШ - МИНИМАЛНАТА ЗАПЛАТА 460 ЛЕВА :)))

Да ви е....а май....те на всички!

Е, това не важи за ЦИГАНИТЕ, а само за нас геноцид, все пак те са ОСНОВНИЯТ им електорат!

Точно срещу циганите са и двата мерки - на 100%! МИСЛИ МАЛКО! Кой не пуска децата си на училище? Кой взима помощи без да работи? Ти да не се оплакваш, че им затварят кранчетата. Освен ако си циганин...

Егати кранчето 40лв. а сега ще им плащат 510лв. само като ходят при някой естествено без да работят.Може направо да си разделят заплатата с този на когото уж трябва да помагат.

Ако тези мерки ще засегнат циганите мързеливи и въдещи се като плъхове ,аз съм ЗА!

Естествено срещу тях е. Как някои не можаха да схванат, това са мерките, които се отлагат от 30 години.

ами то хората загубиха всякакво доверие в политиците ни,затова така се получава

ГАЗЯТ СОБСТВЕНИЯ СИ НАРОД ТАКА КАКТО ТУЧИН НЕ ГО Е ГАЗИЛ ... САТЪР ЗА МУТРИТЕ, БЕЙОВЕТЕ И ТЕХНИТЕ ДЕЦА :))

Не си разбрал нещо. Откъде накъде аз ще работя като говедо и накрая все съм на червено, а циганинът цял ден пърди и люпи семки? След като има толкова много работни места, подходящи дори за цигани - да отива да си заслужи храната.

ЦИГАНИНА ПАК НЯМА ДА БАЧКА А ЩЕ КРАДЕ ... МОЖЕ И ДА ТРЕПЕ ГЯУРИТЕ :))

... В БЪЛГАРИЯ МОЖЕШ ДА БАЧКАШ САМО ЗА РОБОВЛАДЕЛЦИТЕ КАТО НАС БЕЛИТЕ АМЕРИКАНЦИ , МУТРИТЕ И БЕЙОВЕТЕ :)) ... И НА МИНИМАЛНА РАБОТНА ОТ 176 ЕВРО РАЗБИРА СЕ

Zapchnala bila DEINSTITUALIZATSIYA NA VUZRASTNITE HORA. A, ma, ti na choveshki ezik mojesh li da govorish? Ili te napuva da se POKajesh mnogo, mnogo ENTELEGENTNA?

Дразнещо много помощи се раздават на всевъзможни хора, както и измислените социални програми, които имат за цел да се раздават пари на незаслужаващи ги хора. Това, че има толкова много неквалифицирани или избутали някакво "вишу", единствено трябва да се обвърже с преквалификация или и учене през целия живот, а не с нагли претенции да те вземат на работа, за която не ставаш, че и да ти плащат.

ОЩЕ ЛИ НЕ ВИ СТАНА ЯСНО, ЧЕ ДОКАТО ГЕРБ Е НА ВЛАСТ, НАРОДА ЩЕ СЕ ЗАТРИЕ!? НЕ Е ЛИ ЯСНО, ЧЕ Е НУЖНА, НЯКОМУ, ТЕРИТОРИЯТА БЪЛГАРИЯ, А НЕ НЯКАКВО СИ НАСЕЛЕНИЕ!? И БОЙЧЕТО СЕ СТРЕМИ ВСЯЧЕСКИ И С ВСИЧКИ СРЕДСТВА ДА ОПРАЗНИ ТАЗИ ТЕРИТОРИЯ!?

Няма връзка с темата. А и не виждам с какво ще прокопса държава, в която няма кой да работи, а всички лапат от хазната. Сам се издаваш, че си търтей.

Набирам кадърни неработещи хора за кандидат депутати. Заплащане осигурено, има и транспорт осигурен. Ведомствен апартамент и командировки. 80 % от кандидатите ще бъдат одобрени. С желаещите ще се проведе интервю от г-н Ерменков.

Въвличането на България в световния конфликт през есента на 1915 станало против волята на по-голямата част от българския народ. Участието и във войната се оказало по-продължително от това, което обещавали управляващите фактори. Военновременната обстановка се отразила изключително тежко върху целия стопански живот. От пазара изчезнали стоките от първа необходимост, настъпила невиждана скъпотия. Това затруднило снабдяването на войниците на фронта с храна и дрехи. По-голямата част от населението в тила било обречено на глад.

По Татово време, ченгетата проверяваха, дали работиш, щото много работа, пък малко работници. Пък сега капитализъм. А, и Тато откриваше цехове в малките населени места.

това му беше грешката на Тато, че караше матряла да работи, я да го беше оставил да куфее както сега, вече да се е затрил

Ако ти липства комунизма емигрирай в северна Корея

много работа? по татово време?:))))) много работни места да..но много работа...тц! планова соц икономика...ако се строи някакъв малоумен завод, не се гледа колко хора трябва да работят в него, а колко хора има в близкия град и..се назначават:) е, затова просъществува 40-тина години тази "икономика":))) откривал бил цехове..хахахахаха откриваше фабрики за нищо...за парлама...за отчет пред конгреса...и за раздаване на заплати:)))

интересно ме кои помощи говорим аз предлагам направо тия бюра по труда да ги няма не зда ми вади един лист ест години и да ми се подиграва и кога има събеседвания да не се обажда не сам петричката врачка ни прометеи

малейййй, ония дето каза, че има хора дето за нищо не стават е бил прав! а аз не му повярвах!

Султанка да я пратят при ислямистите.Говори само глупости и взима крайни мерки.Била патриотка.Разделя нацията.Като не могат да следят за спазване на законите,започват да намаляват социалните права на гражданите.

Идеята не е лошо, но на първо време трябва да се осигури достантъчно полиция за охрана на кражданите от крадците, които ще се появят в лицето на циганската напаст. След това това да се развие индустррия и да се намали безработицата. Общо взето последствията от тази мярка ще бъдат увиличаване на раздаемостта на циганите, заради детските, рязък ръст на престъпнастта и сливане на циганска престъпност с полицейска протекция и чадър. Тежко на бедния българин.

Кога ще спрат фалшивите обяви за работа?

Тук има резон. Но като спрят помощите, се задължават да ти осигурят работа, която няма да е фалшива.

Сега вече циганите ще започнат да се ебат всеки час, за да раждат непрекъснато с цел получаване на деЦки.

що, до сега с какво друго се занимаваха?

И като не могат да ги пратят на училище, каква файда за тях?

Това засяга ли малцивствените групи намиращи се извън всякакви закони в момента?.

Ех, ако намерите начин и циганите да пръснете из Европата, цена няма да имате.

От следващата година хората, които не работят, няма да получават социални помощи. Те и до сега не са получавали, освен един определен контингент. Трябва драстично да се намалят служителите в това министерство.

От опер.програма "управление на ЧР" се краде,като за световното.Знаете ли какво е алгоритъм,бе тъпчовци?

Ха ха ако не работиш няма социална помощ, ако работиш нямаш право на такава. Който го е измислил майка му да е жива и здрава и поредна гербаджииска изцепка за която бих ги наредил пред наказателният взвод.

на идио.тите наистина ви е трудничко, ама ако се понапънеш вярвам можеш да го проумееш! та там пише:хората в трудоспособна възраст които не работят, няма вече да папат! а тези които работят, и си внасят осигуровките, когато загубят работата си, ще си получават . това не засяга болните, старите и сакатите, щото те не са работоспособни! до тук ясно ли е? тъй! сега идва лошата новина! налага се, всите манг.асаряновци да се хващате у работа, и дори да внасяте социални осигуровки!