Коментари - Получихме първия ремонтиран двигател от Полша за МиГ-29 | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Наясно ли е др. генерал-майор, че оригиналните ни чисто нови резервни двигатели РД-33 II-ра серия за нашите МиГ-29 (същите за чиито доставки и ерзац-ремонти в съмнителни с правоспособността си технически бази обявяваме обществени поръчки и плащаме луди пари през последните 15 и повече год.) - по времето когато още разполагахме с 19 бр. годни за експлоатация машини, бяха изнесени от "ЕлМет Инженеринг" за Сърбия незнайно как през периода на югоембаргото в средата на '90-те години ?!.

От русия ни меда ни жилото, всичко руско е крап, самите руснаци - също

И сега сме готови да сме посредник вместо Китай , ако не превземем Света преди това !!

_stankow

>>>България получи първия самолетен двигател за българските изтребители от Полша днес То това е срамно да се каже, камо ли да се поднася като "новина" ! От 1954-та до 1989 г. българските ВВС са получили от СССР и експлоатирали общо: 224 МиГ-21 90 МиГ-23 4 МиГ-25 22 МиГ-29 23 Су-22 31 Су-25 44 Ми-24 18 Ми-8s всичко 456 летателни машини. А пък двигатели - над 2000, то тогава не се смяташе за нещо кой знае какво. Всичко на кредит, който връщахме разсрочено, на вноски и със стоки. Сравнете с условията за доставка на Ф-16 – авансово плащане на 100% с отложена доставка ! И неясно дали ще ни ги дадат изобщо, или ще ги пратят "с наше съгласие" направо за Украйна.

И накрая обявихте държавен фалит от това "печелившо" сътрудничество".

стига сте харчили народна пара за руски самальоти от ВСВ

Е по добре,за американски консервни кутии,пак от 80 години на 19 век

v заповед: всичката антируска пропаганда да се сдобие с лице, от доносниците на дс!!!! няма против! освен радев! аха и избирателите на пп дб герб, ... ! и Бог с нас

Тоя самолет още от снимката е паднал.

и Бог с нас v тов путин, ако обичате, преди да заврете цялата педераст -завера на сорос и юдеите-turski-cenzur-хитлeристи, които за пари продадоха бедните си събратя - za да заврat свинете, които ссср създаде в посока голан! хахахааа...бъзикам се! ссср- спутниците на дс е свършено, защото за тях: "майната му на Православието" ми оки, отвръщаме: радев, ми ти си педераст бе! и Бог с нас

Ниските русофилченца запразняват и почват да запиват с домашна ракийчица и огурец в задните части :) въZраждане му се вика хаахаха

А бе Радев нали уж разбира, що не се запретне па да ремонтира някой двигател, грешни пари даваме на външни хора а летеца прецедент е зает да щипе секретарките по задника.

v ето какво ще ви каже една разумна баба - ингелизка: аз, баби, не купувам дори холандски мелници от пиянката- полския водопроводчик!!!! уш щеше да ме ебе, а взе да се назлъндисва на гъза ми и ми иска сертификат от ес за родител 1/2, а аз родих спитфайърите... бууухууу... и Бог с нас

Мъката на Русоробите.

Украйна вече вика , мерси за Миг-29, ама по добре ни дайте Ф-16. Миг е вече дърта кошница. Радара му е пълен майтап.

И без това тия самолети спират да летят догодина, да ги даваме на Украйна и да спрем да влагаме пари в тях. Ако бяхме умни имаше момент когато за тях можеше да ни дадат някой друг Ф-16 втора употреба. То и Украйна вече не ги иска тия бракми.

И що да го правим? За да нямаме бг действащи изтребители? Ти не си истински българин!

Ресурса им изтича догодина, след това ти ли ще летиш на тях?? Завиваме ги и край , ще бъдат старо желязо. По добре някой да ги ползва и да си свърши работа с тях. А ако ги свалят никой няма да плаче за тия бракми. Поне за нещо са били полезни.

Наместо F 16 ни дават от трите най дългото , както винаги досега

Продайте ги на Украйна тези тенекета.

И що да го правим? За да нямаме бг действащи изтребители? Ти не си истински българин!

Трай бе, Русоробе.

Ти май си от ония мигранти...

А ползата от тях е никаква. Дано не убият само някой пилот.

Да вадим прашките ли?

И мигрант да съм, поне не съм Руророб.

Събията от последната година показаха, че тия тенекета е най-добре да се дадат на Украйна. Продаваме ги на САЩ, те да правят с тях каквото си искат. А в замяна - да ни датят някой Ф16 - пак ще е от по-голяма полза от тия Миг-29, които едвам едва успяваме да ги дигнем да литнат пък пази боже да им се наложи да изпълнят някоя бойна задача. Пилотите не могат да съберат необходимото време тренировки и се пребиват в обикновенни учения. Основно защото не могат да летят достатъчно. С тия бракми тоя проблем ще става още и още по-голям. Пазейки тия таралясници не увеличаваме капацитета на армията ни, а я обричаме на мизерно съществуване. Да се бори да има нещо, което да успее да литне едвам едвам, но да е неспособно да свърши нищо друго - а пилотите да са постоянно в риск за живота си поради стара и едвам-едвам скрепена техника и липса на часове?!! Това е на което някои хора обричат България!

Ай Ся

Юхууу, Радев ремонтира самолетите. Познайте след изборите къде ще летят :)

Над България

Време е вече някой политик да влезе в затвора за лоши сделки! Докога бе! Стига харчихте пари за глупости!

Може но само копейкин

Запомнете едно : На нас никога никой не ние помагал безплатно ! Знаят , че БГ е богата страна и всички ни крадът !

Двигателя е платен!

v това с назначаването на "лидери", като (не) ваксинираната хитлерист-урсулка и модераторът лагард. започна точно от полша - курвата обща на всеки, който я е пожелал. била то и във войската на укрите с конете беззъби на юдеите-антисемити-третополови! да още с назначаването за папа на един тотален лузър, като пан качински, или бжежински беше... ама все тая. никой не може да е съвършен в спомените си, както решетката на времето - ирландецът бай-гьон. така от днешната джендър джурналистика се роди и "българската следа"... която водеше към... кгб. нещо да ви напомня за следата на взривения поток в полшка полза за "демокрацията" на пан бжежински? не? ами нищо де! а това значи, че не сте чели бжежински - юдеят, който мрази освободителите си от концлагерите повече, отколкото заврелите го там. това капиш? знам, че не. пули се пред екрана, педи "експерте" по партерните, задни пози, които зае света пред сбърканяците ви. приятно соаре с педерастите, госпожо президентъ радевъ! а Бог с нас все пак и Бог с нас

Този пък, Ваксините му пречат... Куха ти е китарата!

Чудесно. Грабвайте го и започвайте да бръмчите. Вие/ политичета, атлантичета и журналистчета/ и без това за друго не ставате, освен да бръмчите.

Добре, ще почнем

Аз лично не искам да имам нищо общо с Полша тази проста нация, която винаги обира пешкира, защото е винаги на губещата страна.

А кой те кара?

Полша има две големи заслуги към Европа , първо спря турската заплаха и после съветската чума след октомврийската революция. Да не забравяме и подвига на Варненчик, който се биеше с турците за нас , докато нашите царе се надпреварваха да си дават сестрите в харема и децата за слуги на султана.

Е, сега е време да го предоставим на Украйна !

И що да го правим? За да нямаме бг действащи изтребители? Ти не си истински българин!

За да се отървем от тях, скоро ще ръждасят!!

Ще си ги караме, докато ръждясват! Милиарди долари за нови няма! Освен ако ти не искаш да ги платиш!

Ние имаме 5 самолета без двигатели. Платихме 8 и ги чакаме от Америка 5 години. Миналата година дадоха на Покрайна повече от 20 самолета като нашите а на нас не дават даже и ддна резервна гума. Иначе ние сме в нато и сме първите евроатлантици, жалка история. Източния фланг е голема сила. Руснаците треперят направо.

Малко е странно да гледаш, как путинофил се жалва, защо НАТО не му подарява самолети. Нали сте против НАТО бе, що искате самолети от тях? Искай от Путин да ти подари няколко....

Чети добре- човекът казва, че България си е платил самолетите, но ги чакаме вече 5 години, аман от плюещи и мразещи хора.

сьществували още.

Държавата съществува, комунделите, прорушняци искат да я съсипят докрай!

Ами пращайте го в Украйна...може да пратите и киротъпото и винету също

А тебе за груз 200 при ватниците!

И що да го правим? За да нямаме бг действащи изтребители? Ти не си истински българин!

Защото 5 години чакаме американските боклуци.

Дайте ги на Украйна бе, клоуни!!

Казарма одил ли си .....?!?

v полша няма приятели! те винаги са били сметкаджии. точно за това хитлер, спонсориран от юдеите ги нападна първо тях. все пак юдеите си самоспонсорирака концлагерите. за бъдешти печалби. те и сега се надяват да победят русите, че да има кого да цоцат за поредния "холокост", който сами си спретнаха. все пак джърмани е удушена държава. както и ес. с тия помияри, които и навкараха евреите... няма да може да си плати и ижвърлянето на боклука, като макрон. синът на лумпените-лузъри във всички времена, а именно юдеите-антисемити, с парите, крадени от народите. е, вижда ви се краят. така-и-така. все пак и Бог с нас

Арабин : -днес еба, дава чорап... Утре еба, дава друг чорап

Тази година самолет с един двигател, догодина с два

Тошо2 Днес за полупроводници... Догодина за цели проводници

Раздрънкани бангии на по 40 години. Ще ги лашкат по пистите още 10 години докато изпадат една по една като руски ютии.

Ма нали не бяха произведени бе? Що не уточните тия опорки с шефа на тролефермата? Половината грухтите че са стари другата половина квичите че не били направени.

Полша е приятелска държава, за разлика от Руската федерация 12 причини да изберем 12

v третополовият, бустеризиран, клепар триморец и неговата шайка от трансджендъри, измамници, юдеи-хитлерист-антисемити и цялата им шайка от "експерти"-шарлатани да му монтират един як калник, да го яхат и дим да ги няма към Сатурн! и така да стане. както го написах! и Бог с нас

Рашистите в МО !

За какво ремонтираме тия руски боклуци ???

За да се използват за популизъм и политически рекет от мен и копейката.

И що да го правим? За да нямаме бг действащи изтребители? Ти не си истински българин!

Ей сега ще разгромим врага. Само да попитам за онези самолети на чертежите КОГА?

Това с двигателите е пълен потрес!

този нещастен пилот,който ще се качи на самолета с ремонтиран двигател от поляците?

Другарю Бойко, Димитър Светозаров Списарѐвски, български офицер, летец на изтребител, приживе е поручик, посмъртно произведен капитан (1944 г.) и полковник през 2009 г., кКавалер на ордена „За храброст“ (посмъртно), загива при боен полет, по време на бомбардировките на София през Втората световна война, след като сваля АМЕРИКАНСКИ бомбардировач B-24 чрез въздушен таран. Вместо да построите паметник на на Димитър Списаревски в София, ВИЕ ПОСТРОИХТЕ ПАМЕТНИК НА АМЕРИКАНСКИТЕ АВИАТОРИ БОМБИЛИ СОФИЯ! Ми потройте и на Сюлейман паша в Зарата, за да не се сърдят комшиите, бе Баце!!!! Ташаци мила, моя майчице, само ташаци в тази наша България!!!

Дементен дедо, Списаревски, както и ВСИЧКИ други летци, бранили небето над София ИМАТ паметник в София. Явно ти не знаеш това. Апропо, направен беше СЛЕД 10 ноември 1989 - за вас комунетата, явно загиналите български летци бяха фашисти - нали така. Яно е паметните плочи на 1 и 6 софийски полк ви пречеха и ги разрушихте, за да курдисате седмокрилия петохуйник там. Паметникът на американските летци си е построен в ддвора на американското посолство, което дебиле е американска титория, така че американците са го построили там, а не българите. Но такива като теб построиха МОЧА, да стърчи в центъра на София и да напомня, че сме под безсрочна съветска окупация! И накрая - що не си ЕПМ болшевишка?

А американската база в Рамщайн идва да покаже, че Германия и до днес е под американско робство - ха, ха ха !!!!

Години след като закупиухме нови самолети, получихме ремотиран свой стар амолет от модела, който беше оплют по случай покупката на новите.

едно време сами си ги ремонтирахме в Пловдив май, и трамваи си правехме и автобуси и какво ли още не, ама сега ядем банани. демек станахме бананова република.

В комплекта сме получили 4 винтчета, отверка тип 'Филипс', ксерокопие на списание "Авиатор" от 79г и тениски 'Слава Кокаина' за нашите механици. Хората могат да казват каквото искат за цената на покупката и смисълът й, но винаги ще имаме контра-аргумент Номер 1: - "По-добре е от Ф 16-ките ни." Сметнете един пожар в НС колко ще спести на родината. Ще достигнем швейцарският стандарт за 0 време. Той е 17 градуса, а навън е вече почти 15.

Да не забравите да се похвалите и като получите първата вулканизирана гума за МИГ. Сакън някой да не попита къде са парите .

Ура, ся го пратете на Украйна, та да може ушанките да го утилизират и цикъла да се затвори.

Браво! +++++++

И що да го правим? За да нямаме бг действащи изтребители? Ти не си истински българин!

Как ще ги поддържаме скапаните мигове щом Русия ни смята за враг?! Взимайте заместващи и да приключва тая драма. На всички писна вече. И ква е тая фиксация с тия мигове на по 40 години!

За да фърчи фърчилото му трябват ДВА двигатела, а ние имаме един- ко праим ся? Не ги пускайте такива кьор-фишеци, че ставате за ташак и на децата! Айде, догодина още един двигател, ако дотогава не сме загубили или откраднали първия!!!!

Тези над 26 милиона трябва да бъдат платени от Б. Борисов и Каракачанов защото този разод се налага по тяхна персонална вина. Сключиха договор за 8 бр. Ф16 без санкции за забава, без никави отговорности за производителя и платиха авансово огромна сума държавни пари. Това съвсем очевидно е държавно предателство.

борисов никога няма да отиде войник, защото не може да тича повече от 10 метра (дори на футбол ходи) и не влиза в танка

Честито, вече сме военна сила! Хората ги ядат кучета, детската болница е само мираж, хеликоптерите за спасяване също не са толкова важни, газим в кал и дупки по цяла година, но тази новина зарадва целия народ! Аз лично съм горд, че и ефки и мигове и танкове чакаме....някой ден!...след поредният неделен цирк, всички ще сме още по-щастливи къде и как живеем!

За чий чеп са ви тези ремонтирани таралясници? Нито са съвместими с другите самолети от НАТО, нито имат ресур за ползване!Ч Утре нещо ново ще трябва да се ремонтира! Защо ни харчите парите за БОКЛУЦИ? ИЗПРАТЕТЕ ГИ НА УКРАИНЦИТЕ! НА ТЯХ СЕГА ИМ ТРЯБВАТ! Утре на никого няма да му трябват!