Полският президент готов да построи нова Желязна завеса "чак до облаците"

По думите на Анджей Дуда поведението на Русия през последната година е показало на света, че "приказките за края на историята и вечния мир... в Европа са пълна илюзия"

Обратно в новината

Коментари - Полският президент готов да построи нова Желязна завеса "чак до облаците" | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Поляците пьрво да определят какво точно искат. Нали имат многомилиардни искове кьм Германия. Пьрво трябва да трьгнат натам да си вземат парите. Че на изток пари няма, там ще има само бой.

Има два колективни субекта с люта омраза един към друг:полския и украинския ,,естаблишмънт".Но,в момента те са прегърнати като първи любовници.Защо ли?Мощната сила,която ги обединява се нарича ,,русофобия".Накрая Русия ще измете тази паплач.

Едно време, като малък се чудех защо руснаците са стояли месец пред Варшава и са чакали германците да избият участниците във Варшавското въстние. Сега напълно ги разбирам и подкрепям. Полякът е гадно животно.

Страх ги е от Русия! При това много. Показателна е истерията, в която са изпаднали... А това е добре. Осигурява още известно време мир.

Луд с катечница

На тоя чиляк майка му да не е случайно на Асан Дудата от Максуда?!

Той Дудата е готов ама народът му не е.

поляците са доказани цървули. Общо взето без англо-саксонските чепове,за подкрепа дет са им затъкнати отзад, са само производители на гмо селскостопански продукти, а и те без евросубсидии могат да си бият в главите..

И до отгоре небесата стройте. Докато НАТО съществува ще има войни по цял свят за ресурси под предтекст, че ги освобождават или че се борят против тероризма. Ако искат да преборят тероризма трябва НАТО да се унищожи и понеже те самите се "борят" против терора, то НАТО трябва да се самоубие. Тогава ще настъпи мир и няма да има кой да финансира чалмосаните или укрофашистите.

Да, и да се навира до границите на Русия да се "отбранява".

Поляците винаги са си били мърша и мърша ще си останат. Впрочем, подтекстът на неговото изказване е, че вече са отписали Украйна като бариера пред Русия.

Е как няма да са я отписали като знаят, че Украйна е решена много отдавна, в Женева още.

"Днес истинската цел на руските лидери и преди всичко на руския президент Владимир Путин е възстановяването на царската империя. Ние сме против тази война", каза Дуда." Сигурен съм, че това въобще не го е казал Дуда. Поредната спекулация! Путин беше предизвикан от Сащ и ЕС. Войната продължава заради Сащ, те не искат мир. А страната, която иска да възвръща територии е Турция. Повече от век, Турция всячески финансира партии и групировки,в съседни и страни, за да контролира политиките им. Ние сме пример за това. За нас по-голямата опасност е Турция а не Русия. Но за Сащ и ЕС, опастността винаги е била Русия, Китай и др силни държави. То мн може да се говори по темата.

Много ме радва че в нашио съюз има такива промити и луди мозъци...... Полски мишки....

Защо се радвам ли е тъкива леки жени от магистралата с такива стъпки че съсипят съюзо и НАТО. После естествено Путин и неговите агенти (всеки с друго мнение) че са му виновни на полската мишка....

дудата е готов да се сражава за степан бандера

Полските хиени са следващите на опашката за денацификация и нека да не се блъскат, а спазват реда.

те украинците ще ги оправят

как иска ама питал ли го е някой? много ни занимавате с тия поляци....

Дуда може единствено да надува дудука!

Може и да построи, ако няма кой да го прибере в Карлуково, където му е мястото, заедно с цялата гейропска пасмина от Брюксел.

Не трябваше да ви освобождават руснаците от Бандеровците и хитлеристите. Добре си ви беше в лагерите...

Те имат по пресни спомени от комунистическите лагери.

Полската истерия ме радва. Това означава че злото идващо от САЩ постепенно губи почва е Европа.

Сега остава да ограничим и злото, идващо от Русия.

Както го ограничи предишния път ли, с редуциране на територии? Не си играйте с огъня, че ще ви опърли, мишоци.

Казваш, ограничаваме от към запад, но се навеждаме на изток - ето това е поведение на мишок :)

Брех Ама то в тоя сайт много русофилски тролчета бе ...явно не разбират че тяхната любима русия е най голямото зло за тази планета..до като други държави строят мостове,тунели и какви ли не чудеса..русия се хвали само с оръжия... Оръжия и пак оръжия..а тези оръжия освен за война за друго не се използват...вашата русия от както свят светува е била проблемна за света...тя може да мисли само и единствено за война..нищо друго..

Нацистите сте по-малко!

Виж си дизлайковете, Ципсо.

Малко им е било на поляците през ВСВ и от германците и от руснаците, че искат още.

Кой така активира полските курви на повикване, намесиха спортисти и олимпиада, сага и тая нпо-фекалка...Зеленски вече е история, употребиха го и сега ще го изхвърлят , следващия е полския малоумен пан....

ЕС и запада как ще ги порят тия като риби , не е истина. Вече почнаха истериите на тема аборти, ще ги засилят докато стане в Иран. Освен ако не почне война с Русия, тогава ще им дадат отсрочка. Тая война вероятно ще я загубят с много кръв, но ако стане чудо и я спечелят джендъризацията ще бъде доведена до успешен край, защото все пак джендърите вече ще са от позицията на световни господари.

Вече сме свидетели на едно невероятно истерично мракобесие в евроатлантическия блок един от главните източници на което е Полша!ВСичко което досега сме мислили за невъзможно да се случи в ЕС и САЩ,тъй като тое било характерно преди всичко за болшевишката политика -ето това се случва!в т.ч и невиждана цензура ,проява на която е напр.спирането руска телевизия!В САЩ пък не дават да гъкне бивишият герой полк .Дъглас Макгрегор ,защото има различно мнение от това на управляващитте и той е принуден да изказва мнението си по разни апокрифни издания!?Накъде върви еевроатлантическия свят ...струва ми се че Оруел го е написал!?А мислехме че неговата книга е за социалистическия свят!?

И в Полша и в Латвия на власт са васали ма САЩ които говорят каквото им лажат без да се замислят за евенуалните последствия за нардите си! Сущо като при нас!

Куп глупости наприказвани от един пиян, побъркан по полските имперски амбиции фашист !!!

Че, некой спира ли го?

ИДИОТ

Крачка на пред , две на зад .

е Полша! Не е някоя измекярска държавица. "Жеч Посполита", кръстоносни походи, крал Владислав Трети Ягело, Шопен, концлагери, съпротива.....Така се защитава име, чест и достойнство!!! Никога и пред никого не биха клекнали!!!!!!

Ох, анал.лизатора той...

Полша ще стои където я турят след края на войната щото ще ядат голямото дърво.

Тез Ягело не са ли литовци?

Сами си го казаха - до 10г са те на ред... Бе Желязна завеса, ами на Марс ще отидат.. а чл5 го разбраха колко струва

Ха ха ха ха Един от великите моменти от втората световна. Като виждат, че руснаците наближават, подлите поляци и англичани, решават да вдигнат варшавско въстание. Ха ха ха ха Ха ха ха ха Да кажат, че сами са се освободили. Е, вдигат. Сталин стига до Варшава и спира за "прегрупиране". Наблюдава от другия бряг. Ха ха ха ха Велико

Мачкай ватата навсякъде! Това световно зло, го няма никъде другаде по света! Най - добрият рушняк, мъртвият рушняк!

ТРАВЕСТИТ ЛИ СИ? гълтач козяшки

За сетен път се убеждавам, че политиците в много от европейските страни са пълни боклуци и некадърници, изплували някак на повърхността! Но , знае се, и в реките отгоре плува пяната и екскрементите!

Първо не знаех че поляците са бандеровци. Явно съвсем сте оглупяли. Колкото до другото, когато твоята русия нападна украйна във всички български градове имаше шестия с украинските и българските знамена в подкрепа на украйна. Но до момента няма нито едно шествие в подкрепа на русия с руските знамена и портретите на путин. За сметка на това пък платената пропаганда и огромното количество коментари продължава да си върви. Да я кажи сега клавиатурно-геройче-кога ще ви видим путинофилите на площада?

Но до момента няма нито едно шествие в подкрепа на русия с руските знамена и портретите на путин. Много ясно, нали ще го нападнете демократично със жандармерията! Както правехте когато не искахме да се ваксинираме от солидарност. Само вие имате право да биете зад колоните и да стреляте от покрива на посолствата, както и демократично с 15% одобрение да управлявате и забраняват ще лошите референдуми.. разпозна ли се? 7% генен брак

Не се занимавай с тоя изкукал трол... Имаше знамена на 9 май в прибалтика и Рига специално... Дори и само хора с цветя - всички са изпоарестувани... Но нека...балтииските въшки са следващите след Крайната

Не се занимавай с тоя роден простак под достойнството ти е

Кой ще го нападне бе страхливец? Нали сте много бе, нали сте смели и силни:)))) Най-обикновени продажници и страхливци-това сте вие водещите руска пропаганда. Клавиатурни плъхове продали се на чужда държава и дращиш ти един след друг коментари с надеждата никой да не ги хване. По-добре направо си признай че си страхливец и не смееш да си признаеш пред никого как ти плащат за да защитаваш русия в интернет преди да се излагаш с идиотските ти оправдания.

Очевадно ти много неща не знаеш!

Да, видяхме че Западът е готов да жертва цял един народ, за да запази властта си над света, но свърши с хегемонията му и марионетките ще увяхнат една по една!!! И точно наглите нови нацисти от Полша, които забраняват на забременели изнасилени момичета да абортират!!! Те ще говорят за демокрация ли?! Тези трябва да бъдат съдени за геноцид, и обесени!!!

Платената пропаганда излиза че западът е на някъде на руска територия и че всъщност руснаците не са нападнали украйна ами се отбраняват от украинските войски някъде около москва.

Точно...отбраняват се от един нахален наемател които не освобождава земите дадени му под наем преди 100 години от шепа евреи...и това е факрт а не антисемитизъм Ленин, Троцки< Каменев, зиновиев и т.н. Добре че беше Сталин та не се затри империята

Има доза истина. Почни да стреляш по Кърджали и Мадан и брой колко време ще ти се размине....

Значи ти казваш че турците имат правото да окупират кърджали и мадан а ние нямаме право да искаме да си върнем територията? Наистина в стремежа си да угодите на господарите си все повече показвате предателските си душички.

Иначе казано е готов да пълзи по корем в л...та само да угоди на атлантическите си господари

Ами те плащат щедро на послушковците, а опонентите посто изчезват от политическата сцена, и не само.

Ще чака идването на дядо Бидон и ще видим на къде ще тръгне полската армия.... Дали към Киев или към Берлин....

подляцте са нация от комплексари - или ги оправят германците, или руснаците и все те са им виновни, че не са могли да реализирт "велика полша". Е, явно чеп за зеле не става от подляците, но не мога да го проумеят!

Еврейска му работа. Ех онзи, мустакатия не си довърши работата...

има и добри новини, като тази, като твърдата линия на новия чешки президент, като спирането на руските тв. Светът не ги иска тия нещастници. Вън и от спорта!

Тодор Живков е бащата на българската демокрация!

полски нацист взима било като зеленият фюрер. Много са си повярвали шляхите.

Нещо станаха много нацистите. Кажи речи по-голямата част от света. Защото нали всеки дето не подкрепя русия е нацист.

Ние българите си пазим ревниво БКП и ДС активистите,ами да възродим БКП,да построим паметник на Тодор Живков срещу Нароното Събрание за да се успокои българската душа и бизнес,които се мъчат да се борят със пазарна икономика и демокрация!

Каква е разликата между ЦРУ и ДС бе малоумник!!! ЦРУ избива законни лидери и сваля правителства на чужди държави!!! Това ли ти е Демокрацията!!! Ей, промити мозъци!!! Скрийте се бе в дупките си!!!!

Разликата е, че ЦРУ действа в чужбина, а ДС издевателства над собствения си народ.

при соца имаше един лаф, че да си поляк не е националност, а професия. При демокрацията това вече е второстепенна роля в оперета. Какъв прогрес...

И кой го е разправял тоя лаф хлапенце? А за едни танкове разхождащи се из братските социалистически страни да си спомняш?

Да :)) Сега и при нас- братските танкове са в България, засега в Ново село, а май и не само там, скоро и в Софето. А да, и братски войски имаме.

И тия танкове са дошли за да потушават бунтове? И нещо не съм ги видял в градовете както са правили съветските танкове. И нещо не виждам да газят хора, както правеха съветските танкове.

Ми аз не съм видял и бунтове - хората се бунтуват с краката си. Но базите стоят - профилактично

Значи базите си стоят превантивно. И това че това са бази на нато пък ние сме член на нато разбира се за предател като тебе водещ руска пропаганда няма никакво значение. То всъщност за предателите като тебе е важно единствено следващото заплащане от господаря му от русия и реалността няма абсолютно никакво значение за него. Според продажните ти коментари излиза че база на територията на съюзник е същото като да избиваш населението на една държава за да запазиш властта си над нея.

Бази на Нато таратанци...базите са американски...не шведски или италиански... Безплатни при това...ма оръжието ни не е безплатно...нищо че е само на чертежи... И нищо че сме член на Нато

Никой нормален човек и държава не обичат агресорите, които ламтят за чужди територии. Дори и путинистите, но те са длъжни да подкрепят Сатрапа. Дали поради корист (копейки), дали поради заблуда и "идеологически" подбуди - не обичат демокрацията. Но се възползват от нейните ценности, за да леят СВОБОДНО Путинова пропаганда. Позорно и противно!!!

На заплата към руското посолство всячески се опитват да ни убедят, че съветският съюз не нападна заедно с хитлер полша. Искат да не се сещаме как съветските и нацистките офицери вдигаха наздравици и се прегръщаха за победата си над полша. Както и да ни убедят, че червената армия не е извършвала никакви престъпления на територията на полша. Дали ще заличите тези факти с платени коментари и със слагане на минусчета и плюсчета?

Същото като вчера а...ми то толкоз ти е мозъка на тебе... Едно и също всеки ден и по цял ден...няма ли кой да те рестартира!?

Че съветският съюз никога не е нахлувал в полша в помощ на хитлер? Че съветският съюз не е избивал поляци? Или че ти преча на платената пропаганда?

Квото имам да кажа го казах вчера папагал...Да нямаш деменция!? На Хитлер не ми трябва помощ срещу смешните поляци - за две седмици и правителството им бяга... Сталин не е нахлул никъде - просто стига до Кързън - линията му определена още преди 20 години... И бандеровците във волинското клане не са съветски съюз...айде плувай...

И защо тогава хитлер спира пред варшава и не може да я превземе? И защо по това време полската армия не е унищожена? И защо твоя сталин изпълнявайки договора между хитлер и съветския съюз нахлува в полша? Абе продажник-изплатени коментари ще отричаш исторически факти или какво? Я кажи как американците са избили полските офицери в катинската гора:)))

Пак си гледал кинопрегледи дедо...

Кога ще излезете със знамената на ОУН и портретите на Бандера да ви видим колко сте... Татуировка направи ли си!?

С украинските и българските знамена във всички градове на България. А вие предателите водещи руска пропаганда кога ще излезете с руските знамена и портретите на путин?

Дай сега за ленд лиза...

Доказателствата за ленд лиза ги има предостатъчно в съветските кинопрегледи и архивни снимки и документи. Както и в мемоарите на маршал жуков и други руски генерали.

Ъхъ..и в мемоарите на Жуков... туй дати и цифри за тебе нямат значение...

Мем младите на маршал жуков са написани преди втората световна може би? Или той е соросоид и са му платили да напише че е нямало да удържат москва без помощта от американците? Или признанието му че никога е нямало да могат да проведат каквито и да било настъпателни операции без западните помощи платено от запада мнение?

И отде точно един Жуков...пък дори и маршал да има представа за цялостнната обстановка на фронта!? Да не би да му докладва НКВД и Генералния щаб!? Знаеш ли колко още маршала има!? Виж за Рузвелт по съм съгласен - владее цялата информация...и казва че без СССР...кофти...пположението

Не могат никога да убедят - историята помни брутслизма на сталинската армия, вкл. Качинската гора!

Помни и брутализма на полските изроди убили 100 000 съветски пленници. Малко им е на полски курви, още искат.

Но не е толкова тъп. Просто поляците знаят какви думи се харесват на отвъдокеанския господар и активно ги използват срещу пари и инвестиции. Подобно както бай Тошо извличаше дивиденти от СССР. Полша - хиената на Европа, според Чърчил.

Какво са им причинили руснаците за разлика от вас.

Хиените помнят само миризмата на мършата с която се хранят.

Казвате от собствения си опит от остатъците дето ви ги подхвърлят от руското посолство?

Не може друго да се очаква! Доста як пердах са яли от руснаците през годините. Изведнъж забравиха за братското германско нахлуване из се сетиха за Русия! Кой ли не е имал мерак за руските земи - шведи, литовци, финландци, поляци французи, германци, а днес кравари! Всички са получили як руски юмрук! Заради това е и полския рев! Доста руски пердах са яли!

А за братското съветско нахлуване в помощ на хитлер май ти си забравил? За това че съветските войски седяха и се радваха как нацистите избиват поляците също си забравил.

Дуда още дълго ще оригва на хуя на чичо ѝ Адолф!!!

прсви същото и от хуя на деде Путин.

ЗАЩО ПОЛСКИТЕ КАТОЛИЧКИ ... СА НАЙ-ЯКИТЕ КУРВИ ??? .... ОТ РЕЛИГИЯТА ЛИ Е ИЛИ ОТ ГЕНИТЕ ?

По времето на соца не се броеше че си преспал с рускиня. Защото за да приспиш с рускиня трябваше само да я повикаш.