Полският премиер обвини Путин, че лъже за причините за избухването на Втората световна война

Моравецки посочва няколко неотдавнашни събития, които определя като провали за Москва

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Полският премиер колкото и да се надупва на краварите всичко ще да е на гърба на полския народ.. Ами изглежда и ''интелигентен'' завалията ама явно не му отърва да чете реални документи намиращи се на бая места....

Поздравявам 111!Перфектен коментар!

Еми вярно е, че почти няма напълно невинни страни. Обаче да твърдиш, че Полша е виновна за Втората световна война, е върховна наглост. Май никой досега не се беше сетил да изтърси такова нещо. И за русопоклонниците - защо Полша трябва да обича Русия? Преди векове са я окупирали и владяли, през 1939г. пак са я нападнали и завладяли, после 45г. са им налагали марионетно диктаторско правителство. Всичко това гарнирано с подтисничество и изостаналост, естествено. За Катин и други подобни да не споменавам. По каква причина поляците биха имали добро чувство към Русия. Аз не се сещам за такава.

Да, СССР нападна Германия и така започна ВСВ. Браво. Човешката тъпотия явно няма граници. А да си чувал за план Барбароса, с който Германия трябва светкавично да превземе Москва и с което започва ВСВ. Явно СССР го е започнал. Не е лошо да се понаучи, че гората жертва Полша 1612 г дори превзема Москва. Рядко агресивен народ. Същите в сговор с Хитлер 1937 г нападат Чехословакия и си я поделят. С което поставя началото на войните в Европа. Плащат ли ти да лъжеш или си просто неграмотен. Редиш нови американски измами, за история, която цял свят е знаел 70 години и е приел за факти, а сега изведнъж все едно някои факти няма да ги броим.

Полша почти е нападнала се се сере то му Пълен жалкар

Преди да коментирате, кой крив и кой прав - вземете прочетете историята. Не разглеждайте нещата откъснати едно от друго. Прочетете и осмислете купчината пактове, договори и двустранни декларации, сключени от европейските държави с Адолф Хитлер, след идването му на власт в Германия. Тогава, може би, ще видите, че истината е с много лица и сега всеки показва само това лице, което му е изгодно - и Путин, и Моравецки, а и още много други. Ето само няколко примерчета, за какво става въпрос: - 1933 г. - Пактът на четирите (Италия, Германия, Франция, Великобритания) - има даже възпоменателен медал с ликовете на Хитлер, Мусолини, Чембърлейн и Даладие. - 1934 г. Пактът Пилсудски - Хитлер (между Германия и Полша), към който има още цял куп двустранни споразумения, а поляците отричат за съществуването на секретни клаузи към него, но Германия нито го отрича, нито го признава. - 1935 г. - Англо-немското морско споразумение (Великобритания удовлетворява исканията на Хитлер за развитие на ВМС коефициентът, който е поискал е против Версайлския договор - 35 към 100).- 1936 г. - Антикоминтерносвкият пакт (Германия и Япония) - по-късно към него се присъединяват Италия, Унгария, България, Испания, Манджоу-го, Нанкин, Румъния, Финландия, Хърватия, Словакия. - 1938 г. (30 септември) - Мюнхенския сговор (споразумение, съглашение, диктат и др. определения) между Германия, Италия, Франция, Великобритания - за разделянето на Чехословакия. - 30 септември 1938 г. - Декларация за взаимно ненападение между Великобритания и Германия. - март 1939 г. - Дюселдорфското споразумение между Германия и Велкобритания за подялба на зоните на икономическо влияние в Европа между двете страни. - 1939 г. - Договор за съюз и дружба между Германия и Италия (т.нар. Стоманен пакт). - 1939 г. - Декларация за взаимно ненападение между Франция и Германия. - 1939 г. - Пакет споразумения между Германия и Румъния (т.нар. Договор Волфщадт) - 1939 г. - Договори за ненападение между Германия и Литва, Латвия и Естония - 1939 г. - Договор за ненападение с Германия - Дания. - август 1939 г. - Пактът Молотов - Рибентроп - реално е последният от цялата поредица пактовеи и споразумения преди началото на ВСВ.

точно след него са се сбили? Щом е последен явно така е станало.

Путин винаги се опира на документи, никога не си хвърля думите на вятъра, за разлика от поляка, който знае, че има такъв документ и говори общи приказки. По това може да се познае големия играч и мишката. Определено поляка няма играчи в своя екип.

Поляците са като някоя проститутка които му ръгне повече пари на там тича

0

Защото обидиха Вожда ли, котьо? :( Защото казаха истината ли, миличък? :(

Минавам само да поздравя гнусните комунистически тролчета, които съм сигурен че са поне 70% от коментарите. Искам само да ви напомня с кого е съюзник вашата бащица - масовия убиец сталин в началото на втората световна. С ХИТЛЕР, да точно така, двамата масови убийци са съюзници. Айде сега си запретнете перчема надясно, изпънете ръката и викайте ХАЙЛ! :)

как са и къде са днес освободените от СССР държави и как са и къде са окупираните и победени от западните сили.

0

Хахах.. Колко точно казано!

е това и всеки може да отиде да види. Не става въпрос за тайни документи и секретни договорки. Резултата от миналото е сега и по него най-добре си личи кой какъв е, за какво се бори, и колко може.

Ръмпели боковски! Май си нямате и най-малка представа за мащабите на пораженията от Войната върху народите на СССР от една страна и от друга на САЩ, върху които няма паднала бомба....

преди да коментирате. Не става дума за САЩ и СССР въобще.

Смях! Путин бил лъгал, но факти, доказващи подобна теза няма! Е, как да не повярваш на милите полски очи? Та нали и полякиня не е народност, а професия - древна и уважавана! Сега се вижда, че и поляк е същото! Дали пък затова не вървим към уеднаквяване на джендер основа?

В Русия има толкова много документи за полските гадости по време на войната и след това, че жална им майка на поляците, ако от там извадят всичко на бял свят! Но по време на соца не беше прието да се говорят нелицеприятни истини за съюзници, както и да се показват нашите кирливи ризи. Сега, обаче, след като някои се самозабравиха и се опитват да пренапишат историята, май пак ще ядат шамари. А че поляците са мръсници не е тайна! След войната масово убиват евреи, върнали се в домовете си в Полша, вече заграбени от поляци! Някои от тях, дори не беше възможно да се прикрият, поради бруталния си и масов характер, но се омаловажаваха, доколкото е възможно. Други, с половин уста и с оговорки ( както в Келце ) се признаха, за изчистване на гузната съвест. Но това не променя нито фактите, нито историята за мерзостта на поляците като нация! И сега имат очи да говорят срещу Русия и СССР, които реално ги спасиха от тотално унищожение през ВСВ, че им дадоха и чужди територии в добавка! Гнус ме е от такива хора и нации!

поляците щяха да са по щастливи ако ги бяха освободили западните сили ама нейсе от грешната страна на Германия са на картата както и Чехия, Словакия и кой ли не още. Да не говорим какъв смях е кото обясняват че нас ни освободили при положение че не сме били окупирани през 44-та.

Абе, то нас няма защо да ни окупират - ние сами си изуваме гащите и се дупим услужливо в правилната посока!

То става въпрос за СССР. Всичките републики там съвсем доброволно станали част от него. И цели етноси още по доброволно мигрирали напред назад. А други едни с хиляди бягали към Сибир че иначе се потели и преяждали. Дее.а и демагозите. Ако не бяха американците тогава още щяха да си съществуват всичките империи в тогавашния им вид. Ама интересно защо най много за СССР се реве и интересно защо само руснаците. В Прибалтика и Украйна не реват за СССР.

Айде, бе, не реват! Точно там най-много реват за СССР! Как по друг начин да си обясним, че те именно са против Северен поток 2? Ами защото ще загубят кинти от транзит, за който практически не са направили нищо, а са наследили от СССР! Да не говорим, че Прибалтика плаче за загубите от транзит на руски стоки през пристанищата им и почти са готови да лижат пак руски задници, за да запазят статуквото. Ама то така не става! Да лапкаш руски пари наготово и да плюеш срещу Русия!

На готово папат на едни други места като Чечня и Северна Корея примерно а в прибалтийските държави доста дръпнаха напред въпреки напъните на руснаците.

Днес на мода е ЛИЦЕМЕРИЕТО, и поляците водят парада на ЛИЦЕМЕРИТЕ. Не знам само, кой ще е следващия който би се наел да спасява поляците? САЩ, Великобритания, Франция??? - Тези 3 никога няма да пожертват живот на техен гражданин за който и да било поляк.

Хайде да спрат с освобождаването. То още през руско-турската т.н. освободителна война са пропагандирали че тръгват да освобождават Балканите, ама на втория фронт в Кавказ кого и от какво са освобождавали че продължиха с освобождаването чак до края на миналия век и сега луди кинти вървят от Русия към Кавказ да не вземат тези да решат пак че не са освободени достатъчно че голям зор като тръгнеш да ги доосвобождаваш.

Путито е незадоволен бесен ксенофоб.

трябва да бъдем толерантни, поляците купиха колкото им казаха самолети за каквато цена им казаха и сега имат право да напишат историята както си искат, а ние трябва да ги подкрепяме

Хитлер до последно е казвал едно и също - за световната война е виновен Чърчил. Тази пияница Чърчил....

Като са захванали историята, да карат наред, а! Да започнат още от 1933 година! Да коментират Мюнхенското споразумение! Да коментират осемте срещи на кралската фамилия на Великобритания с Хитлер и неговите висши офицери! Да коментират споразуменията за ненападение, подписани с Германия между 1937 и 1939 година! Да коментират банковите кредити, отпуснати на Хитлер от френски, американски и британски банки! Да коментират достакитеот САЩ за Германия на горива, муниции и техника в периода 1937 - 1942! И тогава спокойно може да плюем по споразумението Рибентроп-Молотов, по съвместните учения на съветската и немска армии и по нападението над Полша. До кога с тези двойни стандарти?

Не. Трябва да почнат още от 1918 г. Уилсън е предупредил англичаните, французите (тия не знам защо само ги бият, а пък са "победители"), японците, италианците, сърбите, гърците и т.н., че подписаните договори неминуемо ще доведат до нова война.

Преди да коментирате, кой крив и кой прав - вземете прочетете историята. Не разглеждайте нещата откъснати едно от друго. Прочетете и осмислете купчината пактове, договори и двустранни декларации, сключени от европейските държави с Адолф Хитлер, след идването му на власт в Германия. Тогава, може би, ще видите, че истината е с много лица и сега всеки показва само това лице, което му е изгодно - и Путин, и Моравецки, а и още много други. Ето само няколко примерчета, за какво става въпрос: - 1933 г. - Пактът на четирите (Италия, Германия, Франция, Великобритания) - има даже възпоменателен медал с ликовете на Хитлер, Мусолини, Чембърлейн и Даладие. - 1934 г. Пактът Пилсудски - Хитлер (между Германия и Полша), към който има още цял куп двустранни споразумения, а поляците отричат за съществуването на секретни клаузи към него, но Германия нито го отрича, нито го признава. - 1935 г. - Англо-немското морско споразумение (Великобритания удовлетворява исканията на Хитлер за развитие на ВМС коефициентът, който е поискал е против Версайлския договор - 35 към 100). - 1936 г. - Антикоминтерносвкият пакт (Германия и Япония) - по-късно към него се присъединяват Италия, Унгария, България, Испания, Манджоу-го, Нанкин, Румъния, Финландия, Хърватия, Словакия. - 1938 г. (30 септември) - Мюнхенския сговор (споразумение, съглашение, диктат и др. определения) между Германия, Италия, Франция, Великобритания - за разделянето на Чехословакия. - 30 септември 1938 г. - Декларация за взаимно ненападение между Великобритания и Германия. - март 1939 г. - Дюселдорфското споразумение между Германия и Велкобритания за подялба на зоните на икономическо влияние в Европа между двете страни. - 1939 г. - Договор за съюз и дружба между Германия и Италия (т.нар. Стоманен пакт). - 1939 г. - Декларация за взаимно ненападение между Франция и Германия. - 1939 г. - Пакет споразумения между Германия и Румъния (т.нар. Договор Волфщадт) - 1939 г. - Договори за ненападение между Германия и Литва, Латвия и Естония - 1939 г. - Договор за ненападение с Германия - Дания. - август 1939 г. - Пактът Молотов - Рибентроп - реално е последният от цялата поредица пактовеи и споразумения преди началото на ВСВ.

На кой му друму от тъпата ви пропаганда. Съветска Русия е виновна за ВСВ колкото и Хитлер.

глупако !

Понеже англичаните са много умни и големи дипломати, сега империята им се разпада и ще си останат само едно островче! Ще насъскват Адолф срещу Русия! Хак им е!

СССР, не русия. Англия си я има, СССР не

Прав си! Но все пак СССР съществува, макар и в по-малки размери! Нарича се ОНД! Не отричам , че англосаксите са подли и купиха оня боклук , белязаният и то много евтино! Иначе щеше да видиш!

Ъ ъ ъ то поне Великобритания я няма

Нямаше нужда от скорошните разкрития направени от Путин относно полския "принос" за началото на ВСВ. Тези, които дори малко са чели история си бяхме наясно с нещата. Знаем и за украинските "бандеровци", всичко това си е добре известно. За френската военна некадърност. Разбира се знаем и за зверствата причинени от сталинизма, но пък не може да се отрече, че ако начело на Съюзите тогава беше някой по- мекушав и човечен, то тогава изхода от войната щеше да е друг вероятно. Питайте някой емигрант в Англия за това, какво мисли за поляците. Може би ще се изненадате, но всички там яко ги ненавиждат.

Германия трябва да се събуди и заедно с Русия и Австрия да ликвидират тази измислена държава! Време е!

Съжалявам руснаците, пак не случиха на диктатор.

ако можеш, какво е имал предвид полския премиер! Някакво документче да е показал, че да обори Путин?

Разбира се! Мюнхенското споразумение, както и снимка на приятелите : Адолф Хитлер, Мусолини, Даладие и Чембърлейн! Ще покажеш ли снимка на Сталин с Хитлер?

Мога да ти покажа съвместен парад на Вермахта и Червената армия , проблем ?

са ПРОКЛЯТИЕТО на тази планета .хайде ,слагайте минусите !

В отговор на окупацията на Чехия съветското правителство в своята нота от 18 март обявява: „... При липса на каквато и воля на чешкия народ окупацията на Чехия от германски войски и последващи действия на германското правителство не могат да не бъдат признати за произволни, насилствени, агресивни“. Комисарят по външните работи Максим Литвинов предлага да се свика конференция на 6 страни: СССР, Великобритания, Франция, Румъния, Полша и Турция, за да се предотврати по-нататъшна германска агресия. Британската страна намира предложението „за преждевременно“ и предлага ограничаване в съвместната декларация на Великобритания, Франция, СССР и Полша за запазването на независимостта и целостта на страните от Източна и Югоизточна Европа.

ма, недейте сега така, това хич не е атлантично, голяма работа, че изчезва Чехословакия, важна е Полша и Молотов

Уинстон Черчилль още преди война наричал Полша "ХИЕНА НА ЕВРОПА", тъй като няколко съседни държави са станали жертви на териториални претенции на Полша (Горна Селезия - Германия, Тешинска Силезия - Чехославакия, Вилнюс - Литва, украински и белоруски земи). Полша подписала Договор с Германия в 1934 г., тоест 5 години по-рано от Русия, вика като недоклана срещу Русия,която подписала Договор последна, след като безуспешно се опитвала да обедени европейските държави против нацистка Германия.Освен това Полша отказала да предостави на СССР коридор за да може руската армия да стигне границите на райха за да помогне на Чехословакия, която фактически е била предадена от Полша. Тя била милитаризира държава с големи амбиции и сега се прави на незаслужено пострадала от Русия.

Само по изписването на британския премиер си личи руската школовка. Смееех...

Че това е нашата дългогодишна позната рускинята. Никога не е крила!

Да по се пошегувам на твоята забележка: Штирлиц вървял по улицата на Берлин и нищо не издавало, че той е руски шпшонин - нито рацията зад гърба, нито влачещия се зад гърба му парашут,нито маузер клатещия се между краката ... ако не беше този знак - "Ь".

И да сложите хиляда минуса на истината, тя пак си остава истина. Просто не ви харесва! Човекът, който е казал за руските погроми над евреите е напълно прав! Всъщност, самата дума погром е руска. А преди Хитлер да спечели изборите 1933 г. руските евреи са бягали и в Германия да търсят спасение.

А знаеш ли, ръмпел такъв, кой освбождава 90 процента от концлагерите направени от Хитлер? Да, ч. Армия, която буквално вади от пещите хиляди евреи, поляци и др. Има и документални кадри, но това не ви изнася на вас троловете и не се вписва в новата ви фалшива история!

Всъщност, истината е малко по-различна. Реално, след октомври 1917 г. (според някои - революция, според други - преврат), ВИНАГИ почти 3/4 от управляващите в Русия са били евреи. Един от тях е особено известен - Троцки, създателят на Червената армия. Това разбира се не им е пречело да се избиват един друг - с помощта на Сталин, Берия и т.н. Евреи са и най-влиятелните сред управляващите в Русия след СССР. Само като пример - Путин беше докаран на власт от Елцин (женен за еврейка) и от евреите Чубайс, Березовски, Абрамович. Просто така - за справка: евреи са и Примаков, Авен, Гусинский, Потанин, Фридман, Ходорковский, Смоленский... Това че те се преследват един друг и враждуват помежду си, съвсем не означава, че не се обединяват срещу "външни" врагове. За евреите в бившата и настоящата управляващи групи в Украйна изобщо не ми се говори. Почти целият им МС барабар с премиера имат и израелско гражданство.

Факт е , че не сме сигурно дали е било за добро комунисти да сменят национал социалисти

Да, и са намерили това спасение на полска територия във Бухенвалд, Треблинка и Освианцим и т. н....

Погром е полско - украинска дума - виж в историята.

Вярвам на историята !Фактът е ,че благодарение на народите на СССР фашизма в Европа бе победен !Всяко изопачаване и обезличаване на този факт е недопустим !

Всичкото трол на амбразурата да брани Путя... Ма колко сте забавни да ви чете човек еднаквите опорки :)

Да беше извадил и някакви документи...всички сме чели за срещите на поския посланник с Хитлер и кокло са били щастливи, че ще се отърват от евреите.

В крайна сметка шляхата не отрича казаното от Путин.... Гузен нгонен бяга. Поляците удобно "забравят", че благодарение на 600 хил. жертви на Ч. Армия и 0 /нула/ на тогавашните и сегашни съюзници хамерика и Британия са освободени от Хитлер и дори с удвоени граници. Неблагодарните народи не са уважавани от никого....

Показателно е това, че Моравецки не оспорва с доводи думите на Путин за Мюнхеското съглашение и ролята на Полша, а започва да бръщолеви за допинг, "Северен поток -2" и санкции. Толкова за това, кой лъже и кой казва истината за Втората световна война

То има ли да избухва война - повод все ще се намери! Но поляците хич, ама хич не са стока!

Явно тук има много хора, които не са виждали поляк (не говоря за полякините ). И много малко са сядали да пият с поляци. Само за сведение, според поляците не друг, а те са измислили ВОДКАТА и това е полско питие.

Всъщност първите погроми върху евреите по тези земи са по времето на руската империя. Оттогава масово полските, украинските и белоруските евреи се изселват в Америка.

Правилно. Да се върнем до Египет тогава.

Живях в Беларус и Украина, по време на руска империя не е имало никакви погроми над еврейското население. Най-много са пострадали от бандеровци, фашисти и поляци, не е случайно баш полския президент се е извинявал за това пред Израел. Като не си в час, трай и мълчи!

Ма вЕрваме ти всички, то има и един мюзикъл "Цигулар на покрива" дето потвърждава думите ти...

Че руснаците не са били цвете... ясно, но в думите на Путин има повече истина.

Абсолютно точно.

Така е! Путин дори когато лъже, пак казва истината!

усмивки от старите ленти....

Къде в този текст виждаш лъжа?... "Руският президент нарече резолюцията "пълни глупости". Той каза, че причина за войната не е бил пактът Рибентроп - Молотов, а Мюнхенското съглашение от 1938 г. и подчерта, че Полша се е възползвала от него, за да осъществи териториалните си претенции към район, намиращ се днес в Чехия"...

Истината е, че запада насъска Хитлер срещу СССР. Той обаче се обърна и срещу самите тях. След като САЩ видяха, че СССР ще завземе цяла Европа, чак тогава направиха десант. Целта беше да се спре СССР. Това е, ясно и просто!

Истината е, че САЩ спасява СССР. Програмата се казва ленд лийз

Я, верно ле? Що бе отворко, Рузвелт се моли на Сталин да открие фронт срещу Япония? И колко дават САЩ, според този "Ленд лийз"? Няма и 4 % от стойността, която плащат руснаците.

Ленд лийз струва на Русия милиарди в златно кюлчета, ни много ни малко. САЩ нищо не правят без да имат печалба от това

А защо "миролюбивият" СССР имаше желание да превземе цяла Европа?

Питай Рузвелт и Чърчил?

ако това е така, защо ВСВ избухва докато Хитлер и Сталин са най-близки съюзници??? Освен това десантът в Нормандия е планиран от началото на 44-та (най-вероятно), когато съветите едва са нанесли поражения на германците дълбоко в руска територия. Преди да правиш гръмки изказвания вземи прочети малко. До "десантът" руските армии все още дори не са отвоювали обратно загубената територия, какво остава за "цяла Европа". Прочее Сталин на колене се моли на американци, французи и кой ли не още да отворят втори фронт на германците от 23-ти юни 42-а.

Чак толкова да не знаеш историята на Втората Световна войната, просто жалък си!

idio

Аз знам, че германия има формална причина да нахлуе в полша. Дали е инсценировка или не - победителиТе пипат историята. Справка, чичко оруел

Ти първо правописа научи и тогава давай мнение по тежки и дълбоки теми като история и Оруел.

idio

давам мнения на килограм. толкова са ми тежки., а историята която ти познаваш, четена от източници на кирилица си я заври в газа ! (сбърках ли правописа? извинявЪй)

А чак после вече си прави забележки на други, ясно ли ти е това, простак

Що не вземеш да я забравиш най-сетне тая Кирилица, като толкова ти пречи? Ще сме щастливи да ни отървеш от присъствието си

Еми нормално, така са му наредили господарите му, така говори. За това му се плаща да деформира историята.

Понеже познавам и поляци и руснаци, средно претеглено поляците по интелигентност, възпитание и култура превъзхождат много руснаците. Русия някога е имала велик елит селектиран през вековете, но болшевиците избиват всичко това и идват едни първосигнални чекисти колхозници на власт.

Аз също имам приятели и познати от двете страни и впечатленията ми са обратните

А ти лъжеш, защото си путински трол. Елементарно.

Всеки в собствената си среда.

това е така защото ти самият си първосигнален колхозник

Боклуци навсякъде има, но поляците трябва да си мълчат и да бъдат благодарни за освобождението и голямата територия която получи Полша от СССР.

кретен! от кога заробването за 45 години се нарича освобождение, бе катил?

А едни други 20% от днешна Полша са бивши земи на Германия - Померания, Предна Померания Силезия и т.н. А по възрастните прекрасно помним от историята, че 90% от надзирателите в нацистките концлагери за били украинци и поляци. Както се помни и че поляците са били единствените надзиратели в прословутот Варшавско гето и т.н. неприятни исторически истини

Щатска пропаганда в действие?

Русотроловете понеже нямат никакъв аргумент за каквото и да било го удрят на пещерна ксенофобия и обиждат поляците. Нищо не постигате с тези опорки, освен презрение. Вижте си първо пиянската опростачена нация после говорете за другите.

поляците са пияници от класа от край врем... доста си объркан! А икато гледам най много се хули Путин , т акой кого обижда е сно от постовете.

това го измисли след като се наяде с полско пилешко ли?

не си ли забелязал, че на руснаците и техните роби, всички съседни нации без изключение са им супер противни - все са фашисти, все са агресивни, все са лоши...а те милите - света вода ненапита и миролюбиви...миролюбиви...

Поляците са истински бели цигани, което демонстрират за пореден път. Защо обвиняват Путин, след като този въпрос е започнат от резолюция на европарламента. Полша анексира част от Чхословакия 1938 г. А дори не са се извинили на чехи и словаци. Отделно, днес са анексирали германски земи, предадени им от СССР след края на ВСВ. За което дори искаха от Германия още репарации преди няколко години. Гадно и долно племе, което прави само търговия и мизерии.

Национализмът и ксенофобията е последното убежище на мръсниците. Поляците не са анексирали немски, земи, даде им ги Сталин като преди това отне два пъти повече земи от поляците. Поляците никога не са искали променяне на границите.

От личен опит имам много лошо отношение към поляците и полякините. Пазете се много от тях!

Не повече, отколкото руснаците и рускините обаче.

Хайде стига с тоя Крим! Как си представяте американска база в Севастопол?

Schilo

Дир, вярно сте манипулатори! Що триете? Коже триете? Това, което не е политически кореткно ли? Защо? Та, на кое място сме по свобода на словото?

Сигурно не ти харесват правописа ... Има и други форуми

Лъжеш, Шило. Теб не те трият, защото си модератор, че и на заплата. С колко регистрации списуваш путинските "истини от последна инстанция"? Недей да фърляш прах в очите на хората. Не сме чак толкова прости. Вие, путинските тролища, все за големи тарикати се имате. Да трият путински трол? В ТОЗИ сайт?! Айде, бе!.....

Национализмът и ксенофобията е последното убежище на мръсниците.

Два пъти болшевиките създават полската държава, и те пак неблагодарни.

Ха ха, да бе! Пилсудски е познавал Ленин от каторгата в Сибир, но никога не е бил болшевик. Напротив изклал е болшевиците в Полша, те затова го мразят руснаците.

Schilo

И затова ли съюзява Полша с нацистка Германия?

Надявал се, че Германия както му дава част от Чехословакия, така ще му даде и от Русия.

Първата работа на поляците , след като Ленин им възстановява държавата , е да нападнат младата и неукрепнала съветска държава. Избиват 110 000 пленени войничета.

Младата неукрепнала държава напада Полша и стига пред Варшава, като желае да направи Полска Съветска Република, оттам е сталиновия химн Варшавянка. но гениалният наностратег псевдовоеноначалник Сталин се показва като пълен некадърник и губи битката от Пилсудски и поляците го пребиват от бой и го гонят по петите от Варшава до средата на Украйна и Белорусия. Междувременно избиват доста болшевици около 200 000. Оттам са и първите котли с руски пленници, между другото.

Schilo

Сериозно ли от тогава е Варшавянка? Щото все си мисля, че основата е полска песен, създадена в края на 19-ти век, а през 1905г. е създаден и руския вариант.

А за поляците от ЧК нещо да си чувал, за шефа на ЧК полякът Дзержински?

Навремето Уинстън Чърчил нарекъл Полша "хиената на Европа" заради алчното ѝ поведение към Чехословакия след подписването на Мюнхенското съглашение.

Е, и? Тази тролска глупост се появява периодично.

Нали, трол?

Изтриха ме! Поклон дир. Та, защо поляците не пускат ссср да защити Чехия? Чехия, мощна икономическа държава. 5 дивизии на източния фронт са оборудвани с чешко оръжие.

Поляците са глупаци! Германия и Франция, Франция и Англия, Италия и Австрия, Швейцария и Австрия - врагове в продължение на векове сега са добри съседи и търсят взаимна изгода от съседството си, а тъпите поляци (и най-вече украинци) търсят конфликт с най-важния си съсед, очаквайки дявол знае какво от подлите американци.

Това е, защото нищо не са постигнали сами, но все пак могат да казват не, за разлика от нас.

Ако Русия е най-важният съсед за Полша, по тази глупава логика излиза, че Турция е най-важният съсед за България. Русия нито е с най-голям оборот за Полша, нито има най-дълга граница с Полша, нито е военен съюзник на Полша, само е най-голяма по население от съседните на Полша страни.

Полша си извоюва всички квоти за износ в Русия в ЕС, беше най-активна при налагане на санкции, опита се чрез Белорусия да си вкарва ябълките, гъбите, пилешкото, яцата. Сега ги внася в България чрез Македония, яйца, гъби, пилешко, всичко е полско. Избихме си животните, за да им ядем излишъците.

Факт е, че всички държави внасят в Русия ембаргови стоки през Беларус. Дори преди няколко години в Русия имаше мандарини и портокали, произведени в Беларус. Но от това печелят всички, освен руснаците, които плащат по-скъпо...

Полша окупира през 1919 година град Вилнюс и областта и не ги предава на Литва, въпреки договори, резолюции на ОН и т.н. Не е агресор. Полша окупира град Тешин и областта през 1938 година, след Мюнхенското съглашение, без да има договор. Пак не е агресор. Поне извинения за тези действия досега няма. Е как човек да вярва на управниците на такава държава?

Трябва да взимаме пример от поляците. На наглите лъжи, бой по наглите муцуни. И понеже руснаците са много нагли и в безсилието си ни заплашват открито както те, така и с турците е хубаво да приемем повече американски войски на наша територия с ядрено оръжие.

С това поведение за пример, са ги разделили между 3 държави и са се гордяли само с романите на Х.Сенкевич. Та май, не са много за пример, господине!

Всеки народ има пропадания и възход в историята си. Руснаците бяха близо три века под татрско иго и руските князе се предаваха едни други и се избиваха народа с удоволствие под плясканията на татарите.

Това го има във всяка история, за трона са избивали всичките си братя, чети Шекспир.

Бягай при доктора докато не е запразнил!