Полша вдига залога: Страните от НАТО да отделят 3% от БВП за отбрана

Анджей Дуда ще предложи на Джо Байдън това да е задължителната долна граница

Обратно в новината

Коментари - Полша вдига залога: Страните от НАТО да отделят 3% от БВП за отбрана | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Нема му мине номера. Това означава САЩ та платят сметката, защото един американец допринася с труда си колкото 10 поляка. По 1000 долара на калпак по се връзва

Ако ти искаш отдели и 30 процента от вашият БВП . Другите нека само да решат .

шо не ГУ дуаТ?

Поляците получават най-много от ЕС и от САЩ. Навремето им опростиха дълговете, а ние си платихме до стотинка.Имат наймного инвестиции от Германия

Какво значение има дали ще са 2%, 3%, 5% или 10% когато цялата военна индустрия не може да произведе достатъчно? В момента всичко което се произведе се предоставя на Украйна (за сметка на Европа) и отделно всички нации и самото НАТО предоставят допълнително оръжие и техника от складовете си на Украйна защото производственият процес на военната индустрия не смогва само за Украйна!!! Тъй че от къде ще го намерят това оръжие? Намалят ли износа за Украйна войната за нула време ще приключи. А както се говори, че натовските складове са празни и ще отнеме поне 10 години за пълното превъоръжаване на ЕВропа нима има шанс от едното или другото?

Двамата са болни от омраза към русия и от любов към украйна. Но така повелява ес и нато, какво да правят "горките".

Ако се чудите откъде да ги вземете - по презумпция от образованието, и без това прост народ по-лесно се управлява...Вместо да искате мирно и спокойно съществуване, с развиваща се икономика, само войни са ви в главите. Измет гнусна!!!

Поне 5% ! И да ги дават за България за снаряди !

100% от 0 знаете ли колко е ?

Ако искат и 90% може да даваме за отбрана, ама с това даване на пари нищо не се случва. Всеки поръчва оръжия и самолети ама няма кой да ги произведе и достави. Сега дори да искаме да си поръчаме още 50 самолета и 200 танка и плащане веднага ще ги получим евентуално може би след 20 години.

С удоволствие- ако ни се дадат от натовски държави военни поръчки за 5% от БВП можем да инвестираме 3% за отбрана, но задължително оръжието да е произведено от съвместни предприятия в България! Ако губиш от отбрана значи си абсолютен дебил!

Или си колония. :-)

Ааааа това е много недемократично предложение....паричките само в една посока следва да текът иначе какви партньори сме!!!!!

Трудивуте колективи предложиха доброволно да плащат повече на ихранителите. :-) Дойдоха комунисите на власт в Полша и глупотевиците започнаха.

а България си слага подлога.

Точно тези смешници ли го казват? Искаха да купят цяла танкова бригада от Южна Корея с парите от Америка, но като не им мина селският номер и САЩ ги отрязаха останаха с една такава танкова рота. И ние американските пенсионери души носим, частните ни пенсии идват и от американският ВПК, така че да си имаме уважението с пановете, да не ни мислят за балъци. В американско оръжие може да инвестират на воля, без лимит.

за нас.

Нормално е таксата да се вдига към "партньорите", има инфлация и някак си не е демократично зад океанския брат да губи парички......едно време му викахме рекет, сега ценности , демокрация и партньорство!!!!!

За вас е задължителна ! След Украйна вие сте следващите !

пффф

Миролюбивата Русия ще бъде отново провокирана от САЩ да нападне друга страна ли? :))) И на тебе не ти е лесно с тия шпагати...

Илиян Илиев

Този път ще се повтори историята ! Германия и Русия ще си поделят по равно ;)

Тези що не си видят дереджето. Преди да дават съвети. Нали решиха да стават първата армия на НАТО в Европа? Кво стана с 1000-та южнокорейски танка? От първата изработена партида - 180 бр., успяха да платят само за 28. И корейците им прекратиха договора и доставките. Да дадат челен пример, да станат първи, и после да дигат лозунги другите да ги последват.

Предлагам за всяка страна 3% от БВП да се изразходват за спорт за деца и юноши, а не за смърт и оръжия.

Кажи го на путин.

Или на Байдън, че няма да си събере таксата, лелеееее, тогава да видиш демокрация!!!!

Да не би Путин да ми харчи данъците?

време е да се определи награда в милиони долари за главата на Путин.. ще е по-евтино и ефективно и неговите алчни приближени ще се го обесят.

опърпаните шляхти решиха че могат и правила да диктуват...а не знаят че са следващите съчки за огъня

Вдигам залога на 4.99%.

3%? Не са ли малко? Според мен - поне 50% трябва да са ... а после се смеем на Северна Корея, че гладували, но харчат за оръжия ...

Направо да отделят по още един процент за Полша и работите щели да се оправят според Полша.

Просто ги усещам, че са следващите, които ще изгорят....