Полша ще помогне на Украйна за връщането на мъжете, подлежащи на военна служба

Вчера правителството в Киев обяви правила, според които паспортите на мъжете във военна възраст могат да се издават само в страната, вместо в чуждестранните дипломатически мисии

Обратно в новината

Коментари - Полша ще помогне на Украйна за връщането на мъжете, подлежащи на военна служба | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

хайде и тука така!

Украинецът е руснак , ухапан от поляк !!!

Е на това му се вика ДЕМОКРАЦИЯ В ДЕЙСТВИЕ !!! И щеше да бъде смешно, ако не бе тъжно !!! Защото в същност украинците избягали в Русия ще оцелеят, а тези избягали в Западчадието ще отидат на заколение, където благополучно ще бъдат преработени в трупове !!! Единствения им шанс е да се предадат на руснаците преди те да са ги утилизирали !!!

Нали уж ЕС бяха големи радетели за даване на убежище на хора, подложени на гонения в собствената си страна. А украинците, избягали от безумието на укро-на-ци-стите в Киев са точно такива. Или за "аллах-акбаровците" - може, за украинците - не може.

"Мисля, че много поляци се възмущават, когато виждат млади украински мъже в хотели и кафенета, и чуват колко усилия трябва да положим, за да помогнем на Украйна" се сещам за една фраза на Рачков от Господарите "лелееее майкооо" или нещо подобно беше. Който е чувал това с типичния глас на шоумена, знае какво имам в предвид.

У нас е спокойно.Укрите живеят безгрижно по Черноморието,плащат без проблем скъпи наеми по 2-3000 на месец,фучат безнаказано с автомобили за по 100-150 хилки,без винетки,граждански и т.н., купуват скъпи имоти,носят болести защото при тях не съществува имунизационна система и се държат нагло.Завчера четох по техните форуми,какви цигани са българите и румънците и куп други ,,благодарности,, за помощта която получават.

Идея си нямате каква подмолна омраза има от поляците към украинците. Повярвайте, ако имат сили и средства ще прилапат половин украйна. Смятат си ги за техни територии.

Омразата е невероятна към руските гниди, но след 2 години от началото на войната в Украйна, мисля не остана народ в Европа и сред цивилизованите, който да не мрази руснаци ...

Всички искат усраина да изчезне безследно!

Да мразиш някого , означава да пиеш отрова и да чакаш той да умре.

И едните и другите ,никаква разлика.Довчера бяха ,,братя,,.И Украйна и Рассия,кражби,корупция.

Сега излиза по-изгодно на Украинците да бягат в Русия. Там поне веднага им дават руски паспорт и право на избор дали да се бият срещу заплащане или да почват да работят. А във Украйна и в ЕС те пращат задължително на фронта да убиваш хора и да те убият или осакатят в най-добрия случай и то във война която не се види в интереса на народа на Украйна.

И що не бягат в пРоссия ????????? Що така никой не иска да бяга в пРоссия ?????? И как така "Пишем за оръжия за Украйна и някакъв пак за Русия се изцвъка да пише и за преселване в Русия." .....

Милиони избягаха в Русия! И гледам, не са сбъркали :)

Стига сте разсъждавали дради сънародници!По-добре вижте ВМЗ Сопот каква печалба отчита за 2023г.!Повдига ви се това, стандарта.

Ти виж колко милиарда е помощта която дадохме на Украйна за 2023 и от нея извади печалбата на ВМЗ Сопот и ще разбереш, че сме на загуба с над 1 милиард за 2023 г.

Теб к'во те бърка, след като си натискаш опиканите парцали в НАТО-вска държава, а не си емигрирал в "преуспяващата" педерация на "цар" Путан - Велики ....

Пишем за оръжия за Украйна и някакъв пак за Русия се изцвъка да пише и за преселване в Русия. Тези платени тролове само Русия им в главата и нищо друго.

що така там да не би да има геноцид ?!

Текат последни дни за гнусната и човеконенавистна руслямска педерация. За пРоссия е предречено, че ще падне "колоса на глинени крака". "Зли времена вещае Небето за Русия, люде. Няма да мине и век – помнете ми думата – и тя, дето днес е ръгнала да прегази света и като порой мътен да го залее, ке биде прегазена, ке биде бита, ке се свие в коритото си и дълго време само ке шушне... Ке шушне и ке въздиша. Внуците ви ке го доживеят", предрича феноменът Преподобна Стойна преди близо 100 години. Русия ще бъде прегазена!

помоли аптекарят да ти избере хапчетата, а не си ги избирай сам по това как изглеждат опаковките, че виж какво се получава

Лошо преписваш цитати. Има подобни думи, но не на западен диалект, и не от Стойна, и не след 100г, а от Сава Севрюкова за падането на СССР....

добре , полша , че види как се взривяват влакови лиинии

къде се появи полша мамата си е бало

сложихте ли дозата .. комшията украинеца на Равда каза че ще ходи на Св Влас , като бежанец а къщата ще я дава под наем

И сега, бързо към Турция и Израел.Там ги чакат.

Това се очакваше доста отдавна. За "запада" класацията на "пушечното месо" в Украйна е: Украинци, източно европейци, афроамериканци и в най-краен случай "западни" платени доброволци. И за да не се стига до последната категория, най-добре е да се изчерпят украинците. Защото ако няма кой да използва оръжието, което се предоставя и което генерира огромните печалби на западния ВПК, запада ще помогне всички скрили се там украинци на бойното поле, за да генерират печалбите.

Укронацистите се надяваха да се отърват от скотобойната като избягат в европейската цъфтяща клоака, т.е. исках да кажа европейската цъфтяща градина. Но явно няма да им се получи номера и европейците ще ги пратят обратно в месомелачката където укронацитата благополучно ще бъдат преработени в трупове.

мдааа...щеше да бъде смешно ако не бе тъжно...всъщност украинците избягали в Русия ще оцелеят а тези избягали в Западчето ще отидат на заколение....единствения им шанс е да се предадат на руснаците преди руснаците да са ги бомбили

Какво стана ваксинирани тъпаци, печели ли Украйната?

нищо не ръзбираш от това как да печелиш когато губиш....таакава доктрина има само в развитите държави например в ЕС...

МЛад съм,украинец съм и не искам да умирам,искам да живея,но какво сега,така наречевите демократи искат да ми отнемат живата- И няма мърдане ,това е срам и позор за човешкият род,типично за западните нации,кръстоносните походи,робството,колониалното ограбване на всички народи по света зверствата навсякъде по света където са били и престъпленията им продължават,а нас ни задължават да им ръкопляскаме.

Чакай сега! Нещо пак ми избяга математиката! Украйна е около 40 000 000 души (горе-долу). Дотук признатите жертви от украйнска страна са около 31 000. Да кажем 40. Това е 1 на 1000. Сигурно преди войната в Украйна е имало повече филателисти (колекционери на марки), отколкото са жертвите дотук. Тогава за какво са тези хватки с мобилизацията? Да не би някой по веригата да е изпуснал няколко нули от броя на жертвите? Не може да бъде! Ние живеем в демократични общества и свободни държави, където никой не лъже и всеки се бори за истината. А свободните и независими медии само истината отразяват. Само че математиката не излиза. Сега на кого да вярвам? На демокрацията или на математиката?

те си признаха че са изгубили милион и половина за 8 години война.....

не е вярно те признават че Русия е загубила около 1млн души.....т.е. Украйна знае загубите на Русия ама за своите мълчи...та въпроса на човека е правилен за какво име мобилизация като побеждават и почти нямат загуби????

математиката е точна наука.

Защо Полша не им ги прати в найлонови човали ,ще улесн руснаците

я бе да се набутват с чували

Поредната простотия. Скоро и фонката урсула може да поиска всички украински мъже намиращи се в ЕС да бъдат върнати. На зеленски му трябва жива плът. Да умират за американските интереси. Това е да мразиш народа си и да изпълняваш заповедите на чичо Сам. То скоро май мъже в Украйна няма да остнат. Да се готвят жените за фронта.

до последния украинец

Тор за лунния терен в Усрайна!

Е ТОВА СА ИСТИНСКИ-“ЕВРОАТЛАНТИЧЕСКИ ЦЕННОСТИ”! ХОРА КОИТО НЕ ИСКАТ ДА УБИВАТ,НЕ ИСКАТ ДА БЪДАТ УБИТИ..ЩЕ ИМ СЕ НАЛОЖИ ЗАРАДИ КИНТИТЕ НА ПОЛИТИЦИ,ПОЛУЧАВАЩИ КИНТИТЕ ОТ-ПРОИЗВОДИТЕЛИТЕ НА ИРЪЖИЕ! ЛИХВАРИТЕ-ОРКИ СА-САТАНИНСКИ ИЗЧАДИЯ!

А дано повлекат крак ! И ние да върнем украинските емигранти. Мъже, жени, всичко. Под конвой, защото имат навика да бягат. Около 150 000 били у нас. официално. Поне 50 000 са във военна възраст. Ще спестим по над милиард годишно.

Глупакоооо, ами нас като запчнат да ни товарят във вагоните, за да бъдем пушечно месо в Украйна. Тези хора са избягали от войната. Я се постави на тяхно място. Те какво са виновни, че управкяваща им клика е решила да занулява страната си.

Ами, да си сменят кликата!!! А, да, вярно - кой съм аз да се обаждам?! То ние нашите гашници не сме изринали (още), та на украйнците акъл да давам. Добре, трая си гузно.

ТЪПАНАР остави ги да ЖИВЕЯТ,защо трябва да умрат.Утре Тагарев каже че трябва дя отидем на източният фронт ще отидеш ли ,АЗ НЕ

Тия поляците са по долни и от украинските нацисти. Щом е избягал човека значи е преценил че не му се умора за чужда кауза кпято няма нищо общо с Украйна. Ами да връщат и всички талибани и черни че и тях ще мобилизират. Те са бежанци от район на военни действия и межд. закон забранява да се пращат там докато траят военните действия защото са със статут на бежанци.

имало за кон начи..... ми конете да го спазват....

от 860 000 пълнолетни мъже повярвали в Западната демокрация... А, иди после се чуди защо най-много украинци има в "противната" им Русия. Само за сведение от 2022-а година над 3 милиона украинци са се преселили от Украйна в Русия, и не, тези от Донбас и Крим не са включени в тази бройка.

И Бе-Гетото требе! И Бе-Гетото требе!

24.09.2022 г. — ... забрана резервистите да напускат страната. .. Въпреки това ... Русия армия закон Кремъл военни Путин мобилизация.. Мбхааааа

Кое му е "въпрекито" :))

Чудя се дали сега украинците, които ше ги депортират, виждат поляците като съюзници :))

Чудя се дали тези с руски паспорти ако ги депортираме при Путин да се бият на фронта ще ни имат за братя?

реве че са му свършили хората... Путин пусна всеки който иска да замине където иска-)

Путин затова ли вече стигна да мобилизира затворници срещу амнистия..ха ха ха ха

"Вече" ли стигна? Нали врещяхте как уж така правеше от ден първи? Сега май се усетихте, че по този начин Путин си опразни затворите и спаси руските животи, а Зелю се чуди откъде да намери още пушечно месо, а? :))

Горките хора, карат ги да умират за чужди интереси.

народите под руски иго ли? Така е всички народи под руско иго в руската империя са карани да се бият за господарите си от Кремъл . 120 народа плащат кръвен данък като пращат момчетата си за руски еничари да умират за путлер

Ха ха ха, я се скрий бе, малоумник :)))

добър отговор и аргумент да ми обориш тезата ха ха ха

Не виждам теза за оборване :))

не е важно купените с рубли да я виждате.. важно е който чете коментара да я види

Ха ха, ето точно за това говоря :)) Да повторя - я се скрий бе, малоумник :)))

Да бе, те руските все едно мрат за собствените си интереси ...

Е, поне тяхната държава се разширява и се предвижда да има най-високия икономически ръст от цяла Европа за 2024 :)))

Ако в цяла Европа решат да правят това изведнъж ще се окажеме с много, много бежанци от Сирия или Афганистан със сини очи, руси, доста височки и по много от тях таутировки на кирилица. Псуват на "курве", "блять" и пият водка, нищо, че са мюсюлмани.

той Алах е забранил само пиенето на ферментирал гроздов сок... за бира и водка дума не е обелил;)

Е то затова дестилацията са я измислили арабските алхимици. Забранил Мохамед виното - направили ракия.

Това защо? Защото само 31 000 са убитите украинци, по думи на гламавият им президент? Ситуацията придобива очертания на геноцид над украинския народ. Каква умопомрачаваща глупост - да знаеш, че си загубил, но да настояваш нищо да не остане от теб...

Вика му се наркоза баце...

А ние кога ще помогнем на братска Русия и на Путлер да изгоним всички с руски паспорти да идат в руския рай и от там в окопите на Украйна?

гледам скоро ще има хайки за тези с украински паспорти...

Ами да, кога ше помогнете най-накрая, като Зелю откога врещи за доброволци, а тук големите русофоби се скатавате? Да не ви е страх от братушките? :)))

А какво би трябвало да означава "братушките" ?!?!?!

Попитай някоя помощна учителка :))

Ето ти и евроатлантическа солидарност... Доста живея на този свят и много добре си спомням, че през цялото ми детство и младост всякакви мирни преговори между Запада и соц страните се посрещаха като успех. Да - два лагера, да - нямаше война, да - всичко в хполето на дипломацията. Но миролюбието беше ценност! И от двете страни! Сега колективният Запад е заел позицията на инатлив и горделив всезнайко, който се опитва да учи другите как да живеят. Нито един, ама нито един западноевропейски лидер не поиска мирно решаване на конфликта. И как да го направи, като ястребите веднага ще му лепнат, че е "путинист"? Полша, вместо да се погрижи за украйнците, сякаш иска обезлюдяване на територията и с чужда пита помен прави - някой друг да умира във война с вечния враг Русия. Отвратително високомерие и магарешки инат, който ще бъде наказан във времето.

Миролюбец, това се дължеше, че Запада никак не беше сигурен, че няма да ги смачкаме в случай на истинска война, а проксита, дето им се воюваше срещу нас нямаше. И налагаше им се да са миролюбиви. Сега това, което се случва в Украйна за Запада е гражданска война между славяните и те са готови да я подклаждат колкото може по-дълго.

войната е между две държави Русия и Украйна.. и НАТО и САК не участват както се пропагандира от руските лъжи... или удобно оправдание че славната украинска армия тупа руските окупатори доста впечатляващо равно та героизъм на единен народ .

Затова НАТОвските държави ще депортират украинците... А според Хагските конвенции това е забранено на неутралните държави-)

Запада никак не участва, ни с икономически натис, не доставят оръжие, не обучават украинците как да воюват, да не говорим, че не им осигуряват никакви разузнавателни данни. Да ти давам ли оче неучастия.

този какво разбира под "живеят"?! Щото според някои напусналите Украйна украинци достига 15 милиона... от тях почти 4 милиона са в Русия, като това е бройката на украинците които си останаха укранци и не взеха руско граждантсво, по-голямата част от тях са от онези които според предприсъединителния договор между Украйна и Евросъюза Украйна трябваше да си прибере, защото работеха нелегално в Европа... когато Русия се намеси в гражданскаата война в Украйна тези които Украйна вече беше прибрала използваха момента и пак тръгнаха по Европата, а тъй като те се върнаха при старите си работодатели нямаха интерес да се регистрират като бежанци. Към 19 Април като бежанци в Европа са регистрирани 5 930 400 украинеца, или с други думи към момента има страшно много украинци които, по една или друга причина, не са се регистрирали като бежанци...

говори се за тия, които са в ЕС. Ще ги върнат да се бият с орките. Това е и нормалното. Няма начин един да се скътава, а друг да го пращат на фронта.

Ооо, напротив! Много "богоизбрани" няма да отидат на фронта и точно това е причината да привикват тези от чужбина. Все пак някой трябва да мре. А най-логичното според мен е да се оставят всички, които не искат да воюват да напуснат воюващите страни. И Русия и Украйна. Войната много бързо ще спре

тези хора са решили че тази война не е тяхна, и въпреки тяхното решение ти предлагаш те да последват тези които Украйна вече погреба, сиреч в Евросъюза няма да има украинци които да живеят... ще останат да живеят само тези дето са се скатали в Русия;)

През 2015г отидох да работя в Германия района на Щутгард и бях много учудена колко много рускоговорящи има там. Оказа се, че голяма част са всъщност руски немци сега около 4млн Имаше много мигранти от Сирия, Афганистан, които германската държава се опитваше да интегрира с изключително слаб резултат. Та руските немци помагаха на украинци да получат работна виза с къртовски усилия. Официално не се разрешаваше. Когато стана превратът през 2014г. милиони отидоха в Русия и едва след 2022г. плъзнаха из Европа. Но така и не разрешиха на украинците да имат работна виза. А те работят и са добри специалисти и с много добро образование. Германия предпочита да "интегрира" хора от Сирия и Афганистан, но не и от Украйна. Сега чета тук-там как щели били да интегрират и украинци, но ги научиха на помощи , и преференции. Няма да им е лесно. А тук в България забележете руснаците от нашето Черноморие си препродават имотите на украинците и между тях война няма, нали ? А сега тук си имаме наплив за жителство в България от Израел, който е всъщност РУСКОГОВОРЯЩ....НА 90%...

Полша пак го раздава като курвата на Европа...

Проблемът е, че ако всички мъже от Украйна се върнат, тук ще останат украинките. А те са първенки по наглост и също не-малко бактериологично оръжие за местното население. Мисля, че нашите жени трябва да се замислят за мъжете си и да изгонят украинските натрапнички.

Жените ни трябва да се замислят за собственото си поведение, защото когато един мъж го поставиш пред избора дали да продължава да живее с една, дето всеки момент е готова да му направи страхотен скандал или да вземе да се приюти при една дето всеки момент е готова да му направи страхотен борш, то избора е известен.

Какъв борш бе бате, няма да я пусна да стане от леглото! Може да не се чукат особено добре, но като физика са ненадминати!

ДС живее Русия !

А ние няма ли да помогнем на хохлите? Нима по българските плажове не се припичат достатъчно наборници от Хохландия?

И всички те говорят само на руски, нали ?

Украинците станаха пушечно месо. Направо е невероятно, че не са застреляли още Зеленски.

Го пазят. Той няма охрана която говори руски или мова. Винаги, когато ще се прави терористична операция го взимат да го влачат като циркова мечка където могат.

помогнага на Брендо ,даже и пасторт му дадоха ,за да се спаси от мрокобеснота правосъдие по съдилишата . е тогава бяха добри, а сега на фрнта

И начинът им на мислене. Превод от Дъ Спектейтър артикъл от Колин Фрийман (еврейче естествено). Заглавие: Трябва ли Европа да прати войници в Украйна? Годината е 2026та, и в унила реч в Кремъл, Владимир Путин най-накрая анонсира оттегляне от Украйна. Руските войници направиха най-доброто или най-лошото но свеж приток от добре тренирани Украинци най-накрая надделяха. Донбас е в хватката на Киев, падането на Крим е до дни. Това, което обърна прилива не бяха дългоочакваните Ф16 или финансирането от Вашингтон. Вместо това причината бяха хилядите войници от Европа в западната част на Украйна, които защитаваха градовете, пристанищата и границите, карайки Украйна да се чувства сигурна и Русия нервна. Докато Киев празнува, Европа тихо се потупва по гърба. След 80 години стискайки опашките на американското палто тя най-накрая скочи да победи във война в собственият си заден двор. ГОЛЕМИЯТ ВЪПРОС ОБАЧЕ Е ТОЗИ: КАКВО ЩЕ СЕ СЛУЧИ КАТО ЧУВАЛИТЕ С ТРУПОВЕ ЗАПОЧНАТ ДА ПРИСТИГАТ У ДОМА? ЕТО ТАКИВА ВИ УПРАВЛЯВАТ.

Друсат неква извънземна дрога. Брендо е гола вода явно. Намерили са интергалактически дилъри. ХАХАХАХАх

Гледайте към днешна дата Усрайна, мислете си за нас. За уродите, които ни управляват сме просто био материал.

Много е просто. Ще се проведе мощна пропаганда, че да умреш в Украйна е най-висшо герейство и ценност, ще показват гордите вдовици като спечелили от тотото и всичко ще се размине. Дори пак ще гласуват за същите политици, които пращат децата и мъжете им на заколение. Евроатлантически ценности.

Ходете си в усраина! А там, дали ще борите Путин или ще бесите Зеленку, си е ваша работа!

Какви са безчовечни тези поляци. .. Ние сме добрички, не сме като тях. Настанихме украинците дажи в курортни места. Е, малко са близо до руснаците, но какво да се прави, България има определено крайбрежие.

мдааа, за украинците поляците бяха направо по-големи и по-добри братя. ама сега ще изреват. макар че не вярвам полските власти насилствено да започнат да връщат украинци. не е по европейски, там права на чобека и др. най-вероятно ще им спрат помощите, ще им пречат да намерят работа, ще проверяват паспортите и ще депортират тези с изтекри документи... и някой представя ли си какво щеше да се пише и коментира, ако този закон за мобилизация беше приет не в украйна, а н русия? :))

тези, които наистина трябва да се замислят са немците и къде ще ги настаняват още един милион човека

Немците без паспорти не приемат :)

Имаше един филм с кърт дъглас, той си е руски еврейн от украйна и там играеше ролята на счартак, спартак беше представен за тракиец родом от днепър там живеели тракииците. Та това е реалност днеа тракииците от днепър са поробени от римската империя и им трябва лидер който да ги поведе към свободата и да възстане срещу римската империя.Робите гладиатори в римската империя умират за слава, а робите борещи се срещу римската империя умират за свобода

А укропите си мислеха, че ще лежат по плажовете и ще мрънкат "слава кокаина" :)