Десетки хиляди протестираха в Полша против съдебните реформи

Десетки хиляди излязоха снощи на улиците на Варшава и други полски градове, за да протестират срещу съдебните реформи на управляващите, предаде БТА.

Обратно в новината

Коментари - Десетки хиляди протестираха в Полша против съдебните реформи | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Ще го загуби на кукуво лято, за да стане това, трябва всички други единодушно да го гласуват, да ама всичките не са мижитурки като Баце. Унгария, Чехия, Словакия, това са държави с достойнство, държави, които гонят интереса си и те никога няма да подкрепят такова нещо, просто еврогейчетата си джафкат, нека си джафкат ако искат и да се обаждат!

От членството на България в ЕС спечелиха ,.....ПОЛИТИЦИТЕ, УПРАВНИЦИТЕ , РЕСТИТУТИТЕ, И РОМИТЕ .... Всички останали , отново са ПРЕЦАКАНИ , С ПОСТОЯННИ ЗАДЪЛЖЕНИЯ И УНИЖЕНИЯ...

От комунизма-социализма-тоталитаризма спечелиха абсолютно същите хора! Без грам разлика.

Браво на Полша! Точно така е, всички в съдебната система са "полски или чужди защитници на интересите на елитите". И в България е така и тука трябва пълна чистка от предателите в съдебната система които работят за глобалистите!

Десетки хиляди какво - мишки или въшки?

До антиевропейски настроените. Представяте ли се какво щеше да е у нас, ако нямаше някаква спирачка за нашите управляващи и някакво ръчкане за реформи от ЕС? Даже не говора за наливането на пари. Нека не изхвърляме бебето с мръсната вода. А поляците са в правото си да протестират.

Българите нямаше да бягат на готово в ЕС и щеше да им се наложи сами да си оправят кочината. Бай дъ вей много скапани и тенденциозни станха новините тука. Материалите са поръчкови от европейските спонсори, света не се интересува какво става в тая клоака! Сега всички гледат шоуто в Русия: International MAKS Air Show in Russia, Day Four (VIDEO)

Питайте ни нас как се прави бе, колеги от Полша! Питайте ни да ви кажем как се овладяват всички власти, как да си пиете кафето с олигарсите, да точите евро-милиардите и да се гъзите на Изток, докато лапате от Запад.

От запад лапад Патаранки, а от изток ги поемат задно

Чудя се, кога една нзависима власт става безконтролна и напълно независима от народа. Правителството, парламента - поне до някъде зависят от изборите. Президентът е с ограничени правомощия, но и той е избиран. Само съдебната власт е тотално безконтролна и за това - тотално корумпирана и продажна.

Съдебната система в ръцете на един човек, това е то след реформите. Дали протестът е под патрона на Сорос - това не знам. Приказвах с познат поляк и ми каза че в момента Полша се държат като кви. 2004 ЕС ги прие, даде им пари за това онова а Качински сега се репчи и надува като пуяк.

ЕС ни "прие", или по точно грабна ни и нас, ЕС ни "дава" пари, по точно дава ни парите, събирани като данъци от нас! Нищо по- различно отколкото при всички източноевропейски страникато Полша! Виждаш в какво положение сме. И според теб трябва не да си търсим правата, а да благодарим раболепоно на ЕС?

Я да видим сметката. Колко сме платили на ЕС и колко сме получили по еврофондовете. Извади калкулатора, сметни и дай цифрите. Лъжец и манипулатор.

Мда и тука почва да се вижда една дълга "мейданска /американоевропейска" ръка.

Ние нашата си я харесваме, Защита на мутрите, циганите, престъпниците, Останалите терминал 2 или кучета ги яли

Полша да последва Великобритания,Унгария,Чехия също.Не може да се развиваме под диктатурата на ЕС.За нас няма надежда,докато си имаме една кривоврата Тиква,която не й пука за българския народ.

Като им вземете гласа на Полша в ЕС те точно пък ще останат в ЕС.

Мисля че това казва всичко: "Министър-председателката Беата Шидло заяви в обръщение по телевизията, че правителството няма да се поддаде на натиска на полски или чужди защитници на интересите на елитите"!

Българският опит показва, че използването на президента като избираема фигура е доста удачно за пресичане на вътрешноведомствените интереси в съдебната власт и насочването на енергията и в полза на обществото. Независима съдебна власт може на хартия да звучи добре но на практика се получава така, че съдебната власт си издейства правото да тълкува и прилага законите по свое усмотрение под влияние на различни фактори, които нямат нищо общо с първоначалната идея. Поляците са прави погледнато през призмата на българския опит

Шило

Хората на Качински, а и той самия попрекалиха!

Да не са орязали Сорос от възможността да финансира съд. Система на Полша? Скоро и у нас

сега ше видат те, как се прави протес на солидарнос срещу правилните закони..........водни струи, газ и палки нема ли да има?

нАЙ ОТПРЕД БЕШЕ ГНУСНАТА ЖАБА СОРОС ,С ОТРОВНОТО СИ ОБЩЕСТВО И ХЕЛЗИНСКИЯ КОМИТЕТ,СЪЩИТЕ КОИТО ЦИГАНИЗИРАТ БЪЛГАРИЯ