Полша обясни защо Путин не е бил поканен в Аушвиц

За честванията по повод 70-ата годишнина от освобождението на концлагера Аушвиц (Освиенцим) не е била изпращана каквато и да било официална покана.

Обратно в новината

Коментари - Полша обясни защо Путин не е бил поканен в Аушвиц | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

С шеф на ЕС който е внук на нацист и ЕС подкрепящо всячески фашисти какво очаквате? Това не е празник за сегашните управници на ЕС Полша и Украйна. Отворете ие очите и им вижте истинските лица. Скоро отново ще има концлагери в Европа. В Украйна вече има, Яценюк си го призна в Германия, че правят такива.

Та във връзка с честването. Евреите: Ние бяхме затворници тук. Това е наш праздник! Поляците: Ние предавахме евреите на немците. Това е наш праздник! Украинците: Ние пазихме затворниците в лагера. Това е наш праздник! Немците: Ние построихме лагера. Това е наш праздник! Руснаците: Ами ние !? Ние дойдохме и всичко развалихме.

Не 25000, а 25 милиона ,бе тъпанар!Егати тъпата маймуна! 4000 са разстреляните и се поинтересувай "защо"? Да си чул за Волховското клане,тъпунгер?

а помните ли катин, където руснаци застреляха 25 000 поляци - цвета на нацията им. кои ги застреля - наи вероятно от кгб. путин не идва ли от там.

ДА НЕ БИ РУСНАЦИТЕ НЕ СА ГИ ПОКАНИЛИ В ПОЛША ПОНЕЖЕ: - през 1939 те си поделиха Полша заедно с Хитлер и ликвидираха нейното съществуване? - или да не би понеже Руската Армия Освободителка освободи през 1940 братския полски народ от 25 000 полски генерали, офицери и войници?

ПРИЛИКИ между ХИТЛЕР и ПУТЛЕР 1. Хитлер: Под предлог, че правата не немците системно се нарушават Хитлер анексира през 1938 Судетска Област в Чехия (мюнхненско споразумение) Путлер: Под предлог, че правата не руснаците се нарушават Путлер анексира през 2014 Крим. 2. Хитлер: по време на изборите през 1936 партията на Хитлер NSDAP печели изборите с 98,8 % Путлер: 90% от руснаците подкрепят Путин 3. Хителр: През 1939 войници на СС преоблечени преоблечен в полски военни униформи, инсценират нападение от страна на полската армия срещу немска радиостанция Глайвиц, което слага началото на Втората Световна Война. Путлер: през 2014 сепаратисти, които според Путин не са руснаци, а само са си купили руските униформи в магазини, тормозят една суверенна държава и избиват местното население 4 Хитлер: е пратил всички негови политически противници в концентрационни лагери Путлер: организира съдебни процеси срещу негови политически противници и ги вкарва в затвора 5 Хитлер: е на власт от 1933 до 1945 (12 години) като други кандидати намат никакви шансове Путлер: е на власт от 1999 (вече 15 години) като други кандидати нямат никакви шансове

"На 27 януари 1945 г. лагерът е освободен от Червената армия, в чийто състав има руснаци, украинци, чеченци, татари, грузинци и казахстанци, припомня АФП" 70 години по-късно Русия е във война с Украина, води война с чеченците, след това с грузинците, Сталин натири татарите в Сибир, днес те бягат от Крим!

Пан Схетина попълни списъка от продажниците с произход от Източна Европа. Преди години са лизали за...ците на едните, а сега на другите. Но най-лизащите сега все пак са тези от Киев...

Поканили са Ангела Меркел ...

Г-н министърът си навлече гнева на самите поляци - защото и сред тях има честни и доблестни хора,които помнят историята. А пред света никога не е късно да се покриеш с позор заради злобата си.

Приказките на поляците са явно доказателство за тяхната простотия и посредственост. Нека те да са първи, нека те да са прави, ако това ги прави по щастливи. Но че са глупави и ограничени това никой не може да им го отнеме.

НА КОЙ: УМЪТ И ВИСОЧИНАТА НЕ СА В ПРАВОПРОПОРЦИОНАЛНА ЗАВИСИМОСТ ВИЖ ИСТОРИЯТА БЕ Г..........

Поляците са по достойни от руснаците.

Полша не може да бъде сила между Русия и Германия. Пак единият (или двата) ще я мачкат и САЩ няма да им помогнат. Кой обича слаб съсед който се заяжда с всички наоколо, които са и по силни?

Най-добре е поляците да спрат за обясняват чак толкова много това и онова. Те се колят от столетия взаимно с руснаците, вкл. с украинците.

Истерията здраво е грабнала лигавите поляци, а и доста нашенски лумпени.

ослушай се и виж, че истерични са Лавров и руския слугинаж в този форум! Другите си говорят (пишат) спокойно.

Аз пък си мислех, че по другите държави няма управници, след които да върви една глутница от "умници", които да обяснят на хората, какво е искал да каже народният избраник.

Концлагера е създаден от македонци и от македонци е ликвидиран! Анадъм?

Ало ,,КОЙ,, светът варви напред! Спри да плашиш гаргите! Така ви ИЗНАСЯ! Да вадите от мафталина де що хваните И ДА СЕ ПИШЕТЕ демократи! Писна ми от тази шизофрения!Живееш с омраза и знаеш нали,че ръждата разяжда от вътре.

Не им прави чест на поляците да манипулират историята........тяхната злоба към Русия вече надминава фактите!!!!!

Време е руснаците и Путев да разберат,че големити не ги тачат!!Факт е с Полша,Г7,На срещата в Австралия го поканиха Путев,но го унижиха!!!Оставиха го и му обърна внимание само габровката...!!!Не му е лесно веднъж е дребничък и се ежи да изглежда по-наперен и второ никой не го смята за значим освен пропагандата в Русия........

Полша от големите ли е? С какво? С най-много гастарбайтери в Англия и с най-голям страх от всичките си съседи?

Който изопачава историята ,рискува да му се случи същото отново.

03 нали знаеш,че първото което свършиха руснаците при окопацията на България през 44 г. беше да обърнат новата ни история на 180 !До момента тази история е нереална и затова има толкова русофили,защото те не знаят истината,а и не се интерисуват а вярват сляпо на руската пропаганда вече 70 г.

по-точно са обърнали бе, тъпо герберастко тролче? Хем си тъп, хем се опитваш да манипулираш!

Нямам нищо против,че украинците са освободили Аушвиц. Притеснява ме друго,от къде излезе тази армия при положение,че Хитлер към ноември 1941г. е водил сражение при Москва,т.е. украинската територия е окупирана и това продължава до 1943-44 година.

Вчера слушах една реч на Жириновски. Много забавна. Между другото, той каза: "НАТО е разположил на територията на Полша, Литва, Латвия и други бивши наши сателити (има впредвид бивши соцстрани, вероятно), голямо количество танкове, войски и ракетни установки. Та, при един военен конфликт, длъжни ли сме да гарантираме съществуването на тези държави след края на конфликта?" Е, дали има истина в тази реч на Жириновски, и дали са я слушали и Поляците? А дали са я чули нашите управници? Аз лично се замислих какво ще стане по-нататък. А вие?

доказателство, че днешните руски управници са откачени и са сериозна заплаха за съществуването на човечеството!

Отговора е "НЕТРЯБВА",макар да си давам сметка че съм в една от тях!

loyola

Нищо не рабирате от история. Лагера е освободен от Македонски части, преоблечени като съветска армия!

всеки които тачи повече чужд народ и държава вместо родината си (а това го правят всички путлерсити, за разлика от проевропеиски настроените, а БЪЛГАРИЯ Е В ЕВРОПА И В ЕС), са тъпи национални предатели.

Ти по какъв точно начин тачиш своята Родина? Като се надупваш на Европейците? Като купуваш само Български стоки? Като протестираш против ограбването на страната ни от Европейски и Американски компании ли? Уточни се, после ще поговорим и за Руснаците.

само показа какво си ду*едавче, щом го въртя, сука и пак опря до това да защитаваш русията, а не майка България... И само да ти напомним, само че с промитото си от частушки и развален самогон мозъче, че най-голямото ограбване на България досега е извършвано от съветски/руски компании и другите имат мнооого хляб да ядат, докато поне приближат тези мародери....

Глупако, Европа е континент и ние сме на него и никой "европеец" не може да ми каже дали аз съм в Европа или не!!! А за твоя прехвален ЕС, ГЛУПАКО, в страните от т.н. трети свят минималната заплата е по-висока отколкото в евроатлантическа България, в същият този трети свят продължителността на живота въпреки всички спинове, еболи и какво ли не още е по-голяма от евроатлантическа България /данни на СЗО/ За какво да се гордея че съм евроатлантик като плащаме в магазините за най-големите боклуци толкова, колкото другаде плащат за качество, а в същото време заплатите ни са в пъти по-малки от цяла Европа? За какво да се гордея ми кажи? За това че ни управляват идиоти, за това че всички българи псуват държавата си и искат да се махнат от тук? За това че всички които вече са на възраст съветват децата си да се махнат от тая скапана държава? За какво да съм горд - за това че по-малко от милион работещи българи храним два милиона /или повече/ цигани??? Мога да продължа още много, но на евроатлантически глупак каквото ии да му кажеш, едва ли има смисъл... Съжалявам че имам такива сънародници като теб/ако въобще си българин и се чувстваш такъв/!

Дядо Славейков е написал гениалното "Не сме народ, а мърша!" Имал е предвид жалките майцепродавци, които с упование лижат руски за*ници и плюят майка България... Но Господ види...

В БГ И ПРЕДИ ДЕДО ТИ СЛАВЕЙЧЕ И СЛЕД НЕГО ВИНАГИ СА СЕ ЛИЗАЛИ АНУСИ НА ПЕДАЛИ ОТ ЗАПАДНА ЕВРО И USA I brazilejro БЕ НЕЗАПОЗНАТ ОРДЪОВЪР

можа да изцвъкаш безсилно с жалкото си руско мозъче? И да крещиш, и да виеш (а ти го правиш), така е, ближете си руски зад*ици и не ви пука за България...

Тежки мисли налегнаха властелинът в Кремъл: Боже, колко мъка има на тоя свят, Божееее... Аз така се надявах да получа покана, ама тези гадни поляци така да ми се изсмеят и да ми плюят под опашката... Няма справедливост, няма... Ето, като капак и латвийците забраниха руския език, утре току виж и монголците се обявили против мене и против монголско-руската дружба, която е необходима като слънцето и въздуха за всяко живо същество... Сал едничка северна Корея ми остана, сал тя ми е верна...

Трябвда да лижете бетуша на Ангела Меркел сегаа и да забравите за фашистките изстъпления !Лицемерна нация от продажници!

бЕтушки, потропва дядо Йосиф... Дечица веселушки, гулага спря при вас... И лагери ще има, за всички от сърце, за съветската родина да тропнем ний хорце!

Колко много по този форум ду*едавци русифилистичета.... Това ме вдъхновява, че на следващите избори ще осигурят бляскава победа на другаря Миков! Да живей братската дружба между българския и съветския народи! Да пребъде делото на социализъма!

Поляците трябва да бъдат газени до дупка заради наглостта си и подлостта си!

го забиха на путята, за което трябва да бъдат поздравени!

Те и Латвойците реват,че ги били завоювали,но не споменават,че те са били агресора изначалн и затова са продухали после!Та така и с полските мишки,ще дойде време и отново,ще се натресат сами!

Че как пуляцити шъ гу пуканят путята? Все едно ний да пуканим Ердоган по повод на годишнина от освобождението от турско робство...

Няма нищо общо за сравнение. Къде си учил история.

в школа марксизма-ленинизма при МГУ (Московский Государственний Университет) и съм се убедил в безкрайната любов, която целият цивилизован свят питае към мужиците и тяхната азиатщина...

Украйнският фронт е геаграфско понятие и фронтът е бил украйнски, затова защото действията са се водили в Украйна от Челвената алмия, а не защото във войската са участвали само украйнски войници. Аман от глупаци като този външен министър, които преиначават нещата. Все едно да кажем, че битката при Клокотница и водена от клокотничани, или че битката при Ахелой е водена от ахелойци. Лицемери дайстващи с лъжа и замазващи истината.

Отвратното лицемерче си ти, защото се казва битката ПРИ Клокотница, а не се казва фронт ПРИ Украина... От Позитано много сте го закъсали с опорните точки... Откакто рублата се срина място не може да си намерите и урината ви една такава червена, червена, с повишено съдържание на хемоглобин...

Но се казва и Ахелойската битка нали?

Казва се и Сталинградската битка, но това не значи, че в нея са участвали само сталинградци, сещаш ли се?

Защото и поляците са идиоти като украинците !!!

Полша е подписала престъпното Мюнхенско споразумение ведно с Англия и Франция.То развърза ръцете на Хитлер срещу Чехия. Заедно с немските там навлизат и полски войски.Немците им дават една област в Татрите. През 1921 г. Полшща създава първите концентрационни лагери в света и в тях избива 78 000 руски офицери и войници. Катин, ли ? Варшава ли? Ако не беше Червената армия Хитлер да ги е направил всички на сапун. Робски предатели като нас и украинцитне. Изтривалки......

пропаганда на чичко Гьобелс и другаря Сталин взети заедно, хахаха! Както е казано - умни болшевико-социалисти няма и ти си нагледното доказателство...

Напомням един исторически факт:01.09.1939 година...къде е Полша ?

23.08.1939 година! И за Полша, и за руския народ, и за цялото човечество май...

На 20 - 21 септември британският и френският посланици в Чехословакия заявяват на чехословашкото правителство, че в случай че то не приеме британско-френското предложение, френското правителство няма да изпълни договора с Чехословакия. Съобщават и следното: Ако чехите се обединят с руснаците, войната може да приеме характер на кръстоносен поход срещу болшевиките. Тогава ще бъде много трудно на правителствата на Великобритания и Франция да останат настрани[1]. Чехословашкото правителство не се съгласява с дадените условия.

Великобритания, Италия и Франция се съгласяват с германското искане за анексиране на Судетската област, а после и на цяла Чехословакия. След два дни е подписано и Мюнхенското споразумение, уреждащо това. Малката страна е поканена само да подпише. Анексираните от Германия територии имат площ от 29 000 km² и биват населявани от 3,6 млн. души (около четвърт от населението на Чехословакия). Конференцията и спогодбата от Мюнхен дават увереност на Германия да иска още територии, което прокарва пътя по-късно за избухването на Втората световна война

17.09.1939 - друга важна дата...

И двете (01.09.1939 и 17.09.1939) са следствие от събитията на 23.08.1939 година! Които пък са апотеозът на извършеното от Сталин до тогава! (геният си е гений, злодеят си е злодей, а Сталин е гениален злодей!)

На кого му пука тука, в тоя глад и скука? Той е, неговото име е, товарищ Путин сигурно щеше да си счупи краката да присъства, ама виждате ли - не го поканили лично. Виж, ако беше погребението на Обама, със сигурност щеше да присъства. Без покана. Те мафиотите най много се обичат когато погребват някой съперник. В Сарафово загинаха при терористичен акт млади евреи, нямаше световно възмущение. А Шарли Ебдо ги възмути - затова мислете, не за Путиновия накъде е полегнал. щото като гледам много кандидати тук с готовност да му го целуват.

Оу, моше, каква трагедия стана в Бургас. Израелските служби си убиха собствените граждани, за да изкарат невинна страна Хизбула като терористи. И ние да ги жалим!!!!! Ти подиграваш ли се, на нас, българите. Ако не беше САЩ, повече пукнат евреин нямаше да стъпи в България. Защото си позволихте да убиете Българин. Но ще платите за това, когато му дойде времето. И тогава израел опищя цяла Европа, с и света, с искания Хизбула да бъдат обявени за терористи. Толкова ли си глупав, че си мислиш, че не помним какво е станало преди 2 години? Почнахте ролята на безпомощните жертвички да играете. Синдомна от ВСВ, за да изкрънкате някое евро?

Путин не смее да отиде в Аушвиц, защото има опасност да го задържат там

Преди 10. ноември старателно се подчертаваше фактът, че на 9. септември 1944 г България е освободена от войските на, четете внимателно, Трети УКРАИНСКИ фронт, под командването на маршал Толбухин !

Тази полска свинщина няма за какво да се коментира.

За Путин не знам, обаче тоя паляк на снимката сега нямаше да го има, ако не беше червената армия. Сънародниците на меркел щяха любезно да поканят родителите му в Аушвиц. На спа процедури в местните парни бани и сауни.

Червената армия освободи и Афганистан! От всичките "освободени" страни има ли някоя . дето после не се освобождавала от освободителите?

по-смилаем въпрос: Дайте пример за поне една благоденстваща (икономика, жизнен стандарт, култура, човешки права, действащи правоохранителна и правораздавателна системи, човешки свободи, минимална корупция и т.н.) страна, "освободена" от Русия или СССР!

Още един туркофил жалещ за османската империя. То ние от 25 години нали сме освободени от америка. Външната ни политика е откровено антируска.

Според Лукашенко в Беларус хората живеят повече от добре. Дори се сбъднало предсказаното от Владимир Илич, че комунизмът може да победи дори в една отделна страна. Може би е имал предвид Китай?

България преди 1989г.

Пример: БЪЛГАРИЯ! По време на ТУРСКОТО РОБСТВО и след Освобождението! Можеш ли да сравниш двата периода по критерии: икономика, жизнен стандарт, култура, ЧОВЕШКИ ПРАВА, преавораздавателна система, ЧОВЕШКИ СВОБОДИ и т.н.

Червената армия освободи и Райхстага, така че да внимават тия мекерета!

на Сталин беше да "освободи" цяла Европа (поне), ама Шикългрубер го усети и мъничко изпревари... Иначе 1984 (по Оруел) щеше да настъпи около 40 години предсрочно...

Схетина се извърта и лъже като дърт циганин. Всичко цитирано по-горе са негови лъжливи усуквания.

Не е казвал, че не е РККА. А това, че лаврата си изпуска нервите нетипично за дипломат само показва, че подготовката му е от Лубянка

Слушах изказването му вчера и оправданията му днес. Единственото, което се разбира от мънкането му, че се чуди как да се измъкне от глупавото си изказване.

Всички войни и всички конфликти между народите са били заради нечии болни амбиции и жажда за власт. Ето за това народите се мразят един друг и за това все още воюват помежду си. Не могат да разделят това което няма да е вечно тяхно, защото безсмъртието не е най силната ни страна.

VIPER

Защо се приема че ВСВ започва с нападението на Германия срещу Полша ? А разделянето на Чехословакия между Германия и Полша , предмет на договорките от Мюнхен между Хитлер , Даладия и Чембърлейн ? Пълен позор! А аншлусът ( анексирането ) на Австрия ?

Отстъпили са пред Хитлер, за да няма война, а Сталин се е съюзил с него за война. Не схващаш ли разликата, тъпанар!

Ами ти си по тъп и от тъпанар, искали са всички да нападне СССР за да го унищожат. Той след 69 години сам се унищожи с наша скромна помощ. И не се изказвай ако скоро си дошъл от Ташкент на баща си!!!

И дошли малки зелени човечета и завзели Европа. Но виновен е бил Сталин и руснаците.