Катарски метановоз доставя газ в Полша

Катарски метановоз акостира на терминал за втечнен природен газ (ВПГ) Швиноуйшче в Полша, предаде Франс прес.

Обратно в новината

Коментари - Катарски метановоз доставя газ в Полша | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Капутников, колко пъти Путин е врътнал кранчето на Германия, а тъпунгер такъв?????????????????? Но за Южен поток, защото е през България, се плямпат врели не кипели от продажни копелета като теб. Даже Тиквоний иска да вкара Южен поток само че му казва хъб Балкан. Нито германци нито американци искат Южен поток, запомни и престани да умирисваш нета.

Къде са еврогейските диверсификаторите да кажат колко струва тоз Катарски газ. Нещо се крият в кучия.....

ти какво? прост ли си? Цената на килоджаул е с 20% по-ниска от колкото газта за България.

Веервам ти ,че бананите в Ямайка са по евтини от тиквите във Видинско. По същество: 1.По евтин ли е катарския газ в Полша от руския газ в Полша.В килоджаули! 2. Кой отнася разходите по инфраструктурата?

Цената е борсова и публична. Не като руската цена за България.

Цената е предмет на договорка между две страни. Къде е българският договорител?.. Нещо за него не се чува ни думичка, защо ли?

Сигурно ще е по евтин от на Путин!Путинофикаторе!

Радвам се ,че все повече страни и народи от ЕС приеха нашенското " я не сакам на мене да е добре а на Вуте да е зле". Това издига нашата значимост в съюза

СКЛОНЕН СЪМ ДА ПЛАЩАМ ПО-СКЪПО, НО ГАЗТА ДА НЕ Е РУСКА

Типично еврогейско мислене: Не искам на европейците да е добре. Искам на русия да и е зле. Докато търпим такива управленци САЩ ще си правят гаргара с нас.

А СКЛОНЕН ЛИ СИ ДА МИ ЦУНЕШ ГАЗА, НА ПРИМОЦИЯ !

Pesh0

Пък аз съм склонен . да изгоним и руснаците от лукойл и американците от тецовете и европейците от ЕРП тата и да живеем нормално

Ами Путин продаваше най скъпия газ на своите кучки.

Гледам че лесно се склоняваш. Дали няма и на други неща да се навиеш на батю евроге.чето.

Метана е парников газ, заради който искат да убиват кравите извън карарнистан защото много пръцкали. А виж тук от Катар жял кораб им докарали.

Швиноуйшче! Муахахахахаха! това е сигурно някава шега на поляците, да карат чалмите да носят газ до пристанище с такова име.

Последно? Метрични тона или куб. метра?

Какво ще стане според теб? Искам да ти напомня, че течният газ, както и течният бензин, не гори. Първо трябва да се изпари и да се смеси с въздуха.

А камилски фъшкии за полските евреи няма ли да доставите?

Когато става дума за руски газ веднага се натяква цената. (в момента булгаргаз продава около 331 долара за 1000-м3, ако някой знае точната цена нека ни информира). ЗАЩО не казват колко излиза на полша тоз катарски газ приравнен към 1000 м3. ДА СРАВНИМ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Кое е по-изгодно!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Виж в сайта на Булгаргаз там пише цените, на които продава.

Цени на Булгаргаз за 01.04 - 30.06.2016 г. 319,93 ЛЕВА за 1000м3 (без акциз и ДДС)на клиенти, присъединени към мрежи ниско налягане, собственост на "Булгартрансгаз" ЕАД. По курса на долара за днес закръглено 183 долара за 1000 м3. Купувайте от нас. Доставките са сигурни и цените са в пъти по-ниски от тези на Катар.

Щом има сделка, пзначи има изгода и за двете страни

От информацията разбирам, че: "В момента 1/3 от газа в Полша е от собствени ресурси, около 40 на сто се внасят от Русия и 20 на сто от Азия. В момента 1/3 от газа в Полша е от собствени ресурси, около 40 на сто се внасят от Русия и 20 на сто от Азия." Та ми се губят едни 7-10%. Те метан от изядените бобови култури ли са? Не се заяждам, питам за да съм осведомен.

Затова няколко пъти е употребена думата "около". Нещо като около2+около2+около3 в никакъв случай не е равно на 7 :)

Ахааааа, туй ще е нещо като арменската аритметика. :)

Ей луди Максе!През Босфора не може да преминават такива товари защото Турция забранява!Уж си компетентен пък не знаеш?!(-: Или по скоро правиш пропаганда за газпутинпром?Колко е неудобно и колко скъпо излиза алтернативата на руският газ?!А?

полша консумира някъде между 14 и 17 000 000 000 m3 газ годишно. Внесли били 200 000 - чудо голямо

Те и литовците се изръсиха един - два пъти на американците на тая русофобска вълна. Но като не можаха да убедят другите свободолюбиви и горди прибалти, че "за свободата трябва да се плаща много", пак започнаха да си купуват от Русия! А ония, братята им от Латвия и Естони, я даже и не спираха.

Кубиците на втечнения газ тежат по половин тон и не са като кубиците на оня газообразния газ по 600 грама. Чудо голямо като е по-евтин... то $2 000 000 разлика ли е?

Катарската газ е с около 30% по-ниска калоричност. А и втечнената газ се мери в килограми, а не в кубици.

...Съотношението между обемите на изпарения газ и втечнения газ варира в зависимост от състава, налягането и температурата, но обикновено е около 250:1....

Не сте забравили, че е забранено газовози да минават през Босфора нали?

Соросоидите не са забравили. Те не знаят и дори не ги интересува. За тях е важно да се джавкат.

Така е! За русофренията трябва да си плащаш! Както поляците, така и литовците, така и ние........ Виж, тези, които си знаят интересите не спадат към тази категория и не им се налага да плащат двойно!

ПРИ ТАЗ НОВИНА В ДОЙЧЛАНДА ДОЙЧОВЦИТЕ МАСОВО ИЗЛЯЗОХА С ГАЕЧНИ КЛЮЧОВЕ ПО УЛИЦИТЕ И ЗАПОЧНАХА ДА СЕ БИЯТ ПО ГЛАВИТЕ "ТЪП ДОЙЧО ,ТЪП ДОЙЧО":)))

Вижда се, че има доста методи да се окачим от братската газова тръба :)

Има, разбира се, и винаги ще има. Е, малко по-скъпо излиза, но пък е патриотично да внасяш газ от Катар и останалите демократо-мусюлмано-талибани, отколкото от славянска Русия, нищо, че оттам е по-евтино. Е, поне Сорос така казва, че и си плаща за което.

Абе за цената не съм много сигурен :)

Веднага да кажа за газ от Австралия - внасяй с метановози, бетоновози с подвопници - както те скимне

Поляците здраво се гъбаркат с матрьошките. Колко пъти вече им показаха че не са фактор и да си гледат свинарника.

ОБАМАТА ВО ОТРЯЗА ЗА ТРЪБАТА ОТ АЛБЪРТА ДО ТЕКСАС ... А УЖ ВИ Е БРАТ :))

И на мен така ми се струва! Особено след като от 2 години националното им питие е ябълков сайдер!

Само да отбележа. Голямо гъбарканепада щом 40%е вноса от Русия. Първичен хуманоид.

Кой е по-шантав германците или поляците.Първите си настояват за Северен поток 2, а вторите карат газ с танкери. Ние ако сме умни ,да се снишим за 1-2 години и да преценим после за газопроводи или LNG терминал.

Добре, де а мислиш ли, че работата с тръби по дъното на Черно море на 2000 метра дълбочина е читава? Виждам, че разбираш нещо от море. Кажи си мнението?

Прочети за Лангелед (газопровод).

3евзек

А колко струва?

Те и Саудитска Арабия разтовариха 100 000 тона нефт в Гданск преди два месеца! Оказва се,че има алтернатива на руският енергиен рекет!

А Катара*, на Нашего Хъба, от КОЯ е, още не се разбра? Така е ! Само Той, ги оправя: Метли, каки, порно-журналя!

Това с горно "уйшче" сами са си го натаковали - винаги транспорните разходи за втечнен газ ще са по големи спрямо този от тръбата - демек чекайте да ви е кон -кур( уйшчна) етнтноспобна икономиката....

Показаха комбинация от три пръста на руснаците

може да покажеш образна символика - въпроса е колко струва издръжката на живота в страната ти след това....

Затова бат Бойко прави връзка с Гърция..ха.ха

ХАХАХА - Къде им е шистовия газа на поляците ? Нали имаха шистов газ за 300 години ? Ами какво стана с нацисткия златен влак дето бил в някаква полска планина ? Скоро и тоя балон с втечнения газ ше гръмне. Първо това количество е нищожно за Полша. А когато поляците направят големи инвестиции за регулярни доставка на шистов газ Руси ще им го начука като намали цените на своя газ.

Пред Русия има два пътя: да намали цената на газа и да фалира, или все по-малко държави да купуват руски газ, и да фалира.

Технологична възможност да се достави газ има и от Нова Зеландия и Антарктида. Важни са количествата и цената. Литва или Латвия (забравих) си построиха терминал за внос на втрчнен газ от САЩ, сега не го искат.

Преди години даваха един тлъст, дебел полски комунист по немската телевизия в едно предаване. Знаете ли, с какво се занимаваше чичката? Руски газ за Полша!

Санкции ала бала, иначе Германия продължава с проекта за Северен Поток 2 ....

Нашият Плавнелиев (Аз, като президент ...) нищо не е научил от немците. Излъга ме преди 4 години, но какво да се прави - ние българите сме си европейски мошеници - телефонни, търговски, депутатски, президентски мошеници и т.н.

Я попитайте тоя Марен какъв е проблема с Южен поток та за едни да става-Германия и за други да не става-България,разбрахте ли вече колко сте изклатени другари Гробари,ще си внасяте газ от Гречко на цена определена от Гречко и сие,няма тук и сега ВИДИМО да определяте и да давате газа на цена едикакваси на едикои си----VERY SORY

Колко години вече не можете да схванете, Газпром доставя до германско пристанище, и оттам нататък няма думата, а в Южен поток иска и да е собственик на сухопътната тръба, и да е монополен доставчик.

Ами щото тръбата някой трябва да я финансира и в наземната част. Ние като нямаме кинти и ги дават руснаците .........?

Което пак не е проблем. Проблемът е, че искат и ние да я платим, а те да я ползват безвъзмездно.

какво още чакаме!

Имам един въпрос. Откъде катарският метановоз е заредил с руски газ?

Това руснаците не ги интересува - който плаща, товари. А Европа да гласува санкции и да го ду ...