Полша иска компенсации за загубите през Втората световна война

Политици от ПиС неведнъж са призовавали за обезщетения от Германия, един от най-големите търговски партньори на страната, неин съюзник в НАТО и член на ЕС

Обратно в новината

Коментари - Полша иска компенсации за загубите през Втората световна война | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Теа ,кво да искат от Русиата? От бедна държава да искат репарации смисъла е никакъв. Виж Германия е друго нещо! Там има пари като реки и може да плячкосат нещо си!

След тежки преговори Путин и Меркел вечерят. Меркел добре подпила както се полага на прилежен руски аспирант се провиква. Келнер, картата на Полша и ако обичате по бързо

Втората световна война тръгва точно от компесациите, които са наложили на германците след първата световна война останали гладни и унижение народа повярвал на луд обявил се за месия .. Дано никога не видим ужаса на подобна война....

Тези трябва да са благодарни , че го има като държава ! Няма по измислена от тях държава в ЕС ! Да се радват , че Сталин на времето не е завършил започнатото от Хитлер !

Добре, някак си не мога да не си задам въпроса защо искат компенсации от Германия, а от Русия - не? Едва ли е заради 17-те дни разлика между нахлуването на Германия и СССР в Полша... Май истината е че на умряло, но богато куче (Германия) нож се вади по-лесно отколкото на мечка в добро здраве, па макар и по-бедна (Русия).

Че от къде на къде да искат от Русия. Не Русия е избила 6н поски мишки.

Русия напада Полша на 17.09.1939 г. Прочети малко за пакта Рибентроп-Молотов, и за тайния му анекс касаещ Полша.

И още - потърси за събитията в Катинската гора...

Полша не е България и не могат и да си помислят да я подритват или съревновават с Турция за завод. Или откровени мошеничества с Шенген както спрямо нас. Нашите унижения са немислими и даже немските велета държат много различен тон...

да организираш празненства по случай началото на една война. в този смисъл правилно са поканили Германия.

Компенсациите са скъпо нещо, извиненията не. Германците предпочитат извинения...

за евреите компенсации, за поляците извинения...

манекена Пис в Брюксел - хвърлете една парица и си намислете желание.

А, да се вэрнем назад и да подредим ,кои бяха ,,най-големите говна,, във Варшавския..?

най-после. за кой ли път. не разбират от дума явно.

А защо забравят да кажат как толкова години ''принципните'' поляци бяха заедно с фашистите и бая се облажи от това голяма част от тях... Приказват си за да манипулират хората защото много добре знаят че няма нищо да получат защото ако реално се погледне и те бая трябва да плащат за причинените вреди на много поляци от съглашенството им с германия...

"Във войната Полша губи около 6 милиона души, около 3 милиона от тях - евреи" Евреите някакъв специален вид поляци ли са, че ги споменават изрично? За тях повече компенсации ли ще изплатят? Другите 3 милиона без значение ли са? Някои хора се осират вече...

Тия май свършиха вече паметниците и сега искат пък компенсации.

Ама забравят, че спермата, дето се е ляла там, винаги е била безплатна.

Днес могат да искат майка си и баща си, а от утре - großer Schwanz!!!

Веднага ще ви кажа каква компенсация и репарация ще получат поляците -уши от умряло магаре!Нека ме извинят поляците,които са ми симпатични,но тяхната наглост надминава всякакви граници!Поляците в тази война са едни нахални и глупави слабаци,които си получават заслужения бой!Сега напр.много се превъзнася т.н. Варшавско въстание,но като се разрови човек в материала изпада в ужас от безумието и безотговорността на ръководителите на това въстание -според мен те са знаели колко са жалки, но са разчитали,че Червената армия няма друг избор освен да се намеси.Но не са оценили твърдостта на Сталин!Казвам твърдост,а не жестокост ,защото при загубите на СССР във войната за Сталин смъртта на 200-300 хил.поляци е нищо!А с договора ,който подписват победителите,Полша получава огромни териториални придобивки за сметка на Германия-незаслужено ,според мен!И за това заслуга има и К.к.Рокосовский,който е етничиски поляк,гениален пълководец и любимец на Сталин!А поляците го ненавиждат!?На въпроса за репарациите отдавна е сложена дебела точка-всички са си сложили подписите,договорите са в сила,пито и платено!Точка!

То ако ставаше само с искане нямаше да има осъдени за изнасилване. Не е важно дали искаш много, а дали ще ти дадат. Другото е въпрос на по- силния,а в случая с Полша нещата са ясни - само вопли безнадеждни.

Ние също искаме от Турция компенсации за завладените земи на тракийските българи но още не сме ги получили, въпреки постигнатото споразумение по въпроса. Същото се отнася и за завладените от Гърция земи на българите от Беломорска Тракия за което няма никакво споразумение.

Трябва да се признае геноцид. Не просто да се дадат компенсации.

Трябва да се поучим от поляците и да поискаме компенсации и извинение от гнетителите си. Списъка е дълъг. Но за да стане това, следва да имаме независими и грамотни политици, журналисти, интелигенти.... Ако не преживеем някакво скоростно Възраждане, няма да получим ни компенсации, ни извинение, ни официално признание, а ще продължим да губимм сокато си присъединим към групата наизчезналите държавности.. С тия тиквеници на чело сеха нищо добро не ни чака. Но и да се махнат, процеса по нормализацията на обществото ни ще е много сложен.

Ами от Русията кога?Нали и тя Ви нападна?

Само че и Германците имат условие... Първо Полша да върне подарените и от Сталин теротории.. Дето Чърчил и Рузвелт му ги предложиха в "ПАЛАВАТА" бележка от Кайро..Дето пък писле от "палава" бележка стана салфетка в ЯЛТА.. И да престанат да се правят на първи жертви.. Щото протекторатите Бохемия и Моравия не са съгласувани със Мюнхеското съглашение..

Ще им платят един голям, затова че ревяха години наред против Русия. Която ги освободи и на която лизаха гъза 40 години. И те като нас. Безродници и неблагодарници, които всеки използва, но никой не уважава.

Е, те тва е, като Големият задокеански брат те натиска да го дървиш и държиш тъпанарски речи.

Само ми е интересно къф у.. е дирил тука чак на н. ЕМмине Владислав Варненчик ?

Мазен, бе!

Полша кога ще издигне паметник на Ленин и Сталин ,че изобщо съществува. Защото ако не бяха болшевиките нямаше да ги има изобщо като държава.

Украинците и поляците изпобутаха паметниците на Ленин и Сталин и не искат повече свобода и независимост.

Полша е нападната на 1 септември. Ама след тези речи , ми се струва, че ще бъде атакувана и на 2 септември.

Поляците стават смешни. Ако искат компенсации, германците ще си поискат окупираните територии и Полша ще се свие в черупката си.

Меркел може да ги компенсира като им прати милион арабски лекари и инженери.

Очаквам скоро с пълно право ,Русия да изпрати на Полша фактура,за да бъде заплатено Освобождаването на Полша от Русия. Всъщност цяла Източна Европа трябва да заплати на Русия .

ся щото спомена фактури- Русия е изплатила само 0,4 процента от доставките по Ленд- Лиза.

Това сутринта на инструктажа ли ти го казаха!

САЩ не са Помагали на СССР през ВС Война .. ..САЩ са Продавали на СССР . ... САЩ са поискали 1,3 Милиарда долара за всичките продажби на оръжие,храни,джипове,самолети от СССР. Получили са около 800 милиона в брой +Огромни количества Редки материали и ценни метали . Стотици кораби пълни с ценни материали са пътували до САЩ от СССР по време на войната ..Преди САЩ да започнат доставки. ... След ВСВойна САЩ стават световен лидер заради отслабването на Русия,Англия Германия. И Огромните Печалби които САЩ правят от двете Световни Войни.

Това просто не е вярно! Русия до 1970 изплащаше този заем и го изплати на 100%.

No dansing, no dansing.

Гърция иска компенсации, Полша иска компенсации...избраната нация започва да пипа яко...

Германия да плаща на немеца боя явно му е малко Когато му уври джендарската зелена тиква тогава сам ще спре а сега да плаща и на евреи и на гърци араби поляци и там още които се сети

от кой? пак ли свършифхте парите, че се изанимавате с рекет и извнудване.

Предполагам, че полша настоява за тези "компенсации" единствено с цел да овъзмезди Чехословакия за окупацията на чешки територии по време на аншлуса на Судетската област?! Смешна държавица, която не иска да приеме спрямо себе си действия, които тя е предприемала срещу съседите си!

Поляците никога не споменават даже за компенсации от СССР/Русия за екзекуцията на 15 000 поляци от съветската армия "освободителка" край Катин. Не се хапе ръката която те храни!

И за избитите 40 хиляди поляци през 1943 год. от украинските бендеровци нещо си траят?

А поляците се опитаха... ама руснаците им напомниха че полската армия е уморила от глад 80 000 руски военнопленици(по времето по което Полша окупира част от Съветска Русия в която се намира и Катин) и поляците клекнаха;)

Алчността и лакомията нямат граници ! Сетила се Мара да се побара .... след 70 години.

Какви компенсации след толкова години ?

2ра световна война имаме точно заради такива истории, накърнено национално самочувствие и загубилите се чувстват прецакани. Хайде сега няма нужда да унижаваме немците пак и да си спретнем 3та

Полша иска компенсации, за това че окупираха германски градове като Данцих, Бреслау, Щетин, Позен, хиляди германски села и хиляди декари земя с къщите и имотите на германците! Сега даже компенсации искат! Наглост!

Преди да иска компенсации от Германия, нека Полша да върне заграбените немски земи!

Полша нищо не трябва да връща а Германия да плаща след като на германеца не му е увряла главата