Полша се присъединява към ”плана Юнкер” с 8 млрд. евро

Полша ще участва в инвестиционния план на Жан-Клод Юнкер с 8 милиарда евро - колкото Франция, Германия и Италия, съобщи Европейската комисия.

Обратно в новината

Коментари - Полша се присъединява към ”плана Юнкер” с 8 млрд. евро | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Разбра се защо са 8 те милиарда ,Полша ще купува оръжие от Аирбус ,дговорени са 50 хеликоптера и разни други неща .Помните ли когато Норвегия отказа Сааб Грипен от техние братя шведите ,заради по ,,ефтините,, Ф22 както твърдяха тогава . Е в последствие министър председателя Столтенберг стана шеф на Нато . Всичко е пари !

315 милиарда евро звучи доста по-солидно от $100 милиарда на Азиатската банка за развитие...

И ОТКЪДЕ У ПОЛША ТОЛКОВА ПАРИ КАТО НЕ СИ ПРОДАДЕ ЯБЪЛКИТЕ

Индустрия, брат. Всяко село тука има фабрика, всеки квартал фирма. Не е като у нас само София и околностите и току-виж някой друг голям град.

Kojto е напред с материала получава, който е едно напред две назад, ще заляга върху реформите. Тези магистрати златни ни излязоха, ако бяха обикновени бандити досега да сме забравили, но не са.

Планът юдер е поредната, бозбожнонагла лъжа! Поредното празнодумно заглавие, под което ще се дозаробят масите и доликвидират малкото оцелели от унищожителната политика на субсидиите за щасливи кокошки. В буквалният смисъл това е като шарена приказка за подобряване живота на обитателите в газовите камери, разказвана от пропагандата на гоебелс... Подобна мерзост може да си позволят само тези, които по никакъв начин не се възприемат като равни на другите и ги имат за абсолютен отпадък! По сребърниците им ще ги познаете, точно 30 са !

Значи плана Юнкер вместо да привлича инвеститори със свободен капитал всъщност е добре познатото от соца самооблагане, дето общините организираха референдуми на които местната общественост спонтанно решаваше всеки да дари по 2-3 лева за благо устройство щото в общинския бюджет парите не стигали. С други думи освен членския внос в ЕС, сега ще трябва да додадем и вноска " Юнкер".

Полша се присъединява към плана Юнкер с 8 млрд. евро Полша ще участва в инвестиционния план на Жан-Клод Юнкер с 8 милиарда евро - колкото Франция, Германия и Италия, съобщи Европейската комисия. -------------------------------------------- хубаво за полша само по отношение на нас не разбрах какво ни касае това някаква нова инвестиционна касичка ли е? европа финансира -някои участва - а друг усвоява смисълът се губи или това е някакъв нов хитър начин да се финасират частни проекти от държавата които иначе няма как да се финансират малко повече инфо моля:)

Ако си спомняте през 12.2014 след като Путин промени заради ветропоказателната позиция на България трасето на ЮП, Борисов ходи да реве в Брюксел и Юнкер го потупа по рамото , че е син на достойна нация - това е планът Юнкер-държавни гаранции за частни инвеститори/подробности съм привел по-рано/.

Полша се присъединява към плана Юнкер с 8 млрд. евро Аз мисля, че ние поне със 100 милиарда можем да се присъединим.Те ще бъдат "усвоени" до една година по хидроинженерни проекти от Сараите Холдинг.

България има шанс да получи финансиране само по един от общо 18 проекта, които страната ни подаде за финансиране по т.нар. План "Юнкер" на Европейската комисия. Това става ясно от Доклад на Работната група за работа по проектите, кандидатстващи за финансиране от Плана за стратегически инвестиции на ЕС за 2015-2017, съобщи БГНЕС. В края на 2014 г. България кандидатства за финансиране по Плана "Юнкер" с 18 проекта на стойност над 3,5 млрд. евро. Шансовете засега са да получим едва 38 млн. евро, при това по съвместен проект с Гърция изграждането на междусистемната газова връзка между двете страни, което би позволило България да получава природен газ, който ще се доставя до Солун по вода. Проектът е приоритетен за ЕС, с оглед осигуряването на енергийна независимост на държави като България, които в момента получават газ единствено от Русия. От Доклада на Работната група, която на база на стратегическите приоритети на ЕС, вече е подбрала примерни проекти, които ще получат финансиране, става ясно още, че интерконекторната връзка между България и Гърция би струвала 48 млн. евро (38 млн. евро, от които ще бъдат финансирани по Плана "Юнкер

Напишете с колко участва България!

Ако забелязахте от статията България не участва.Или участва като гарант с 0,00 евро и затова може -евентуално да получи тези 38 милиона, а евентуално - не.

С 38 млн. Да ни е честито! Купили сме ги с 8 млрд. евро!!!

ЕФСИ вече събра над 25,5 млрд. евро, при това още преди да е стартирал. За момента от държавите-членки на ЕС три са се включили с по 8 млрд. евро Германия, Италия и Франция. От Доклада на Работната група за работа по проектите по Плана "Юнкер" става ясно, че с най-големи шансове за финансиране са проектите, в които участие имат "старите" държави-членки на ЕС.