Поляците протестираха осми ден против съдебната реформа

Хиляди поляци протестираха вчера за осми пореден ден против реформите, които драстично ограничават независимостта на съдебната власт.

Обратно в новината

Коментари - Поляците протестираха осми ден против съдебната реформа | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Е, и?! Конституционната сага в Полша започна още през Януари, миналата година... и няма да приключи скоро защотосъгласно чл. 7 от Договора за ЕС за да бъде задействана наказателната процедура, тя трябва да бъде поискана поне от една трета от страните членки (7 държави), от Еропарламента или от Еврокомисията. При съгласие от Европарламента Европейският съвет трябва да реши с 4/5 от гласовете да изпрати препоръка до визираната държава, но след като я изслуша. Последният етап е Съветът да гласува с единодушие за налагане на наказание по чл. 7, но пак след съгласие на Европарламента. Наказваната държава не участва в гласуването. След като тя се поправи, наказанието се отменя с квалифицирано мнозинство, но без да се брои нейният глас. А досега Унгария, Австрия и Румъния са тръгвали по пътя на Полша но спрямо тях процедурата по член : така и не е била довършвана;)

Не може съдебната власт да е безконтролна както у нас. В България тя е основния проблем. Нека да вземем за пример САЩ и да приложим тяхната система.

Жалките русофилчета във форума са се иза.али веднага. Ха ха ха, ами аз пък си мечтая да стигнем някога стандарта на живот в Полша, но уви, докато съществуват комунисти и русофили в България, това няма да се случи, все ще сме последни.

Аре сичкото соросоид, путинофил, цоциалист,атлантици, рубладжия и т.н. космополити и предатели бегом да подкрепите братята си в борбата им с "фашизма", току виж се появил някой нов Вапцаров.

Абе, ти добре ли си!? Сабалем.

на поляците никои няма да им обърне внимание там народа няма право на глас , виж ако протестираха в Pусия , всички медии от сутрин до вечер щяха да ни облъчват само с това че неколко крадци и наркомана нещо си искали

В Полша не протестира народа, а техните"умни и красиви"

Ко стана? Нашите соросоиди от ДСБ, дали освободиха офисите,или се ослушват?

Да се дели на три. Австрия, Германия и Русия.

Що бря? Поляците са тези, които спасиха Европа, в битката за Виена от ислямистката чума... или сега това не е актуално, защото пути е приятел с пердо?

Ако имат Орлов Мост, веднага да го опикаят. Иначе не е същото

С чиста съвест мога да кажа: Циганите на славяните. Долна паплач.

Ако те са циганите, то вие руснаците и сръбските ви слуги трябва да сте негрите... опaа, даже в Африка имат по-високи доходи от вас.

Полските соросоидиоти искат съдебната власт да е независима, от народа, справедливостта и закона, и да е зависима само от "право"защитните нпо-рки. Като у нас, бе.

ЛЕТ ИТ БИ , ВРЕМЕТО Е НАШЕ КОЙ НЕ СКАЧА Е ЧЕРВЕН .... ПРАТЕТЕ ИМ РАМАДАН КЪНЕВ И СЮЛЕЙМАН ПАСИ ДА ПОВЕДАТ НАРОДА :))

Като деца на видни бкп кадри ли?