Коментари - Президентът на Полша подписа спорния закон за Холокоста | dnes.dir.bg
назад

Президентът на Полша подписа спорния закон за Холокоста

Анджей Дуда подписа закона, който наказва за публични изявления, обвиняващи Полша като нация за престъпленията на нацистите по време на Холокоста.

Обратно в новината

Коментари - Президентът на Полша подписа спорния закон за Холокоста | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

4. През времето на Втората световна война, имуществото на еврейското население в Полша е било заграбено от немците. След "освобождението" различни спекуланти, особено тези, които най-охотно са решили да сътрудничат с новия режим са се възползвали да заграбят изоставените недвижими имоти на евреите. Кой мисите ги е покровителствал такива типове?... Пък те са ги и препродавали набързо... После и така много от тия имоти са били национализирани. Пък сега се появяват разни там повече или по-малко наследници, които имат претенции от отвъд океана. Дори за имоти, които са били разрушени по време на войната и възстановени от нулата. Към кого? - Към съвременните полски власти. Не към разрушителите-немци или към жилищните и имотни спекуланти от времето непосредствено след войната, защото тия често няма дори как да ги проследиш и откриеш. Потърпевши са обикновени граждани, които нямат нищо общо с мошеническите практики на тия спекуланти, грабители и тяхните тогава власт-имащи покровители... Темата е много сложна за кратки и обобщителни коментари, каквито се бълват безмислено тука.

3. От друга страна са евреите. И то не толкова световната еврейска общност или Израел, колкото произхождащите от Полша евреи със средище Ню Йорк. Може да не ви е известно, но антисемитизмът избуял в Германия с холокоста по времето на Втората световна война, всъщност е бил присъщ масово на всички тия народи, сред които еврейската общност е била силно концентрирана, освен сред немците също сред поляци, украинци, руснаци... От векове. Но и чувствата са били често взаимни, сред най-радикалните представители, както на едната, така и на другата страна. И както сред различни народи се срещат повече или по-малко антисемити, така и сред евреите има анти-германисти, анти-полонисти и т.н. В Полша по време на руското, при всяко следващо национално-освободително въстание, евреите са колаборирали тъкмо с насилниците, защото са залагали на по-силните. Оттам идват и богатствата им, натрупани през XIX в.

Научните спорове са само спорове докато не се превърнат в съдебни искове. То и климата беше така.Ама като заваляха глобите не са спорове а политика. Полша се защитава да не могат да съдят внуците им за нещо, което даже не знаят какво е.

2. Преди години беше немислимо да бъде създаден, но ето че вече и държавната немска телевизия прави пропаганден сериал ("Unsere Mütter, unsere Väter") , съдържащ толкова исторически фалш, че събуди противоречия дори сред германската критика. Разказана е драмата на група художествени герои, приятели, млади германци, сред които и един с еврейски произход (българският и от години немски актьор - Самуел Финци играе баща му) - въвлечени във вихъра на Втората световна война невинни млади души, както би казал поетът. Всички те са въвлечени в нея в източна посока. Действието се развива на окупираните територии на Полша и СССР. Което е показателно, за тях самите войната на живо започва през 1941 г., а не 1939 г. (по съвпадение, точно както e изнасяло на пропагандата на агресора Сталин и на руската до днес). През съдбата на главните герои, немците подпалили Втората световна война са представени едва ли не, като нейни най-големи жертви. Като най-големи антисемити и врагове на евреите са показани масово поляците под немска окупация, които са гинали с хиляди, спасявайки евреи. За укриването на евреин наказанието е било смърт и то за цялото семейство! Не е вярно също, че младите германци са били хвърлени на фронта, като невинни жертви. Най-масовата подкрепа за нацисткия екстремизъм Хитлер е получавал именно от страна на младежта. Да не забравяме, че поколенията на родителите на хитлеристката младеж след края на Първата световна са били на път да вдигнат комунистическа революция и то с много по-широка обществена подкрепа от тази, на която през 1917 са могли да разчитат болшевиците в Русия, без западната финансова подкрепа...

При положение, че нещо не разбираиш и ти е странно, не го наричай "тъпо". Това, което в момента прави Полша е защитна реакция. Ама в България няма как да е известно. В последните години определени външни сили, а също колаборациониращи с тях вътрешни полски, имат интерес да се дискредитира доброто полско име пред световната общност. И по-конкретно - в Германия се засилват тенденциите, да споделят вината за холокоста с други - с поляците. Оттук и пропагандата, която обикаляше европейските медии от ноември насам, че патриотичното шествие на десетки хиляди поляци в полския Ден на независимостта бил "неонацистки", а в Полша назрявали "нацистки настроения". А това във връзка с актуалните настроения на мнозинството поляци, които не желаят да им се натрапват насила ислямски имигранти, които самите и без това са си избрали за цел Германия и богатите европейски държави. Добави към това и шепа платени провокатори с лумпенски расистки лозунги и желаната от антиполската пропаганда картинка е готова.

"Президентът на Полша подписа спорния закон за Холокоста" Защо да е спорен закона? Имало е концентрационни лагери на територията на Полша , но те са били немски, както в България има ТЕЦове които казваме че са американски и в тях работят българи.

Докато История се ползва за прокраване на политики, войните са неизбежни..

Окупиране на суверенни държави е вид политика ли ?

Приели закон за наказание, ако някой обвини Полша за престъпления през ВСВ. В Русия отдавна действа същия закон. Въа Великобритания за снимка с мустачки и вдигната ръка направо могат да те затворят.

Бегай бе Тъпанар какви Ги измисляш !

Полша измисля нещо което никога няма да действа , техните съседи да не останат назад ,забраниха Руски език ,ако говориш по Руски глоба 300 евро ! Трябва като глухонемите да се обясняваш с ръце ! Трябва да ги гоним от България Укрите при тяхната хазарска Хунта !

наказван за това, че е говорил за нещо, случило се преди почти 80 години. Има история, има документи. Да се каже - "Ето, това са доказателствата, така са били нещата и събитията" и да се приключи. Странно е също че след толкова време някой в Полша би искал днешните поляци да се чувстват виновни за нещо, случило се преди те да са били родени. Кой би могъл да има интерес от това? Сещам се за един... Не, не може да е дедко Шорош, не пак той! А прави ли ви впечатление, че всички масови изтребления на хора на етническа основа се наричат "геноцид", само избиването на евреите през ВСВ е "холокост"? Всяко убийство е еднакво престъпно, с какво тяхното е по-специално от останалите, та за него да използваме специален термин? Според мен това се прави от определени кръгове с цел да се извлекат дивиденти от смъртта на сънародниците си. Факт - създаването на Израел върху земята на Палестина, над която днешните "евреи" нямат никакви права, защото са хазари.

Земята е купена от арабите,а после страната призната.Друг е въпроса как дирижират САЩ и какви ги мътят и до ден днешен

Когато доказателствата не сочат недвусмислено наложените тези, се забранява да се съмняваш. Не си представяте закон ако някой се съмнява в Питагоровата теорема, да лежи в затвора, нали? Просто доказателството се изучава в училище и всеки ученик го знае. Защо холокауст? Защото само на тях може да им хрумне за човешко жертвоприношение. На немците, дори на Хитлер и през ум не им е минавало. И така евреите твърдят, че са били подложени на пълно изгаряне (холо кауст) в газовите камери като човешко жертвоприношение. Още по-абсурдно е, че има останали живи от концлагерите и те се определят като преживели холокоста, т.е. преживели пълно изгаряне?!?!?! За мен самият факт, че някой ни забранява да се съмняваме в нещо, доказва, че пак ни лъжат. Да се извадят архивите на третия райх и да се види какво пише в тях, защото германците са много педантични и със сигурност там има необходимата информация.

Поляците излязоха по-мъжкари от "дойчовците"...!!! Най-после се намери нация, която открито се опълчва на жидовете...!!! Браво...!!!

Йешче Польска не взгинела...!!! Дааа...!!!

Полския въпрос си е Полски и да си го решават сами ! А това че Украйна е забранила Руския ,дори говоренето с цел информация е лошо и може на Българите там които са от 200 години там дори не е имало намек за Украинци ,може да забранят !

Лъжеш, мръсно путинско псе. В окупиран Крим руснаците са забранили украински В Украйна всеки си говори на какъвто иска език, но украинският е официален Както в Русия руският

Те и за нашите закони така пишат по света . . . .

След свършване на войната ,Поляците играеха пред СССР , като най-обидената Нация от Германците и получиха доста земи от Германия ! Украйна пък прие закон че убиеца на Поляци ,Руснаци ,Евреи , Степан Бандера за Национален герой , за да не изостанат по глупост от Дуда ! Украинците в неделя са глобили двама Българина и момиче в Киев защото говорели по Руски с някакъв човек ,когото питали как да стигнат до църква или манастир до Лаврата ,някакъв Украински маймун извикал полиция ! Глобили ги , аз им казах да отидат в Посолството в София и да си искат парите от бостанджи !

Я да видим какво ще каже ЕК за този закон.....или удобно ще замълчи??? Я да видим сега Холандия дали ще поиска Полша да бъде извадена от Шенген???

Полскио е пич. Он не чека американскио да пръдне и чак после да се насере като къде Банки.

Те го правят обратното

Театро на Дуда ,бобонка ние му викаме у нашио край ! А Укрите Тъпи Изроди !

През 1938г Полша участва заедно с Хитлериска Германия и Унгария в разчленяването на Чехословакия ,като заграбва цяла област в Северна Чехия ! Това е така наречения Мюлхенски сговор между Западните бандити и техното творение Хитлер и е действителното начало на Втората световна война ,а не както ни лъжат ..1939г с нападението на Германия над съюзника си Полша !Освен това поляците вършат основната мръсна работа в събирането на евреите и тяхното унищожаване в лагерите . Полските погроми и марудерства над евреи са неописуеми ...Дори освободените от Съветската армия евреи от лагерите ,които се завръщат по домовете си в Полша биват доизбивани от поляците ! ...Историята трябва да се изучава такава каквато е, защото рискуваме да я повторим !

Тези неща поляците с всичка сила отбягват. Но те са първите сътрудници на хитлеристите по заграбване на чужда територия, а после в гоненията и избиването на евреите. И сега подскачат, когато се каже "полските лагери на смъртта". но това е историческа истина, за съжаление.

Не са "полските лагери на смъртта", а са "немски лагери на смъртта" на територията на днешна Полша.

Започнахме деня с руска пропаганда !

Чети и ще разбереш! Не Русия, а Израел каза за избити повече от 200 хиляди евреи от поляци по време на ВСВ и след това. Има факти за избивани евреи, когато се връщали от лагерите, за да си запазят поляците заграбените къщи и земи в селата!

От истината боли, а. Смени си джендърчето, може да ти хареса шмугльо. А д м м.