Коментари - Половин час в битка с морето: Спасители предотвратиха тройно удавяне в Несебър | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Туристите да се глобят и парите да се дадат като бонуси на спасителите ... това е най справедливо

Крайно време е кандидат удавниците, неспазващи указанията на спасителите да бъдат принудени да плащат глоби за нарушенията, с които застрашавата живота на спасителите и цената на спасителната операция. Българина разбира от правиласамо когато му бръкнеш в джоба. Поздравления за действията на спасителите, застрашавайки собствения си живот заради прости и нагли неграмотници.

Щом си отишъл на плаж със спасители спазваш правилата. Ако не искаш да ги спазваш отиваш на див плаж без спасители.

Да, простотията си е по хората и няма спирачки. Безотговорни идиоти! Адмирации за спасителите - това е неблагодарен труд и е за хора с Душа !

Ако можеш 3 пъти да умреш ще можеш и 3 пъти да се удавиш.

С безотговорното си поведение туристите застрашават и живота на спасителите. Изкарали са луд късмет. Тези смели момчета заслужават да ги позлатят спасените, но те едва ли ще го осъзнаят...

Освен голямо браво на момчетата , нищо не може да се напише.

Светът е голям и има всякакви хора.Въпреки ,че ги обобщавам ,не всичките са хора, а само притежават човешки образ.Нормално е човек да помогне на друг , но има такива , когато някой се спъне или подхлъзне и падне,едни са съпричастни, а други се заливат в злобен смях.Нормално е ,когато когато пътуваш ,да отстъпиш място на жена,на инвалид,на майка с дете ,даже вече да си много възрастен.Нормално е човек, да помогне на друг непознат човек в беда, от всякакъв характер ,нормално е да отстъпиш мястото си на опашка пред касата в голям супермаркет, на възрастна жена ,на майка с дете.Нормално е когато пътуваш в метрото с две букетчета кокичета ръка,купени за съпругата си , а срещу теб стои една млада азиатка и някак скрито им се радва, в последният момент при слизането си от вагона, да И подариш едното букетче, и да изчезнеш в навалицата на перон, за да не я поставяш в неудобно положение- да ти благодари. Нормално е ,когато влезнеш в кабинета на съпругата си, още от врата да И кажеш за тази постъпка ,тя да ти се зарадва, и да ти каже ,че правилно си постъпил. Нормално е да помогнеш на колега,съсед,съседка при някакъв битов проблем и т.н. ,и т.н.

Спасителите от този случай са ИСТИНСКИ ХОРА. Браво, добре е, че съществувате на Земята. А другите, дето са само тела, но без грам човешко, ша ги замола да напуснат Планетата. Купонът свърши за тях и кой откъде е!

Като човек, израснал край морето, бих искал да кажа, че няма значение защо някой е попаднал в беда! Можеш ли, помогни!

Не е трябвало да ги спасяват, това са спасени три морални отпадъка, от които няма смисъл.

Ти прочете ли защо са трима?!

Едно време като тръгнеха да настоятелно да влизат на черен флаг изяждаха и по няколко плавника от спасителите. Последващи опити нямаше…

Мдаа, и не само спасителите, във всяка сфера и случаи се използваха "възпитателни поплясквания" и проблемите от всяко естество бяха далеч по в рамките на нормалното, за разлика от сегашната свободия.

Има и хора , браво на спасителите . На България и трабват отговорни хора с морал . Като тези момчето..

100% СА били руснаци тия туристи. Напиват се като свини после с никакви правила не се съобръзяват

Украйнци са

ти пикам на капчата.... тва на къф език е бе че ние сме от трън само изборите Select all images with traffic lights

Щом са били 30 Мин и не е имало линейки и реанимации, не са се давели, а са попаднали в течение. Паниката е основният проблем, ако са знаели, могли са да плуват успоредно на брега да излезнат от ямата. Течението се образува между плитчини. Поздравления за спасителите, а най безотговорни са туристите. Като не си знаеш лимита си стой на брега

още дин многознайко дето само знае учи другите

Коментарът е точен,не си чешете езика само а свършете някаква работа в съботния ден!

Тия нещастници сега да платят няколко хиляди за спасителната акция, дето им е проведена на червен флаг и в извънработно време + огромна глоба. Ако може и съд за нарушаване на законодателството. И дайте им снимките да ги видят тия смотаняци всички, които си въобразяват, че за тях правилата не важат.

Ти? Кой беше,че ръсиш ъкъл тук във форума? Смотаняк

Тези трима давещи щом са устискали цял половин час докато ги спасят с подръчни средства, уникални са!Респект!

Преди 2 дни бях на същия плаж. Почти същата ситуация. Червен флаг и силно течение. Момче и момиче бяха влезли доста навътре. Спасителите вече към края на работното им време им свириха, свириха да излизат, те се правят на разсеяни.

Господ ги обича тия туристи. Невероятен късмет

БРАВО на спасителите! Имало и истински мъже

Тия дето са влезли на червен флаг да се къпят, нали?! Истински мъже, да! Браво за келешлъка им, могли са да погубят няколко живота, за да се направят на мъже.

Масово в Бг спасителите разполагат само с по един буй, даже и въжетата са кът. Бордове, джет или нещо с като ел. Макара д въже само в мечтите. Законът трябва да го изисква !?!

Лъсна ли истината за БГ феодала- концесионер, който не е снабдил с адекватно, животоспасяващо спасително оборудване? Дойдохме ли си на думата? А колко получават приблизително спасителите също е интересно да споделите.

С какво са ги спасили,че не става ясно? В статията пише само за въже.В 21- рви век в модерен европейски курорт спасителите само с въже ли разполагат? Жива верига ли са направили до давещите се?

Ако е бил вдигнат флаг, значи е било в работно време. Като свърши работния ден флагът се сваля. Научете се да пишете като хората.

Напротив, флагът стои и след приключване на работното време в случая, поне бъдете коректни с такива сериозни неща!

Как така остава флагът след работно време???Нали ще заблуди хората?Времетое динамично.Остават зелен флаг, подлъгват някой турист и после олеле. Или обратното. Флагът нали указва условията в момента.Малоумно е ако остава след работно време.

Ама такива компетентни като тебе доста често попадат в подобни ситуации. Диванни експерти

От видеото видях само как един селски бек с модерна брадичка се опитва да забива една руса мацка и тя най-вероятно дошла от село, ако се съди по аграрното излъчване.

За 2 минути ако не могат да плуват са пътници. Вероятно с можели да се задържат, но морето ги е дръпнало и вместо да се успокоят и да плуват успоредно на брега 10-на метра, те панически са започнали да драпат към брега. Предполагам сърфистът (дано се е сетил) им е дал дъската да се задържат, докато са дошли спасителите с въжетата. Цялата тази операция с един джет се прави за 1 минута, но в България те се използват за селска гъзария. Иначе Българите като цяло имат ниска плувна и туристическа култура. Пльоснали се като морски слонове на плажа и се движат по трасе-бар-шезлонг-море (да източат бирата). В морето плуват стил кашалот ходейки по дъното. Не знаят за морски течения но до 5 сутринта метат караоки в кръчмите.

Браво на момчетата , рискували живота си . Заслужават финансов стимул от концесионера . А ония двамата дето са влезнали в бурно море и червен флаг и са застрашили не само собствения си живот , а и този на спасителите им ..... да им бъде за поука

И понеже журналята няма да отговорят на резонния въпрос,който оФцата не си задава,аз ще ви цитирам закона- според чл.10,ал.4,т.1. от ЗУЧК,драги крепостни, маскирани с намордници селяни имате исконно и законно право на 50% свободен достъп до плажа и достъп до морето, за свободно разполагане на плажни принадлежности и т.н. Айде някой да сподели в кой точно черноморски курорт се прилага този закон. https://www.tourism.government.bg/sites/tourism.government.bg/files/uploads/ump/iziskvaniqprobzali4eno.pdf

ГаN ьо вци, всички нормални хора по света ви презираме !

Ясен си на всички , не се хаби напразно

Журналята защо не покажете колко концесионерите по бг лайноморието спазват законите за свободната зона?Такава няма с редки изключения на един оазис на север, няма да кажа кой е той, че лакомите концесионери и там ще забият чадъри и шезлонги.Колко трябва да е свободната зона и колко трябва да е платената,що не разясните на драгия зрител,щото той е тъп и помни не повече от пет минути и че въобще не се спазва!

Хора тези два дни има големи вълни в този район,аз съм в Равда .Пазете се .Браво на момчетата за спасяването,ако вие страх от водата не влизайте..

Те проблемите идват от тези , които не ги е страх

За да има ред трябва да има самодисциплина , отговорност и преценка на ситуацията ! А не , ще правя каквото си искам , колко пари харча да дода до тука .

Съвсем замязахте на Работническо дело!Нарочно употребявам този диалектен глагол за да разберете по- лесно. Флага го прибират след като приключат. Да не дава Господ да се стига до услугите на БГ "спасителите"- или са 80- годишни дядки или кльощави пикльовци,които като изкачат вишката и вече са останали без въздух.

Разходи се по плажа , ако видиш някой 80 годишен , снимай го и качи снимките тук. Аман от идиоти

Я кажи колко е заплатата на морските спасители и какви нормативи покриват, с какво оборудване разполагат. Концесионерът осигурил ли е реанимационни екипи например също така?

На цял плаж тази година на север от Несябърово плажът разполагаше с един дЕдо- шимпанзе, приклекнал и с дълги под колената ръце, ходеше като шимпанзе и свирукаше на децата да не влизт сами. В началото на ковидистерията бяхме на Созопол, на целия плаж, плътно покрит с платена зона имаше трима пикльовци, основно едно кльощаво цигане, което свирукаше непрекъснато и разгонваше хората дори да си натопят краката при зелен флаг, дори ходеше и в неохраняемата зона да свирука и да не пуска хората да се натопят при ЗЕЛЕН ФЛАГ. и го слушаха като на пионерски лагер. Покъртително.

В такава ситуация трябва да има наказание.... Глоба - огромна или обществено полезен труд.... Баси! Трябва да има ред в тази държава....

А глоби няма ли да има за тези , които са влезли в морето при червен флаг ?

Концесионерът на плажа да им организира една яка софра. Сериозно,мъжът,влязъл пръв да помага е достоен човек.

Имало ли е изобщо флаг? Нали спасилителите са приключили работа.

Въпросът е резонен, защото доколкото съм виждал - като си тръгнат, свалят флага. Това от минали години, сега може да е друго.

само и едиствено липсата на флаг е причина група морски бастуни да започнат да се давят. Сфетофари и катажии на плажа 24/7 веднага. Това е световен проблем номер 1.

Работата е там че статията е подвеждаща . Червен флаг а спасителите на капанчето? То тогава те са отговорни. Просто флага е бил свален при приключване на работа както си е редът . Флаг се поставя и сваля от спасители. Това че туристите са рискували в бурно море си е олигофрения. Сега държава и концесионера да наградят сърфиста и спасителите за храброста извън работно време .

Един адекватен коментар на мислещ човек. Статията е платена хвалебствена ода на концесионера на Несебърския плаж- той е главният герой.Няма свободни зони по нашето бивше красиво Черноморие, но платените марионетки пеят оди и принасят лаврови венци на мутрите.На огромните плажове за простосмъртните на Ахтопол и Китен, отдавна няма свободна зона, само в морето все още не са забили платена зона.Засега.На миниатюрните созополски плажчета също е плътно заето от концесионерски чадъри. Любимият Синеморец го удавиха в ..йна.Хиляди примери.Намерихме се иден оазис нагоре на север, все още кметът и общината се държат адекватно, ще му се насладим докато можем. Българска реч почти не се чува, но явно чужденците са по- светнати от драгия зрител и читател.Държат се като колонизатори, но сами си го заслужаваме.

Браво на спасителите и на човекът от школата по сърф! Това е истински пример как трябват дела от подготвени хора, а не само думи от специалиси по всичко!

Браво на наще. Това се казва нормална човешка реакция, достойна за награда, защото малко са такива...във всички сфери на живота.

Как са сега снимките в инстаграм?

Геройство достойно за награда.

Дълбок поклон пред спасителите и младежа от сърф училището. Реално служителите на сърф училищата са добровоците при спасяване по морето. А тези двамата след излизане трябва 30 мин да ги реанимират с шамари, за да се научат друг път кога да влизат, същото ще бъде и поучително за тези които са се събрали да гледат сеир.

не постваш сеир с в миризливате коментаи на дир'а. Дебил.

Айдеее Грую се уплаши, че ще яде шамари следващия път кат влезе в бурното море да се напарви на мъжака пред селската кифла, която я докарал на курорт с мечтаната му е36ца

Селски пръчки отишли "на море", за тях морето е локва от фейсбук. Други селски пръчки ги спасяват. Трета селска пръчка ни поднася покъртителната "новина" Четвърта селска пръчка коментира "дълбоко" , "браво", "герои", "идиоти" с патос и емоция... Об#сете се всичките.

оставете ги идиотите на естествения подбор!

Една от малкото новини в таз държава която ме направи горд , че съм българин. Спасителите трябва да се наградят.

Преди много,много години ,по време на "тъмният социализъм" ,ма юг от Бургас имаше една местност,която се наричаше Отманли,точно срещу остров Болшевик.В заградената зона ,заради нефто-пристанище дружба има бунгала на едно министерство и няколко ДСО-та.На юг от тези бунгала,на около 400метра имаше един плаж, не много широк със ситен,златист пясък.Мястото беше диво каквито места се виждат по българските филми от онова време.На стотина метра от този плаж ,навътре в морето беше закотвено едно салче със стълбичка,на което плувците се качваха и скачаха в морето.Един следобед на това салче се бяха качили две момчета на 15 и 17 години.Времето беше прекрасно,лазурно синьо небе,кристално чисто море,чиста вода ,през която се виждаха как по пясъчното дъно играят слънчеви петна.Дълбочината е малка ,може би към 2,5 метра.Тишина,синьо небе и спокойствие.На плажа почти нямаше хора.По едно време към салчето се приближиха тре момичета,две,от които горе-долу може да плуват и тяхна приятелка ,която те влачеха и побутваха ,но стигнаха до салчето и,качиха се по стълбичката и те също легнаха да се печат.От брега до това салче половината разстояние,някъде към 40-50 метра можеше да се ходи по дъното,а останалото да се преплува.Момчета скачаха от салчето,гмуркаха се и се правеха на интересни пред момичетата.Някъде към 5-6 часа плажа съвсем опустя,но освен това се появиха малки вълнички,нищо особено,толкова малки ,че както се казва никой не ги забелязва.Момичетата се разтревожиха ,влезнаха във водата с приятелката си ,която не можеше да плува и поеха към брега.По едно време една или две малки вълнички,които плискаха брега под ъгъл ,удариха някое от момичетата в лицето и то може би се задави, настана суматоха, пуснаха приятелката си, а както се казва още 20 метра и ще стъпят на дъното.Ситуацията вземаше неприятен обрат.Тогава двете момчета скочиха от салчето и бързо стигнаха до пляскащото трио.По-голямото момче подхвана момичето ,което не може да плува и се опитваше да го упокои и да държи главата му над водата и да се пази то ,да не го сграбчи за врата ,за да се опита да се покатери по него.Сигурно от страни е било смешно.По-малкото момче също помагаше и криво-ляво стигнаха до брега ,легнаха на пясъка да си поемат дъх, изкъпаха се за последно от пясъка полепнал по тях и си тръгнаха към бунгалата.Вечерта момичетата дойдоха при тях ,донесоха кутия бонбони и фунийки сладолед. Беше весело и приятно

Нека позная, едното момче е било парашутист!

По това време все още ученик

Инженерче

... не ... двама различни сме, но Fallschirmspringer означава парашутист, преведено от немски език. Все пак в Германия съм от 10 години, все нещо трябва да съм научил :).

Това съчинение, освен че не отговаря на никаква истина, е и изключителна простотия като фабула. Има и грешка - там, дето някакви си легнали да се ПЕЧАТ. Трябваше да е с "К" , вместо с "Ч". А, и няма нищо общо с темата за тримата тъпанари.

Човекът не е писал разказ за матура или олимпиада. Споделил е случка! На мен ми харесва, Парашутисте!

Глоби по 10000 евро за тия изроди.

Трябва ли такива които не спазват правилата да бъдат спасявани? Това е същото като да присадиш бял дроб на заклет пушач, или черен дроб на алкохолик, въпреки че те сами са си изпушили белият дроб и са си изпили черният. Няма логика това да се прави.

Е трябва ли на всеки самоубиец да се назначи личен спасител? Момчета излишно е да рискувате живота си за олигофрени и Вие имате семейства!

Хубаво сте ги спасили ама май сте спасили пълни .........

30 минути не могат да се удавят...

Укри ли бяха давещите се ?

Добре, че спасителите са били ситуирани в близката кръчма. И не са казали както много служители - А, работното ми време свърши!