От полицията: Хората продължават да се връзват на измамници

Телефонните измамници стават все по-изобретателни, предупреждават от полицията.

Обратно в новината

Коментари - От полицията: Хората продължават да се връзват на измамници | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

В работата, като, първо, изземем всички останали средства сред населението на "отговорно пазене", и, второ, така ще спестим нови работни места, фонд работна заплата и осигуровки. Има и трети ефект - населението само да поеме делото в свои ръце и да се самозащити. Има и четвърто - да си идат по-възрастните и така ще лишим апашите от клиентска маса, понеже те са най-податливи след определена възраст. И тогава, ах, тогава какъв живот ще настане! Направо приказка.

"От полицията: Хората продължават да се връзват на измамници" ТАКА Е, ЗАЩОТО ПЛЕБСЪТ Е ПРОСТ... Това му е обикновеното състояние и то, не само у нас.

Позвънят ли ви, затваряйте телефона. Друг изход няма. Така могат да ви оплетат в мрежата, че ум да ви зайде. ТАКА ПРАВЯ- ЗАТВАРЯМ БЕЗ ДА ГИ ИЗСЛУШАМ. Неприятно е, но какво мога аз да направя. Има болни хора, има хора, които не гледат телевизия, не слушат радиа, в кризи някои са, ЗАТВАРЯЙТЕ ИЛИ БЕЗ ДОМАШЕН ТЕЛЕФОН. Лично мое мнение. Много семейства си сложиха край на живота, има и еродирани, лекари, починаха от инфаркт , а и много мюсюлмани също са измамени, те милите по цял ден на градината и накрая вземат с лекота ти вземат всичко що имаш, ЗАТВАРЯЙТЕ ВЕДНАГА ТЕЛЕФОНА, БЕЗ ИЗСЛУШВАНЕ, ЛИЧНО аз съм виждала на автогарата да си купуват сим-карти, цигани ама тарикати, знае ли се от кой край на БГ са, той плюска кюфтаците, а щерка му ходи да купува срещу закусвалнята... НАЙ-ВЕЧЕ ОБВИНЯВАМ ХОРАТА ДАВАЩИ С ЛЕКОТА ПАРИТЕ СИ... И в Туркие също по този начин. Дори казвали, в бг няма пари, парите са там в Туркие, и там измами, казват ни близки приятелки мюсюлманки, ако те лъжат и аз вас лъжа, но не вярвам

Не че не ги знаят в полицията, с досиета и поименно. Познават и измамниците, и джебчийте, и крадците, и сутеньорите, и наркоразпространителите. Навремето познаваха и магистралните бандити. И какво от това? Залавят ги, не си признават престъпленията, подържат ги малко и ги пуснат. Вече спряха и да ги залавят, не им се занимава. Демокрация е, отваряй си очите и се пази сам от крадци, иначе те обявяват за балама.

Много отдавна е известно на полицията кои са измамниците. Защо, обаче, нищо не се предприема срещу тях, не мога да си обясня.

Полицията е "много ефективна" в статистиката. В нищо друго. Установили били това, онова и дрън-дрън ярини. Като ги знает основните схеми и основните играчи, защо същите са още сред нас, а не в затвор? Какъв е проблемът? Няма проблем, само че основно тези схеми се прилагат от цигани, които са твърда и сигурна маса за избори на доста партии. Оттам е и проблемът. Помиярите политици не им пука, че в измислената им държава всеки ден множество хора стават жертва на кражби, измами, насилвания, убийства. Тях ги интересува само новата кола, банковата сметка и топлото местенце за тлъстия им шопарски задник в парламента.

Евала

Полицаите играят с гадовете и затова не ги хващат то е ясно

Полицаите играят с гадовете и затова не ги хващат то е ясно

Известно е, че почти всички измами стават чрез стационарните телефони. Не може ли полицията, вместо да констатира увеличаване броя на телефонните измами, да започне да разяснява масирано чрез медиите /телевизии и радио/, че нейни служители не са упълномощени да събират пари. Вероятно 90 % от бабите и дядовците биха видели или чули. Това би било по-полезно от непрекъснатото излъчване на реклами.

Явно никой не иска да си свърши работата. Какво ще струва един филм.Имамниците сплашват хората много яко, а и много от тях вече имат старчески изменения и живеят сами и са наплашени.

Ало измамите трябва да се приравнят в Наказателния кодекс с опит за убийство. И да лежат мошениците поне 10 години в затвора. Колко баби и дядовци получават инфаркти и инсулти като разберат, че са си дали последните пари на мръсниците. Да не говорим, че самата измама винаги е свързана с новини за катастрофи, убийства - това също предизвиква много силен стрес за жертвите и може да ги убие. Що не ми падне на мен някой такъв да си го повикам на закътано място и да си поговорим както трябва!!!

Крайно време е да се появят новини за пребити, нарязани и убити измамници или мулета. Само така ще има спад в опитите.

Моят "опит" е точно такъв. Измата беше насочена към една съседка на около 80 години. Сценария беше "Дъщеря ви е катострофирала ..." Е да де но точно в този момент дъщеря и пътуваше от Германия към България с кола и беше някъде в Унгария или Сърбия. Самата измама не се получи поради други бдителни баби във входа, но жената почина след няколко дена от инсулт. Общо взето дочака да види, че дъщеря и е ОК, заедно със зетя и внуците на следващия ден и рухна. Затова несериозното отношение към такова елементарно за хващане престъпление ме възмущава. Да не говорим, че обикновено телефонните измамници не са "тесни специалисти" и извършват много други престъпления. Ако те се озоват "на топло", други престъпления сами ще изчезнат.

Истината е, че телефонните измами не се разследват. Закона ги закриля. Има хора с по 400 - 500 карти на ЕГН-то им. Ако с 399 от тези карти са пробвани телефонни измами, закона забранява да се блокира 400-та карта. Не да се анулира, а да се блокира само. Просто човека да се появи и да каже "Разблокирайте ми я." Също, въпреки, че има сигнал за измама с картата на лице с ЕГН ХХХХ - не се издирва лицето. Било безмислено. Не се засича и серийния номер на апарата от който е било направено обаждането. Както се сещате не се засичат и останалите обаждания от този апарат. Тоест въпреки чудесните чисто апаратни възможности да се залавят измамниците и да се пресичат измамите, тази възможност не се ползва, защото закона забранява. Закона забранява даже на оператора да прекъсне разговора, ако някой познат на мамения се усети и позвъни с това искане. Всъщност заловените измамници са случайност. Най-често залавянето им е организирано от хората, на които са се обадили,но те са се усетили, че ги мамят и са имали възможности да организират мероприятието сами. А ако хванете измамника и му наврете апарата в ... - подлежите на наказателно преследване. И последен щрих - като куриери вече се ползват пак балъци водени за носа по телефона. Щото най-често се хващат куриерите.

Благодаря Ви, че така точно сте описали положението. От което за съжаление ми стана още по - тъжно. Бедни ми народе, още има да страдаш.

търпете още малко. Сега сме 1,3 милиона или всеки 5 в Булгаристан е ром, като минем 30%(което се очаква да стане до 4 години) ще поискаме да вземем властта.

От полицията: Хората продължават да се връзват на измамници и шарлатани като пожарникаря.

Докато не сменят телефонните номера с 10значни и защитен код ще е така. защо не звънят на жсм , а на домашен телефон, като вземат кода на едно селище и започнат да изреждат цифрите все ще попаднат на някого.

Хора наистина трябва да се внимава! Преди малко си отворих личния имейл и гледам - писал ми някакъв съдия изпълнител - Радомир Стоянов. Идвайки на работа четох в-к Сега в статиите в рубриката "Наблюдател" и прочетох, че това е Троянски кон. Не го отваряйте!!!!!!!!!!

Измамите се извършват главно в: гр. Левски; Горна Оряховица; Павликени; с. Камен; с. Ветово. Точно там, където живеят цигани. Ами, журналета, бъдете по-точни в репортажите си. Не крийте истината. Тези цигани никога няма да бъдат справедливо осъдени - нали живеят в циганска държавица!

А това че се знае къде живеят се използва само за статистиката. Значт се кои са, знае се къде живеят и това е. Бати държавата.

Ако погледнем от друг ъгъл, е добре - хората имат пари, значи не са бедни българите. Ако са бедни, тоя престъпен бизнес нямаше да цъфти.

Човек е беден, защото е прост или е прост защото е беден? ... какво е вашето мнение?

От 1989 година насам бълаърският народ периодично се "връзва на измамници", като ходи и гласува на избори - парламентарни, президентски, местни и т.н. Така че - нищо ново под слънцето.

Полицията откри топлата вода! Така е, хората продължават да се връзват на измамници и продължават да гласуват за такива като ГЕРБ, БСП, ДСБ, ДБГ, ПФ и т.н. ако не беше така никога, ама никога човек като Цветан Василев нямаше да е банкер. Иван Костов премиер, Жан Виденов с кликата разбойници на власт. Никога нямаше да има комунизъм и убийствата с цел грабеж. Но това е българският народ, ако не го мамиш няма да се мисли за велик. Нямаше да има толкова бедни хора, защото всички щяха първо да смятат и после да се ръкуват с теб. Но пък какво толкова е заключила българската полиция? Типично българското- има измамници, които не спират престъпната дейност, която полицията не може да разкрива, а съдът не желае да наказва. Чудите се как? Ние отдавна правим онова, което се случва в Румъния, но се вижда само в съда.

Милицията вместо да съветва хората какво да правят, да даде отчет колко измамника са хванали досега и защо тези мошеници не са в затвора на строг режим, а се разхождат навсякъде в тази нещастна страна! Когато обраха майка ми по този начин, в 1-во районно в София дойдоха 5 милиционерски началства да ме убеждават че няма смисъл да подавам заявление, защото щели да ни разкарват, а резултатите били слаби и даже да ги хванели, не можело да се докаже и т.н.!! Пълна безпомощност и нещастие цари в тази пост-комунистическа страна! И всичко това е в резултат на 45 -годишното управление на комунягите! Пак ги изберете!

Измамниците ползват,конкретно в София,старите телефонни указатели,в които пише професията на човека и адреса му. На стационарния ми телефон често звънят,но като се види,че е от скрит номер,можеш да се досетиш,че е измама.Лошото е,че полицията не ги хваща,а съдът ги пуска без наказание.Затова много възрастни хора се "връзват",а методите им се развиват и променят безнаказано,големи артисти са,играят в група,гадовете.

И ще си продължава, майка ми стана жертва на измама и когато в полицията тя и още една жена от региона го разпознаха човека, които е взел парите, той донесе фактура от хотел от другия край на България и го пуснаха и след време отново писаха за подобни случай. това системата.

Да така е,но хората продължават да се връзват и на това,че МВР върши някаква полезна работа.

Те хората на лъжите на БСП се вързват вече 27 години, че на ало измамници няма да се вържат. Само, че при избори жертвите и потърпевшите гласуват заедно за БСП, а при телофонните измами са на различни страни на барикадата

"жертвите и потърпевшите... са на различни страни на барикадата" Скоро не бях попадал на толкова глупав коментар.

Човека се е объркал . И какво му е глупаво на коментара ? Освен , че ти си се изцвъкал под него ! Знаем че си от Толбухин .

Какво се правите, че не ви харесва положението? Отгледахте с толкова старание този безхаберен електорат, който слушка най-много от всички европейски избиратели. Толкова наивен, да ви се връзва всеки път на същите номера, та да ви топли душичките, а и тези на вашите наследници... В новините трябва да се блее откровено поне пет минути! Хората това искат вече

Желание липсва, или пък е протекция? Щяха да изчезнат тези случаи като се регистрират сим картите...

За съжаление във форума има телефонен измамник. И на теб, както и на мен, измамникът лепна минус. :) Всъщност като се замисля, може да не е телефонен измамник, а мързелив милиционер. :(

защо да работим, като ни плащат за стоим?

Родната полиция би ли обяснила защо българските измамници в Гърция ги залавят за нула време, а същите добре известни на всички измамници действат необезпокоявано с години?

Объркал си. Ние имаме милиция. Полиция още няма. Когато започнеш да имаш право да се информираш как върви едно разследване и кой го води, тогава може да започнеш да си въобразяваш такива неща. Когато започне да се търси резултат и качество на работата, а не да си СТОИМ на работа, за да мине времето. Аз все за такива неща се досещам при всеки смешен протест на нашите милиционери!

От хората: полицията продължава да саботира лова на измамници.

ПОСТОЯННО КОМЕНТИРАМЕ, ЧЕ ДЪРЖАВАТА АКО ИСКАШЕ МОЖЕШЕ ДА ГИ ХВАНЕ, АМА НЕ.

Във форума има телефонен измамник - ЛЕПНА МИ МИНУС ! :)

това е цензора на дира които е във връзка с телефонните измамници

Става дума за роми основно, които живеят в ромски махали в необясним лукс и разкош и никой не им прави ревизия или да ги попита откъде имат тези доходи. Като не могат да ги хванат с измамите защо не идат да им конфискуват имотите- всичко е незаконно и се вижда и се знае!! Къде е държавата?

Б.Б за това ще загуби изборите, защото не остана необран българин у нас, а Бойко от Страшни, се превърна на Смешни.

Най-големият терорист и измамник (вносните са без значимост) е самата крадлива мафиотска ДС-арска псевдодържава, поддържана и финансирана от EU и УСА, която законно краде от банкови влогове, от здраве, от съдби, от природа, нагла, лъжеща и мизерна като народа си робски!

От полицията: Хората продължават да се връзват на измамници-политици

Светът се крепи на будалите.

Вярноооо.Ако нямаше глупаци, много от умните щяха да умрат от глад...