Шефът на КАТ-София: Обадете се, ако ви искат подкуп

Началникът на КАТ-София Тенчо Тенев призова водачите да сигнализират, когато им искат подкупи. Полицаи отказаха 20 лева рушвет, подхвърлени от шофьор.

Обратно в новината

Коментари - Шефът на КАТ-София: Обадете се, ако ви искат подкуп | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Абе шефче нали като сигнализирам после аз ще обера пешкира защото съм му дал подкуп.Пък ако не му дам няма как да докажа, че ми е искал. И ти много добре знаеш, че по закон отговорността поема този който дава, този дето взима си има закон който го пази.

"мили хора" (по ст. продев) обадете се, за да се оплачете, за да бъдете "респектирани" в тъмното на един по-късен етап. хахахахааа. на тоя му липсва само един червен нос, за да е пълен професионалист от системата на вицовете за чисто и просто.

Sm3hurk0

До шефа на КАТ: Ако не искат почерпка, защо спират без да има извършено нарушение ? отговор на служител, който го попитах, дали съм нарушил нещо: ..Е нали требе да зачопкаме от некаде...

и на мен ми се е случвало подобно нещо. първо ме спря за нарушение, което не съм сторил, но като не мина номера ме помоли да изляза извън колата и ми каза, че съм бил без колан, за щастие в колата имаше още 4 човека, които показах, че ще са ми свидетели и най-накрая милициунера от кат ми каза: "е не може да минеш така, вече съм те спрял!". клоуни в униформи. хахахааа

ха ха ха ха ха ха ха ха ха ха .Пълна идиотия - аз ще гледам да оттърва акта и разтакаването и ще искам да бутна 20лв и в същото време ще се оплача от този който ги вземе.Брррррррр - полицай

Минете по булевард "Левски". Оклоло турското посолство една мутра ПАРКИРА по цял ден два огромни джипа. Когато ги няма пазача му слага колчета и метална преградка, която заплашва движението. Има знак за забранено СПИРАНЕ. По централните улички на всеки ъгъл има спрени автомобили на 0 метра от ъгъла. Нито един полицай не обръща внимание на това,даже след специални забележки. Г-н началник, погледни наоколо! Оплаквам се!

А в нашия град спират неправилно, въпреки знаците, пред самата полиция и пред Областната управа. И никой не прави нищо, щото спрелите са все хора на които не им пука от КАТ и полиция...

Да ти направят акт в друга област и ти да си прав и да го обжалваш знаете ли колко време и пари са? По-добре 50 лева на просяка и ти е мирна главата!

обадете се , но на кой телефон,защото не си дал телефон за контакт.........това е майтап.

Преди време бях тръгнал при един бивш шеф на КАТ, по пътя му звъннах за да го предупредя, че съм тръгнал към него, но той не вдигна телефона в момента само че патрулиращи ме видя, че говоря по телефона (те са с много добре трениран поглед за телефон и колан, забелязват ги моментално и без грешка), спря ме, аз в момента с отнето свидетелство и стана проблем, в джоба имах само банкноти по 100лв. извадих една и му я дадох като му казах, че трябва да ми върне половината, той започна да ми обяснява колко е голямо нарушението им и 50лв. е малко, тогава му показах с кой съм опитвал да се свържа и ако ги иска 50-те лева да ги взима , ако не да пише акт който шефа му ще ми го оправи, той предпочете 50 лв., от там аз отидох в КАТ, срещнах се с началника и му разказах за преживяването ми, той каза , че за това трябва да се разкарат сержантите от улицата, те подбивали цените, за това нарушение трябвало да ми се вземат поне 300 лв. (не глоба за нарушението, а рушвет), та на кой да се оплакваме за такива деяния?

значи си признаваш, че си подкупвал полицаи. че ти си за затвора, бе!

Sm3hurk0

Хахахах .. тук в България, всеки е с поне две доживотни присъди за подкупи....

не ми казвай, че ти не си давал никога , дори и два лева, всички сме за затвора по твоите критерий.

А, колко лева на минута взимате? : ) Парите , от горещата телефонна линия, да не се събират, за подпомагане на жените на заловени с подкуп полицаи? : )

Pesh0

Мунчо , на кого да се обадим , като поискат пари и какво да кажем ??????? Като сме дали 20 тачката , ние виновни ли сме по закон , колкото полицая ? Този толкова ли е прост или мисли хората за прости. Най добре закарайте полицая на детектора на лъжата и ще излезе че видеото е фалшиво , защото такова нещо не се е случило и готово ....

Хайде сега колеги шофьори припомнете се колко пъти сте произнасяли"абе неможе ли там нешо да почерпим

Pesh0

аз лично , 2,3 пъти съм го казвал . Ама редовно ме питат , какво работим .... И какво ще правим сега ..... И като кажа пишем акт , понякога ги мързи и ме пускат с предупреждение . И един номер който научих без да искам . Изгубих си синиото талонче и бая време карах без него . Като ме спираха , казвах че сега забелязвам липсата му .... Не знам каква е процедурата ама много писане ясно има и винаги ме пускаха а за забравени документи , май глобата не е голяма

и ти си милицоинер. аиде бе - за 20 лв. тая катаджиика не е за 20 лв. като е вземал - уволнение-е-е, без пенсия. нали искаме да ги стигаме американзите.

Ами да, обадете се, идентифицирайте се и спестете усилията на хората от КАТ да ви търсят допълнително в базата данни на колегите, за да ви "одерат кожата" за наглостта да се опълчите срещу законно полагащите им се премии на пътя. И какво е това корумпиран катаджия? Няма такова нещо! За пръв път се случва и началникът е шокиран и ще уволни дисциплинарно кристално чистия човечец в униформа!Няма да има прошка! На други може, но на катаджия, опетнил гордото име с рушвет - НЕ! Е, тия вече наистина ме разсмяха! Заедно с ББ! То бива наглост, ама чак толкова е срамота! Имам усещането, че сме расли в различни държави с тия хора, и че именно те не са част от системата.

и вие сте една мафия, можете да се сравнявате само с тази на съдиите. няма управия.държите се като свински черва - кисело мляко, полиграфи - ко стана

Хванаха един мушморок и голяма работа. А какво стана с митничарите от Лесово? А с пияния митничар убил дете в количката на тротоара? И как едим полицай може само за няколко години прави къща на 3 етажа.... и още мнооого КАК

да господа управляващи, арестувайте човека за 20 лева, осъдете го хвърлете го в затвора и без това то това живот ли е в тази държава. и аз съм давал и пак ще давам защото ще си изгубя цял ден да се занимавам да платя тъпата глоба. защо него направите, като направиш нарушение да може да си платиш в брой, половината за полицая и половината за държавата или нещо подобно така и вълкът сит и агнето цяло, и край с подкупите.

Ето този господин има цивилизовано мислене - съжалява за случилото се с подчинения му, за разлика от самият получател на подкупа... И е прав - изграждането на нетърпимост към корупцията в едно общество е процес, необходимо е да се започне отнякъде. Затова, носете си телефони, камери, микрофони и ги използвайте веднага щом видите корупция! Естествено, другото е подбора на служителите и незабавното им уволняване ако са замесени в корупция.

началник! Къде да се обадя за да ви стана спонсор!Защото като гледам едни и същи коли със странно запомнящи се номера влизат по Витошка и униформените се правят че не ги виждат!Колко?

"Обадете се, ако ви искат подкуп" За да сравним цените и да ви направим по-добра оферта

Какви ги дрънкаш, всички дрънчите подкуп, на кой да се обадим, като сте едни и същи...Всички шефове вън, да дойдат нови, да има камери и който взима подкуп, клъц по един пръст, докато има....

Sm3hurk0

а накрая, като му окастрят пръстите,.. със гъза си ли ще прибира рушветите ?

От омлет не можеш да направиш яйца за разплод, нали? Всичко е изгнило от горе до долу.

На кой да се обадим?Какво стана с полицаите дето ги снимаха да спят по време на работа?Нещо колегите им се заяждаха с фотографа,а?

То се видя полицията как действа при ескалации, че служителите им не се държат както подобава. Ясен пример за това е заспалите полицаи от Варна. Не само, че не предприеха нищо, ами и PR-ката на полицията обиди гражданите, както и на снимащият му стъжниха животеца. Та шефа на КАТ всъщност според мен казва "Обадете се ако посмеете, пък ще видите след това какво ще стане"

Обадете се и ще ви глобим яко и ще ви надупчим талона. Хайде бе, обадете се.

Kalin

Е за такова нарушение 20 лева са си направо подигравка;-)Я да беше подхвърлил 50 или повече.....;-)

Малкият рушвет обижда и двете страни.

на кои на свети петар ли?

"Обадете се ако Ви искат подкуп". Ние гарантираме че ще Ви поискаме по-малко.

Е сега ви се такова такованката! Заради един прост студент, ще ви гонят по устав! Който е ходил в казармата знае, че най-лошото нещо е да те гонят по устав!

цялият цивилозован свят жевее по устав!

Аз от половин година призовавам за разтуряне на тая служба и заместването и от изцяло нов орган с изцяло подменен кадрови и изпълнителски състав. И веднъж за винаги официално да се обяви, че без нарушение нямат право да те спират. Ако си в нарушение - акт. Ако не си и те спрат, видео - наблюдението е твоето алиби. Нека обясняват на началниците защо са те спрели, понеже нямаш пожарогасител. Мен едни утепляци от "Сигма" десет минути ме следваха, за да ми кажат, че левия стоп не ми свети. И една кутия 3 в 1 реши проблема.

Е това се казва "наглоста на простака".Шефът на кат "се съмнява" в това че свинете от кат вземат подкупи.Това едно.Другото което искам да кажа е че именно служителите на кат СА ЕДНА ОТ ОСНОВНИТЕ ПРИЧИНИ ЗА ЛОШАТА ДИСЦИПЛИНА НА ШОФЬОРИТЕ ПО ПЪТИЩАТА и за МНОГОТО ПРОИЗШЕСТВИЯ,катастрофи и смърт по пътя.Ако на някой не му е ясно защо е така мога да обясня.Но само ако има някой който да не разбира защо е така.Малко ще ви помогна.Ако милиционерите бяха спрели пияното кънкьорче,"гордоста на БГ ставийски",потърпевшия нямаше да умре.Нали така другари.

За тези които не са разбрали в БГ полиция няма вече 70г.Има милиция.Милицията е на някого тя и защитава него.Преди 89г тя защитаваше комунистическата върхушка, а не хората.И сега е същото.ПОЛИЦИЯТА Е НА ЗАКОНА И СЪОТВЕТНО ТЯ ЗАЩИТАВА НЕГО и съответно хората.Милиционерите вземат подкупи със знанието и одобрението на своите началници.Така че този милиционер да не се прави на луд.Вземането на подкуп е престъпление и за това вземащия трябва да бъде в затвора.Не по-малко от 5 г.А тук се говори за "огроомното" наказание да бъдат лишени от колкото там заплати при пенсиониране.Хора,ДОКАТО СТОИТЕ И ГЛЕДАТЕ ОТ СТРАНИ СЯКАШ НЕ ВАС ВИ УБИВАТ по пътищата ще е така.

И един мармот ще ви завие шоколад

Тенев,Вие се подигравате с гражданите,защото не давате телефон за връзка.Освен това първо въведете ред във вашите редици.Вашите служители нямат приличен външен вид,те са неподредени, разпасани,нямат отличителни знаци-баджове и значки.Те самите нарушават правилата за движение,а да не говорим за недоброто им възпитание.Нужно е да правите подбор на кадрите Ви,защото те са лицето на държавата,която искаме да уважаваме.

Толкова пъти съм виждал полицейски коли да минават на червено, да навлизат в насрещното на еднопосочни улици или да спират на напълно забранени за спиране места. За мен полицията трябва да е най-изрядна и да дава пример преди да очаква от редовите водачи да спазват правилата за движение.

Някои хора питат за ПОС терминали - да ви кажа - има държави, където полицаите имат точно такива мобилни ПОС терминали в колите си и направо си плащаш глобата. Не виждам защо в БГ да няма такова нещо. Такива терминали има вече масово в заведенията. Мисля, че никой не би дал подкуп ако може да плати лесно и удобно веднага на място. Хората дават подкупи, за да си нямат разправии в КАТ и да не губят време в бюрократщини! Просто трябва да се преразгледа цялостната концепция за събиране на глоби. Трябва да е изключително бърза и удобна за потърпевшия, за да няма причини да плаща рушвети.

На кого да се обадим?! На тези, дето прибират част от подкупите ли?!

Не! На тези ,които след това ще ти стъжнят живота/ защото при "съобщаването" ще ти поискат ЕГН ;-)/. Абе ,тия не разбраха ли ,че НЕ ИМ ВЯРВАМЕ? Добре ,бих съобщил ,но само ако вярвам на тези ,на които съобщавам,ама...

На кой телефон да се обадим, когато милиционерите-полицаи систематично и планомерно не спазват Закона за движение по пътищата?

Все повече хора слагат в колите си камери, които снимат какво става пред тях и зад тях. В много държави тези записи случат за подкрепа на доказателства. Но дори и да не полужат за това, винаги може да ги качите в мрежата и да уличите нарушителите. Мисля, че ако започнат да се появяват масово подобни записи, чукундурите в полицията ще започнат да се замислят какво да правят!

Като водач сигнализирам-защо в КАТ не се ползва ПОС-терминал,а се казва,че става много бавно и защо се събират таксите точно от СИ-банк,а не и от други банки

Има ПОС терминали на гишетата за издаване на паспорти. И аз не повярвах като видях, но даже работеха и си платих без стотинка комисионна! За КАТ не знам, но няма логика да няма и там.

Знаете ли вица дето един предложил полиците да ги почерпи те му казали ходи вземи две кафета от будката там го питали : кафетата за полицаите ли са ? той казал : Да Тогава цената е : 20 лв

Ти това за виц ли го мислиш... На мене си ми звучи като истинска история...

Не е виц и не е само за полицаи, а и за лекари. Ако ви се случи да попаднете в Пирогов и видят, че могат да ви издоят схемата е следната. Казват, че има консуматив, който не се покрива от здравната каса и те пращат да си платиш допълнителният консуматив в една Дрогерия на ул. Доспат 17. Та въпросният консуматив си струва къде 1000 лева и ти си плащаш щото нямаш избор, иначе ще ти разкажат играта на роднината ти. Та полицаите са направо лаици пред докторската пасмина.

Това е абсурд! Някой да даде подкуп на полицай. Родната полиция е неподкупна. Този трябва да лежи доживотно в затвора.

хайде де нали се отчитат на теб, а ти по-високо, нали сте на лизинг всички , колко се дава , за да станеш катаджия , а началник на катаджиите , ти колко даде, ей комунист

И как се доказва искане на подкуп? Аз съм сама в колата, няма свидетели, а срещу мен са трима полицаи, които го играят партия. Освен това, когато човек е сам в автомобила си - може вскякак да го изнудват, че е извършил нарушения

Камери, HD (High Definition), предна и задна. Аз карам с камери. Да се пробват, ако искат : )

Съжалявам, че не дадох подкуп. На десен завой към бензиностанцията на Шел на Владимир Вазов, ме спряха и ми посочиха пешеходец, който току тръгваше от другата страна на трилентовия път. "Имаме акция за ловене на нарушители, неспазващи предимството на пешеходците" обясниха ми пазителите на реда и ми съставиха акт. Това, че нямаше конфликт в случая беше без значение - Те трябваше да си попълнят "бройката". От там насетне започнаха проблемите. Три пъти ходих до КАТ за удължаване на акта, накрая платих 100 лв. и ми отнеха точки. Ккво са 20 (двадесет лева) лева в сравнение с ходенето по мъките за да си взема талона и да платя за нарушение, което не вярвам да е нарушение. СЛЕДВАЩИЯТ ПЪТ ЩЕ ПРЕЖАЛЯ 20 ЛЕВА! А има кръстовища, на които ако не се вклиниш някак си между пешеходците (Дондуков и Раковска), а й на много други места, можеш да си седиш цял ден.

щом е бил десен завои на кръстовище, това значи че пешеходеца е имал зелена светлина. това дали е бил в началото или края е без никакво значение. ето такива като теб, които не спазват елементарни правила, трябва да се спират всеки път, дано се научат на основните неща, тогава може и смъртните случаи с пешеходци да намалеят. следващият път ще бутнеш 20 лева? ами защо следващият път не спазиш правилата на движение?!?

Или не си шофьор или не си от София. Няма как да се направи десен завой на почти всяко второ място ако трябва да изчакаш да се натутат всичките пешеходци по цялото платно.

ПИЧОВЕ ВИДИТЕ ЛИ ПОЛИЦАЙ... СНИМАЙТЕ НЕПРЕКЪСНАТО...ДА ГИ НАПРАВИМ ИЗВЕСТНИ КАКТО ТЕ НИ ПРАВЯТ ДА СЕ ЧУВСТВАМЕ НЕУДОБНО ЧЕ НЯМАМЕ ПО 100 ЛВ ПОЛИЦЕЙСКИ

Мен досега никой не ми е искал подкуп. Обикновенно искат да ги почерпя.

Шофьорчето с 20-те лв,както и полицаят с 20-те лв ще изгорят,до,като крадците на прехода никой не ги пипа! За откраднатите милиарди никой не говори,а за някакви 20 лв всеки ден се тръби във всички медии! Нека понесат наказанието си тези,но нека и онези,които ограбиха бъдещето на народа да бъдат разкрити,публично обявени и наказани,за да не се чувстват безнаказани и да продължават с краденето!!!! Изкарайте всички корумпирани боклуци на светло,а не само най дребните мушички!!!!!

Napylno sym syglasen s teb ,... no trqbva nqkakva forma centralizirana vlast /pochti diktatura / za da ne mogat tezi koito ograbiha BG da se mesqt v upravlenieto I da si pravqt zakoncheta izgodni samo za tqh !!! Za tova predlagam samo po 2 -ma deputati ot vsqka oblast .Taka v parlamenta ste ima 60-70 deputati .Ot spedstenite zaplati na ostanalite da se kupqt med.aparatura ,zastoto naciqta ni e bolna I ima nujda ot diagnosticirane... Da izmatem politicheskata mafiq ot BG!

Не си прав... Все от някъде трябва да се почне....

То лошото е, че се почва с дребните риби и никой никога не закача големите.

Ще има яко гладни полицаи... Към Коледа вече ще са гладни да си ...... А ако заснемат още един двама какво ще стане въобще не ми се мисли... Всъщност ще стане по-добре... Като го хванат някого пиян и аре без книжка... Всъщност я продължавайте да ги снимате... И аз ще стана оператор... Хеххехехехеехе

С риск да стана досаден...РЕШЕНИЕТО Е -mini police IP camera.Устройство записващо аудио и видео с GPS и нощно виждане.По този начин на практика се спира корупцията на ниски нива...при полицай,митничари на трасе и т.н..В различните си разновидности камерата струва от 40 до 200 щатски долара цена на дребно, което на фона на щетите нанасяни на населението и бюджета не е много!Проблема е ,че ако се оборудват с подобни камери голяма част от служителите ще напуснат системата по обясними причини!!!

Полицията на Запад ги използва. Преди 2-3 години имаше подобно предположение от Бойко, ама полицаите ревнаха че им се нарушават правата. А и кой ще посмее да въведе такива средства, като Цецо още го разхождат по съдилищата.

Странно племе сме ей - като цяло всички сме против корупцията,по отделно всеки на драго сърце дава или взема под масата за му се размине или стане по-лесно!Като цяло всички сме против шуробажинащита, но по отделно всеки звъни на приятел или роднина при най-малкия проблем!Манталитет скъпи сънародници!На мен до сега защо полицаи не са ми искали пари? Минавам по 5-6000км всеки месец само в България!Но се старая колата ми да е изрядна и що годе да спазвам правилата!Като ме спрат не започвам да се дзверя и да скачам - абе що мен ме спирате бе,оня отпред ще не го спря ами се държа човешки и ако съм в нарушение се съгласявам и си получавам акта или фиша!Защо не са ме питали - какво работиш или кво правим ся?!Защото не питам - ама не може ли да се направи нещо!!!! Колкото те са виновни толкова и вие сте виновни!

много точно го каза колега, но за съжаление сме малцинство. когато ме спрат, аз се държа много човешки с ченгетата, лафя си с тях на дълго и широко, и въпреки това - нито един не си направи устата. от нас водачите почва тази работа, но никои не иска да си поеме отговорността...

Абсолютно прав си. Българинът търси протекции навсякъде. От девет бърда вода носи само и сама да "среди нащата" . Това, което си констатирал по пътищата, констатирам и аз - изряден ли съм полицаите не търсят под вола теле. Имам ли проблем - 15 ина км повече или нещо неспазено отнасям си глобата. Момчетата пишат, аз подписвам и това е. Е, за 25 год шофьорлък са писали 3 пъти... И ето тук е тънката червена линия. Отворя ли си устата за конпромиси преди да пишат и ще се почне... така че и от водачите зависят нещата....

Аз цял ден ви говоря, че булгаристанци са много прост народ и се връзват на всичко. За шофиране без лична карта, подкупа е над 300 лв. Никога полицията не се е похвалила за такъв задържан. Не виждате ли, че баровците си шофират както си искат, а сега ни секнаха на нас 20 тачката при леки нарушения. Този който има кинти, ще си плаща но по дебелата тарифа, а вие си говорете за гражданско общество.

шофьорска книжка де :))))