Политологът от украински произход Сергей Петров: Западът проспа 8 г., пропагандата е от двете страни

Получаването на достоверна информация е почти невъзможно, Зеленски предпочете война пред Минските споразумения, България не се държи като страна с половин милион свое население там, казва анализаторът пред Dir.bg

Обратно в новината

Коментари - Политологът от украински произход Сергей Петров: Западът проспа 8 г., пропагандата е от двете страни | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Кучетата лаят,а керванът си върви.В такъв момент забравихме за вярата,за Господа,за смирението.Нека да се молим за всички в този конфликт.И да анализираме и да не го правим,събитията не зависят от нас..Иначе,браво на младежа са смисленият анализ!!

А колко време баламурниците от Украйна и подобни ще проспят, за да разберат , че западът е само лъжи, демагогия и алчност?

"Зеленски предпочете война пред Минските споразумения" И евреинът ще я получи.

"Към момента има информация и от Украйна, и от Русия за удари изцяло по военни съоръжения и военни бази." Опитва се да бъде обективен, което е добре. Така стоят нещата с насочеността на военните удари. Става ясно, че психозата и истерията у нас е много по-силна отколкото в самата Украйна. Кога и как са разбрали близките му за военните действия, прочетете сами. За Минските споразумения, също е общо взето обективен. Не е обективен за оценката си за двете области. Не може толкова дълго време да подлагаш на геноцид руско езичното население там, а сега да се чудиш какво става!

Не знам за каква обективност говориш при тоя юнак, след като издевателствата и убийствата на жени, деца и старци се приравняват с жестоко отношение към военнопленници ( а всъщност - военнопрестъпници) с тривиалното обяснение, че "това е война". Нека всеки от нас се постави на мястото на хората от Донбас, някои от които са загубили най-близките си хора - деца, бащи и майки, съпруг или съпруга, да не говорим за жилище, за което са се трудили цял живот! Забравете за политическата конюнктура и пристрастия. Как биха се отнесли към такъв индивид, попаднал в плен при тях? Но печалното е, че момчето, заради политическата си кариера, прави компромис със съвестта си, ако я притежава.

Путин шеше да нападне Украйна и без минските споразумения. Кой зяпали Луганс и Донбас? Кой завзе Крим? Психопата е решил и ще действа.

А кой направи въоръжен преврат в Украйна през 2014-та, след което последваха изброените неща? И колко смъртни случаи имаше в резултат на тоя преврат на хора, които се обявиха против него ( по мирен път). И колко от убийците бяха осъдени? Или мислиш, че е забравено?

Според ООн официално признатите жертви са над 13 000 цивилни в Донбаска и Луганска област, а според неофициани източници около 20 000

Браво на човека. Казва всичко както си е. Малцина го могат.

Съгласен!

Прав е човекът - България да си прибира българите от Украйна, бесарабските българи! Всичките. И без това страната ни обезлюдява, тотална демографска криза. От последното преброяване 800 000 човека намаление за само 10 години. Да идват тия хора тук! Българи са. Не им е мястото в такива размирни раьони. Пеним се за Македония, а тия хора са в пъти по-голям брой и не се срамува да казват, че са българи. Не ни трябват територии, хора ни трябват!!!

Да са дошли бе. Никой не ги е спирал. А не чак сега като им припари на задника да се сещат, че били с българско самосъзнание, видиш ли и да били идвали.

А ти знаеш ли как се придобива гражданство? Знаеш ли как се местиш от една държава в друга? Тия хора са българи, с повече българско самосъзнание от теб и от мен. Пазят езика, говорят го, пазят традиции и обичаи, самоопределят се и настояват, че са българи. За разлика от ония в Македония, дето са озлобени и твърдят, че българите били прости татари, обидно за тях. Само не знаех, че толкова много като брой са българите в брсарабието.

Говориш глупости, защото не знаеш истината. А тя е , че нашите управници нямат личен финансов интерес от тях. Баща ми получи с голям зор българско гражданство след 35 години жителство в България. Нищо, че през тези години събираше книги за българските училища и ги изпращаше за своя сметка, че показваше пасавана на пра-пра -пра родителите си тръгнали от България. И се предаваше от поколение на поколение, със завета, че това е най-скъдното което имат и трябва да го пазят. Български паспорти се дават лесно, но НЕ на бесарабски българи, от тях няма лична облага. Преди време беше повдигнат въпроса на тези българи да им се даде възможност да се заселят в Странджа, в обезлюдените региони. И един много умен минитистър председател отсече, че ние българи в Украйна и Молдова нямаме. И за да си свърши докрай работата, просто закри българския университет в Молдова. Ей тва е!

Вдигнете данъците, като в Западна Европа, нали искате да сме напълно европейци. Използвайте ги за населението и ограничете кражбите от тях. Тогава ще сме независима държава, а не колония без начиние чия. Нали Макрон преди месец каза, че държава има когато налага данъци?

Краде си яко. А на Украйна грешката е, че го слуша.

Какво преживяваме ? Украйна не е в НАТО , каквото са надробили да си го сърбат ! България без Укри , мечта на всеки Българин !

Не съм съгласен. Аз лично нямам нищо против украинките. Според мен са добре дошли.

Ко имаш против яките пички от Украйна уе майна?

Браво ! Момчето каза Истината и само Истината ! БТВ е украинска Телевизия и Лъжат та къртат мивки !

Каквото и да направеше този шизофреник Западът "осъждаше" постъпката. Днес отново "остро осъцда" нахлуването в Украйна и "застава до народа ѝ". Време е да извадят пияната и пак из Париж да свирях за да покажат, че не са страхуват! Междувременно кремълското джудже им се присмива десетки години поред! Да, една е причината за "острите ноти" и никакви действия: ПАРИ! Оплетени са всички като свински черва!

Ако имаше пряк избор на външен министър, този човек щеше да е моят избор. Изключително трезв и реален поглед върху една сложна ситуация. Поздравления!

Ето това е истинска позиция която трябва да достигне до нашите заблудени управляващи.

Доста балансирана позиция. Войната просто не трябваше да се допуска. Ще загинат много невинни хора от два братски народа. Жалко!

това ни е целта - жертви да има... и разделение.

Там е работата, че не са два народа, а е един, както ние и македонците.

_stankow

Браво за балансираната позиция ! Дано и други коментари чуем от този човек, имаме нужда от такива ! Ние Соломон Паси знаем какво ще каже, когато заседне в студиото ...

Сега сериозно. Важно е да не допуснем конфликта между руснаци и украинци да се пренесе у нас. Затова внимателно с бежанците. Иначе не само лодки няма да има лятото, а и плажовете ще са пусти.

все едно казваш - искам ту да е мирно, а там че се избиват - тяхна работа! на нас ни е важен алъш - вериша

като Зелински - веднъж и Завинаги трябва да бъдат Върнати в Родината - Окупирана Палестина!

Беше хубава до Роки, Хубава Жена, дънките и БУНТАРСТВОТО. Последното е вечната борба на наркоманите, които се оказаха нормални, със задкулисните игри на управляващите. Замениха всичко това с толерастия, джендърство и разврат. Хайде сега ми кажете не ви ли се иска да ги плеснете зад вратовете джендърски и да ги вкарате в правия път?!

za6to ukrainski, a ne balgarski?

Моля за разяснение - нали Балтийските републики са също "под носа" на Русия? И са в НАТО от доста отдавна? Защо с Украйна е различно?

Помолих за разяснение. Минусът не ми помага- все още не ми е ясно. Моля, говорете (пишете).

Защото прибалтийските никога не са били фактор, но Украйна е сериозна величина .

балтийските държави не са заплаха за Русия - те са държави с много добър жизнен стандарт. Не биха се замесили за нищо на света във военен конфликт, за тях е важен просперитета. Имат стабилни правителства и не закачат Русия. В Украйна положението е друго и те няма да разрешат нато да се разраства повече. Путин им го каза и сега нагледно го показва. нищо повече. Ако някой посмее да се намеси, отговорът ще бъде категоричен.

балтийските държави са членове и на ес и на нато. това е разликата. а и беларус в известен смисъл е буфер между русия и нато, което руснаците определят за свой противник. това е тяхната гледна точка, дал ия приемаме или не е отделен въпрос.

Тоест нямат нужда от буфер, а директно си граничат с НАТО в Балтийския регион и това не е проблем?

балтийските държави използваха шанса си да станат членове на нато, когато русия беше още слаба - в първите години от управлението на путин, след елцин. не знам да ли е проблем или не, но е свършена работа. ние също използвахме ситуацията и станахме едновременно с тях членове на нато, малко по-късно и на ес. с украйна е и по-сложно, свързано с черно море и достъпа от там до русия и кавказ - т.е до вътрешния двор на русия. нещата са сравними с кубинската криза и разполагането в куба на съветски тогава военни бази, с разликата че украйна е за русия по-скоро това което е мексико за сащ. Интервюто всъщност е много добро и показва реално ситуацията.

Защото трите Прибалтийски държави са много малки като територия и население, а Украйна е много голяма и по двете ... 50 млн. Украйна е и много богата - житницата на Европа. Тоест мнго повече натовско оръжие на по-голямата територия + много по-голяма натовска-украинска армия. Има и още - прибалтийските държави не са толкова традиционно и езиково близки както са украинците. Прибалтийските са много по-силно свързани със Германия и Запада исторически, отколкото Украйна. И последно: през по-голямата територия на Украйна биха минавали много повече тръби от Русия към Запада, отколкото през ония мижитурки 3-те, и така ако Украйна е в НАТО, стоп на многото тръби и Путин го духа ... Заключение: с огромната си територия и население и богатства, Украйна би била много по-силен фактор срещу Русия и като плацдарм за разполагане на оръжие, и като плацдарм за прокарване на тръбите от Русия ... и за тяхното спиране.

Болните мозъци от Украйна доведоха страната до това положение. От най-най-привилигерованата от всички Украйна бе подлъгана и модифицирана като най-големия враг на Русия и то конкретно от САЩ. Тука не бъркайте Европа. Когато УСА секр. Виктория Нюланд посочи никому неизвестния Яйценюг и от Запад попитаха "Ама как така, какво ще каже Европа" , тогава Нюланд изръси крилатата фраза "Фак Юръп" . УСА постигна частично своята цел да накара една част от Русия да воюва срещу самата Русия. Програмата максимум на УСА е да накара Европа да воюва срещу Русия, т.е. да повтори сценария от II-та св. война, когато Европа и Русия взаимно се унищожават, а САЩ изплува нагоре като световна сила. Крайно време е Европа да разбере, че УСА не е приятел и да коригира васалната си политика.

Единственото смислено нещо, което прочетох днес.. Всичко друго е платена пропаганда. Добре, че не ни управляват Да България, че като гледам активистите им с техните изказвания,досега да сме обявили война на Русия.. Което ясно показва откъде идва финансирането им.

Украинците ще се окажат изключително прости хора. Да си подпалиш къщата заради изкуфелия Джо.

Па ние зер не се вързахме на западната пропаганда. Все едно по комунизма нямахме дънки и западна музика.

. Уж се карат и воюват американци и руснаци пък унас в четворната коалиция управляват заедно и задружно ДБ - джендърите на Байдън и БСП - бесните старци на Путин ...... .

БСП не е русофилска бе нещастник, такъв им е все още неосъзналият се гласуващ за тях електорат, които още не схващат...., че БСП се управлява от Козяк.

За съжаление, чиста истина.

Този не е никакъв политолог, жалко за българската връзка, надяваха се че една газова тръба ще накара ФАЩ да ги закриля вечно, геополитиката си има други правила, няма вечни приятели, има вечни интереси, жалко че ще го разберат по трудния начин

Напротив, това е най-добрият, компетентен и обективен политолог

Чучелото Радев сигурно е доволен!

Военната ескалация в Украйна трябва незабавно да бъде прекратена. Ако НАТО не иска да влезе в Украйна, то трябва сините каски от ООН да направят това за да се сложи край на тази военна намеса от страна на Русия и да се спасят хиляди човешки животи.

_stankow

За сини каски трябва решение на Съвета за сигурност. Където и Русия, и Китай, ще наложат вето.

ООН умре и то не днес

Защо триете коментари против диктаторът Путьо?! Администраторите проявяват политическа пристрастност и трият коментари против Русия?!

Всички европейски страни да изгонят пребиваващите в ЕС руски граждани да си ходят в Русия, който е гласувал за Путьо има вина за тази война, да си ходят у дома да го подкрепят

Не знам на какво са се надявали укритие но те самите са проспали бъдището си, пак обвиняват някакъв си Запад, като че ли трябва да ги дундуркат и хранят, дори не са поискали от ООН вписване на границата с Русия. Ако са си мислели че няма да дадат хлеб на руснак, както на българин в Кърджали на турски, дълбоко са се лъгали.

Минските споразумения не били изгодни за Украйна (коя Украйна - пост майданна Украйна) и Ньойскя договор не беше изгоден за България но го подписахме и спазвахме . Украинците сами не са се сражавали за нито една част от територията за която претендират, Ленин им хариза Харков, Луганск и Донецк, Сталин им даде Лвов и Закарпатието, Хрушчов - Крим. Като правиш 30 годишна ипотека с банка го правиш защото обстоятелствата те притискат. Тогава, а и 10 години след това си напълно сигурен че споразумението не те устройва ама смея ли да си помисля да не го изпълнявам. Последния украински президент избриран на избори в които са участвали всички украински граждани е Янукович свален след финансиран от Америка и подпомогнат от Европа. Следващите двама Янукович и Зеленски + временния Турчинов ( а и двата парламента след 2014г) не могат да се нарекат Украински (правината титла е Киевси президент) защото при избирането им не са участвали жителите на Луганск, Донецк и Крим. В парламента в Киев от 2014 липсват представители на тези области, липсва защита на техните интереси. ЗАЩО жителите на тези области трябва да признават власта в Киев.

Знаете ли, че от 10 години половината руска армия са професионални наемници. Когато не воюват в Украйна ги праща в Сирия и в Африка. Ужким са частни контрактники за Группа Вагнер. Ужким. Често са рижи едни такива, много едни и влизат в бой с "Allahu aqbar"

А бе, получава се така, както се получи и с бившата Югославия в края на 90-те год. когато Клинтън бомбардираше страната в центъра на Европа. Ако всичко това, което се случи и в Сирия, Ирак, Либия - въобще в така наречената "Арабска пролет" - днес се очаква да се случи и в Украйна, а утре ???? За утре хамериканците ще си помислят, че това може да се случи и на техния континент - достатъчно подклаждаха света за своя интерес, САЩ са тръгнали на война срещу Русия в Украйна с чужди ръце и чужда кръв. Искат да принудят Русия да се намеси. Освен това украинците не са врагове, това неведнъж беше казано от Путин, те нямат начин да повлияят на ситуацията и да я контролират. Истинският враг е Западът и Русия трябва да победи този Запад, а не неговото украинско пушечно месо !! И така, отново въпросът "Война или мир?", "Дали?", "Защо?", "Кога?" Ще разберем скоро…Лично аз изключвам американците да се осмелят да започнат ядрена война, защото знаят с кого си имат работа !!!

Веднъж в историята на Великите войни България да е на правилната страна на победителя! Амин!

Малиии... сега четох за джавелина. Това много люто. Минави всички руски активни и пасивни защити. Седи украинче в храстите и може за 10 минути да опука цяла руска колона. Както стингърите опукаха половината съветска авиация в Афганистан. Сега ще си припомнят, какво са стингърите. Да питат руските наемници дядовците си, как беше на хеликоптера в Афганистан, че без памперс не са ги пускали да се качват.

виж коя година е войната в Афганистан бе ОЛИГОФРЕН . после сметни вероятносста, човека сега дали може да има внук над 18 г. гледай си там Джавелинките на Call of Duty . ей от тва онлайн учене много изпростяхте

Да, точно така "прелъстена и изоставена". Просто недооценяване на важното геополитческо място. Жалко, че тези близки народи се налага да се самоизбиват за кефа на западноевропейците и САЩ. Последните имат само интереси там. Ако тези на власт са достатъчно мъдри ще спазват неутралитет, това и само това би им гарантирало мирния живот. Всяка държава граничеща пряко с Русия, ако си позволи да кани НАТО на територията си, това ще последва. Според мен, лично мнение, парламата с обособяването на автономните републики е само предтекста, голяма ябълка на раздора е и си остава недопускане на НАТО. Риториката на Путин е доста категорична и ясна и мисля, че няма да отстъпи, каквото и да струва това на Русия.

Предстои ни в България да тричаме бивши руснаци и русофили. Щом кучета не може! Ще тричаме други животни за берекет и здраве!

Помня как Русия бомбандира българските градове по черноморието и тръгна да ни превзема. Тогава благодарение на германския братски народ бяха наритани чак до другия край на морето. А славната ни армия пресрещна блядския агресор още в Румъния и така клахме и трепахме руската сгур че няколко месеца по късно приемахме капитулацията им под бойните ни знамена докато тъпкаме с ботуши пленените блядски парцали. Клетата Русия толкова рядко печели войни че жал ми става

Сигурно помниш и как целия беше потънал в лайната , които си изсрал за час от страх, криейки се в тях, и дишайки през сламка.

Маклауд - ти ли си? Защото няма как да помиш тези събития, ако не си безсмъртния Дънкан Маклауд или братовчед му Конър Маклауд.

Ще отмъстим за Мъданя и Профсъюзния ..в Одеса! Не се съмнявайте!!! ...нищо, че ,,съм бял,...

Бял болшевик или църен мангал?

Пукнете мръсни русофили...

Ти си по- зле! Викай Бърза..

Ти щото си безсмъртен, а? Запази си място на плочките пред болницата че не се знае и дотам дали ще се доредиш като ти дойде времето.

"Украйна е жертва, която още през 2014 г. беше прелъстена и изоставена, ако така мога да се изразя, от западните си нови приятели." Ето тези думи показват най-ясно отношението на развитите държави от Западна Европа и особено на САЩ към Украйна. Украйна беше използвана и жертвана заради геополитическия конфликт между САЩ и Русия. Спомнете си прословутото изказване на Оливия Нюланд от позицията и на висш държавен служител на САЩ преди 8 години: "Fuck EU". Тя си позволи да изрази презрителното отношение на САЩ към най-близкия му политически, икономически и военен съюзник ЕС с думите "Майната им на ЕС." Е, след като на САЩ не им пука за мнението и съдбата на ЕС, какъв извод може да си направи всеки здравомислещ човек: дали на САЩ ще им пука за Украйна или просто я използват за да предизвикат Русия с цел да бъде злепоставена пред света и да и бъдат наложени още санкции, както и с цел да бъде още по-невъзможно да се сближи Русия отново с ЕС до степента в която бяха отношенията им в края на 90-те години и през първите 10 години на 21 век. "Разделяй и владей." Отново този, стар като света, принцип е в действие.

Нас кой ни прелъсти и изостави през 1885-та година!? Застреляха му внуците като кучета! Изтриха му династията!

"Прелъстени" бяхме от Александър II, а "изоставени" от сина му Александър III, който мразеше братовчед си Александър Батенберг и успя да го свали от българския трон. Не виждам в каква точно връзка ми задаваш този въпрос. Темата е за Русия, Украйна, САЩ и ЕС.

Байдън да обяви, че ще признае независимостта на всички бивши руски республики, които я поискат - Ичкерия, Татария, Башкортостан, Дагестан, Тува... Байдън да обещае на талибаните, че ще им разблокира финансите, ако атакуват руските бази в Киргистан, Таджикистан, Узбекистан. Турция да пусне кавказките джихадисти да си идат у дома. Свършено е с Бивша Русия. Амин!

е стане.

Не но ако Байдън признае и отстъпи Тайван на Китай в замяна на Приморския край. В Бивша Русия са нахлули малки китайски отряди от по 20 милиона.

И сега върви газ през Покрайната от Русия, доставки на горива от Белорус и Русия. ! А кога ще им организират нов Гладомор?? Нали е ,,война,,?,!

Да си заредят танковете , брантиите/бетеерите/ и да ги докарат в Донбас! А там .. е ясно! ..Амин!

И къде е сега Тролът Щерев/Павел/Майора/Оса/Зъл дух да възхвалява НАТО? Непобедимото НАТО дето панически избяга от Афганистан. Утре до обяд Руснаците ще маршируват в Киев. И така евреите и краварите загубиха играта тотално. Край на мача! Оставаш безработен троле! Айде бягай в бюрото по труда на НАТО.

Скрил съм се под полата на Урсула...уупс, това бил Столтенберг.

Западът навремето се надяваше по същия начин да се разбере с Хитлер. И тогава не мина...

Аве, ко стана Ковида, че ми домъчня?

Путин ни излекува моментално ...

"Нацистите" в Украйна. С президент еврейн

Ние ще хвърлим всичкото злато на САЩ, цялата сила на САЩ за измамване и оглупяване на хората от социалистическия свят. Незабелязано ще подменим човешките ценности с фалшиви. КАК? Ще намерим единомишленици в тези страни и Русия. Ще разгърнем грандиозна по мащаби разложителна работа, ще изтръгнем социалната същност на литературата, ще насърчаваме автори, които втълпяват в човека култ към секса, насилието, садизма, предателството - тоест безнравствеността. Нужни са писания, осмиващи естествеността и почтеността като архаични отживелици. Простащината, наглостта, лъжата и измамата, пиянството и наркоманията, животинския страх сред хората, безсрамието, доносничеството и още много пороци заложени в човека трябва да се раздвижат.Така ще разклащаме поколение след поколение, ще предизвикваме ерозия и развращаване на младежта. Ще създадем човек с консумативна психика на елементарен потребител. Всичко това ще извършим под девиза: "ЗАЩИТА ПРАВАТА НА ЧОВЕКА И ГРАЖДАНСКИТЕ МУ СВОБОДИ” Фостър Дълес 1956

Честито! За вбъдеще на Русия ще се позволява единствено да изнася евтини ресурси и проститутки. Няма да има вече изкуствени интелекти, компютри, интернети. Бангладеш но със сняг. Това е бъдещето на Бивша Русия.

Хората са в дворовете и в къщите си и ще ги защитават до смъртта си! Това е положението. Е, засега са подгонили бандерлюгите. Да идват НАТОвците!!