"Политико": ЕС е близо до споразумение за попълване на запасите на Киев с боеприпаси

Според изданието сделката е за 2 милиарда евро за снаряди и компенсации за направени дарения от страните членки

Обратно в новината

Коментари - "Политико": ЕС е близо до споразумение за попълване на запасите на Киев с боеприпаси | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

ЕС . Данесе напъва много защото Щесе посере Русия достатъчно изпраща бомби и ракети на нациска Украйна. Полша постоянно реве и на нея Русия ще изпрати

Тази война явно е решено да завърши с ядреното копче! Не знам защо по сергиите не започнат да ги продават, за всеобщо задоволяване на евро-атлантиците в България. Предполага се, че София няма да е засегната от ядреното въздействие. Ще я съхранят спецялно като зона за богоизбрани. Козарчето ще разпъни ядрен чадър наоколо, поканват се под него всички богопомазани. Да си носят семки и други занималки за правелно наблюдаване унищожението на света. Препоръчително е да се носят опушени очила за наблюдение. Явно ще се вдигне доста прах, погрижете се да не го разнасяте!

Като фалират 3-4 европейски банки ще попълните ...............

Блядовете няма да ги бъди и нащи руски кавали също

Нивото ти по български език е потресаващо за "знаещ".

Да разбирам, че ще дадат пари за 250000 снаряда за украинската армия (1млрд.евро на 4000 евро за един снаряд), които ще свършат за максимум 10 дни ( след като руснаците изстрелват до 60000 на ден) и после какво - ще се наведат и хванат за палците ли? Евроидиоти, сър!

изстрелваХА до 60000 на ден..

https://www.theamericanconservative.com/the-gathering-storm/

Пак ли полк. Дугласс Макгрйегор бе вата ?! :)) За вас освен тоя и Скот Ритър други американци не съществуват.

Тука една НПО дрисня са я активирали. Събирайте се там под дъгата и хващайте пътя към усрайна да биете ватниците. Нали нямат оръжия и усраинците ги смазват. Значи ще лесно, че и орден за храброст от зеленото можете да получите.

Ако не сте вождали дете на професионални политици , и майка му, и баща му са такива, даже баща му е бил и еврокомисар и евро дупетата, та погледнете го този плазмодий... Затова ес се срива, защото се управлява от некадърници!

А Русия от какви се управлява? От убийци.

"За да се постигне мир, трябва да усилим нашата отбрана и способности, заяви днес председателят на Европейския парламент Шарл Мишел в изказване пред Европейския парламент в Страсбург. Не може да се допусне Украйна да загуби войната, категоричен е шефът на ЕП." Звучи все едно ни чака много МИР. Руски МИР. "МИР за всички даром и нека никой не остане пренебрегнат."

'Руския МИР' отива при 'Хилядолетния' Райх..

Следващата стъпка е ЕС да праща войници които да заместват убитите украинци.

"цената на всеки нов снаряд е 4000 евро" Нищо не разбирам от оръжие, но това звуч шокиращо скъпо! Ако се изстрелват по 20 000 на ден, прави по 80 милиона на ден!!! Това е пълна лудост.

Става въпрос за много пари и неколцина хора и много политици доволно покриват ръце. Ние пък ще платим за което

Не е задължително, има спасителен вариант: чемадан >>вАкзал>>...

щото са без пари , нали.. Или поне бяха - огромните запаси трупани по времето на СССР (от ВПК десеткратно (!) по-голям от днешния руски) и... безсмислено опукани през миналото лято когато путювите некадърни генерали правиха баражи от по 50-70 000 снаряда/ден.

СЕБЕСТОЙНОСТТА В МОМЕНТА НА ЕДИН 155 ММ ИЗСТРЕЛ С ОСКОЛОЧНО ФУГАСЕН СНАРЯД / ВКЛЮЧВА СНАРЯД, ВЗРИВАТЕЛ И МЕТАТЕЛЕН ЗАРЯД, ОТ ТИПА М107 , НАЙ ПРОСТИЯ / В МОМЕНТА Е ОТ ПОРЯДЪКА 780-900 ЕВРО- ПРИ ПЕЧАЛБА ПРИМЕРНО 30% - 1014....1170 ЕВРО- ОСТАНАЛОТО ДО 4000ЕВР???????

Американска компания – изпълнител на федерални договори с американската армия, търси лингвист с български език за мисия във „възможна военна зона“. Информацията е публикувана в обява за работа на компанията WorldWide Language Resources със седалище Файетвил, Северна Каролина. Компанията има договори за 529.2 милиона долара с Пентагона, като 501 милиона долара от тях са по договор с Американското командване за специални операции. Това показва проверка в регистъра за федерални поръчки на правителството на САЩ. Според обявата за работа „Лингвист с български език Категория II” предстои сключването на договор на компанията с правителството на САЩ за тази позиция. Работата изисква допуск до класифицирана информация с ниво „Секретно“, като кандидатът за лингвист с български език трябва да покрие изискванията на американското командване. Според обявата кандидатът може да бъде назначен в съответната държава (в случая България), но да му се наложи да работи временно или за неопределено време в съседна държава, както и във възможна военна зона с повишен риск.

прАблем? Какво лошо има - българската оръжейна индустрия не само печели добре, но и работи за благородна кауза :)

Всичките ДЕЙБЪ джендъри сте силни само пред компа. На живо сте на два шамара живот.

'На живо сте на два шамара живот' Не бъди толкова сигурен :) Ако трябва да общуваме със стереотипи - вие вГъзржденците пък сте 40-50 годишни лузъри със шкембета, диабет, кръвно и задръстени артерии.

Джендърче, не ми пука за костя, но такива като тебе стават по-ниски от тревата на улицата.

Нямам нищо общо нито с 'джендърство' нито с 'прайдове', но как е възможно да го обясня на неандерталец?

Ела в 19 часа при пилоните на НДК !!! ЩЕ те пребия на публично място,за да имаш свидетели ...

Давайте оръжие, подклаждайте конфликта олигофрени такива. Направете един референдум в цяла европа и ще разберете какво искат хората и какво мислят за евро-гей-атлантическите си лидери.

Мекоръкия и мекогъз шарл мишел е за затвора! Това белгийско, либерастко мекотело, заедно с другите неомарксисти и комунисти в ек, докараха ес до крах! украйна вече загуби, глупако, но за вас тази война е като ваксините - възможност за крадене и забогатяване!

'украйна вече загуби' Не са разбрали, ватя! Трябва да отидеш и да им го съобщиш лично :))

'освен да губят територии' КОИ точно територии бе ватя?! От 4-те области които Путя 'присъедни' май няма нито една под изцяло руски контрол. Почакай само до Май да видиш как ще се развият събитята - като се включат обучените + новата тежка техника :)))

Кор за Мишел и щялата европедалска клика . Кор за вас

Аз предлагам да попълним живата сила на зеленото. Изпращаме ЕК и ЕС и нашите дупвтати. Фатмака ще пилотира гълъба и ще осигури въздушно превъзходство.

Ако не беше генерал Радев, досега да си нахранил червеите из Украйна.

КО КАЗА БЕ УМНИК?

Като е президент не е генерал. Вземи да прочетеш Конституцията.

Радев е козяшки боклук. Едно плещи друго върши.

Докато има трошляци като Путин трябва да има и оръжия за да бъдат унищожени!

Това е разковничето! Бой по каската на ватника докато я нахлузим до шията! Те от друго не разбират!

Ами отивай в Артьомовск и им набивай каските де! Чакат те!

да похарчат още 200 млрд ..... ще им дойде екстра на европейското население.. На еврочиновниците им е лесно, ако русия победи ще се изнесат в щатите. Така като се изнесоха нацистите към американския континент след ВСВ.

Ako, ako... ako? АКОТО МИТИШЕ...

Там е работата че Раша няма как да победи - това и в Кремъл го знаят и играят единствено за време. Стрелков/Гиркин ви го обясни - тоя 'мач' с равен няма да свърши ;)

Всички с дългове над 60% спрямо БВП са с тежка политическа корупция! Това организирано да си ограбиш бюджета през дълг, който не е ясно кой и кога ще плаща, е политическа корупция за подкупване електората! Корупция е и двуличното вторачване в българските кокошкарски истории и невиждането, че повечето държави в Еврозоната са опукали трилиони евро от дълг за да си купуват време и поддържат "богатството" на страните си! Трябва нова методология кой е богат и кой е беден в ЕС! Не може фалиралите Гърция и Италия да са по- богати от дисциплинираната и живееща според чергата си България! Каквото имат гърците и италианците, то не е тяхно реално, а само номинално!

А войници кога събират

Така ще е защото Путин е прекалено мек и пипа с ръкавици. Ако ги запука с кинжалите по фабриките, заводите, логистичните центрове европедалите ще си седнат на задниците. Пропусна момента и да разреди сатанинската измет, когато се бяха събрали в Давос.

Че той пробва бе гений! Нали това беше задачата на ген. Свиньоликин (Армаглиган)! Всичко де имаха мятаха, обаче дори с украинската енергетика не можаха да се справят. (Бомбардиривачите не могат директно с бомби щото украинското ПВО чака)

най=често се споменава тук? Мир - оръжие - боеприпаси и едни милиарди за целта! Тъпи европейски "лидери" - бавно, но сигурно затриват Европа за американските интереси. А може би не толкова бавно?

То оръжие ще произведем и ще дадем, щом нарежда големиет брат. Ама то скоро няма да има кой да пуца с това оръжие и тогава какво правим?

Каква ни е ползата да сме в ЕС? Вкарват ни в чужда война и са заплаха за просъществуването ни, а и вече обсъждаха СЕЩ - съединени европейски щати. Нарушават суверенитета ни и ни налагат закони и извращения. Предизвикват с решения икономически кризи. И тук при ковид идиотизма постигнаха по обща статистика към 70 хиляди повече починали. Ако не бяхме в ЕС и НАТО, като нищо в България сега да бе много по-добре.

Експертът от American Thinker Джаред Питърсън вече признава победата на Русия във военния конфликт, наричайки го „мъчителен“ и „болезнен“. „Украйна губи поколение млади мъже, и всичко това, за да подкрепи отслабващата планетарна хегемония на САЩ“, пише Питърсън, наричайки войниците на ВСУ „пушечно месо за онези, които ходят по коридорите на Държавния департамент и Пентагона“. Питърсън заключава, че Западът трябва незабавно да промени курса си в Украйна. Ако той продължи да проточва войната, която не може да бъде спечелена, да изостря минали грешки, умишлено да създава усещане за изолация и заплаха в Русия, тогава Щатите скоро ще бъдат в точка, в която тази война може да бъде продължена само чрез директно навлизане на войски на НАТО. А това създава сериозна възможност за унищожаване на цивилизацията. „В края на краищата, каквото и да се случи на бойното поле, руснаците няма да търпят превръщането на Украйна в огромна американска военна база на предната им веранда". Бившият съветник на Тръмп, полковникът от американската армия Дъглас Макгрегър, също заяви, че САЩ не могат да победят Русия дори на полетата на Украйна. "Русия не е Сърбия или Ирак. Ние не можем да победим Русия. Тя ще постигне целта си в Украйна и ще унищожи украинските въоръжени сили, твърди военният. - Киевският режим няма да оцелее. И в резултат НАТО няма да оцелее – ще се разпадне. Защото хората в Европа най-накрая ще разберат какво правим: водим войни в чужбина на висока цена за тях и в ущърб на националните им интереси, в ущърб на тяхната сигурност. - И също, че Путин не е д-р Зло и не се интересува да води война срещу останалата част от Европа, напротив, той иска да прави бизнес с нея, казва Макгрегър.

Кажи честно, верваш ли си на тия съчинения?

Не се обаждай от Прайда !!!

50 ДЪРЖАВИ ОТ НАТО И Т.НАР. ОБЕДИНЕН ЗАПАД СТАНАХА ЗА ПОСМЕШИЩЕ СРЕЩУ ЕДНА ЧАСТНА ВОЕННА КОМПАНИЯ, СБРАНИ ОТ КОЛ И ВЪЖЕ ПАНДИЗЧИИ ОТ РУСКИТЕ ЗАТВОРИ И ЧИЧАЦИ-РЕЗЕРВИСТИ ОТ ДОНЕЦК И ЛУГАНСК !

Затова ли ни идва на гости Еврокомисар?

4000 евро за ЕДИН СНАРЯД.. т.е. Укропитека изпуква 28 милиона от парите ни ЗА ЕДИН ДЕН. Дави кажа ли сега защо Русия ще победи? П.П. Продължавайте да плащате данъци и да купувате "ваксини" хвърляни на боклука и Фойерверки на десеторна цена за им е весело на нациситите...

Стига бре - не може да е толкова много... егати снаряда!

Тия, от $4000 са от евтините. Въобще, 155мм конвенционален снаряд струва 500-700 долара, франко завода. С доставката - 700-1000 на парче. Обаче на укросите им трябват високоточни самонасочващи се снаряди, които ЗАПОЧВАТ от $4000, наистина добрите масови снаряди от този клас са по 10000-12000 долара, за да се стигне до екзотики като M982 Excalibur - високоточен активно-реактивен снаряд с комбинирана система за управление - спътниково плюс инерционно и с многоцелева бойна глава. Ефективна далекобойност - 57км при отклонение от целта - 4 метра. Цена - 110000 (сто и десет хиляди) долара за брой EXW.

Конвенционалните имат около 50 метра точност , "високоточните" около 10 метра. Високоточния струва 20 до 120 хиялди, а Конвенционалните 500 до 1000 Един високоточен се замества успешно от 3-4 конвенционални. А разликата в цената е пет, шест пъти надолу. НАТО е пълно с идиоти и корумпета.

Абе това не беше ли икономически съюз? Или всъщност ВПК е част от икономиката а?

Този индивид обръща смисъла на думите. Не би следвало подобни, не намирам думи, да ни управляват. За тях има други заведения.

С една ума , сега искат и от държавните пари да извадим за да дадем още за войната !

Ало, чичко Борел, откога ЕС стана военна организация? Дипломат ли си касапин ли си? Защото нещо кръв капе от ръцете ти.

Грабвайте сатъра, Борел се изкряска!

Ха-ха-ха, "Русия полага усилия за задълбочаване на войната", (Z)Еленски има конкуренция като комедиант!

Насред банкова криза с неуточнен изход, европейските ни шефове мислят как да дадат пари за още човешко изтребление в Украйна! Луди ли са, слепи ли са, или да?! Ясно ли им е, че за тези кретенизми ще носят отговорност пред европейците, чиито интереси трябва да са им от първостепенно значение? Изглежда въпроса е или унищожаване на Русия , или тяхното лично оцеляване, което ги прави част от проблема, а не от неговото решаване! Горките щрауси!

Скоро не съм чела по-смислено мнение. Слепи ли сме, луди ли сме, хора ли сме или добитък, щом се оставяме такива изроди да ни водят на заколение?

Браво ! Така се смачква Русия без да си мърдаш пръста ! Най- доброто решение на Нато от създаването му е да финансира друга държава която да унищожи най- голямото зло на света - руската федерация

И как е? Получава ли се? Понеже Зеленски реве всеки ден?!?

коя е тази друга държава?

Говорят за ЕС бе тъпак.

За да има мир дайте още оръжие,егати логиката..

Само ако Русия е унищожена

KAK ??????????????????????????????????????????????????

То помощ.. Помощ.. Ама след поляците, дето принудиха укробежанците над 120 дни в Полша да си поемат сами квартирните разходи.. Пък днес и в Швейцария обвързват помощите: Hunderte Geflüchtete aus der Ukraine müssen ihre Autos abgeben https://www.20min.ch/story/hunderte-gefluechtete-aus-der-ukraine-muessen-ihre-autos-abgeben-575282472437 Продавайте си автомобилите със стойност над швейцарската помощ. И си плащайте..

или по 28 000 000 евра на ден за украина /7000 снаряда по 4000 евра единия/

Експертът от American Thinker Джаред Питърсън вече признава победата на Русия във военния конфликт, наричайки го „мъчителен“ и „болезнен“. „Украйна губи поколение млади мъже, и всичко това, за да подкрепи отслабващата планетарна хегемония на САЩ“, пише Питърсън, наричайки войниците на ВСУ „пушечно месо за онези, които ходят по коридорите на Държавния департамент и Пентагона“. Питърсън заключава, че Западът трябва незабавно да промени курса си в Украйна. Ако той продължи да проточва войната, която не може да бъде спечелена, да изостря минали грешки, умишлено да създава усещане за изолация и заплаха в Русия, тогава Щатите скоро ще бъдат в точка, в която тази война може да бъде продължена само чрез директно навлизане на войски на НАТО. А това създава сериозна възможност за унищожаване на цивилизацията. „В края на краищата, каквото и да се случи на бойното поле, руснаците няма да търпят превръщането на Украйна в огромна американска военна база на предната им веранда". Бившият съветник на Тръмп, полковникът от американската армия Дъглас Макгрегър, също заяви, че САЩ не могат да победят Русия дори на полетата на Украйна. "Русия не е Сърбия или Ирак. Ние не можем да победим Русия. Тя ще постигне целта си в Украйна и ще унищожи украинските въоръжени сили, твърди военният. - Киевският режим няма да оцелее. И в резултат НАТО няма да оцелее – ще се разпадне. Защото хората в Европа най-накрая ще разберат какво правим: водим войни в чужбина на висока цена за тях и в ущърб на националните им интереси, в ущърб на тяхната сигурност. - И също, че Путин не е д-р Зло и не се интересува да води война срещу останалата част от Европа, напротив, той иска да прави бизнес с нея, казва Макгрегър.

като излети един Миг-31 половин европа и цела усрайна се осира от шубе

То и Сирия имаше нужда от боеприпаси да се защити от идил. Ама нещо натото ги пращаше само на собствен ход, през дулата на оръдията и през пусковите шахти.... А не малка част от боеприпасите, кой знае как, ги намериха в идилските складове, нашенски патрони, ракети и снаряди включително. Много ви странен аршина, "господа" еврогейци...

Мир се постига с преговори, не с въоръжаване!

Какво да предизвика?

срещу мирното население на Луганската народна република продължават. Една четвърт от град Сватово е миниран с немски противотанкови мини АТ-2, каза Андрей Морочко - военен експерт, - които са разпръснати над града с три касетъчни ракети и са заплаха за гражданите, включително децата и жените на гр. Сватово. Мините са особено чувствителни и се задействат от вибрации при преминаване на верижна и колесна техника, вкл. и от преминаването на гражданските леки коли и автобуси, тъй като около 100 бр. от тях са пръснати по улиците и площадите на града. Това е ново укро-нацистко престъпление, подкрепено и осъществено със западно (натовско) оръжие, давано на укро-юдо-нацистите за подклаждане на гражданската война в Украйна, с начало кървавия киевски укро-юдо-нацистки преврат от февруари 2014 г.

+ + +

Да идат ама не щат.Припяват старият рефрен-Дайте да дадем

ИЗРОДИТЕ ОТ ЕК И ЕП НЕ ТРЯБВА ДА СЕ КРИЯТ ПО ДУПКИТЕ -БУНКЕРИТЕ !! НА ФРОНТА ИЗМЕТ !! ДАЙТЕ ПРИМЕР ,!!

Шило

Много ми е интересно, какво ли ще искат после в замяна за дадените милиарди за оръжие?

Първо ЕС да гласува България да възстанови закритите блокове в АЕЦ Козлодуй. После спешно в Шенген. Без никви акцизи за горива и квот се сетиш за поне 5 години. После по 2 нови ф16 за всеки наш МиГ. И в тоя дух договорки. А, да, и да не забравят дасийбът майките.

Не е ясно защо ЕС е длъжен да осигурява защитата на държава която е нито в НАТО нито в съюза. Войната доказа, че възможностите на Русия за мащабна инвазия са силно преувеличени, щом Украйна с помощта на НАТО може да спре такава, занчи Натовски държави не би трябвало да имат такъв проблем. Пропагандата за това, че Русия се гласи да превземе половин Европа е потресаваща, хора които нямат никаква идея от военно дело, нямат идея каква е цената на инвазия, окупация и евентуална асимилация. Русия просто не може да направи нищо подобно. Опасното на РФ е ядрения арсенал, и ние трябва да не допускаме грешката да ги притискаме до такова положение, че да ги ползват. Съжалявам за украинците, но държавата им беше използвана за прокси война с Русия, на никой от западните политици не му пука за украинския народ.

На 100% вярно!

Точно така е!