Политическите реакции в Европа след провала на Тереза Мей

Споразумението по Брекзит след решението на британския парламент ще бъде тема на дебат в Европейския парламент в Страсбург

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

ЕС се разпада, това е началото на края, богатите не искат да хранат повече бедните, както ние не искаме да храним повече циганите.

Истината е една - ЕС губи едни 80 милиарда. Какво губят англичаните не е толкова ясно за момента. Това с визите и митата са бош лаф. Няма как БМВ и Мерцедес да си продават по-скъпо колите на острова при тази конкуренция. Нека не забравяме от кога в Западна европа няма мита. Не е от основаването на ЕС, а от времето на Общия пазар. Така че и без ЕС е имало безмитна търговия в Европа.

Следваща стъпка- смут и паника на Острова, проевропейски референдуми в Шотландия и С. Ирландия, дори в Уелс. А по-следваща стъпка- Британия кандидатства за влизане в ЕС, този път без никакви преференции и приемайки еврото като обща валута.

Великобритания ще се оправи ние да му мислим.

„...Няма да се откажем да защитаваме интересите на европейците, за да решим вътрешнополитическите проблеми на британците."...“ И правилно, защото България е член на ЕС, а не е британска колония, а и точно фараж и юкип- хардлайнерите на брекзит, си казаха директно през 2013г., че не искат в ю.к. “лошите българи“- има такова интервю с фараж в нета, прочетете си го- от февруари 2013 г. е...

"Няма да се откажем да защитаваме интересите на европейците, за да решим вътрешнополитическите проблеми на британците." Не харесвам Макрон, но в случая е съвсем прав. Англичаните са надути и високомерни, но ще трябва да се приземят. Няма как да въртят цял ЕС на пръста си. Никой няма да се съобразява с тях.

Хаха, какво грандиозно лицемерие само! Всички са наясно, че лейбъристите искат да предизвикат втори референдум и да останат в ЕС. И всички се правят, че не го знаят. Следва вот на недоверие, оставка на Мейката, предсрочни избори и нов референдум. А може и без референдум да оттеглят проклетото писмо на Мейката за излизане. Плачи народе и се вайкай... ХАХ!!!

Вчера по БТВ мисля имаше дискусия за брекзит и една дама каза, че при проведено наскоро проучване се оказало обаче, че и при 2 референдум резултатът ще е същия...Корбин е наясно с тези социални проучвания също и не знам доколко при това положение и настроения би предизвикал 2 референдум, защото това пък би било самоубийствено за партията му, ако той потвърди първия. В същото време не знам който и да е лидер-консерватор или либерал дали би си позволил напрактика да остави държавата в ЕС ако няма ясно изразен 2 народен вот за това. Отделно от това самото общество се разцепи-на привърженици и противници на брекзита. А отделно от това разцепване има и по области-Уелс, Шотландия, Северна ирландия, Англия по отношение на брекзит, тоест и по тази ост има напрежение. Та голям трилър си спретнаха в кралството.

Главният преговарящ на Евросъюза с Лондон, Мишел Барние: "Великобритания не е в позицията да казва на Европейския съюз кои да бъдат следващите стъпки." Именно затова англичаните им биха мощен шут и не им остави никаква възможност освен да си ближат раните и да си калкулират загубите. Великобритания не е пуделчето България...

Личи си, че не си бг. гражданин. Да- ю.к. не е пуделче на ЕС, но без ЕС тепърва ви чакат много беди! И да не съм видяла пияна английска дрога по бул, Витоша- повръщайте си на воля от смесването на наркотици и алкохол по лондонските улици- защо се пробвате да осир*те и българските улици, след като не плащате данъци на бг. бюджет!

"Личи си, че не си бг. гражданин." Личи си що за "юрист" си. Логиката ти кърти.

Да, ама не са и в позицията на Великобритания от 19 век, когато са империя, нито дори на Великобритания от времето на десанта в Нормандия през 1944г., така че и те ще ближат доста /рани имам предвид, да не вземе някой да си помисли друго-ха-ха/.

провала е за ЕС. оказа се, че парламента в Лондон не ги признава за нищо

Обратното - не признават Мей за нищо.

по скоро това е добър ден за Европа, дава още един шанс в ръцете на противницит на Брекзита. Като нищо може да се преборят за втори референдум и тази глупост да приключи !

В Eстония пенсиите са над 300 евро стоките не са по скъпи от тия в БГ. Докато живееха родителите ми изпращах всеки месец пари. и двамата имаха по над 50 години стаж,Баща ми е тръгнал на работа на 12 години. Когато се пенсионира и взе 13 заплати, касиерката и oще двама бандити като нея ходили 3 пъти в къщи да му искат парите защото ги били дали погрешка. -при комунистите построиха къща на 3 етажа, при демокразията нямаха пари за ядене. Боката яде яко, ами тоя военния министър, това с паспортчетата, далаверката , я глей какъв красавец е,a сега и от самолетчетата като лапне може и 200 кг да стане, да му мислят пенсионерите. - По кофите за бокук ядене и за тях има !!!

Рано е да се каже дали мей се провалила. Тч пое правителството за да изкара UK от ЕС и това ще се случи на 29 .03 За нея всичко е ОК, за Юнки другите пияндета идва големия с бюджет с 40 милиарда по малко и много гладни страни!

не пишете глупости това не е провал на мей жената им направи споразумение кво повече това че британците на знаят кво искат е друг въпрос сега най добре още едни референдум да решат кво искат мей е велика

Краят на света ! Европа потъва , Британия изплува ! Купувайте лодки и байдарки !

Голяяяма драма с този брекзит, сякаш ще се свърши света като няма безплатен роуминг или трябва да им проверят паспортите както от всяка друга държава извън Шенген. Някои бизнеси ще изчезнат, защото ще са нерентабилни, други ще се появят. Просто малко промяна. Чиновниците много ги е страх, щото ще трябва да поработят малко. Въпросът е доколко ЕС бюрократите ще искат да им го изкарат през носа на британците.

"Няма да се откажем да защитаваме интересите на европейците", казал Микрон … на баба си. Това смешно човече продължава да лъже. Защитава своите интереси, което добре личи от неговото отношение към българските шофьори, но не и на останалите европейски народи. Брекзит ще има, защото в момента всеки : Меркел ханъм, британската Змей и женчото Микрон дърпат чергата към себе си, тоест искат пари за себе си за сметка на останалите държави, включително България. Скоро ще има и БГекзит. И без това алчните еврогейци превърнаха България, заедно с нашенските еничари, в Циганистан, който вече си има гей-паради, проституция и джендърство.

Дъщерята замина септември месец на Лондон. И какво ако излезнат и не се разберат, да се връща ли? Глупаци!

Ами тя твойта дъщерямного е постигнала!Ти с това ли се хвалиш?Много мъка има по света!

След петата ракия бай Юнкер развърза езика и оправи излизането на Англия от ЕС! Наздраве!!!

Прав им път. Тарикати...

Настъпва краят!

Абе какво толкова се плюнчат и от двете страни. Със сделка или без сделка. Да излизат без сделка, сделки могат да се правят по всяко време, стига да са желани и взаимноизгодни и за двете страни. Ако няма изгода - няма и сделка. След Брекзит нещата ще се урегулират сами и ще влязат в релси, според потребностите на ЕС и Англия. Само време е необходимо за това. След раздяла не настъпва края на света, животът си продължава.

Така е, но хаосът в началото е неизбежен. Това е, което една сделка с правила може да предотврати.