Опозицията иска Сирия да бъде обявена за зона, забранена за полети

Опозиционният Сирийски национален съвет (СНС) призова днес за военна намеса на арабските страни и Запада, включително за установяване на забранена за полети зона над Сирия.

Обратно в новината

Коментари - Опозицията иска Сирия да бъде обявена за зона, забранена за полети | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Няма ли да измислят нещо друго. Повтаря се едно и също и в Ирак и Либия и Югославия.

Не се ли умориха агресорите да си набелязват мишени и удрят по всяка страна , която не им играе по свирката.Съсипаха Арабските страни,предизвикаха хаос и безредие, а тези малоумници дето им вярват избиват собствения си народ.Покажете една държава след тези"революции", която е по добре от преди.Оръжие, оръжие и петрол! Алчността няма граници, за морал не се говори!

Егати наглостта.Въоражената опозиция в Сирия поставя условия, редовната войска да спре ударите, а те да продължат с помоща на наемници да доведат "революцията докрай"Отвсякъде погледнато намеса на САЩ и техните сателити!!!!!

Либийската опозиция не е измислена, нито на френски мошета. Тя реално съществува. Ръководите се от сирийската емиграция в Европа и иска свалянето на тоталитарния и комунистически режим на Асад- единствения останал комунистически бастион в Близкия изток. Асад е въоръжил специални бандитски групировки криминални престъпници под негово ръководство и въоръжени с руско оръжие да убиват стотици цивилни хора на ден. Но няма кой да осъществи военната намеса. САЩ не се интересуват от Сирия , там няма нефт. Както беше в Либия, където САЩ скрит зад пуделите си Саркози и Камерън направи войната с една единствена цел- да запази 49% от либийския нефт, който Кадафи беше предоставил на американската нефтодобивна корпорация Оазис( останалите 40% обеща на Англия и Франция) . Единствено САЩ се конкурират с Русия за оръжейните пазари в Близкия изток и много ги е яд, че Русия има там стари здрави позиции. Русия и Китай са лика прилика с режима на Асад, не случайно лицемерно казват само да се спре насилието от двете страни и нищо повече. На ден 2 руски кораба с оръжие заминават към Сирия да снабдяват Асад с оръжие. ЕС няма мнение, той няма собствена външна и вътрешна политика, европейските неолибералисти, които управляват ЕС, са я предоставили в ръцете на Вашингтон -от там се диктува политиката на ЕС. Анан е една мижитурка и пионка на Световната банка. Сирия е изцяло в ръцете на Асад, който продължава смело да избива населението си.

Абе ,ти говориш като очевидец ?! Или просто някой ти го написа,за да го препишеш тука ?

не му обръщаи внимание . това е изключително досаден спам . просто го прескачаи .за съжаление винаги ще има някои празен варел като него да досажда , но защо трябва да му се връзваш . остави го сам да си говори .

За Асад изглежда са повечето сириици. "Ръководите се от сирийската емиграция в Европа" Шепа жалки предатели, които заработват хлебец при неолибералите като молят за бомбардировка над страната си, не са опозиция, а полухора! Тяхната отвратителна помиярност и лъжи са разобличени много пъти. Проверете името Thierry Meyssan! Той се е свързал по телефона с 40 сириици, които се водят в списъците на убити от режима в Сирия. И всичките били живи!

Какво наричаш "неолиберал" и къде го виждаш неолиберализъм в Сирия? Ти си нямаш представа от неолиберализма, но го употребяваш във всяка втора дума?! Режима в Сирия е комунистически в най- архаичния му вариант. Верно е ,че неолиберализма и комунизма си приличат като двете страни на един медал - фашизма и комунизма. Например чист неолиберал е твоя любим Путин, той приватизира икономиката на Русия еднолично и я хвърля в олигархични ръце, ражда олигарси , огромна експлоатация и корупция . Олигархията е плод само на неолиберализма и идва от САЩ. Благодарение на Путин Русия я прихвана от там като внесе неолибералния американски обществен модел. България е същата, но като малка страна тя е тотално купена от смесени руско български олигарси. Радостно е ,че за разлика от българския руския народ го разбра и иска да отхвърли Путиновото олигархично робство. Макар с все още с недостатъчно добре развита опозиция в Русия вече е започнала антинеолибералната революция!

Евтино и бързо решение- сменят черните барети на руската морска пехота в Тартус и Латакия със сини и ги обявяват за миротворци, командироват по един западен журналист във всяка рота и ги пускат в горещите точки. Хуманитарната помощ която досега ООН е оказвала на пострадалите райони е била храна,вода и дамски превръзки някой може ли да каже че нещо от изброеното е необходимо на сирийците . В корейската война 1 милион китайски доброволци отидоха в Северна Корея за да отнесат хуманитарна помощ на почти победените северняци а някой може ли да каже каква хуманитарна помощ се доставяше в Либия при условие че и в двете воюващи части нямаше недостиг нито на храна нито на вода а корабите с жито кротко си чакаха реда пред Бенгази и Триполи за да бъдат разтоварени айретен че редовните контейнерни и фериботни линии не бяха прекъснати нито за миг въобще за какво му е на либиец хуманитарна помощ щом като по време на революцията ходеха на тълпи до Италия за да си купуват нови коли. И в момента един куп кораби се обработват в сирийските пристанища та пак да питам какво не им достига на сирийците че толкова много искат да им помогнат хуманитарно.

Тези френски мошета се оказаха по нагли и от събратята им от Америка. Опищяха света с тяхната измислена сирийска опозиция. Забравиха как преди няколко дена 10 души от техния спецназ бяха пленени от сирийските сили за сигурност. Водещият им офицер някакъв нещастен полковник искал да бъдат третирани като военнопленици. Тъй като Франките не са във война със Сирия тези говеда трябва да бъдат ликвидирани като терористи, а телата им върнати на президента им Саркози.

Аз искам да бъда въоръжен и подкрепян за събаряне на властта в Швейцария. Мисля че там живеят изключително недемократично.

и никакви самолети да не летят , че ще се оплачеме в оон . време е за швеицарска пролет .:-) :-) :-)

Коя опозиция, тази, която се подкрепя от Ал Кайда ли? Аха, ясна е работата... Ама този път не сте познали.

Теб те тормози май главоболие, сутрин рано?

Авиацията на НАТО не би имала същият успех както в Либия Сирия е доста по-малка от Либия и доста по-гъсто населена от Либия. Затова и авиацията не би била толкова успешно използвана ако неможе да се подкрепи с пехота. Освен това Сирия не е така изолирана политически като Либия. Нещата са доста по-сложни.