При ГЕРБ Авиоотряд 28 изпълнил 53 частни полета незаконно

Правителственият Авиоотряд 28 е извършил незаконосъобразно 53 полета по частна заявка при управлението на ГЕРБ, констатира Сметната палата.

Обратно в новината

Коментари - При ГЕРБ Авиоотряд 28 изпълнил 53 частни полета незаконно | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Има си закони за въздуъхоплаването. И там си пише кой може и кой не може да извършва превоз на пътници срещу заплащане. Също така пише и кой може да ремонтира самолети и кой не може. За да ремонтираш самолет ти трябва документ, че си правоспособен техник и че имаш съответниятъ лиценз за работа точно по този модел самолет. Съответно си има и изисквания за фирмите, които се занимават с превоз на пътници. Какъв точно да им е персонала, кой какви дипломи и бревети да има за работа, как да се обслужват самолетите и т.н. Правителствените авиоотряди работят по други изисквания. И ако искаха Авиоотряд 28 да може да вози пътници и да изкарват пари, да си бяха регистрирали една авиокомпания в съответствие с изискванията и да си возят. Ама не - какво е това някакъв закон пред Бойко? Ами да продължат да нарушават закона и да сложат за техници на самолетите корабни инженери например. Не че няма да се справят, защото познавам авиотехници дето не знаят как се държи отверка и не знаят къде е опашката на самолета (не говоря за в България а за ЕО) така че си и до човек, защото какето се вика - книжка кола не кара. Защот и аз мога да се кача да карам правителственият Еърбус, ама ще ти е приятно ли да се возиш при мен. Какво толкова пак съм пилот ама с любителски лиценз вместо с комерсиален. Така че няма много голямо нарушение на закона. Законите са за да се спазват или заобикалят. Ако нямаш акъл да ги заобиколиш, ходи да пасеш овце..

Е, с тези 53 полета превърнало се самолетчето 28 на незаконно такси, като тези на пияцата пред Аерогара "Враждебна" /Що за име, вместо София/. И разбира се хванали самолетчето в нарушение и то защо?! - защото е едно, а такситата много. А още от времето на др. Сталин се знае, че с шофорите оправия няма. Остава Министерство на транспорта и ИА"АА" да се справят с проблема - да ама надали!

Абе кайто е до кацата с мед винаги бърка в нея! - това бойковци, мойковци и прочие, няма значение, всички бъркат, ама не щат да си кажат когато ги притиснеш...

Бойко бил ходел с Ербвгз на лоф ! Че той не иска и гъзов да пипне ? Симо, Дедо му цара, на лоф като го водеше, Бойко нищо не правеше, само Го пазеше, и по хората лаеше бТТВ"Трътките", учаснички в Царските "Лав стори"

Мутрата се изживяваше като Тодор Живкое, нали той му беше кумир :) Маса пари е завлякъл държавата с тези полети . Разни фолкаджийки и тем подобни....ужас . Беше се взем макака от Банкя за Кръстника . А сега го охраняват от НСО , защо? Какъв е той ? Вътрешния министърсе движи без охрана , ама Бонго Бонго има охрана за трима ....

Неграмотнико,ако имаш поне малко в тиквата си ще спреш да драскочиш! И без това никой нищо не може да ти разбере-само спамиш .

Гледам, и не знам на ушите ли...? АБе, и Ве, ака щете, дедо Му Тодар се смееше : Ха ха, ха ха , Ти му кажи на лудото каратисче, само да пръдне, то ще се насере? Ха ха ха ха, наздаве, другарке и другаре!

За по-пълничките, няма по-растърсващ, но безопасен секс, от този на борда на един летящ, "тресящ"се Кугер. Няма потене, няма пъшкане, машината се грижи за "Любовните движения". Невероятно изживявяне !

Сичко научих само не разбрах братята Бегалеви с Кугера ли отлетеа, или с онова, Ерб-вгза

Така се харчеха парите на държавата по времето на Боко.

Не мога да разбера тъп ли си или просто толкова си можеш. Какво означава разходи по търговски полет? Ако имаше взети пари от държавата, това щеше да е констатирано като нарушение. Ако можеш да четеш, ще видиш, че тук единственото нарушение е, че е ползван отряда за търговски полет - нищо повече от това. Да поясня пак за малоумниците - търговски полет е този, за който е ПЛАТЕНО (включени разходи по полета ПЛЮС печалба) Сменете си опорните точки, че взехте да ставате за смях.

Тъпанар,на мен ми дреме ,защото този самолет е купен и с моите данъци,така че едма малка част от него е моя и не желая да се използва за превозването на некви говеда нагоре надолу било то за тяхна или наша сметка,тъпанар

В закона за въздухоплаването е казано кой може да извършва превоз на пътници срещу заплащане. Аз мога да си литкам сам или да возя приятелите си за кеф, но не мога да ги возя срещу заплащане, защото нямам право, понеже нямам съответните документи. Ако го направя ще ме сцепят.

Авиоотряда явно е бил частния превозвач на Борисов.

Срам и безочие.

Това е реалноста за управлението на ГЕРБ.

Докато хората мизеруваха Боко с държавни пари возеше Бистришките тигри.

Нищо не знаеш ! И нас , бабите возеше, и едни, по-млади, викаше им "Трътките"

Аааа, ами и Той, дедо Му Цар, едни -такива ги е вършил.... Лично една "Дива" от неговите, цел час се фалИ на един Кавал, пърдон Канал, как я подбрал , като шантонерка, та чак Милано Да правят компания на вечеря, на оня "Секс-лъв", Берлоцкони Казах вече, по Канал го пуснаха, да ни си абите гума да ме триете? Елате "На уйски с бТТВ Трътките"!

Ще си го изберем отново Да, ама не. Долен мошеник.

Народът на България умираше от глад и мизерия, а кравата Бойка пътувала с правителствения самолет без пари.

Неслучайно пасажерите в самолета са активни участници в протестите срещу правителството.

ако загубиш държавни документи ,те оправдават,но ако чрез постът си осигуриш работа и средства на държавно звено и забележете-парите са отишли там където трябва,а не в джоба на бб-то тогава си извършил нарушение!!! по същият начин сега сметната палатка да разследва и се произнесе за полетитие на по-предното правителство и да оставят народът да прецени-кое е незаконно и кое справедливо!!!

Да ама си нарушил закона бе пич. А законите за зада се спазват. Защото както казах За превоз на пътици си има едни изисквания, а за превоз на държавни задници други. И ако стане фал и застрахователя каже че няма да плати 200 милиона, защото Авиоотряд 28 се е занимавал с несвойствена дейност, демек търговска, при условие че няма право, ти ли ще платиш самолета и хората.

Развивали сме се по европейски, прокуратурата е на ход.

Браво, Боко! Така се управлява държава - правиш каквото си пожелаеш без да спазваш законите, те са за чичо от село

Ами властта е имала нужда да и се ПОВДИГА самочувствието, а и за пред девойките на повикване! Сега нямам съмнения къде отиват парите ни....

Че е незаконно - според тъпите нормативни документи - да. Ами променеър ги. А тези полети платение ли са? Нали 800 000 хиляди са влезнали в бюджета. Нали тези екипажи трябва да имят летателби натрупани опреден брой летателни часове. Може би трябва учебни празни полети, които да плащаме ние. Орехаът и Плевньо се скъсаха да фърчът миналата година. Незаконно, но целесъобразно - носи пари, Нали живеем в див посткомунистически капитализъм, където основната ценост са парите

Ами дай тогава Бърза Помощ да станат таксаджии! Знаеш ли какъв кяр ще имат?

Отряд 28 не е имал лиценз за търговски полети ! И всеки, който е разрешавал такива полети да си сърба попарата! Точка!

Pesh0

Протеста е незаконен и всеки излязъл на цариградско да влиза в затвора .

Бат Бойко дойде на власт и установи, че Авиоотряд 28 развозвал Станишево-Догановите по екзотични острови... Станишев узурпира властта и веднага се захвана с Авиоотряд 28 - Боко си го ползвал, като служебна "ВОЛГА"... КАКВО ЛИ ПРАВИ СЕГА, този АВИООТРЯД 28? СИГУРНО ПАК Е НА МАЛДИВИТЕ, С ГЕЧЕВОТО, МЕНТАТА и други скомни, бедни наши дупета-ти

какви мангизи са лапали от политичиския кабинет на ББ,през11 и 12 год. и кой влиза в политическия кабинет!!!БГНЕС

фирмите са си плащали полетите, но оня килограм фъстъци още не мога да преживея

Ivan

Ако живеехме в нормална Европейска държава, този помияр Боко Тиквата щеше да лежи доживот!!!

Кажи ми само едно да те разбера колко струваш. А какво да правим с останалите - Станишев,Бисеров,и прочее...?

Разбрах ти мнението.Ще ти цитирам Хр.Ботев - Борба : Свестните у нас считат за луди, глупецът вредом всеки почита... Няма как да си управлявал заплатата си от касата до магазина за бира и да можеш да разбереш защо е по изгодно да се постъпва по този начин. Виждаш ли- Ботев е виждал лошия "матриял" още преди 100 години... Аз какво да кажа...?

Pesh0

Къде трябваше да са сегашните милионери ? в райна сметка нормалната печалба е 10 % на година . ако започнеш от 20 000 лв , през 1990 година , като си продадеш анартанента , и не те прецакат с инфлация ... колко законно пари може да имаш ?

Ако имаш самолет и пилотите ти трябва да налетяват определено количество часове какво ще направиш? Няма значение дали си премиер или не? Има значение дали имаш глава на раменете си...! Щото ако за цял живот не си вложил пари и в един кенеф ще мислиш като някои тук.

Ами прати ги да летят някъде странично. Но да извършваш търговска дейност без лиценз в този занаят си е сериозно нарушение.

а днес дпс чрез бсп и атака окрадоха Българите

ЩОМ НЕ СА ЗАКОННИ ЗНАЧИ Е ПРЕСТЪПЛЕНИЕ? ЗАЩО ЛИ ГО НАРИЧАТ НЕЗАКОННИ А НЕ ПРЕСТУПНИ?СИГУРНО ЗАРАДИ БАНКЯНСКИЯТ ЦЪРВУЛ.

Pesh0

незаконни за протестите . Законни са парите всети от Доган за хидро консултация . Хората не искат да е законно а СПРАВЕДЛИВО.

Гледам тъпите комунистически писания и се чудя колко ли им плаща Позитано на тези увредени хора, които много съжалявам за злобата им и лъжите им.

като какъв се определяш умния 55?

Pesh0

не им плаща , те пишат лично .

както в мечтания ЕС. Дали и тяхните правителствени самолети така се ползват за да могат прилотите да имат летателни часове и да се напълни хазната.

Pesh0

сигурно е така .... не съм чуввал проблеми как предвижват Ангела Меркел . И ако каже дали не е права. .Преди години съдихте Тодор Живков че има 2 тонен мерцедес . Човека ви обясни че не е негов а на държавата и е купен да посреща и изпраща чужди държавни глави. Сега всеки депутат иска личен мерцедес. Да ви таковам демо версията на демокрация .

за едноклетъчните ...(заради които сме на това дередже)плюещи но тъпи ...обяснение...има проблем в статута на отряда...не стопански! никои не ви е крал...данните са на саита на сметната палата!! за всички полети има фактури и те са платени....

Четеш коментарите на герберунгелите и чак се умиляваш от напъните им да защитават Главния простак на Републиката! Ама то и той прост и те прости ,та си се обичат!

Pesh0

Чак ми е готино , за какво няма да се хванат от ДПС и БСП . Дано следращия път като изберем герб им върне жеста . Ако не го направи ще е края на Герб.

Ей човече ти си абсолютен тъпанар или поръчков плужек.Няма БСП ГЕРБ СДС ДПС.25г всички ни го слагат а ти си тръгнал да целуваш задници.Как се гледаш в огледалото и всички вие БЕСЕПАРИ ДЕПЕСАРИ СЕДЕСАРИ ГЕРБЕРИ и други партийни тъпанари.РЕВОЛЮЦИЯ и разстрел на почти всички гадове и глупаци

Pesh0

може да е прост ама построи магистрала без заеми. Сега вземат заеми ама нищо не строят . Ако е маймуна , искам да се кандидатирам за маймуна .

Бай Стояне напълно те подкрепям че в констатациите на Сметната палата, няма грам комунистическа пропаганда. Затова и в констатациите няма термина "нанесени ВРЕДИ на бюджета", защото такива НЕ СА УСТАНОВЕНИ. Нарушението е в това че с правителственият самолет са извършени търговски полети, да същите са платени и то с процент печалба за авиоотряда, с което е реализирана икономия на бюджетни средства и същевременно летците навъртат необходимите им летателни часове......Иначе същият самолет и сега извърши търговски полет с екстрадирани нелегални емигранти, полетът е платен от Европеиската комисия......Но на червени гниди с едноклетъчни мозъчета да обясняващ е безмислено.....Поздравявам одиторите от Сметната палата извършили одита, че не са се поддали на натиска от управляващите и в констатациите са отразили обективната истина!

Глупак. Пред закона всички са равни. То и ти може да караш такси незаконно, за да си храниш семейството, ама е НЕЗАКОННО. Ходи до ДАИ и виж за какви са глобите.

НЕЗАКОННО беше и нещата случели се и в "деня на размисьл", но ....

А кога ще излязат и полетите на ВВС?С КАКВО И С КОГО Тиквун е обикалял по ловните стопанства?

не селянин, по-точно СЕЛЯНДУР!

за да спаси човешки животи затова е използван авиоотрядът но това се крие колко хора бяха спасени в с. Бисер продължавайте да си копаете гроба другари вашите манипулации само ни отвращават

А Бокича да не е седял ня отворена врата че да му е издухало бръмбарите?

Тъпанар,какво говориш за Бисер?Когато водата давеше хората,Тиквата "риташе мач"! Ако вие седесунгери сте слабопаметни,нормалните хора помнят!

тъпанар си ти и то без мозък тогава отидоха с хеликоптерите кугъри които бяха купени през управлението на станишен и не издържаха на обледяване но парите се откраднаха от завишената оферта на петканов министър при станишев много ви се иска да забравим но ние помним и няма да ви простим за лъжите и кражбите не сме от вашия мургав електорат

Jeni

Тоя мазник Боко Кратуната,загрижен бил за народа! Съд и да върне парите свинята дебела!

Той до толкова не знае да смята.

Какви пари да върне бе? Това е ТЪРГОВСКИ ПОЛЕТ, демек "клиентите" са си платили, а не е вземано от държавата. Това не оправдава факта, че този отряд е изпълнил търговски полети, което е противозаконно. Но от друга страна вместо да занимават нас с тези неща, нека прокуратурата се заеме, а междувременно в НС и МС да вземат да свършат малко реална работа, а не да си мерят п...ките.

Jeni

Може и да са платили, но разходите по полетите и др.неща сме си ги поели ние, хайде да не се заблуждаваме!

Ризова им се зави свят от "тухлата-папка",дето им стовари" легия антимафия" за далаверите с метрото и която са завели в НАП и ще пращат в Олаф. Гледайте го на запис.

и аз имам тефтерче с инициали сер.стан. взел 50% от доган за фалшификация на избори,м.ман. взела 30% от цв. вас. за раздухване на лъжата костинброд,н. бар. взел 50% от д. пеевс. поради застрашаване на живота му от казаните му лъжи и т.н. айде стига жалки сте всички манипулатори на обществено мнение не ви се връзваме вече на жалките опити да оплювате ГЕРБ и ББ и пак ще ви бием на изборите защото истината ще възтържествува.

като теб?

Не разбрахте ли облагодетелствени от комунизма другари, че вече сте умиращ биологичен вид! Вместо да сведете глави от срам след филма за Македония като предатели вие се перчите, ама сега не сме 80-те години и никой не ви зачита за хора.

Темата не е ли:Банкянския петел с орязяните крила?

Той и Цецо Матросов не е подслушвал.. И Искра Бушонкова се отегли само за да си лекува кутрето от алергия към сьомгата.. А пък оня с тефтера се е сприятелил с някой в прокуратурата и току се отбие там, та се подкарат с едни кафета и моабети...!

нищо не пише за това което казаха по бтв в новините.А именно ,че сметната палата е установила че политическия кабинет на Борисов за 2011 и 2012 г струва два милиона лева в които освен заплати има стотици хиляди за бонуси.

За поклониците на най-демократичния вожд в историята на България: Четете черно на бяло кокво е написано и поне веднъж имайте срам. Просто задръжте звука, не е сложно, пробвайте...

Не вярваме и грам на комунистическите писания и барековите щуротии. Тези хора съвсем изтрещяха в злобата си!!!

Скъпа Радост, повярвай, че в заключенията на Сметната палата няма нищо комунистическо, най-малкото пък Барекови щуротии, а просто констатация!

Luna0102

Да бяхте казали и колко пари са влезли в хазната от полетите! И ги съпоставете после с милионите, които сегашните изцеждат от хазната.

Как стига бе? Да не си му дал твоите пари да харчи? Аз не съм му давал моите, да си купува керосин за удоволствие!!!!

Защо не се спусне една справка по години за полетите на авиоотряда. Да видим как се ползвал преди и сега. Стига с този Бойко. Смешно е всяко правителство да дрънка общи приказки и да обяснява неуспехите си с предишното правителство. СТИГА !!!!

Справки има , ама май не желаеш да ги четеш, а да защитаваш престъпник!

Под вола - стадо телета!!!!!

Значи всичко, което герб са правили е било за наше добро - дори когато са возели преслава и ритнитопковци в него за наша сметка - пак някак си е било за наше добро нали ? Жалка милиционерска паплач - да, това е сериозен проблем, над 35 млн. лв. на година, за да летят мутрата и обкръжението му, а Българската коледа събра само милион и половина ! Иначе бойко е загрижен за хората нали ...

Не разбрах в какво е пролема след като тези, които са ползвали самолета са си платили и повечето от тях са държавни институции или търсим под вола теле.

Е кое те затруднява - возели са чалгаджийки и футболисти за наша сметка (на данъкоплатците), кой мислищ е платил тези близо милион лева а ? Или някак си е било за наше добро, щом твоят любим милиционер го е правил нали ?

Те са си ПЛАТИЛИ!!!

не мога да повярвам че има такива тъпунгери- не разбрали че са си плащали и са спестили разходи за постигане на задължителни летателни часове на пилотите, за които следва да се плаща от бюджета т.е. са спестени на данокоплатеца. Просто трябва да се внесат поправки в наредбата на Отр28 за да се извършват законно. Дано го осъзнаете вече.

Проблема , Петя е, че това не е търговска, а правителствена организация !