ВКС: За юридическа смяна на пола не се изисква операция

От транссексуалните не може да се изисква да претърпят операция за смяна на пола, за да им бъде призната такава юридически.

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Това е "юридическо" решение с очевидно противоречие с биологични закони и религиозни норми. Още преди 2 години най-известният американски специалист в тази област психологът Dr. Paul R. McHugh огласи своето мнение, че транссексуализмът е "mental disorder" и смяната на пола е биологически невъзможна, потърсете на Интернет за: "Johns Hopkins Psychiatrist: Transgender is Mental Disorder;' Sex Change Biologically Impossible". На практика това изявление на световен медицински експерт в тази област означава, че юристите приели горното "юридическо" постановление имат "mental disorder"...

А за смяна та ВКС дори няма нужда от юридическа смяна на пола.

Дори американския съд отхвърли официалните промени в т.нар. "Obamacare" (стартиращи в началото на 2017 год), според които ненужните от медицинско становище операции за промена на пола, както и ненужни медицински аборти в последния месец, се отменят. Потърсете в Интернет за "Federal judge halts transgender protections in Obamacare". Причината за юридическата отмяна на горните промени е защото: 1) Медицинските лица може да бъдат "законно" принудени да правят ненужни операции за промяна на пола и ненужни аборти ПРОТИВ СВОЯТА РЕЛИГИОЗНА СВОБОДА! Известно е, че абортите (считат се за убийство) и операциите за промяна на пола са забранени във всички религии! 2) Могат да се наложат скъпи разходи за промяна на пола, без това да е съгласувано с експертното становище на медицинска комисия! На практика това е отменяне на "свободните" операции за промяна на пола без медицинско становище в единствената страна в света, която се стреми да наложи законово "транссексуално" законодателство!

Въпросът ми е към върховния съд.Народът знае верния отговор !!!

Добре де ,тя се чувства мъж ,но във вихъра на любовната игра оня, дето примерно е решил,че е жена,но се е родил мъж , реши да си напъха не в евро - дупката а в естествената такава ??....малко е сложно , но въпросът е - КОЯ Е МАЙКАТА ???

Това юридическо "решение" поставя нов юридически казус: "Коя тоалетна трябва да ползват индивидите в България?" По закон лицата трябва да ползват мъжка или дамска тоалетна според биологическия пол в акта за раждане!!! Но по много спорно "юридическо решение" всеки може да ползва тоалетната, според пола, който декларира по свое усмотрение??? Това означава МЪЖЕ В ДАМСКИ ТОАЛЕТНИ!!! На практика подобни "транссексуални" "юридически разпоредби" РАЗРУШАВАТ социалната и икономическа структура на ОБЩЕСТВОТО в България!

Болни хора.

Гнус ме е от тия.

ЛГБТ хората ....ходете си по нагона и не ни занимавайте със себе си и очевидно лабилната си същност , ако щете и нло се пишете в рождения си акт

Днес е още един добър ден за българската демокрация. Не може да има пълна демокрация, когато правата на един различен от останалите са нарушени. Днес още един различен потвърди своето право да бъде различен, което прави днешният ден да се различава от другите останали. Това че има различни ни прави да не сме тълпа от еднакви. В същото време не може да сме различни ако не се променяме, т.е. промяната е двигател на демокрацията. Извинете ама и аз се обърках

Подтвърждавам! И мен ме дискриминират, искам да ме признаят за негър, даже ходя на солариум, а тез сатрапи ми отказват промяна на расата !!!

Престанете с дискриминацията и терора над ЛГБТ хората! ЕС трябва да наложи много тежки санкции на България за тоталното погазване на правата ни!

LGBT - кои са ??? Искат да са по-хора от хората ли ??? Нещо не разбирам към какво се стремят, защо винаги трябва да има някой който се смята за по, по, най от другите! Защо ми тикате интимните си предпочитания, аз нали не ходя на паради за хетеросексуални и да искам нещо от Вас? Нали заради това се наричат интимни, защото не са за пред всички, а само за пред обичаният човек! Обичайте се както Ви скимне, но защо трябва пред всички?

Хромозомите определящи БИОЛОГИЧНИЯ ПОЛ не се изменят, каквито и хормонални хапчета да пиеш, как е възможно тогава "законодателно" да превръщат хора от един БИОЛОГИЧЕН ПОЛ в друг и да се "узаконява" криминално престъпление? Нещо повече - "узаконява се" медицинското престъпление да се сменя генетичен пол чрез пластични операции и рязане и пластическа трансформация на полови органи без медицинска необходимост! Това е и медицинско престъпление! Ако едно лице не се чувства комфотно в своя биологичен пол - нека да си направи правилната хормонална терапия или да лекува за психическо заболяване в необходимите медицински заведения! Промяната на пола би могло да стане само с разрешение на медицинска комисия в случай на ВРОДЕНА ПАТОЛОГИЯ или ПСИХИЧЕСКО РАЗСТРОЙСТВО, КОЕТО НЕ Е БИЛО ВЪЗМОЖНО ДА СЕ ИЗЛЕКУВА в съответните медицински заведения! Това е например ВРОДЕН ХЕРМАФРОДИЗЪМ или ЕВНУХИЗЪМ, доказани от медицинска комисия! Това е например законът в Русия! Нещо повече! Има съвсем конкретни причини за педерастията в САЩ (понастоящем над 8% и при мъжете и при жените) и не трябва да обвиняваме хората там за тяхното болестно състояние. Става въпрос например за химикала Atrazine (забранен в Европа от 2005), съдържащ се в 1/6 от питейната вода в САЩ, който доказано превръща мъжете в жени. Да не говорим за съдържанието на тежки метали като живак във водата (и рибата), които според научни проучвания доказано превръщат водните ибиси във Флорида в геи - правят гей двойка, гнездо, но нямат пиленца... Ако има умишлено или неумишлено заразяване на питейната вода в България - това трябва да се контролира много строго в България! Това е начина, а не да се допускат юридически безобразия на самозабравили се законодатели-гей-активисти!

Тъпаците от ВСС се основавали на ЕСПЧ?! Ако се хващаме за точката, транссексуалните не трябва да се асоциират с никакъв пол, защото основния смисъл на транс е "отвъд", "през" и "между". Според представителите на модерната евро-атлантическа линия, половете са отживелица, присъщи на общества с архаично мислене. Нали трябва да предпазим белите от раждане и стимулираме хуманно да си осиновяват/купуват изоставени животинки от цял свят.

Законодателите учили ли са някога някъде БИОЛОГИЯ? Такова третополово животно в биологията няма!Никъде в света няма третополов човек, който днес е жена, утре мъж и обратно! Само най-низшите организми могат да си променят пола, но това не се отнася за хората! А не нарушава ли тази законова разпоредба ясното разделение по пол, дадено от БОГА, във всички религии? Как библейският Адам може да стане "законодателно" ЕВА. а утре да стане "законодателно" отново АДАМ? Няма ли БОГ за тези "законодатели"? Не обиждат ли религиозните чувства на всички вярващи??? Аналното съвокупление е ГРЯХ според всички религии!

LGBT се размножават чрез паради ;)

С какво ни занимават всъщност? Ами просто с едно заболяване и отклонение от медицинска гледна точка на едни нещастни хора. И вместо да ги лекуват и социализират, те им дават "права" и даже вменяват, че уж имало и трети пол! Би било смешно, ако не беше тъжно, жалко и на моменти гротескно.

И това недорозумение в какъв кенеф пикае?

Предлагам съда да изиска доказателства, че пикае на писоар.

Кабинките да са М - мъже, Ж - жени и Т - травестити. По цял свят защо се погазват права!

Как къде? - където свари, нали най-новата ценност е да си щастлив и да не поддаваш на остарели норми...

Тази/този иска държавната дминистрация да извърши документна измама. Актът за раждане документира ФАКТИ - пол, дата на раждане, родители. Факт е, че при раждането полът й/му е бил ЖЕНСКИ. Подобни юридически щения от страна на разни трансмегаултраполиквазихиперсексуални доказват, че повечето от тях имат нужда не само от хормонална, ами и от психиатрична терапия.

Що за глупости! Това какво пише в акта за раждане и паспорта е според фактите. Може да иска да пише, че е патица, но няма ли физическите белези на патица, то това е невярно. ВКС да не иска да се правят документи с невярно съдържание? Тези документи трябва да описват реалността - например прасе с големи сини очи. ;) После като пусне търсене полицията да могат да го открият.

Добре де ! Аз пък искам да стана ЦИГАНИН ! Възможно ли е да си сменя расата по документ ! Май няма да стане ?! Българин съм и то ачик бял ! Ясно е защо го искам ! Всичко излиза без пари и закон те не лови !

Не ни занимавайте с лизаческите напъни на тия уродливи бангии с цели 7% одобрение т.н. вкс ;)))) Настане вечер , месец изгрее , звезди обсипят свода небесен , гора зашуми , вятър повее , Балкана пее хайдушка песен . Световна класика . Поклон пред великия Ботев ! Честито Богоявление , Българи ! ПС : Политкоректно честитя бангелвасил на целия неграмотен екип на дира и ханука на собственика на сайта :)))))

Що за безумие е някой да поиска да му сменят пола в акта за раждане? А и какво значение има юрдическият пол? Всичко е цирк, за да се докажат "правата" на едни хора и да се създаде прецедент.

Най-накрая в дир-а да публикуват снимка на щерев.

вкарайте го в затвора и когато забременее и роди го пуснете и му дайте апартамент като 13-годишното цигане, нали е жена...

И в двата смисъла и сигурно в останалите над 50 баш пола :D

Единственото ни постижение от 10 години ЕС. ТРАНССЕКСУАЛНА помия с тонове

Баси държавата. Стига с тази гейщина бе. Това трябва да се забрани със закон. Ние изчезваме като нация, някакъв си искал да е жена. Баси. Аре бе.

Проблемът е, че ни е налагат от ЕС и САЩ! Ето в случая, нашият съд се съобразява с решението на европейският съд по "правата на човека" в Страсбург, който с приоритет е разгледал оплакването на въпросният травестит, и е отсъдил в негова полза!

Започва се с гей парада. Ако мине ти натряскват това. Ако мине ти натряскват че децата не бивало да си определят пола до 10 години. И когато вече тотално изсвирясалото поколение го облъчат 24 часа с филми с убийства но не показват даже как се прегръщат мъж и жена, и всички ни превърнат в психопати, остават само два варианта: да се превърнем в религиозни мюсюлмани и да държим жените като в затвор и в последствие в пушечно меси или да се превърнем в безплодна пихтия. А онези, които могат да не възприемат педерастията като норма тъпкат пихтията. Не трябва да се отстъпва нито милиметър.

Изчезваме като нация, заради огромната корупция, престъпност, бедност, липса на здравеопазване и скапано образование. От всякъде чалга ипростащина. Това с тези объркани хора ни е последния проблем.

Този сигурно се прибира отмъжкото хоро в Калофер ?!

Ей, браво! Най-после нещо разумно ищецът "следва да докаже, че провежда психо-терапевтично и хормонално лечение, които са сигурен показател за сериозността на желанието ѝ и степента на осъзнатост на намерението ѝ да се реализира като човек от другия пол". Само дето това не е "лечение", щото няма нищо общо със здравеопазването. А до какво води такова "лечение" при по-младите можете за разберете от мнението на Асоциацията на американските педиатри (САЩ). Потърсете с Гугъл статия: Педиатри срещу пропагандирането на трансполовостта при децата

На ли това бе основната идея зад думата "транссексуален" че в крайна сметка от един пол ще преминеш в другият.Сега всеки с малко грим по лицето ще се прави на баш жена,като малоумните в Америка които искат да променят всички представи за половете внасяйки без чет ненужни термини и глупости.

Вярно е. Това с психически обусловеното самоопределяне на пола придобива уродливи размери. Във Фейсбук напр. са известни около 50 (петдесет) различни пола - така са се самоопределили всякакви малоумници...

На ясно съм,в тубата има много клипове по темата.

Специялно, за Цецка: Тиквата на баницата! Мечта, на гербераста!

А нещо за правата на нормалните? Като например да не ми навирате в очите грешките на гените и да ме принуждавате да ги намирам за нещо хубаво! Аз никого не занимавам с това, че съм нормална жена и обичам нормални мъже!

Тотално изпростяване

А хромозомите за к`во служат? Ако това решение е истина, слага край на разделението в спорта на мъжки и женски!

Браво БКС.Браво българска журналистико.Занимавайте се с психично болни .

С тези еврогейски ценности България утива към финала на живот.

Утива, ама не Омира

Разсмя ме!

Мисля, че всички ние просто не си даваме сметка, колко е страшно всичко това, което ни насаждат отгоре, какви страшни увреждания нанася върху цялостното развитие на младите хора. Колко глупави бяхме, като скачахме от радост 1989 година ...

За кой от всичките полове се отнася?

Абе Десо , в деня на рождението на Великия Ботев , в деня на Богоявление ...тази тема ли те вълнува ,че пълниш страниците на сайта с такава помия ?

победиха! Да живее умрелия!

Айде! И тук да очакваме космати чичковци да започнат да се смятат за момичета/жени и да ревнат, че искат в дамската тоалетна. При 4-5-10-годишни момиченца. Егати гнусотията!

влизаш да пикаш в мъжката тоалетна а там един брадатко си бръкнал отдолу и си сменя тампона. А бе изроди!

Все тая

Това ще го преживея някак, но ми се повдига като си помисля, че разни педофили ще се декларират като жени и ще налазват дамските тоалетни в трепетно очакване да влезе нещо крехко под 12 г. (например).

РЕШИХМЕ СИ ПРОБЛЕМИТЕ !!! ЛИКУЙ НАРОДЕ !!!

Айдеее... и тука се почна с еврогейските измислици