Поколението Z или нуждаем ли се от регулации на изкуствения интелект

Епизод от поредицата Generation Z - съдържание, предоставено от европейската радиомрежа Euranet Plus

Обратно в новината

Коментари - Поколението Z или нуждаем ли се от регулации на изкуствения интелект | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Специално указаното поколение се нуждае се от регулация на естествения.

Аз не виждам особен естествен интелект наоколо (войни, корупция), та камо ли изкуствен.

Това е в Русия. На Запад има както естествен, така и изкуствен интелект.

интелект (доколкото го има и доколкото може да се нарече интелект ... :) обслужва инстикта за самосъхранение на дадена жива материя. за съвкупността от машинни, да ги наречем алгоритми, може би е по-добре да се прецизира названието ... - - - ...

На поколението кло-Z, да му препоръчам първо да си оправи естествения интелект....че, 1/2 са неграмотни и функционално, и буквално.

Поколението Z при операция Z. Кога ще махат Z от латинската азбука? ;)

Спрете им нета на Z-тките, докато не е станало прекалено късно.

Е толкова наивно и промито, че ще си набие чип на секундата, в която му кажат, че така ще събере лайкове. Свиквайте. Свършихме курса. Машините първо ще обслужват фараоните и ще ни мачкат. След това ще намачкат и тях.

курсовете ... ще си набие чип

Докато имам възможност да му извадя щепсела от контакта, нямам никакъв проблем с изкуствения интелект. Виж, ако ми отнеме тази възможност, имам ковашки чук.

Има вероятност и EMP да не ти помогне. Ма живей с идеята, че чука ще те спаси.

Глупости! Много филми гледаш! Само че те не отразяват действителността, а само параноичните фантазии на някое сценаристче което си няма представа от технологии... Първо, не съществува такова нещо като изкуствен ителект за обща употреба. Наченките които имаме до момента са силно специализирани. Второ, такъв хипотетичен изкуствен интелект трябва да се захранва от някъде, което прави много лесно изключването му. Трето, за да има и теоретична опасност, такъв изкуствен интелект трябва да има достъп до механизъм с който да оказва влияние във физическия свят. За момента нямаме хардуер който е особено удобен и без сериозни рестрикции, който да послужи като такъв...