Простихме се с китариста Петър Гюзелев

Близки, приятели и почитатели се простиха днес с китариста на "Щурците" Петър Гюзелев. Големият музикант почина на 25 април след тежка борба с рака.

Обратно в новината

Коментари - Простихме се с китариста Петър Гюзелев | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Един ден всеки ще си отиде от този свят. По-важно е как е живял човекът и какво е оставил след себе си. Петър ни остави много...

Този алкохолик, Жоро Минчев и куп още фурнаджийски лопати, които се даряха на комунистическите младежки форуми с "Интернационала", ходеха в чужбина и имаха привилегии, за една нащ станаха демократи от невиждан в Европа тип. Събуждаш се сутринта син, реакционер и антикомунист. Приказки за идиоти. За такива ли да скърбим?...

Умен си, колкото половин кубик мокър пясък! Или като милиционер! Не се учудвай, ако ходиш по дъска и тя се огъва. По-умният винаги отстъпва! Иначе, Бог да прости починалия!

От 35 години живея извън България, но музиката на Щурците, с която свързвам незабравими спомени от моето юношество не забравям! Бог да ги славя, ако го има! И все пак, един отровен кетцерски коментар към реадкцията: какво означава "рокаджия"??? Какъв е този примитивен израз, казан от не знам кое си псевдо висше лице! Български не се ли използвува вече в тази България, която роди Щурците???

При теб има изкривяване на българския език. Освен това , когато няма какво да кажеш е добре да замълчиш.

Защото имах какво да кажа - относно простащината и турцизмите в изразите на необългарските "псевдоинтелектуалци" и журналисти - го казах, т. е. изразих моето обективно мнение!!!

Щурецът си е винаги щурец. Сбогом!

Вестта е лоша.Много лоша. Идва един ден,който не се познава от сутринта и за това е Велик.Нека да обичаме както тези в Небитието така и тези, които още са на Земята. Малко обич и смиреност.

"Щурците" са велика група и в нея Пепи Гюзелев беше един от водещите музиканти....създаде много шлагери, които ще ги помним вечно!

Да не обиждаме Петър, в рока няма шлагери.

Трудно ми е да говоря,много трудно, когато Петър не е на земята, а там, в нея. Той е ДОСТОЕН човек и такъв ще си остане.

Казват, че няма незаменими хора. Но при такава загуба изпитвам много съмнение в това. Нямах честта да го познавам лично, но песните му създадоха за мен цял един друг, по-добър свят. Почивай в мир.

Почивай в мир Пеца!

беше много гобар музикант.саздеде едни от наи великите песни *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Той е един от хората, които са безсмъртни! Вечна му памет...

ПОКЛОН ПЕЦИ! ЩЕ НОСИМ В СЪРЦАТА СИ ТВОЕТО ПОСЛАНИЕ ДА БЪДЕМ ЧОВЕЦИ! СБОГОМ И ПОЧИВАЙ В МИР!

Почивай в мир!

Блажени са тези, които са радвали толкова много хора като него. Нека Бог му прости всички волни и неволни прегрешения. Сбогом.

Почивай в мир."Щурците"без щуреца Пепи си остават велики!

Точно обратното. Това е огромна загуба не само за групата. Това е загуба за българската музика, защото си отиде твърде рано . Поклон.

бог да го прости светла мъ памет *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

той беше член на наша църква "Блага вест". И има много евангелиски песни на диск. Никога не пропускаше когато беше в телевизия и радио, като истински вярващ човек да проповядва словото на Бога. Днес и нашата Първа евангелска църква на сутришната ни служба почете паметта му.

той самият не се биеше в гърдите за това, знаеш ли?

Светът в кото отиде може и да е по-добър. Почивай в мир.

велик музикант!почиваи в мир!

Почивай в мир ПЕЦИ.