Великият Наим Сюлейманоглу плака пред ковчега на Абаджиев

Легендата в щангите - трикратният олимпийски шампион Наим Сюлейманоглу не сдържа сълзите си, докато се прощаваше с треньора си Иван Абаджиев.

Обратно в новината

Коментари - Великият Наим Сюлейманоглу плака пред ковчега на Абаджиев | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

... винету & вдигане на щанги - незабравимо, тиквуне...

хората които обичат спорта никога няма да забравят İван абаджиев.според мен тоъ е наъ добрят тренйор на всички времена по вдигане на тежести.светла му памет. *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Кака Стефка нямаше ли я?!

"Легендата в щангите - трикратният олимпийски шампион Наим Сюлейманоглу не сдържа сълзите си, докато се прощаваше с треньора си Иван Абаджиев." Същият, който продаде и предаде и треньор и Родина?!!!

ама преди това родината му еба мамамта,за тебе тя е маика,за него мащеха....ебал съм ти и родината

Ако го е предал истински някой, то са били българите управляващи щангите и спорта изобщо! Ама те предадоха всички спортисти, треньори и целия бг. спорт и продължават да го предават!

Поклон пред паметта му.Почивай в мир.

Велик!! Почивай в мир!!

РЕСПЕКТ. Почивай в мир!

светла му памет, широка душа

Иван Абаджиев донесе много слава и гордост за България, в онези години на комунистическа диктатура ни радваше, топлеше и даваше надежда. ПОКЛОН ПРЕД ГОЛЕМИЯ И СКРОМЕН БЪЛГАРИН

Алооо, редакторите, не четете ли противните коментари на Murat под новината за поклонението на човека-легенда Иван Абаджиев? И вие ли нямате никакво приличие и морал? Засрамете се и го изтрийте, както и другите като него!

Поклон и светъл да е пътят на Големия Човек и Треньор Иван Абаджиев! Като всеки достоен българин и той за жалост беше измъчен и омерзен в собствената си държава. Дано ни е простил...

Поклон пред паметта на двамата велики българи -Тодор Живков и Иван Абаджиев! Живков създаде материалната база,условията и ценностната система, а Абаджиев сьздаде шампионите.А Хайдуккостовата дружина окраде, продаде и бастиса свичко,превръщайки го в руини,разруха и скрап.Прокуди децата ни,а тези дето останаха ги направи не спортисти,а наркомани и разбойници.

ХайдукКостовата дружина е част от Живковата дружина.И те разграбиха България за своите некадърни деца и внуци!!

Телата на такива велики личности трябва да се полагат в близост до националния стадион или до някоя зала. Винаги да се помни кои са и какво са направили. Вдигането на тежести трябва да носи името Абаджиев спорт

Той е велик балгарин и като такъв ще го запомним почивай в мир ,....

Иван Абаджиев не е Папата на Щангите, той е ГОСПОДА на щангите. Както виждаме може и АЛЛАХА на щангите да бъде. Само можем "да сънуваме" да имаме такъв ЧОВЕК и БЪЛГАРИН, като Абаджиев в нашето Безличностно, изгубило Родолюбието и Трудолюбието съвремие. Дано по дълго Да Го Съхраним в Душите и Сърцата си.

Щом хората му казват-Папата на щангите...повече коментари не са нужни!!! Поклон и почивай в мир!!!

"...Иван Абаджиев подготви 12 олимпийски, 57 световни и 64 европейски шампиона. Общо под ръководството му щангистите подобриха над 450 световни рекорда." ПОКЛОН!!! Благодарение на Вас и подобни Вам хора пеехме със сълзи на очи "Мила Родино"!!!

Анархо либерало капиталистите отричат всичко национално, това не са хора,Минке! Подивели психопати! Бог да пази България от тях. Бъдете прокълнати вовеки.

Тъй като гледам, май турчина уважава повече Абаджиев, отколкото ние, българите! Четейки глупостите на всякакви всезнайковци по-долу, не мога да мисля другояче...

Соросоидите не са хора, това са пари,винаги през вековете са продавали. Народния съд е бил доста снизходителен

Поздравявам Ви за споделеното и мъничко Ви завиждам, че сте го написали преди мен :)))) Хората, които мразят собствения си живот не могат да обичат другите !!!Единственото им утешение е да се опитват да правят другите нещастни като самите себе си :((( Бог да прости Старшията !!! Поздрави и за Наим, защото е дал много на България !!!

страшно е когато човек умира, но е още по страшно когато една цяла страна умира величаейки подобни на починалия унищожавал хора със щанги

КОГАТО НИЕ ВИДИМ ЗАПИСАНО В ТУРСКИ ПАСПОРТИ НАЦИОНАЛНОСТ КЮРД, ТОГАВА В БЪЛГАРСКИТЕ ЩЕ ЗАПИШЕМ НАЦИОНАЛНОСТ ТУРЧИН

Освен това си и идиот!

Поклон пред големия Иван Абаджиев. И ние сме дали не малко на света, но не ги ценим докато са живи.Бог да го прости.

Тодор Живков му е казал- "" В България не получаваме милиони долари, но всеки истински българин се гордее с страната ни. Ако си българин, нормално е да имаш Българско име. Ако си предател и Шпионин- отивай си в Турция.""... Наим Сюлейманоглу избрал да вземе повечко пари, да има турско Име и да живее в Турция ...

Иван Абаджиев , цитат: "Вярвам, че ще умра. И се страхувам от смъртта. Ако някой ви каже, че не се страхува, не му вярвайте. Има, разбира се, религиозни фанатици, които дори се самоубиват, взривяват и пр., защото си мислят, че като се гръмнат, го правят за някакъв господ и така ще отидат в рая. Но това за мен са болни хора, екстремисти. Какъв е смисълът на човешкия живот!? Всяко живо същество е родено, за да живее! Това е смисълът! Затова дори змия да мине пред мен, нито я настъпвам, нито вземам сопа да я убия. Всяка буболечка, всяко живо същество се е родило да живее. Всяко човешко същество има право на живот. И радост!"

Наим Сюлейманов е роден на 23 януари 1967 година в семейство на български турци в село Птичар, Момчилградско. Започва да тренира вдигане на тежести от ранна възраст, като през 1983 година за пръв път подобрява световен рекорд. На следващата година няма възможност да вземе участие в Олимпиадата в Лос Анджелис, тъй като тя е бойкотирана от България и други съюзници на Съветския съюз. По време на т.нар. Възродителен процес името му е променено на Наум Шаламанов. По време на Световната купа в Мелбърн през 1986 година Шаламанов успява да емигрира в Турция. Той получава турско гражданство и променя името си на Наим Сюлейманоглу. Българското правителство не се опитва да попречи на участието му в Олимпиадата в Сеул през 1988 година и получава парична компенсация от 1 250 000 долара.

Наймчо беше кротко и симпатично момче когато се запознахме. Нито се "надигаше" ,нито се имаше за "по-по-най"! Просто ... човек като всички останали. Избра да отиде в Турция ... Отиде. Колко наши деца отидоха в Германия ,Канада, САЩ...? Някои от тях със зъби и нокти "драпат" за Германски документи? Защо не плюваме и по тях? Човек отишъл навън за по-добър живот! И до сега мои познати ходят на гости на Наим в Турция. Винаги ги посреща като "наши хора" ,и така трябва да бъде! Ако мине насам,ще му стисна ръка като на стар познат. Не съм чул лоша дума за него ,въпреки че отдавна не е тук. А политиците и политиканите... да си... Трябва първо да сме Човеци ,а после всичко останало.

Поклон пред гения Иван Абаджиев! А бе някой помни ли имената на мижитурките, които го низвергнаха? Не, не не ги пишете, те бе бива да бъдат споменавани. Можете да отговорите само с да или не.

Не, не ги помня имената им, щото не исках да замърсявам паметта си.Но времето, в което Наим отиде в Турция /въпрос на мръсна политическа сделка/, помня...Спомням си и как оскърбяваха Абаджиев за допинг, как го тормозеха, колко завист и оскърбления преживя, помня как го ценяха в чужбина...Който помни имената на мижитурките, нека ги напише.

Наим Сюлейманоглу печели златни медали на Олимпийските игри през 1988, 1992 и 1996 година.Също така е два пъти световен и три пъти европейски шампион за България.

НАД РЕЛИГИЯТА И НАРОДНОСТТА - човещината е това което както и да се кривим, както и да се сучим ИЛИ ГО ИМА МЕЖДУ НАС И БЪЛГАРСКИТЕ ТУРЦИ ИЛИ ГО НЯМА!! Найм и Кхалил показаха че БЪЛГАРИЯ и БЪЛГАРИТЕ не само не са им чужди, но и мелеят за тях. На този фон пред очите ми изпъква поведението на един "патриот" с прозвището ВИНКЕЛА, който по най просташки начин буташе една приседнала на границата БЪЛГАРСКА ТУРКИНЯ!! Опитвам се да влеза в мисленето на Симеонов и агент Иван - Каракачанов но не мога! Оставам с трайното впечатление, че някой УМИШЛЕНО ИСКА ДА НИ ПРОТИВОПОСТАВИ НАС БЪЛГАРИТЕ с родените и израстнали на тази земя БЪЛГАРСКИ ТУРЦИ. ПРИ ВСИЧКИ ПОЛОЖЕНИЯ ТОВА НЕ ПРОИЗТИЧА ОТ ПОВЕДЕНИЕТО НА НАРОДИТЕ, А ОТ ЕДНИ СЛУЖБИ ПОДЧИНЕНИ НА ИНТЕРЕСИТЕ НА ТОЗИ, ЧИИТО РОД ДОКАРА ИСТОРИЯТА НА БЪЛГАРИЯ ДО ТАКИВА ОТВРАТИТЕЛНИ МОМЕНТИ българин да коли българина, да му реже главата и да я побива на кол! С ТАЗИ ФАМИЛИЯ НЕЩАТА ТРЯБВА ДА ПРИКЛЮЧАТ!

Дир има двоен стандарт - когато съобщава, че някой е починал, в едни случаи заключва коментарите, в други - не. Когато починаха синовете на царя и на Р. Плевнелиев, куцо, кьораво и сакато се упражни тука в плюване и храчене, без някой отговорен от сайта да реагира по някакъв начин. В други случаи (вероятно, когато покойникът е бил на правилни прогресивни позиции), Дир затваря коментарите. Пред смъртта всички са равни, редно е да не се допуска гавра с ничия памет и да няма възможност за коментари!!

POKLON POKLON POKLON SVETOVEN TRENYOR,NE BEŞE SIGLASEN ZA ,,VIZRODİTELNİYA PROSES,, LEKA MU PRIST.

наим сюлейман е избягал от България не в знак на протесрт срещу смяната на имената, а защото в турция му предложиха хиляди пъти повече пари, апартаменти в самия истанбул и разбира се, девици. Той си е просто един продажник. Предполагам, че след присъствието му на меропричтие на ДОСТ ще получи следващия сарай и девица/

Млъкни жалък плазмод......

Млъкнете жалки плазмодии,един Велик човек си отиде.Поклон пред паметта му.

но аз се прекланям пред него! Велик е! При него целия свят трепереше от българските щанги! А сега едно нищо. И целия спорт ни е едно нищо и футбола ние нищо -глезени млади тъпанари, които нощем опъват фокпевизи или дринкат бира в нощен клуб, сутрин се влачат като парцали на тренировката.

Господа от ДИРА , моля премахнете опцията за коментари.Все пак ..... :(

сайтовете от това си изкарват парите, главчо! Толкова ли си тъп

Аз не се интересувам от вашата преценка за моята личност и мнението ви не ме засяга.Не, не го приемам лично.Каквото и да мислите, каквото и да чувствате, знам, че това си е ваш проблем, а не мой.Така виждате света.Не е нищо лично, защото се занимавате със себе си, не с мен.Другите ще имат свое мнение в съгласие със своята система от вярвания, така че онова, което мислят, всъщност не се отнася до мен, а до самите тях

"Иван ( нерегистриран ) з0.0з.2017 1з:1ш И какво му е великото на тоя предател и родоотстъпник? Долен рязан пигмей." по такав начин си признаваш че си миризлив / мрасен маркуch, обрязването от доста отдавна се практикува в EC и Cащ за хигиена и здраве . рак на пениса сред обрязаните почти не се среща , докато у необрязаните е често явление . още повече че парвите няколко хиляди христяни , включително исус и 12 те апостоли сащо са обрязани .

На всички турци, които отидоха в Турция им казват българи, или гяури,докато умрат. Казват бу йени Булгар манлеси, бу ески Булгар махлеси

Абе, смр ъ фльо , това ли е целият проблем и великото постижение на религията ти - ряязяните ви пишки?!

Велик е! Един негов възпитаник беше описал как с катетър са му вливали урина без допинг за да даде чиста проба.

Става дума за възпитаник на Абаджиев

Ако не беше Абаджиев кой щеше да чуе за Наим Сюлейманов ?

Имам комшии турци-лягат си в 8 стават в 5,трудолюбиви,тихи.спретнати,за-що да не ги харесвам-няма турци,българи-има можещи и неможещи,лоши и добри хора,даже и по време на робството зверствата са правени не толкова от истинските турци,а от турчеещи се черкези,цигани,татари,а за Абаджиев и възпитаниците му в света на живите нещата са спорни-има колосални успехи,има и колосални допнгскандали,за мъртвия-поклон и лека му пръст

Защо не посочиш и турчеещите се българи. Хората, които днес наричаме турци, в основната си част са българи - от мохамеданите. В Сливо поле - напрактика всички ги направиха турци. Продължават да ни поробват.

Какво общо има, че били работливи с това, което ти мислят? Нали 500 годино все са били " работкиви " и са клали българите' Ама не били ТЕ?! Нали и съседката на убиеца от Лондон беше учудена, защото бил добър и учтив. Коя майка ви ражда такива идиоти?

Какво общо имат тъпанарските ви приказки с Иван Абаджиев? Дори едно Почивай в мир не написахте, а се подкарахте на политика и турци. А той направи от всички шампиони, и едва ли ги е делил по тъпашкия ви начин.

наум сулейманов чак пък велик!Некакво гнусно резано джудже.Използвало безплатното обучение и тренировки на ВЕЛИКИЯ АБАДЖИЕВ за да стане известен и след това да избяга като предател.

Тая история с Наим сюлейман оглу много мимирише на бъдещ кандидат за депутат от ДОст. Там са всички родоотстъпници ( ако турците изобщо са родоЗАСТЪПНИЦИ), С9игурно не е получил обещаните девици в Истамбул и ще дойде да ни "коли" тук. както беше казал , когато избяга.

КОГАТНО НИЕ ВИДИМ ЗЦАПИСАНО В ТУРСКИ ПАСПОРТ НАЦИОНАЛНОСТ КЮРД, ТОГАВА В БЪЛГАРСКИТЕ ЩЕ ЗАПИШЕМ НАЦИОНАЛНОСТ ТУРЧИН

а пирински македонец може нали?

Римската империя е имала канализация, а турската не. Имала е турски кенефи, ями пълни с лайна. За 500 години какво остави в България Турската империя бе кератлар? Я вижте за 80 години какво остави Австрия в Словения, Хърватско, Унгария и СНеверна Италия. Марш Анадоллу читаклар !

а българска баня има ли? или пиете светена вода от кладенеца на Плиска :))))

През моите дълги 34 г. когато управлявах България, стигнах до извода, че в България турци няма, има потурчени българи и арнаути. 2 пъти велик везир

Господа, става страшно. Турците са повече в този форум от обикновените драскачи ( включително и мене). Имат страшна организация да плюят, да водят прпаганда, да ни затрият

Може и да ви излекуват.

що да те затрием бе моме,ще ти направим едно турче живо и здраво,у ваще мъже няма работа

Рязани карабини, малко съм ви бил в Кърджали докато бях във Вътрешни войски, ама тогава не смеехте да излезете на улицата.

abasador

шапки долу, отиде си един велик българин, който с труда си прослави Родината ни в цял свят! (на някои колеги ще кажа, че има една стара повеля, какво се казва когато човек си отиде, ако не можеш да го кажеш просто си замълчи, респект към смъртта) Почивай в мир!

Когато отиде да тренира за отбора на хлебарките беше казал: "Колили сме ги и пак ще ги колим!", на изпроводяк.

"През годините Иван Абаджиев подготви 12 олимпийски, 57 световни и 64 европейски шампиона. " Това ако не е легендарно постижение, не знам какво е! Има 2-3 объркани "националисчета" тука в коментарите, но не бива да им се обръща внимание.

90% от тях с двойно гражданство. Та.. гордееш ли се с турците които прославиха България?

много по-опасни са фалшивите турци от ДПС, зад коисто стои МАСКВА!

sonibvc@gmail.com

Да. Гордея се! Тука са ги обучавали и българи са ги обучавали. Какво те после правят с това, е друг въпрос!

Дали някога българските простаци ще разберат, че религията и етническият произход не правят човека повече или по-малко Човек. Важно е че обществото ни трябва да е изградено от хора, не от некадърни олигофрени, пък дори и наричащи се патриоти, социалисти или националисти.

Не случайно магаретата и прасетата носят звучни български имена :))))

Ами много си прав. Затова си спомни помията, с която Наим Сюлейманоглу заливаше България и Иван Абаджиев. И тогава говори за това кой какъв бил по религия - това наистина няма значение. Простакът, злият човек Наим си е просто такъв, а глупакът ти - също

Никога не е било лесно да си с различен от български произход у нас, човекът си имаше причини, а такива като теб, нямат място в България.

Генът си е ген. Навремето са позволявали да стават мюсюлмани само умните,красивите,силните и талантливите. Има още доста величия като мюсюлманина В. Чолаков които прославят България. Но за жалост само когато прославят са приети ,иначе ги спират на границата да не се прибират в Родината си.

Чиба, пес селски!

Думите ми се потвърдиха.Обади се един прост Ганю.

Al Baaba i, koi gotene.

Абе Исмаилчо, освен в сериалите, красив мюсюлманин не съм виждала. Не се хвали много - похвалата има стойност, когато идва от някой друг, сам да се перчиш е смешно.