Музиканти и близки изпратиха Тончо Русев

Близки роднини и приятели се простиха с големия композитор Тончо Русев, който почина на 10 април.

Обратно в новината

Коментари - Музиканти и близки изпратиха Тончо Русев | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Един велик композитор приключи земния си път.Остави ни толкова много прекрасни песни, няма българин, който да не може да запее поне пет-шест.Какво великолепно песенно богатство!Какво НАЦИОНАЛНО достолепие!Благодарим Ви, Маестро!Нисък поклон и светла памет!

Гениален творец.Навярно такъв няма да има вече никога. Поклон.

Човекът е поживял доста, писал е музика до последно, максимално ползотворен живот. Наистина уникално е как за всеки изпълнител е създал характерна подходяща мелодия. Не мога да си спомня за какво се скараха с Лили Иванова - нещо за авторските права, но какво точно. Бог да го прости.

и с това ли ще го запомним? Като дойде нейният ред, с това ли ще я запомним? хейтване...

Отива си един ГОЛЯМ КОМПОЗИТОР-СЪЗДАТЕЛ НА НАЙ-ДОБРИТЕ ПОПУЛЯРНИ БЪЛГАРСКИ ПЕСНИ. Няма да бъде кощунство в този ден да отдадем заслуженото и на всички наши артисти-изпълнители на произведенията на ГОЛЕМИЯ ТОНЧО РУСЕВ. Защото чрез тези всички изпълнители песните на ТОНЧО РУСЕВ оживяха и дойдоха до нас-обикновенните хора, за да почувстваме тяхната горест, мъка и радост. Бъдете живи и здрави певци-артисти. Разнасяйте и занапред славата и гордоста на българските песни, сътворени от ТОНЧО РУСЕВ и от всички вас.

17 коментара за този гений!!!! Ако беше Криско, щяха хиляди да плачат по улиците...България, 2018г....Бай-бай България:(

ЗАЩО СКРИХТЕ КОМЕНТАРА КАЗАХ ИСТИНАТА ЗА БАБАТА НЕ СТЕ ЛИ СЪГЛАСНИ АКО НЕ БЕШЕ ТОНЧО КОЙ ЩЕШЕ ДА Я ПОЗНАВА СПАРУЖЕНА БАБА

ти за друго не можеш ли да говориш? точно днес? глупави, злобни и нетактични клюкарки.

Бог да го прости! Лек път към вечността!

А нима няма официални лица?? Президент, премиер, министри? Нима не разбират какъв човек изпращаме днес от този свят, от България????

!!!! НЕЗАБРАВА !!!!!-ВЕЛИКА ПЕСЕН СЪРЦЕ КОЕТО САМО ТОВА ЗАСЛУЖАВА!!!! Господ да накаже тези , които спряха да пускат истинска музика и изпълнители !

Поклон за прекрасната музика.

любимата ми негова песен е Този свят е тъй прекрасен

при "лошия" соц каква музика само се е създавала. Истинска музика. Невероятна. Красива. Поетична. Мелодична. Запомняща се. Феноменална. При "лошия" соц имаше одухотворени хора. Имаше майстори във всяка област. Имаше живот и хора на духа, гениални творци какъвто е ТОНЧО РУСЕВ. Да не говорим за останалите културни сфери, за спорта, за изградените музикални, детски и всякакъв вид театри, най-различни сцени, галерии, музеи и т.н. дори не може да се опише всичко, което възпитаваше , осигуряваше комфорт и спокойствие на цяла една нация. Поклон пред великолепния творец Тончо Русев !

Ей червени боклуци сте и такива ще си останете, докато не свършите всички до един. Използвате всеки повод да хвалите прекрасни созиализъм. Да, беше прекрасен но само за богоизбраните. За нас обикновените хора никога не е бил такъв. Като беше толкова хубаво, защо най-големите комунисти направиха преврата и станаха най-големите капиталисти.

ми не си спомняй. само не наричай 'боклуци' тея, които имат смелостта да си спомнят. да помнят и да уважават и хубавите неща, и чудесните хора. като е било соц' - хайде да оплюем всички от това време. както идиотите по време на соц-а са оплювали всичко от царско. Същия идиотизъм, друг строй.

Ти ни оставяш златно музикално наследство. Прекланям се пред твоята гениалност. За голямо съжаление,сега са на мода чалгаджиите и пошлата чалга.......ПОЧИВАЙ В МИР!

Поклон. Какви красиви песни само ни остави. Най-красивата българска музика, каквато повече няма да има. Той и Митко Щерев трябва да бъдат записани със златни букви в културната история на България.

Бог да те прости Маестро толкова хубави песни написа Да ти е лек пътя

Тя! Вечната! Не отиде да изпрати в последния му час най-големият ни композитор!

ако беше пак щяха да я плюят. а май не е в България в момента, но това е отделна тема.

Напусна ни един титан, неповторим, голям творец! Всичко, което човек би могъл да каже, не може да изрази болката от тази тежка загуба. Мир на душата ти Маестро! Светъл път към Вечността! Искрени съболезнования на семейството и близките на Тончо Русев! България няма да забрави този човек, защото той остави богато музикално наследство! Благодарим затова, че сме имали възможността да се наслаждаваме на богатата палитра на неговото творчество! Поклон и Вечна памет!

Нека пътят му към отвъдното да бъде светъл така както творчеството му светлееше много години..Има право на това с работата си на земята..