Оливър Стоун: Pokemon Go е тоталитаризъм

Американският режисьор Оливър Стоун възропта срещу социалния феномен, предизвикан от новата игра Pokemon Go, която вече доведе и до смъртен случай.

Обратно в новината

Коментари - Оливър Стоун: Pokemon Go е тоталитаризъм | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Чух за пръв път за тази игра преди седмица. Нямам идея какво точно представлява. Нямам и смартфон. Определям се като щастлив човек в това отношение. Дочувам разни познати и приятели да изразяват възмущение от новата мания сред хората. Интересното в случая е, че всеки уж се възмущава, но казва "инсталирах си я само за да видя какво е това нещо". Ами ако се възмущаваш на поведението на хората, които го практикуват и имаш принципен проблем с появилата си игра, защо по дяволите я пробваш. На мен лично ми мина от едното ухо през другото, преместих си го в другия крачол и си продължих живота. Споделям това мнение просто като апел към хората, които наистина не одобряват това неадекватно поведение от страна на практикуващите тази нова игра - просто не говорете за нея. Не й правете реклама, защото на принципа "лошата реклама също е реклама", в момента всеки се възмущава от играта, но в същото време и всеки знае за нея (което със сигурност е била и целта на създаделите й). Сигурен съм, че и голяма част от историите по новините ала "дете прескочи огражденията и попадна в клетка с маймуни, преследвайки покемони", са измислица, с цел създаване на шумотевица и зарибяване на хората. Аз предпочитам домашарката!

Естественият подбор не е отменен доколкото знам. Иначе покемон гоу ли е създал тия с джипа и оръжията в Гватемала?

...боже,мозъците на някои хора толкова са се изпържили от пропагандата! Стоун бил"комуне"!? Оливър Стоун е един от малкото все-още трезвомислещи американци. Участник във Виетнамската война, когато все-още вярва в "справедливостта и демократичността" на американският империализъм. Човек, който вижда всички ужаси на войната, за разлика от сенаторите в удобните им имения.Стоун в едно интервю си призна, че войната е най-ужасното нещо, защото и той е бил принуден да убива виетнамци...за да не убият него. Награден с орден "Пурпурна звезда" - най-високото отличие в армията. Човек който винаги е човъркал съвестта си и в следствие на това, се родиха невероятните шедьоври "Взвод" и "Роден на 4-ти юли". Стоун бе и един от първите, които "бичуваха" Буш-младши за престъпната му авантюра в Ирак. Преди месец написа отворено писмо до американците в което "би камбаната" и ги призова да се събудят. Предупреди ги, че ако изберат Хилъри Клинтън за Президент, това ще въвлече Света, а и самите Щати в много опасна епоха. Епоха на мракобесие и войнстващ милитаризъм. Затова въобще не се учудвам, че днес говори за все по-обсебващата роля и на технологиите сред младите хора. Господи, понякога и аз си мисля, че живея в нещо като технологичен трилър.Навсякъде гледам тийнеджъри, които не си говорят, а всеки се е вторачил в някакво устройство в ръце. По улиците вървят "зомбита"....разтревожен съм,защото това е само началото.Много големи и богати корпорации се надпреварват всеки ден в създаване на изкуствен интелект. И кому е нужно всичко това?? Бих си позволил да допълня Стоун - просто "ТЕ" постепенно превръщат Света в една Матрица.Без кавички.

Хибридните войни на казяците си заработват социалният сатус в възстановената идолопоклоническа вавилонска система и никак нямат намерение да човъркат съвестта си и да търсят истината. Като консулатори дресирани от василонската пропаганда в материализъм, следват своите ниски страсти и похоти. Те са повярвали че злото е по- силно и са се подчинили на него в името на егозимът и комфорта, без да се замислят, че доброто във вселената категорично доминира в лицето на Творецът. Те не разбират отлагането на Божият съд като покана за покаяние и освещение по Божият воля, а като слабост и липса на справедливост, което е основният им мотив да псе поддадат на грехът, неусточвайки на Божият изпит. Основният проблем на лъжците е че в крайна спметка остават най-излъгани. И ще лъжат и ще бъдат лъгани с тяхна активна помощ и ще изгубят способността си да познават истината.

Прецакай ги с Ublock Origin ;)

Винаги е било много смешно, когато точно върло комуне започне да говори за тоталитаризъм!

Честно казано, не знам какви са политическите убеждения на Оливър Стоун, а и те не ме интересуват - може би те представляват обект на интерес от други специализирани групи от хора, нека така да ги наречем. Сигурно това имате предвид.

Другаря ОЛИ* стонов да си гледа филма за Путин, който снима, че има едни рублей да усвоява дадени му от Вожда и да не коментира нови неща, шото е много далече от тях!

Първо ниво: Пак противопоставяне (нищо ново) - Покемоните срещу Чебурашките. Второ ниво: По-сериозно - целта на всеки new wave, било то в мода, електронни игри, шоу-бизнес, винаги е била да "грабне вниманието", т.е да "грабне мозъците на ангажираните" в начинанието. Но всичко си остава за тяхна сметка. Лично мнение: Режисьорът Оливър Стоун има всички основания за коментарите си за новия социален феномен Pokemon Go. Не за пръв път американският режисьор ни предупреждава - те са просто едно предупреждение, една сигнална лампа, за тенденциите ни развитие.

обзалагам се, че и преди 70 години, като са се появили първите телевизори, е имало хора така като тебе да предупреждават за надвисналата опасност. Преди 80 - радиото, автомобила, модерните за времето си дрехи и обувки. Все опасности за човечеството са били. Е, оцеляло е някакси. Ще оцелее и след покемоните.

Какъв ти е проблема кифлич!? - светът винаги досега е оцелявал, дори и след световни войни, ако говорим за оцеляване. А тук става въпрос за предупреждение от евентуалните вредни последствия, които крие в себе си тази игра.

Всичко прекалено е опасно, а когато нещо умишлено се раздухва като модерно, или много полезно, или много нещо си, то тогава заприличва на начина на управление при тоталитаризма с тънката разлика, че не ти го налагат твърдо, а ти го внушават.

А дори и появата на вътрешен кенеф с тоалетна хартия, каква заплаха за човечеството е бил.

Хей ДриШък, още дрисльо, никой ли не ти е казвал досега че си едно малоумно пещерно дебилче, от категорията перщерен тъпунгер.

ДриШъче смотано, още кифладжийско помиярче, нали се сещаш къде ще ти завра тоалетната хартия като те видя?!

опасно не толкова шофиране и игра, а играещи по пътя, изобщо вече не се сещат къде се намират.

и без играта не знаят на кой свят са и къде се намират.

пич всеки си има проблем! айде махайте се от нета че 80% сте идиоти преди 10 години нета беше доста по-добро място без тролове без идиоти

ПИПО

Каза най големият трол-идиот.

розово Че айде бягай да освобождаваш венецуела от мадуро твоя идол че хората останаха без храна кво правиш в това капиталистическо зло на ЦРУ - интернет???

Внимавай да не се радикализираш!

До 2 дни не бях чувал за това чудо,но медиите се погрижиха да науча. Нарочно пишат за тази гадост, за да се хванат още шарани.

Абсолютно съгласен!

В момента се селектира празноглава европейска овца - двукрако , човекоподобно същество което с овча радост "изблейва" Одата на радостта докато доилния агрегат за пореден път го издоява.

като видите такива ловци на покемоните самозабравилисе пресичат магистрала движейки се с много странни телодвижения, ще разберете, че светофари вече не важат, зебри също, и много друго. Приятен път!

...през това време си пипа телефона. Е това само полицай може да го измисли. То дали си пипа телефона или онази работа разлика няма. Полицаите обикновенно са все с ръце в джобовете и незнам какво си пипат.

Тая игра я измисли москалския пасол за павияните атака на сидераста- слага рубла в банан из контейнерите около натфиз а после мангалите вкараха и червените бабички от бсп в нея ,да си фърлят пенциите през балкона,за да събират точки за внуците!

Още едно доказателство ,че 18 ГОДИШНИТЕ са абсолютна детска градина ,малоумници ,ето затова им трябва поне 6м. казарма ,за да пораснат защото си остават пубери за цял живот ...!

18 годишният малоумник айнщайн в коя детска градина и в коя казарма е ходил?? не е имал шанса да стане умен като теб! палчовци 99% от хората не трябва да помирисват власт!

добре бе гений в гватемала убиват само тези които играят покемон!!! тоталитаризъм е ти да казваш какво да правят хората! колко е трудно да не те следят по фб?! ами не поствай там! иначе ще ти разкрият рецептите за торти!

Мдааа, масовото оглупяване на Мат'ряла е страшен бич за цивилизацията...

Да ви кажа, аз също съм фен на покемон гол - вечер като се върна каталясал от работа - Пикачу, Акачу и си лягам!

Аз пък съм фен на облечен покемон... Все пак трябва да спазваме някакво благоприличие...;-)

ПИПО

Аз освен тези задължително хващам Ракиячу и Салатачу и чак след това лягам.

Екип "Ракета" пък, поднася домашните чехли.

някой застрелян, докато играл на покемон гоу... и нинтендо виновни - хвала за логиката. Ако някой го гръмнат, докато яде пуканки, пуканките ли са виновни?

Последните дни съм яко комплексиран. Всички говорят за тия пусти покемони. А аз даже не знам како е туй. Явно съм най-залухания и изостанал в тая държава.

Не е вярно. Ти поне си чул за тия "покемони'. Аз за пръв път чета днес за тях. Добре, че беше братчеда Оливър... Бах маа му...Много съм задръстен и тъп.

добре е, че го осъзнавате!

Вчера гледах един клип във Тубата,за едни американци,които със джип карат по някакъв третокласен път,Търсейки Покемони,спират слизат във тъмното започват да се въртят,и след малко започват да ги обстрелват,след което изплашени се качват във Джипа,и потеглят изплашели.Това е някаква игра която поражда агресия между хората,трябва да бъде забранена и изтрита от всички телефони.

е това е проблемът - покемон гоу. А зелените човечета и идил да не ги забраняваме, а?

Тези бяха влезнали в частния имот на друг човек и затова. Според мен е стрелял нагоре колкото да ги прогони. Представи да си живееш на по-безлюдно място и посред нощ някакви да те събудят от двора или нивата - бих си изкарал ангелите аз.

А стига рекламирахте тази тъпотия вече!!!

Това е антиреклама - за тези, които не са податливи на чуждо влияние. Добре, че все още има такива.

Явно правят тест колко са останали.

Колко гладкомозъчен трябва да си за да се занимаваш с тези неща когато шофираш ? " Когато си луд,ти не го озъзнаваш,тежко е само за околните.Същото е и когато си глупав."... без коменар.

И на тоя нещата не са му много ясни! При тоталитаризма се интересуваха какво имаш, а Интернет се интересува какво нямаш.

С такива средства лесно се определят индивидите поддаващи се на внушения и манипулации. Тези които са негодни за отговорни длъжности и постове.

Има ли порно версия на играта ?

Да,нарича се "Poke, c'mon, go!" ;-)

Покемон ГОЛ. Напомня ми за едни познати със семейни проблеми, щото жената го чакаше всяка вечер по ефирна нощница, а той си цъкал във фермата. Тогава тя беше модерна. И туй ще мине.

Покемон гоу : Големият Брат вече не само ни гледа. Той ни мести. Като пешки...

Дааааа, Големият брат не само ни гледа )от "1984"-та ;) ами вече работи да вкара всички във "Фермата (на животните)". За някои вече успява.

Покемоните ги оставям на педалчетата и на тия дето имат мазоли на дясната ръка :)