Според него тя е равносилна на тоталитаризъм, тъй като прекалено много се намесва в личния живот на хората, предава Франс прес, цитирана от БТА.

Именитият кинодеец представи на изложението Комик-кон в Сан Диего най-новия си филм "Сноудън", който ще излезе на екран на 16 септември. Той свърза сюжета на творбата си, основана на биографията на Едуард Сноудън, разкрил мащабите на следенето на гражданите от разузнавателните служби на САЩ, с естеството на новата игра.

Според него и двете неща принадлежат към "капитализма на проследяването".

"Те следят всички ваши данни, за да научат какво купувате, какво харесвате и най-вече какво ще бъде вашето поведение. На прага сме на роботизирано общество, в което предварително ще е известно как ще постъпите. А това вече е тоталитаризъм", изтъкна Стоун.

Междувременно шефът на КАТ-София комисар Тенчо Тенев съобщи пред БНР, че вече има катастрофи, причинени от водачи, които едновременно са шофирали и играли на мобилните си телефони.

"Имаме два случая в София, вследствие на това, че си държат телефоните в ръка и дали пишат, или играят на някаква игра, стават виновни за неспазване на дистанцията, особено на регулираните кръстовища. Вижда, че пред него има автомобили в далечината, през това време си пипа телефона и, без да се усети, се удря в автомобила, който е пред него", каза още той.

Най-новата игра за смартфони Pokémon Go, която беше пусната първо в САЩ, навлезе с бързи темпове в много страни по света. Тя работи с GPS и така показва точно улиците на града, в които са намират играчите. Те вдигат телефоните си и на екраните им се появяват малки виртуални същества със специални сили. Тогава ловът на покемони започва. Колкото повече хора играят на едно и също място, по едно и също време, толкова повече покемони "произвежда" играта.

Веднага след като тя стана популярна, се стигна до редица инциденти по цял свят - геймъри падат, докато играят ходейки по улиците и си чупят крайници, или катастрофират и се нараняват.

Преди дни пък се стигна до трагичен случай, след като 18-годишен ловец на покемони беше убит в Гватемала, а друг - на 17 г., бе приет в болница с огнестрелни рани. Двамата били нападнати от неизвестни въоръжени мъже в джип по време на играта.

Руски министър предложи Чебурашка в отговор на покемоните